ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚΕ). ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΣΚΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΚΕ

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα (*)

 

 

Οι απόντες, οι διαφωνούντες και οι συμφωνούντες

Από την ψηφοφορία απουσίαζε οπρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως διαπρύσιος υποστηρικτής της άποψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει συστηματικά το Κράτος Δικαίου. Απουσίαζε επίσης και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος όμως είχε δηλώσει ότι έχει προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού.

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος, με το κόμμα σε ανακοίνωσή του να λέει ότι συμφωνεί σε γενικές γραμμές με το ψήφισμα αλλά δεν αποδέχεται την ευρεία χρήση της λέξης «μειονότητες» καθώς, όπως λέει, το καθιστά «εθνικά επικίνδυνο».

Δηλώνοντας «παρών», επιχείρησε να ελιχθεί και το ΚΚΕ. Θεωρητικοποιώντας τις διαφωνίες του σε μια εκτενή ανακοίνωση, το ΚΚΕ δήλωσε ότι οι ευρωβουλευτές του Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ψήφισαν «παρών» υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα… «ξεπλένει την κυβέρνηση της ΝΔ» και ότι οι όποιες επισημάνσεις «γίνονται από τη σκοπιά των δήθεν “αξιών” της ΕΕ».

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι κατά του ψηφίσματος τάχθηκε και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατηγορούμενη στην υπόθεση του Qatar-gate, Εύα Καϊλή, σε ένα προφανές «κλείσιμο του ματιού» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έτσι λοιπόν, οι παραπάνω ευρωβουλευτές από κοινού με εκείνους της ΝΔ που καταψήφισαν, μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε «ασπίδες προστασίας» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς βέβαια να καταφέρνουν να εμποδίσουν την υπερψήφιση του κειμένου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην ψηφοφορία δεν παρέστη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε στα αγροτικά μπλόκα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η απουσία του από την ψηφοφορία αναδεικνύει ρήγματα εντός της κυβερνητικής παράταξης.

Τι αφορούσε το ψήφισμα

Το ψήφισμα στο οποίο έλληνες ευρωβουλευτές επιχείρησαν είτε δια της απουσίας τους, είτε δια της ψήφου τους, να προστατέψουν τον έλληνα πρωθυπουργό, αφορούσε τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος δικαίου στη χώρα.

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, τις απειλές, τις καταχρηστικές μηνύσεις (και από το περιβάλλον του πρωθυπουργού) και την έλλειψη προόδου στην έρευνα για τη δολοφόνια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ακόμη εκφράζει ανησυχίες για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια ολιγαρχών και τη διανομή των κρατικών επιδοτήσεων.

Ειδικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Εωρωκοινοβούλιο καταδικάζει τις υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων των ευρωβουλευτών.

Ζητεί να φύγει η ΕΥΠ από τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού και εκφράζει ανησυχίες για πολιτική πίεση, εκφοβισμό και παρενόχληση αξιωματούχων που ελέγχουν την κυβέρνηση.

Ακόμη το ψήφισμα αναφέρεται σε υπερβολική αστυνομική βία, τη σύνδεση της αστυνομίας με το οργανωμένο έγκλημα και κακομεταχείριση μεταναστών.

Κάνει λόγο για έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για την καταστροφή του τρένου στα Τέμπη.

*****

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κρατά ένα ψωμάκι – σφυροδρέπανο

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κρατά ένα ψωμάκι - σφυροδρέπανο που του προσέφεραν / Φωτογραφία: 902.gr

Ο Βελόπουλος χαρίζει κεραλοιφές

Ο Βελόπουλος χαρίζει κεραλοιφές για τις αιμορροΐδες - ΤΑ ΝΕΑ

Παύλος Μαρινάκης: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα “πήγαινες”»

Υποψήφιος Γραμματέας της ΝΔ: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα

Πρώτα να επισημάνουμε και να διευκρινίσουμε τη βασική αρχή πως το  αυτοαποκαλούμενο (μόρφωμα του Περισσού)  ΚΚΕ  δεν είναι κομμουνιστικό.  Ούτε κληρονόμος του ιστορικού ΚΚΕ.  «Κατάληψη» έκανε ή στην ηπιότερη εκδοχή…χρησικτησία. Κομμουνιστικό, πάντως, σαν εκείνο,  δεν είναι.

