Ο ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ, Ο ΜΑΥΡΟΣ, Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΦΑΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;

                                          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

Στη δημοσκόπηση του Μάρτη 2021, που  ανεβάσαμε την περασμένη Δευτέρα,  ο… δαίμων της επεξεργασίας του υλικού στο ερώτημα 10 , αντί του ορθού    “ΝΑΙ  3650”,   έγραψε (!)  “ΝΑΙ  4.650” . Αποκατεστάθη επί το ορθόν!

_______________________________________________________

                                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Χτύπημα» από την… ακροδεξιά της ΝΔ με αναφορές για δημοσκοπική κατάρρευση

“Δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε διαδικτυακούς ενημερωτικούς χώρους που βρίσκονται στα… δεξιά της ΝΔ κάνουν λόγο για «βουτιά» της ΝΔ στα ευρήματα δύο μυστικών, όπως αναφέρουν, δημοσκοπήσεων και μετακίνηση των απογοητευμένων ψηφοφόρων ακόμη… δεξιότερα” .

Ντίνος Ρουτζούνης: Ο δημοσκόπος που αγαπάει η κάλπη - Ανοιχτό Παράθυρο

 

ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ

MRB

ΜΑΥΡΟΣ

Η απάντηση του Κ. Παναγόπουλου της Alco για τη δημοσκόπηση

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Στράτος Φαναράς

ΦΑΝΑΡΑΣ

 

***

Μετά από τα δικά μας συμπεράσματα στη Δημοσκόπηση  Μαρτίου 2021 που ανεβάσαμε πρόσφατα, αλλά και τις λοιπές έρευνές μας  εδώ και ένα χρόνο, αν υπήρχαν πραγματικοί εισαγγελείς στο  Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας  και όχι  τύπου   “Ντογιάκου”, σήμερα οι βαρόνοι της “κοκαϊνης” και της αποβλάκωσης  των σικέ δημοσκοπήσεων θα  έπρεπε να βρίσκονται  με χειροπέδες. Τουλάχιστον το …μισό  ποινικό κώδικα έχουν γράψει στα ακριβά τους υποδήματα.

Ποια Novartis ,ποιο   μαύρο χρήμα κάτω από το τραπέζι ,δωροδοκίες και λαμογιές.  Τα αισχρότερα εγκλήματα του “Λευκού Κολάρου” τα έχουν διαπράξουν  (εδώ και χρόνια) οι κατ΄έπίφαση αποκαλούμενοι  δημοσκόποι.   Πακτωλός (και όχι μόνο ναρκοδολαρίων)   για  να  πουλάνε  “πέτσινες” δημοσκοπήσεις,  να παραπλανούν, να προπαγανδίζουν, να στρώνουν το “κόκκινο πανί”, για να περνάει ως αυτοκράτωρ ο Κούλης τους,   ο  φίλος εμπόρων ναρκωτικών και παιδεραστών. Και κατά τα άλλα… πρωθυπουργός της χώρας!

Τους ξεβρακώσαμε.  Και τώρα ήρθε η στιγμή μας  για  μια…πρόρρηση.

Από εδώ  και ύστερα, τα  “Λευκά” αυτά “Κολάρα”  των  εταιριών  δημοσκοπήσεων   σαν τους αρουραίους  θα  εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο πλοίο. Σωρηδόν και ομοθυμαδόν  θα  βλέπουμε  σύντομα έρευνες και δημοσκοπήσεις “φαρμάκι” για τον νταντευόμενο  τόσα χρόνια και καλοπληρωτή -γενναιόδωρο προστάτης τους.

Και θα  καταστούν …βασιλικότεροι ημών.  Θα τρίβετε τα μάτια σας με τα νέα …δημοσκοπικά τους  ευρήματα, γνωστά ,βέβαια, σε μας εδώ και πολύ καιρό,   για  τον καταποντισμό  της  συμμορίας  που κυβερνά  και το επερχόμενο μαύρο  τέλος των μελών της.

΄Οπως και να το κάνεις, καλό το μαύρο χρήμα. . Αλλά και τα “σίδερα” βαριά. “Ο  σώζων εαυτόν,  σωθήτω” πλέον.

