ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

Από σήμερα θα είμαστε πιο συνεπείς στην παρουσία μας στη συγκεκριμένη κατηγορία ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ με αναφορές και κριτικές προσώπων που μνημονεύουμε στις λοιπές  κατηγορίες.   Και φυσικά ισχύει η αρχή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
07.01.12
…Ο ιστορικός θεωρεί πως έχει επιστημονική- “ηθική” υποχρέωση, στην  έκδοση του παραπάνω πονήματος, να παραθέσει και τη δική σας άποψη-αντίκρουση στην ιστορική  κριτική που σας ασκεί.
Να σημειώσουμε πως αυτή η ιστορική κριτική σε πρόσωπα που “χτες ή σήμερα” διαμόρφωσαν-διαμορφώνουν το ιστορικό “γίγνεσθαι” είναι επιστημονικά επιβεβλημένη και αναπόφευκτη στον ιστορικό. Για το λόγο αυτό, ακόμα και η “σκληρότερη” κριτική που ασκείται, έστω και σε “υψηλούς τόνους”, δεν αφορά την προσωπική ζωή του κρινόμενου, αλλά το μέρος της προσωπικότητάς του που άπτεται του πρωταγωνιστικού του ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου ιστορικού μας “γίγνεσθαι”.
Σας παρακαλεί, λοιπόν, να μελετήσετε από τις σελίδες του εν λόγω ιστότοπου τα κείμενα που σας αφορούν και να αποστείλετε την ανταπάντησή σας
Η άρνηση απάντησης εκ μέρους σας, θα εκληφθεί ως συνομολογία ότι, όσα αναφέρονται στο βιβλίο  και αφορούν το πρόσωπό σας ως “δημόσιο” πρόσωπο και “πρωταγωνιστή” του ιστορικού γίγνεσθαι, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Περιμένουμε την απάντησή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διάθεση συνεργασίας σε ένα επιστημονικό εγχείρημα που αφορά την αντικειμενική ιστορική ενημέρωση

Πέτρος Τατσόπουλος

(΄Οσα δε λεν οι Βικιπαίδειες)

 

Κομματικός  γυρολόγος-τυχοδιώκτης.  Ακροδεξιάς κοπής     . Ασόβαρος, φαλλοκράτης  και  σεξιστής  (πρβλ “έχω γ@μήσει την μισή Αθήνα”!).  Εμπορικός μυθιστοριογράφος  με αναγνώστες κυρίως της ροζ λογοτεχνίας και  τους  φαν των   ελαφρών  αναγνωσμάτων.   ΄Οταν οι κλασικοί, σοβαροί λογοτέχνες όλων των εποχών μετρούσαν στα δάκτυλα τα έργα που εξέδιδαν , ο “ελαφρός”   Πέτρος Τατσόπουλος πρόφτασε να γράψει και να εκδώσει  καμιά 25αριά  …αθάνατες  σκουπιδοπαραγωγές  (μέσα και τα σενάρια).

Συστημικός  ως το κόκαλο  με μανδύα προοδευτικότητας . Κύριο χαρακτηριστικό  του ο τυχοδιωκτισμός , η κερδοσκοπία  και η κολακεία (πρβλ. “Τατσόπουλος σε Κουφοντίνα: Η οικογένεια που κυβερνά ήρθε στην εξουσία με εκλογές, η δική σου ήρθε στο προσκήνιο με σφαίρες¨”).

(Αποσπάσματα από τη Βικιπαίδεια)

 

Βιογραφία

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Εργάστηκε ως σεναριογράφος, ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, σύμβουλος εκδόσεων στους οίκους Λιβάνη, Καστανιώτη και σύμβουλος σεναρίων στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην εκπομπή βιβλίου Πνεύμα αντιλογίας και παρουσιαστής της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821.[1] Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων από το 1989 και μετείχε στο Διοικητικό της Συμβούλιο κατά την περίοδο 2001-2003. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.[2]

Πολιτική

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.[3] Τον Ιανουάριο του 2014 υπέβαλε στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ως αποτέλεσμα εσωκομματικών τριβών.[4] Μετά από συνάντηση των δύο ανδρών, ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση του Τατσόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, χωρίς ωστόσο αυτή να συνοδεύεται και από παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα.[5][6]

Στις εκλογές του Ιανουαρίου[7] και του Σεπτεμβρίου[8] 2015 ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, ωστόσο δεν εξελέγη.

Στις 13 Νοεμβριου 2018, έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔΚυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών[9] αλλά τελικά δεν εκλέχτηκε.