“ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ , ΒΟΥΤΑΝΕ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΣΕ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ.

 Μια κυβέρνηση απέναντι  σε αγρότες, φοιτητές και σχεδόν στο σύνολο του υπόλοιπου ελληνικού  πληθυσμού. 

Στριμωγμένη η ΝΔ μπροστά σε αγρότες, φοιτητές και γάμο ομοφύλων

Μά,μια εβδομάδα πριν,οι Παναγοπουλο-Φαναρο-Γεράκηδες, έδιναν το Μητσοτακικό καθεστώς  “να έχει χτυπήσει ταβάνι” ,να κατέχει τον  αέρα μιας απόλυτης κυριαρχίας, αν γίνονταν σήμερα οι εκλογές. Και μάλιστα  με διαφορές από 15-20% (!) από τους άλλους.

Φυσικά,  δεν περιμένουμε από  τα αρπακτικά, τους μισθωμένους επαγγελματίες  ψευδομάρτυρες , να μας εξηγήσουν τί άλλαξε σήμερα  ,   πώς ένας Κυριάκος Μητσοτάκης  με τον κόσμο σε απόγνωση ,βαλόμενος από παντού,  να  του τρίζει τα δόντια αυτή την ώρα και  μόλις  μια εβδομάδα πριν  να  βγαίνει πρώτος στις πέτσινες δημοσκοπήσεις,αλλά  και ο …καλυτερότερος πρωθυπουργός από καταβολής  200 χρόνων (ημι)ελεύθερου κράτους.

Καλά, τί ζητάμε, τώρα να μας  πουν οι μελλοντικοί ένοικοι  Κορυδαλλού.

__________________________________________-

1. Μπαμπινιώτης: Να καταργηθούν οι Πανελλήνιες -«Άδικο σύστημα, μέσα σε ένα τρίωρο κρίνεται η τύχη ενός παιδιού»

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Υπάρχει ένα αδιάβλητο, αλλά άδικο σύστημα. Είναι απάνθρωπο. Για σκεφτείτε ότι μέσα σε ένα τρίωρο κρίνεται η τύχη ενός παιδιού, αν έχει ένα άγχος, αν έχει μια ασθένεια… Αν δεν πάει καλά σε ένα μάθημα, θα επανέλθει μετά από ένα χρόνο» επισήμανε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα”.

****

Μπέσα, ως έμπορος και μάλιστα στο νευραλγικό τομέα της Εκπαίδευσης και του βιβλίου, δεν έχει ο Μπαμπινιώτης. Είναι γνωστός και μη εξαιρετέος στην αγορά. Ως εκ τούτου, οι απόψεις του , «λογικό» είναι να συνάδουν πάντα με τη πορεία και τις απαιτήσεις του εμπορίου  .Και οπωσδήποτε έχει και τις ευλογίες της  φιλελεύθερης (!) παράταξης που τον εξέθρεψε και ο ίδιος  την υπηρετεί ως σήμερα, ανελλιπώς και ανερυθριάστως.

Μόλις, λοιπόν, το Μητσοτακικό καθεστώς για να διασωθεί δε διστάζει , ακόμα και να αυτοαναιρείται και να διαγράφει σκληρές,  παραδοσιακές  δεξιές  αρχές και γραμμές σε μια γκάμα ζητημάτων (πχ. “εθνικά”, παιδείας κ.λπ), ο αχυράνθρωπός  του  Μπαμπινιώτης επιστρατεύεται για άλλη μια φορά. Στόχος,  να  βάλει πλάτη και να στηρίξει με τη δημόσια  εικόνα που του φιλοτέχνησαν   οι συνέμποροι στα  μέσα παραπληροφόρησης ,την προπαγάνδα και  για  την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χρόνια πριν ,φοιτητές εμείς,  επικουρικός καθηγητής εκείνος, αλλά και ως εκπαιδευτικοί αργότερα  σε άπειρες,  μέσα και έξω από τα “αμφιθέατρα”, τα σεμινάρια, τις παρουσιάσεις των λεξικών του («μούφα»  η περισσότερη ύλη) του μιλούσαμε  για την πάγια θέση μας, την κατάργηση αυτών των εντελώς απαράδεκτων,  ως ηλίθιων εξετάσεων παπαγαλίας, που μόνο τους άξιους απέρριπτε και πριμοδοτούσε τους “μπουμπούνες”.  Ήταν πάντα ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ. ΄Ομνυε, τότε στην ανάγκη «να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, παιδιά ». Και το μέγα του επιχείρημα ήταν πως «αυτές οι εξετάσεις,τουλάχιστον,  είναι  αδιάβλητες». Ε, ναι.  Δεν είναι;  Πολύ αδιάβλητες.