Αλέξη Τσίπρα, ξέρεις πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάμε. Θα τους στείλεις κι αυτούς  και όλη τη συνεργαζόμενη  εγκληματική οργάνωση ( κοντυλοφόρους, εκδότες, καναλάρχες  δημοσκόπους)   στην Τουλουπάκη στις καλές ημέρες που θα έρθουν;

2.Βατόπουλος: Ό,τι ήταν να δώσει το lockdown το έδωσε

Βατόπουλος: Ό,τι ήταν να δώσει το lockdown το έδωσε

Αλλαγή στρατηγικής προτείνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, εκτιμώντας ότι το lockdown δεν μπορεί πλέον να αποδώσει κάτι περαιτέρω.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ANT1 εξήγησε ότι υπάρχει στο εσωτερικό της επιτροπής συζήτηση για αλλαγή ρότας, καθώς ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε το lockdown και οι αντοχές πολιτών και οικονομίας είναι περιορισμένες.

****

Διέπραξαν έγκλημα. Και συνταγματικό. Και σκότωσαν κόσμο . Μετράμε νεκρούς που δε θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση, αν γίνονταν τα αυτονόητα

“Μάλλιασε η γλώσσα” μας  ένα χρόνο  τώρα εδώ,  να   τους παρακαλούμε να σταματήσουν το έγκλημα.   Δεν είμαστε οι ειδικοί επί των πανδημιών.  Αλλά είμαστε ειδικοί εκεί που η ιστορική εμπειρία μας κάνει να έχουμε λόγο και  σε αυτό. Οι πανδημίες είναι από τα πλουσιότερα σε πληροφορίες  θέματα της ιστορικής έρευνας.

Και από τις σελίδες της  βλέπουμε πως σε καμιά εποχή και με σκληρές επιδημίες  (όχι όπως σήμερα με τον ανώδυνο κορόνα, που  εξαιτίας  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  και των  δημαγωγικών κυβερνήσεων   έγινε θανατηφόρος,)  δεν  εφάρμοσαν φασιστικά, αντιεπιστημονικά και   ατελέσφορα εν τέλει μέτρα,   όπως η  ελληνική  κυβέρνηση  με τη συνδρομή  των αχυρανθρώπων της , την  επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τη συγκάλυψη του εγκλήματος από τη μαφία του Τύπου.   Τώρα …ανακρούουν πρύμναν.

Δε συνετίζεται αυτός ο λαός.  Ανιστόρητος και επιπόλαιος, συνεχίζει να ανέχεται   άθλιους δημαγωγούς και εξωνημένους χαρτογιακάδες ,τύπου Τσιόδρα,  .

Ο κόσμος όφειλε να έχει βγει στους δρόμους, όλο αυτό τον καιρό.  Αψηφώντας  τις “αύρες” του Χρυσοχοϊδη.  Στις δικτατορίες αυτό κάνουμε.  Δεν καθόμαστε  “κοτούλες”  στους μαλακούς καναπέδες  να ζεσταίνουμε τα αυγά μας . Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει στον τρόπο που τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ , (δια)χειρίστηκαν το ζήτημα των κινητοποιήσεων για το συνταγματικό πραξικόπημα που διαπράχθηκε.

 

 

3. α. Σχεδόν έτοιμο προς παράδοση το πρώτο «ελληνικό» Rafale

Το πρώτο από τα Rafale της Armée de l’Air et de l’Espace που πρόκειται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία είναι ουσιαστικά τεχνικά έτοιμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού ιστότοπου air-cosmos

β. Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου

****

.

Πριν παραδοθούν,  βέβαια, κι αυτό και τα υπόλοιπα  άχρηστα παλιοσίδερα, Ο Μακρόν κατέβαλε τις χρυσές μίζες στη φαμίλια και τους σφογγοκωλάριους  που την περιστοιχίζουν. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια ,κατάφερε ο γιος του αισχρότερου και πλέον διεφθαρμένου  πολιτικού στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, να στήσει το σκηνικό πολέμου σε αγαστή αλλαξοκωλιά  με τον τρελαμένο απέναντι Ερντογάν και σήμερα, που ο…πόλεμος τελείωσε ,  αμφότεροι δρέπουν τους καρπούς της περίφημης συνεργασίας τους.   Μίζες ο δικός μας και ο  Σουλτάνος, χρόνο που χρειαζόταν  επειγόντως πριν τον στείλουν πακέτο οι Αμερικάνοι  στον αγύριστο.  Και ” ζήσαν αυτοί καλά” και το πόπολο  ας… κόψε το σβέρκο του.

Κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες ,τους δημοσιογράφος και τους εισαγγελείς που του αξίζουν. Λουστείτε  τους.

 

4. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ  ΛΑΓΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟΝΟΠΩ.

Ο ακροδεξιάς έμπνευσης αναφορά κατά του δικαιώματος στην έκτρωση σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε την έγκριση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ενόχλησε το κόμμα του Μοσχάτου που έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του τονίζοντας πως «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

«Αδειάζει» ευρωβουλευτή της η Νέα Δημοκρατία

Γνωστός στο ελληνικό κουρμπέτι και μη εξαιρετέος ο  Χρυσαυγίτικης  συμπεριφοράς   και κολλητούς του Κούλη τους, που τον έκανε ευρωβουλευτή.  Γράφαμε για ελόγου το παλιότερα εδώ:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟ
Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ, μετά το Πάσχα

«Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ. Άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ετσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών.
Ως εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του Στέλιου και του θετικού παραδείγματος που δίνει μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν λίγες ώρες ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγραψε στο Twitter πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο Παύλος Πολάκης.

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν  ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Και  η Φώφη Γεννηματά: «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…».

 

Μόνο βαμμένους Δεξιούς ή φασιστοειδή σαν τη Γενηματά, που βρίζει τους άλλους ως φασίστες, (“άλλων  ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων”),  πείθουν οι όψιμες ευαισθησίες Μητσοτάκη και της Δεξιάς γενικότερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. ΄Οσο για τον ίδιο τον Κυμπουρόπουλο, θα έπρεπε να ντρέπεται, όπως πολύ καλά του έγραψε και ο Πολάκης.  Αλλά ως Δεξιός, το αποκλείουμε τώρα πια.

Παλιότερα, τον είχαμε στηρίξει το Στέλιο. Δεν ψιλιαστήκαμε  πως  παίζει τέτοια αισχρά  παιχνίδια πως είναι  Δεξιός παρτάκιας. ΄Οσο εκείνος κρυβόταν στις αίθουσες  συνεδριάσεων των “κλαδικών” της ΝουΔου, εμείς οι αφελείς τον χειροκροτούσαμε.   Νομίζαμε πως είναι ένας ανιδιοτελής, ακτιβιστής ΑμΕΑ, μέχρι που σήμερα αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν καιροσκόπο, ένα θεατρίνο.

Το γεγονός και μόνο πως ελαφρά  τη καρδία πούλησε όλους στους διάφορους ιδεολογικούς χώρους  που τον στηρίζαμε   και έπεσε  στην αγκαλιά του Μητσοτάκη, αυτό και μόνο χαρακτηρίζει  και τις προθέσεις του  και τα ταπεινά του ελατήρια για προσωπική ανέλιξη. Δεν πούλησε μόνο  τον εαυτό του. ΄Εφτυσε όσους πίστεψαν πως είναι παλικάρι  και βγήκε  μπροστά να παλέψει για τα δίκαια των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εκείνον. Τους γέλασε οικτρά. Τους πρόδωσε .Και  τούτο μόνο, είναι ό,τι χειρότερο.

Είναι σαν ο γράφων που  διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως υπηρετεί την ανεξάρτητη, μη ελεγχόμενη από κέντρα ιστορική δημοσιογραφία, ξαφνικά να βλέπουν φίλοι κα εχθροί  να φιγουράρει το όνομά του στις κομματικές λίστες υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε .Και να συνεχίζει από εδώ να λέει τα ίδια περί αμερόληπτης και μη χαλκευμένης ιστορικής κρίσης. Πέρα από γελοίο θα ήταν και αισχρό.

 

Όταν χρησιμοποιείς  το πρόβλημά σου, την αναπηρία σου, για να κερδίζεις πόντους , θέσεις και αξιώματα, όπως θρασύτατα αρνήθηκες, Κυμπουρόπουλε, όπως έπραξες ως τώρα και όταν με τις επιλογές σου γίνεσαι η πλατφόρμα, για να περάσει ο ανήθικος λαϊκισμός και η δημαγωγία,  αποδεικνύεις πως δεν υπήρχε ίχνος αγωνιστικότητας και ακτιβισμού σε όσα έκανες. Απλώς προωθούσες το προσωπικό σου συμφέρον, ως κοινός καιροσκόπος και χρησιμοθήρας.

Και όφειλες να ντρέπεσαι ,όχι τόσο εμάς που σε στηρίζαμε, πριν αποκαλύψεις την ντροπιαστική, ιδεοληπτκή σου ταυτότητα, αλλά  τις χιλιάδες ΑμΕΑ,που  εκείνοι δεν είχαν τη δική σου τύχη  να κερδίσουν τη θέση που πήρες εσύ στο ΕΣΥ,με την ιδιότητα με την οποία την απόκτησες. Αν ΟΛΟΙ οι ΑμΕΑ είχαν την ιδιαίτερη, δική σου προνομιακή μεταχείριση, ουδείς θα είχε αντίρρηση.Η επιλεκτική όμως αυτή εξυπηρέτησή σου  είναι που προκαλεί και εξοργίζει.

Πολλώ μάλλον, όταν θρασύτατα λες πως ” δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει». Δηλαδή, θες να μας πεις, πως  ξαφνικά οι ανάπηροι της χώρας  έγιναν όλοι “επιμελητές Β”, χαριστικά, όπως εσύ, ο καθένας  στον εργασιακό του χώρο, για να μπορείς να σεμνύνεσαι πως με την αξία σου ,πήρες τη βολεμένη θεσούλα στο δημόσιο;

Μας δουλεύεις κιόλας, αγόρι μου! Μόνο που δεν πείθεις κανένα πια, πλην της  παράταξης της  ντροπής! Αφήνεις συνειδητά να εκμεταλλευτεί την αναπηρία σου ο Μητσοτάκης ,αρχηγός ενός κόμματος που όσες φορές κυβέρνησε,  ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους ΑμΕΑ. Γιαλαντζί  αγώνες έκανες.  Και κρίμα σε μας τους αφελείς που δε σε πήραμε νωρίς χαμπάρι. Αλλά, όπως πάντα ,”τα στερνά νικούν τα πρώτα”

Ο Σοφοκλής  , ασεβή Στέλιο Κυμπουρόπουλε, σου παραγγέλλει από βάθος χρόνου:   “…μάθηθ’ ότι ούκ εξ άπαντος δεί το κερδαίνειν φιλείν.
ἐκ τῶν γὰρ αἰσχρῶν λημμάτων τοὺς πλείονας
ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους”.  Διέπραξες  ΄Υβρη.  Ουδείς, οφείλεις να γνωρίζεις, σώζεται, αν πέσει στο έσχατο των ανθρώπινων αμαρτημάτων.

΄Οσο γα τον Πολάκη, ειλικρινά του… βγάζουμε το καπέλο.΄Οχι για τον τρόπο, τον ιδιόμορφο….σφακιανό που εκφράζεται .Αλλά, γατί, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, είναι ο μοναδικός υπουργός υγείας, που δε χρηματίστηκε ασύστολα, όπως έκαναν ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι ομόλογοι.

Και βέβαια είναι αυτό που τους τσούζει όλους. Εξ ου και οι αμετροεπείς  και χυδαίες επιθέσεις εναντίον του. Πώς ξέφυγες εσύ, κ@λόπαιδο Κρητίκαρε και δεν είσαι ίδιος σαν και μας; Σου λέει το αληταριό της ομάδας της μίζας  και της λαμογιάς του Γεωργιάδη, του Αβραμόπουλου, του Βενιζέλου,του Λοβέρδου. Χαλάει την πιάτσα  ο Πολάκης.  Εξοντώστε τον .