Τώρα, «άλλαξε ο Μανωλιός», γιατί αυτή την εντολή πήρε από  Μαξίμου και έβαλε το καπελάκι του να κοιτάζει στις δικές μας   θέσεις των… αριστεριστών, όπως μας αποκαλούσε!   Τέτοια  κομματική αθλιότητα.

Δεν υπάρχει χειρότερο  να παίζεις εν ου παικτοίς, όπως είναι τα ζητήματα Παιδείας. Και ο Μπαμπινιώτης χρόνια ασελγεί πάνω στο ημιθανές της πτώμα, σε όποιες  κομματικά (και εμπορικά)  στρατευμένες θέσεις τον βάλανε να τους υπηρετήσει.

Γράφαμε για αυτό  το περίφημο ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ  των εκλογών που ισχυρίζεται πως διαθέτουν οι  πανελλαδικές εξετάσεις,   ο ιεροψάλτης, πλην των άλλων, έμπορος  λεξικών Γ. Μπαμπινιώτης:

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (*) .

2. Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ξήλωσαν» τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator

Κώστας Βαξεβάνης: Δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Εύβοια

“Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, και ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους παρακολουθούμενους από το Predator.

Μάλιστα, ο προηγούμενος αξιωματικός της Αστυνομίας που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, πριν αντικατασταθεί από τον Τάσο Παπαγεωργίου, είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία, δηλώνοντας σιβυλλικά στους συναδέλφους του: «Φεύγω γιατί δε θέλω να πάω φυλακή»

***.

Ο “προηγούμενος αξιωματικός”, Κωστάκη μας,  ήταν εκείνος και οι προκάτοχοί του, που  στις δικές τους θητείες, παρακολουθούσαν εμάς τους άλλους, όπως  χρόνια  καταγγέλλουμε εδώ.  Αλλά,  δεν πήγαν, όμως,  φυλακή, όπως θα πήγαινε   ο απελθών , πριν την Predator εποχή ,  αν συνέχιζε να παρακολουθεί κι εσάς τους Γκεμπελίσκους.

Τώρα διεπράχθη έγκλημα. ΄Οταν έβαλε ο “ανιψιός”  το Predator τους  να σας  (κατα) γράφει κι εσάς.  Ξαφνικά, οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις γίνανε σκάνδαλο … μεγατόνων.  Τόσα χρόνια  και  με τις δικές σας ευλογίες,  ασφαλώς,  παρακολουθούσαν εμάς  τα «κακά παιδιά» όλες οι κυβερνήσεις   (“δια την εθνικήν ασφάλειαν”… ας πάει και το παλιάμπελο).  Και δε λέμε μόνο το Μητσοτακικό καθεστώς.   Η τσιμουδιά σας που δε βγάζατε τόσα χρόνια ,είναι συγκάλυψη και συνενοχή Κωστάκη.

“Πέτσα” , γαμώτο, δεν έχετε;  Ούτε για δείγμα; Να βάλει ένας από σας  μια πέτρα στο λαιμό και  να φουντάρει;  Μόνο  “Μαμωνά” λατρεύετε;

3. Ρέθυμνο: Άφησε σημείωμα ο πατέρας της ανήλικης που αυτοκτόνησε -«Έμαθα τα γεγονότα… δεν μπορώ να τα αντέξω» (iefimerida.gr)

Ανήλικη, κακοποίηση

****

Ποιος σκότωσε αυτόν τον πατέρα, αν όχι τα τέρατα του Γκεμπελιστάν;  Μέρες τώρα,  όχι μόνο διαπόμπευσαν  τους γονείς της μικρής που  εξέδιδαν οι μαστροποί της, αλλά άφηναν και υπονοούμενα πως ήταν οι ίδιοι οι γονείς που την εξέδιδαν!