5. Κλιματική δικαιοσύνη: «Για αυτό αγωνιζόμαστε»

Κλιματική δικαιοσύνη: «Για αυτό αγωνιζόμαστε»

Ήταν το πρωί μιας ψυχρής Παρασκευής, οι δυο μας στεκόμασταν στην παγωνιά κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, με τον ήλιο στα πρόσωπά μας. Είχε κίνηση στους δρόμους του ελβετικού χωριού Νταβός, όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ακριβώς μπροστά μας, δεκάδες κάμερες έκαναν κλικ. Στεκόμασταν δίπλα-δίπλα καθώς περιμέναμε να τελειώσει η φωτογράφιση. Όχι όμως για πολύ. Καθώς αργότερα, η Βανέσα αφαιρέθηκε από μια φωτογραφία μας στο Associated Press, χωρίς να αναφέρεται καν στο σχετκό άρθρο η παρουσία της στη συνέντευξη τύπου που είχε προηγηθεί. Η ιστορία της, η φωνή της, το πρόσωπό της, τα βάσανα και ο αγώνας της δεν ήταν ευπρόσδεκτα, ούτε καν αποδεκτά.

Εξετάζοντας εκείνη τη στιγμή, είναι εύκολο να κατανοήσουμε το μέγεθος του διαρθρωτικού ρατσισμού και τη σύνδεσή του με την κλιματική κρίση. Ποιος φαίνεται, και ποιος όχι, ποιος ακούγεται, ποιος επηρεάζεται, ποιος λαμβάνεται υπόψη στην επίλυση της κρίσης. Η αφαίρεσή της από την εικόνα συνοψίζει την εμπειρία μας εκεί όλη την εβδομάδα. Η Βανέσα πήγε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να επισημάνει στην παγκόσμια ελίτ ότι οι άνθρωποι στην Αφρική υφίστανται τις χειρότερες συνέπειες του κλιματικού χάους – ότι χρειαζόμαστε να δράσουν επειγόντως. Το μήνυμά της, που ήταν πολύ δυσάρεστο, αγνοήθηκε.

Φέτος, δεν ταξιδέψαμε στο Φόρουμ του Νταβός, λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οι κυβερνήσεις είχαν ούτως ή άλλως καταλάβει το μήνυμα μας: κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς οι βιομηχανίες έκλεισαν και οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων ρύπων μειώθηκαν, οι κυβερνήσεις παντού διακήρυξαν ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το σημείο καμπής, ότι ήταν πρόθυμες να δρομολογήσουν μια «πράσινη» και «δίκαιη» ανάκαμψη από την πανδημία του Covid-19.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που πολλοί φοβούνταν: σήμερα, τα παγκόσμια επίπεδα εκπομπών έχουν ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από τον Covid. Για να μετριαστεί ο οικονομικός αντίκτυπος των περιορισμών του Covid-19, δισεκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε υποδομές ορυκτών καυσίμων, προωθούμενα με κοντόφθαλμο τρόπο σε ρυπογόνες βιομηχανίες, ενώ συνεχίζονται οι δραστηριότητες υλοτομίας και οικολογικής καταστροφής. Η οικολογική καταστροφή δε σταματά, η κλιματική κρίση τροφοδοτείται συνεχώς, κινδυνεύουν ζωές σαν να μην υπάρχει αύριο. Λαμβάνοντας υπόψη την άνευ προηγουμένου πολιτική δράση όπως εκείνη προέκυψε μέσα από την πανδημία του Covid-19, τώρα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ: η κλιματική κρίση δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ σαν κρίση.

Έχουμε μάθει επίσης ότι η πανδημία δε μας επηρεάζει εξίσου: μια χρονιά γεμάτη πλημμύρες και επιδημίες ακριδών έχει καταστρέψει κοινότητες που επίσης υποφέρουν από τις επιπτώσεις του Covid-19 στην Ουγκάντα. Σε μέρη του κόσμου, όπου οι ακτιβιστές αντιμετωπίζουν απειλές για την ασφάλειά τους, η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία με στόχο την κλιμάκωση της καταπίεσης. Οι νέοι σε όλο τον κόσμο δυσκολεύτηκαν προσπαθώντας για να οργανώσουν την εκπαίδευσή τους κατά τη διάρκεια του lockdown – η κρίση τους στέρησε αυτό που θα έπρεπε να τους προετοιμάζει για τις μελλοντικές κρίσεις. Ακτιβιστές από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο ενδέχεται να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν στο COP26 (σ.σ. στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη το Νοέμβριο του 2021) για να αναδείξουν αυτήν την καταστροφή, επειδή αυτές οι χώρες θα πρέπει να περιμένουν μήνες ή χρόνια έως ότου εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους. Η προηγούμενη χρονιά μας δίδαξε εκ νέου πώς όλες αυτές οι κρίσεις στην πραγματικότητα συνδέονται και ότι οι ανισότητες συνεχίζουν να οξύνονται.