Από κοντά και το Χαμόγελο του Παιδιού με τα αλάρμ,  του εντυπωσιασμού και  της διαφημιστικής καμπάνιας.   Ανερυθρίαστοι, φτύνουν  και τούτοι, το τεκμήριο αθωότητας ,όπως  τα αρπακτικά που  τους φτιάχνουν τη δημόσια εικόνα. Καμιά διακριτικότητα, κανένα έλεος για τον αθώο. Θύουν  και τούτοι στον ιδιο θεό  με μουτσούνα καλού Σαμαρείτη. Συνεταιράκια  με  το γνωστό  βρώμικο συνάφι,που περιμένει  πώς και πώς κανένα βιαστή, παιδεραστή, ανώμαλο για να στήσουν πανηγύρι και να “πουλήσουν”.  Τόσο αισχροί και αποτρόπαιοι. Εδικά , όταν το παίζουν …Τύπος.

Μια μεγάλη μαφιόζικη παρέα,  με μέλη   “πληρωμένους  εκτελεστές”   και  με κανονικά συμβόλαια  σε καναλάρχες και εκδότες ,  είναι οι  ηθικοί αυτουργοί  σε τέτοια εγκλήματα.  Δε λογαριάζουν υπολήψεις, αθωότητα, δε νοιάζονται αν οδηγούν συνανθρώπους της διπλανής πόρτας  σε αυτοκτονία ,  περιθώριο ,κοινωνική κατακραυγή και  απομόνωση.  Και  καλύτερη υλικό  από   το «αίμα –σπέρμα», για να κατασκευάσουν ρεπορτάζ και  δελτία, δεν υπάρχει.

Μένουν χρόνια  ατιμώρητοι, επειδή δε διστάζουν να κάνουν κάθε είδους “στριπτίζ”  σε όσους τους πληρώνουν  ΄Εχουν  χάσει εντελώς  τα ανακλαστικά αξιοπρέπειας και στοιχειώδους  επαγγελματισμού.  Βρίσκονται σε μη ανα(σ)τρέψιμη,  χρόνια αρρώστια.

Μετρήστε μόνο τα δύο τελευταία χρόνια πόσους κανιβαλισμούς και ανθρωποθυσίες διέπραξαν οι «Τατιάνες» και οι «Χατζηνικοάλου». Πόσες «Πισπιρίγκου»  κατακρεούργησαν  και  κατάπιναν τις σάρκες τους , ωμές.

Πώς το έλεγε ο μακαρίτης,  αθυρόστομος Ευάγγελος  Γιαννόπουλος, τότε για τη Μιμή;   “Για ένα κωλόσπιτο,  ρε γαμώτο”!   Τούτοι, τώρα, για   το δικό τους  στη Χαλκίδα  και τη Νέα Πολιτεία, “πουλήσανε και την ψυχή τους στο διάβολο”.

4. «Πλήρωναν ως 200 ευρώ για να μας χτυπάει»

“Σοκαριστικές μαρτυρίες από δύο θύματα γνωστού tiktoker, που συνελήφθη χθες για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη αντίδραση σε ζωντανή ετάδοση

Δύο θύματα μαρτυρούν τη βία και τον εξευτελισμό που έζησαν αλλά και τη χυδαιότητα όσων ατόμων πλήρωναν για να παρακολουθήσουν είτε ζωντανά στο σπίτι του στο Αιγάλεω είτε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Tik Tok ή ειδικών εφαρμογών τις φρικιαστικές εικόνες. Το «κοινό» ζητούσε διάφορες κακοποιητικές πράξεις από τα άτομα και ο 35χρονος τα ανάγκαζε να τις κάνουν.

Το ένα από τα θύματά του δήλωσε σήμερα στον Ant1 πως ο συλληφθείς έχει εκμεταλλευτεί πάρα πολλά άτομα. «Πάρα πολύ μας έχει εκμεταλλευτεί.. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα. Φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο άσχημο είναι ότι πότιζε αλκοόλ ανήλικα κορίτσια 15 έως 17 ετών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθούν. «Μετά τις πήγαινε σηκωτές με το ζόρι σε άλλο δωμάτιο και δεν ξέρω τι γινόταν» είπε δημιουργώντας ερωτήματα για το σύνολο της δράσης του 35χρονου”.

«Πλήρωναν από 10 μέχρι 200 ευρώ» , είπε. Το «κοινό» ζητούσε διάφορες κακοποιητικές πράξεις από τα άτομα και ο 35χρονος τα ανάγκαζε να τις κάνουν”.

Ρωμαϊκή αρρένα, μιλάμε. “΄Αρτος και θεάματα”.  Ο όχλος δεν αλλάζει στους αιώνες. ΄Οπως το είπαμε πριν. “Αίμα, σπέρμα,  θέαμα “. Ζουν και αναπνέουν για αυτά. ΄Αρρωστοι , με   συσκευή “οξυγόνου” κρατιούνται.   Ας τους τραβήξουμε, επιτέλους,  τη μάσκα!