Η ίδια η πανδημία είναι ένα σύμπτωμα της τυφλής καταστροφής της φύσης που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή μας. Το τροπικό δάσος του Κονγκό, ο Αμαζόνιος και αμέτρητα άλλα οικοσυστήματα καταστρέφονται με στόχο το οικονομικό κέδρος. Αυτή η καταστροφή μας φέρνει σε στενότερη επαφή με ζωονοσογόνες ασθένειες, αυξάνοντας έτσι και τον κίνδυνο πανδημιών, για τον οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί εδώ και δεκαετίες. Εν τω μεταξύ, όλες αυτές οι ενέργειες καταστρέφουν πολύτιμες καταβόθρες άνθρακα και συχνά η γη αποψιλώνεται προς όφελος βιομηχανιών με υψηλές εκπομπές όπως η κτηνοτροφία.

Ο αγώνας για την κλιματική δικαιοσύνη και μια συζήτηση για τον φυσικό κόσμο δεν έχουν σημασία απλώς και μόνο για το περιβάλλον. Η διακοπή της οικολογικής κατάρρευσης και ο τερματισμός του πολέμου κατά της φύσης είναι αυτά που απαιτούνται για την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου πληθυσμού μας. Ο πόλεμος κατά της φύσης κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν. Δεδομένης μάλιστα της συνεχιζόμενης οικολογικής καταστροφής, θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε ότι αυτή είναι η μοναδική πανδημία που η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.

Στη Γερμανία – μια από τις 10 χώρες με τις υψηλότερες εκπομπές παγκοσμίως – η κυβέρνηση συχνά λέει σε ακτιβιστές όπως τη Λουίζα να κάνουν υπομονή. Η αλλαγή εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, λένε, και δεν πρέπει να ζητάμε «πάρα πολλά» από τον κόσμο. Βεβαίως, έχουν ένα δίκιο: αυτό το πλαίσιο είναι απόλυτα λογικό – αρκεί να αγνοήσετε ανθρώπους όπως τη Βανέσα. Η υπομονή δε βοηθά όταν το σπίτι σας καίγεται. Για εκατομμύρια ανθρώπους, η αύξηση κατά 1,2 βαθμούς της θερμοκρασίας της γης είναι ήδη «υπερβολική». Η κλιματική δικαιοσύνη δεν είναι εθελοντική. Μόνο όταν ακούσουμε τις φωνές που προέρχονται από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές θα καταλάβουμε πραγματικά τι αντιμετωπίζουμε. Και μόνο εάν σταματήσουν οι δραστηριότητες που επιδεινώνουν όλες αυτές τις κρίσεις σήμερα, θα έχουμε μια ευκαιρία για ένα βιώσιμο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, το κίνημα υπέρ του κλίματος σε όλο τον κόσμο συνεργάζεται, περισσότερο από ποτέ, για να δώσει μια πλατφόρμα σε αυτές τις φωνές, προκειμένου να κάνει τους ανθρώπους να δώσουν προσοχή. Παρά το βάρος, παρά τους απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις περισσότερο πληγείσες περιοχές, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δεν αγωνιζόμαστε γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση καταστροφής. Αγωνιζόμαστε γιατί ξέρουμε ότι δε χρειάζεται να είναι έτσι για πάντα. Αγωνιζόμαστε γιατί έρχεται η αλλαγή. Αγωνιζόμαστε γιατί ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Μπορούμε να επαναφέρουμε τον κόσμο σε ένα σημείο όπου μπορούμε να κοιτάξουμε ξανά ο ένας τον άλλο στα μάτια – γιατί ξέρουμε ότι υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον την κατάλληλη στιγμή, ανεξάρτητα από το πού ζούσαμε. Μπορούμε να μετατρέψουμε τον φόβο σε οργή, και την οργή σε αγώνα για ένα δίκαιο μέλλον για όλους. Αγωνιζόμαστε επειδή γνωρίζουμε ότι η πραγματική κλιματική δικαιοσύνη δεν είναι μύθος. Αγωνιζόμαστε γιατί δεν αποδεχόμαστε κενές υποσχέσεις. Αγωνιζόμαστε. Και δε θα υποχωρήσουμε. Και σας χρειαζόμαστε να συμμετάσχετε.

*Η Βανέσα Νακάτε και η Λουίζα Νοϊμπάουερ διαδηλώνουν, εδώ και δύο χρόνια, για το κλίμα ως μέρος του κινήματος Παρασκευές για το Μέλλον.

Πηγή: Forum.eu

6. Ο Βελόπουλος, τα καλαμαράκια του Ράπτη και τα… πρόστιμα πολιτών στο iefimerida

dοcumento

***

΄Ασχετο .  Αλλά κοίτα τί  σου είναι το μυαλό του ανθρώπου. Το  θυμήθηκα, διαβάζοντας το  κάρφωμα Βαξεβάνη  για το  Χρ. Ράπτη, που χλαπάκιαζε έξω με την παρέα του  καλαμαράκια και κατέβαζε ρακές, προκλητικά και ανερυθρίαστα. Είναι ο ίδιος  τρανός κοντυλοφόρος που κόντεψε να σουβλίσει τον Πολάκη, όταν  βρέθηκε σε τσικουδιοσύναξη και τούτος στα …Σφατσιά του.

΄Εψαξα και  βρήκα το σχετικό…άσχετο. . Απολαύστε το.

Ο Βαρουφάκης ξεφτίλισε τον Ράπτη του iefimerida σε εστιατόριο

Παλαιότερο στιγμιότυπο από τις δημοσιογραφικές επιτυχίες του Ράπτη

Παλαιότερο στιγμιότυπο από τις δημοσιογραφικές επιτυχίες του Ράπτη

 Επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον δημοσιογράφο

Για ένα άγνωστο περιστατικό μας πληροφορεί ο… “συνταξιούχος” δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος με πρωταγωνιστές τον υπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής της φιλομνημονιακής και υποστηρικτικής προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο ιστοσελίδας iefimerida.gr, Χρήστο Ράπτη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο ο Γιάνης Βαρουφάκης απολάμβανε το δείπνο του με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου σε εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας.

Εκεί βρισκόταν και ο Χρήστος Ράπτης, τον οποίο το πρώην αφεντικό του, Θέμος Αναστασιάδης, είχε σουτάρει παλαιότερα από το Πρώτο Θέμα (στη συνέχεια τον είχε διασύρει με άρθρο του στην εφημερίδα, με αποτέλεσμα να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι). 

Κάπου εκεί οι δύο άνδρες συστήθηκαν, με τον Ράπτη να μην μπορεί να κρατηθεί λόγω του αντιαριστερού και αντισυριζαίικου μένους του και να στολίζει με διάφορα επίθετα τον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τον απείλησε ότι “θα πας στου Γουδή”. Φυσικά τέτοια λογάκια, ο Ράπτης που κατάφερε και τον σούταρε ο Θέμος δεν τα έλεγε ούτε για τον Βενιζέλο, ούτε για τον Στουρνάρα, ούτε για τον Χαρδούβελη. Ούτε βέβαια θα διαβάσει κανένας στο iefimerida για τους δημοσιογράφους που απλώνουν το χέρι ως επαίτες σε επιχειρηματικούς ομίλους για να πληρώνουν τα ουισκάκια τους και να παριστάνουν τα τζόβενα σε αθώες κορασίδες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήρεμος του απάντησε όπως έπρεπε: “Είσαι το όνειδος της δημοσιογραφίας”.

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες θυμούνται ακόμη τον Χρήστο Ράπτη να σκούζει έξω από την αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου, την εποχή που επέκειτο η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, κατά του Γιώργου Παπανδρέου, για λογαριασμό – βεβαίως, βεβαίως – του φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Επίσης ας θυμηθούμε ένα ΒΙΝΤΕΟ με τον Χρήστο Ράπτη να δέχεται επίθεση με γιαούρτι (Πρόκειται για δείγμα αναγνώρισης του ογκόλιθου της δημοσιογραφίας)

 

Video. https://www.periodista.gr/parapolitika/article/17850/o-baroufakis-xeftilise-ton-rapti-tou-iefimerida-se-estiatorio-binteo