_____

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

“Τράπεζα Θεμάτων: Στον Εισαγγελέα στέλνει την υπόθεση ο Λοβέρδος

Πλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος για το θέμα της διαρροής θεμάτων της Α’ Λυκείου από το υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε το απόγευμα της Δευτέρας στον Εισαγγελέα το φάκελο με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση”.

Το ζήτημα της διαρροής θεμάτων, εδικά  στις πανελλήνιες-πανελλαδικές εξετάσεις,  δεν είναι καινούριο.  Πάντα υπήρχε  αυτός ο κίνδυνος . Για παράδειγμα, το  1979  έχουμε το περίφημο σκάνδαλο  “Ράμμου”.  Γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας ο Γυμνασιάρχης (ακροδεξιός) Γ. Ράμμος ήταν υπεύθυνος γραμματέας  των πανελλαδικών εξετάσεων. Τότε, τα θέματα  γράφονταν  με το χέρι   και  δύο ημέρες πριν   από τις εξετάσεις, τα  περιπολικά τα πήγαιναν στα σχολεία και τα φύλαγαν  σε χρηματοκιβώτια.  Εκείνη τη χρονιά ο Ράμμος κατά τη διάρκεια της αντιγραφής των θεμάτων που την έκανε ο ίδιος, τοποθέτησε στο γραφείο μια κόλλα λευκή, πάνω στην οποία ακούμπησε το χαρτί που τα έγραφε και πιέζοντας το στυλό πιο δυνατά από το συνηθισμένο , τα θέματα έβγαιναν χαραγμένα σ΄αυτή, την αποκάτω κόλλα . Ο Γ. Ράμμος στη συνέχεια, τα αντιγραμμένα θέματα τα έδωσε σε άλλα πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους τα πούλησαν σε φροντιστήρια  της εποχής. Η αγοραπωλησία έγινε γνωστή  ,όταν οι υποψήφιοι των φροντιστηρίων εκείνων υποστήριζαν πως είχαν διδαχτεί την παραμονή(!) των εξετάσεων  τα θέματα στα μαθηματικά, γιατί τα φροντιστήρια που πήγαιναν ήταν…καλά και  “έπιασαν” τα θέματα.

Αυτή ήταν μια καραμπινάτη απάτη, αλλά υπήρχαν κι άλλες παλιότερα ή και μετά το Ράμμο. Να επισημάνουμε μια απ΄αυτές:

Από τη  δεκαετία του ΄ 60  και για πολλά χρόνια μετά, μεγάλα θεωρητικά  φροντιστήρια ήταν του Ν. Τζουγανάτου στην οδό Σίνα και του Α. Μπελεζίνη στην οδό Κωλέττη. Και οι  2 “φροντιστηριάρχες” ήταν φιλόλογοι (ο πρώτος Γυμνασιάρχης) και είχαν θησαυρίσει από τους υποψήφιους που έρχονταν από όλη την Ελλάδα, είδικά τα καλοκαίρια, και γράφονταν σωρηδόν και αποκλειστικά σ΄αυτά τα δύο  φροντιστήρια. Πέρα από το “ζεστό” χρήμα (τοις μετρητοίς) που κατέβαλαν  οι υποψήφιοι (υπέρογκα δίδακτρα για την εποχή), οι εν λόγω “ατσίδες” έμποροι, πλούτιζαν κι από τα φροντιστηριακά βιβλία τους, ειδικά από τις θεματογραφίες των αρχαίων ελληνικών.

Εκείνο που έκανε εντύπωση, όμως, ήταν πως ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ  αυτά μεγάλα φροντιστήρια,σε αντίθεση με τα άλλα μικρά, “ΕΠΙΑΝΑΝ”  τα θέματα, πολλές χρονιές εξετάσεων  και μάλιστα στα αρχαία ελληνικά  και τις 10-15 σειρές του “άγνωστου” θέματος! (Κάποτε και τις συντακτικές και τις γραμματικές παρατηρήσεις). Πώς γινόταν αυτό; Για όσους ξέρουν το “πέλαγος” της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και όταν  στην ύλη “παίζανε” σχεδόν όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς, ιστορικοί, ρήτορες, φιλοσόφοι (πάνω από 10 “βαριά ονόματα” και  τόμοι ολόκληροι τα συγγράμματά τους) πώς ήταν δυνατόν μέσα σε αυτό τον “κυκεώνα” της ύλης, τις χιλιάδες σελίδες, να εντοπίσεις εσύ τις 10- 15 σειρές του “αγνώστου” που έμπαιναν τις διάφορες χρονιές των εξετάσεων; “Πιάσε ψύλλους στα άχερα”, δηλαδή.΄Ομως, ο Τζουγανάτος και ο Μπελεζίνης τους πιάνανε τους…ψύλλους (“μαντεύανε”, δηλαδή, τα θέματα!) και το διαφημίζανε τότε στα φυλλάδιά τους ή στις θεματογραφίες τους. Οπότε, όλοι οι υποψήφιοι, “στραβοί κουτσοί”  στα δυο αυτά φροντιστήρια γράφονταν, που .. ξέρανε από πριν  τα θέματα, όχι για άλλο λόγο (ποιον;), αλλά από…αξιοσύνη και άριστη φιλολογική κατάρτιση  των ιδιοκτητών τους!

Από  το 1976 και μετά, νεαρός τότε φροντιστής, δούλεψα  και στα δυο αυτά φροντιστήρια. Το 1977, μάλιστα, ανέλαβα με συμφωνητικό τη διεύθυνση των φροντιστηρίων Ν.Τζουγανάτου, μια και ο ίδιος είχε γεράσει πια και εκείνη τη χρονιά αποχώρησε. ΄Ετσι , ξέρω από “μέσα” κάποια πράγματα, οπότε δε  λέω  “λόγια του αέρα”. Δούλεψα, μάλιστα, ένα διάστημα και στου Μπελεζίνη, οπότε κι από κει ξέρω τί γινόταν.

(Παραθέτω  και ένα παλιότερο κείμενο που ανέβηκε εδώ  στις 22-3-2012, στο οποίο περιγράφεται και η οικονομική αντιμετώπιση που είχαμε οι διδάσκοντες το 1976 στο φροντιστήριο Μπελεζίνη):

… Ελάχιστους απ΄αυτούς που αναφέρει ο αρθρογράφος δεν  γνωρίζω. ΄Ηξερα, μάλιστα, πολύ καλά (από… πρώτο χέρι) τους Ανδρέα Μπελεζίνη, Κώστα Ανδρακάκο, Ορφέα Μυτιληναίο, Σταύρο Πάντο (όλοι τους “εκείνα τα χρόνια” φροντιστηριακοί φιλόλογοι). Για αυτούς τους συγκεκριμένους έχω τις διαφωνίες μου, αν και κατά πόσο ήταν “Δάσκαλοι”. Λοιπόν.
Οι εν λόγο, είχαν το “Θεωρητικό” φροντιστήριο στην Κωλέττη.΄Ηταν συνέταιροι. Ο Μπελεζίνης δούλευε παλιότερα στον “Ηράκλειτο” του Μανωλκίδη (σπουδαίο θετικό φροντιστήριο), αλλά, μια ωραία πρωία,την “έκανε”. Πήρε…πραξικοπηματικά  κάποια τμήματα του “Ηράκλειτου” και έκανε του δικό του “μαγαζί” πιο πάνω, το “Θεωρητικό”. (“Δόλιο και αχάριστο” τον έλεγε ο Κώστας Μανωλκίδης). Τις δεκαετίες ’60 και ’70 ήταν, μαζί με το Φροντιστήριο “Τζουγανάτου” (ο Τζουγανάτος χωρίς συνέταιρο) τα δυο πιο φημισμένα αθηναϊκά φροντιστήρια υποψηφίων για θεωρητικές σχολές.
Σεπτέμβρης της σχολικής χρονιάς 1975-76. Λίγους μήνες πριν, είχα απολυθεί από το στρατό και έψαχνα δουλειά. Ο δρόμος με έφερε και στου Μπελεζίνη. Μου έκανε ο ίδιος το “ιντερβιού”, είπε πως  του άρεσα και την ίδια στιγμή με προσέλαβε. Στις αίθουσες τις δικές του, πήρα το “βάπτισμα του πυρός” στη διδασκαλία. ΄Εκανα ΄Εκθεση και Ιστορία. Φαίνεται, δούλευα καλά, αν και αρχάριος, οι μαθητές με “πήγαιναν” και ο Μπελεζίνης, που “έβλεπε και άκουγε” τα πάντα μέσα στο φροντιστήριο (αυτός έκανε κουμάντο) ,το πληροφορήθηκε και λίγο μετά ,μου αύξησε τις ώρες (είχα καμιά 30αριά την εβδομάδα).΄Ομως, λεφτά “καλά” δεν πλήρωνε, αν και τα δίδακτρα που έπαιρνε ήταν τσουχτερά. Κάτι “ψίχουλα” μας έδινε και χωρίς ΙΚΑ. Εκεί, κοντά στα Χριστούγεννα,που πληρωθήκαμε, δε μας έδωσε ούτε δώρο! Τα “πήρα κρανίο”κι εγώ, πιάνω έναν -έναν τους συναδέλφους, τους είπα πως είναι απαράδεκτο ένα τόσο πλούσιο φροντιστήριο να δίνει στους καθηγητές του “πενταροδεκάρες”, οι περισσότεροι συμφώνησαν, πιάνουμε και ιδρύουμε ένα υποτυπώδες συνδικαλιστικό όργανο (ούτε γραφείο δεν είχαμε), του δώσαμε και την…επωνυμία “Σύλλογος Καθηγητών Εργαζομένων στα Φροντιστήρια” και μια και δυο, κατεβαίνουμε σε απεργία και μάλιστα πριν πάρουμε έγκριση για την ίδρυση του Συλλόγου. ΄Αφρισαν οι συνέταιροι. -Πάει, σου λένε,θα μας πάρουν τα παιδιά και θα φύγουν (όπως έκανε κι ο Μπελεζίνης του Μανωλκίδη), θα φτιάξουν κι αυτοί με τη “μαγιά” δικό τους “μαγαζί”. Ο Μπελεζίνης έξαλλος,να ωρύεται,να βλαστημάει σαν ναύτης λιμανιού .
Τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, μου τηλεφωνεί ο ίδιος στο σπίτι,να πάω,λέει, επειγόντως στο φροντιστήριο να συζητήσουμε, ως εκπρόσωπος των απεργών. “Τσακίζομαι”, φτάνω ,ήταν όλα τα “φιλαράκια” μαζεμένα. Μπελεζίνης, Πάντος, Μυτιληναίος, Ανδρακάκος, όλοι. Με βάζουν στη μέση, λέω θα με λιντσάρουν τώρα, “πού με πονεί και πού με σφάζει” με κάνανε οι τρεις. Ο Μπελεζίνης,το έπαιζε ο μαλακός, συγκαταβατικός. Κάποια στιγμή, προστάζει τους άλλους να βγούν από το γραφείο, μείναμε οι δυο μας. ΄Αρχισε τα “γλειψίματα” και… “τί καλός και προσοντούχος καθηγητής … από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα…”,τέτοια ,και μου πετάει την πρόταση: Σταματάς την απεργία, γίνεσαι συνέταιρος με 5% και διπλασιάζεται η ωριαία αποζημίωσή σου. Του λέω “μέσα”, δέχομαι. Τα άλλα “παιδιά” τί θα πάρουν; “..χίδια”,μου λέει, “θα πάρουν. Γι΄αυτό σε πληρώνω εσένα,να σπάσεις την απεργία και να τους βάλεις στις τάξεις”. Εφριξα. Μέσα δεκαετίας ΄70 μιλάμε, αριστεροί οι περισσότεροι από εμάς, βγαλμένοι από “Νομικές” και“Πολυτεχνεία” ,τί μου έλεγε το άτομο; “Θεό δεν καταλαβαίναμε” τότε”.-Ευχαριστώ,δε θα πάρω ,του λέω, ένας καθικαράς είσαι”. Τον αφήνω σύξυλο και φεύγω. Την άλλη μέρα,παίρνανε τηλέφωνα τους απεργούς στα σπίτια τους, τους υποσχέθηκαν κάτι ψίχουλα παραπάνω και μισό δώρο και τη μεθεπόμενη τους έβαλαν ΟΛΟΥΣ στις αίθουσες. Δεν πήγαμε μόνο ο Κώστας ο Παπαγεωργίου κι εγώ. Την ίδια μέρα, μας απέλυσε και τους δυο ο Μπελεζίνης. Εμένα ,λίγο αργότερα, με πήρε ο Τζουγανάτος και έφαγα “ψωμί”.Ο Κώστας ο Παπαγεωργίου δε βρήκε δουλειά για πολύ καιρό, θυμάμαι.
Αυτοί,λοιπόν ήταν οι …Δάσκαλοι,αγαπητέ …Δάσκαλε. Προσωπικά ποτέ δε θα τους προσφωνούσα έτσι.