 Είναι,  όπως το χαρακτηρίσαμε, Σταλινικό. Εξ ού και Σταλινικό Κόμμα Ελλάδα  (ΣΚΕ), όπως στην πραγματικότητα έπρεπε να αποκαλείται.

Ο Στάλιν υπήρξε  δικτάτορας, δεν ήταν κομμουνιστής. Τουλάχιστον, σε εκείνα που αφορούν τον βασικό πυρήνα της κομμουνιστικής ιδεολογίας,  τα χρόνια που άσκησε και με τον τρόπο που το έκανε, την εξουσία. Μια παράθεση σύγκρισης ομοιότητας ιστορικών  συστημάτων στη σημερινή τους παρουσία και σύσταση ,  διευκολύνει αυτή τη διαπίστωση.

Ο Χριστιανισμός και ο Κομμουνισμός έχουν μια κοινή αναγνωριστική ταυτότητα  αφετηρίας.  Και  σχεδόν “βίο παράλληλο” μετά , τηρουμένων των αναλογιών πως ο Χριστιανισμός ανήκει στο θρησκευτικό σύστημα και ο  Κομμουνισμός στο πολιτικό.

Ξεκίνησαν  αμφότερα  ως ιδεολογικά «κινήματα» . Και μάλιστα με πλούσιες  ανθρωποκεντρικές αρχές, όπως την αγάπη, την αδερφοσύνη, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την αφιλοκέρδεια, την ολιγάρκεια   από τα βασικά συστατικά του ανθρωπισμού.

Λίγα χρόνια μετά,  κατέληξαν  και τα δύο σε διαφορετική από την πρώτη τους ταυτότητα , μορφή.   Ο Χριστιανισμός εντάχθηκε  στο θρησκευτικό σύστημα που επέβαλε ο Κωνσταντίνος και ο Παπισμός αργότερα  με  ποτάμια αίματος   και ο Κομμουνισμός μεταλλάχτηκε  σε δικτατορία με κυρίαρχες μορφές το Στάλιν και το Μάο Τσετούνγκ ,που επίσης χρειάστηκαν πολύ αίμα   και  θηριωδία ,για να επιβάλουν την αντικομμουνιστική τους υστερία.

Και οι  δύο  εκείνες  ιδεολογίες με πυρήνα ανθρωπισμού   στο ξεκίνημά τους , στην παραμόρφωσή τους ,  διέστρεψαν  τις βασικές τους αρχές  και κατέληξαν σε  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  με όλα τα  εξουσιαστικά γνωρίσματα:  Αίμα, πόνος, αυταρχισμός επιβολή, καταστολή ,υποκρισία, ίντριγκα.

Κι αν για όλες τις άλλες  εξουσίες μπορούμε εύκολα να  ερμηνεύσουμε, γιατί δεν μπορεί η συμπεριφορά τους να  έχει αναφορά και κέντρο  τον ανθρωπισμό , για το Χριστιανισμό και τον Κομμουνισμό, που στην  πορεία τους εγκατάλειψαν  τις  αρχές τους  και υιοθέτησαν κείνες των υπολοίπων εξουσιών, μια τόσο  εύκολη  ερμηνεία δεν είναι εφικτή. Υπάρχει πίσω ένα ευρύ πλέγμα αιτιών, ως κρίκοι, που αυτόνομα ,χωρίς τη σύνδεση  με τον  άλλο, δεν καταλήγεις σε οριστική και αποδεκτή ιστορικά ερμηνεία.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η κατάληξή τους  υπήρξε  οδυνηρή και  αποκαρδιωτική. Και άλλη  διαφοροποίηση και αντιδιαστολή από τις υπόλοιπες εξουσίες στην παραμορφωτική τους αυτή  κατάληξη,   η Ιστορία δεν αναγνωρίζει.Ούτε για το Χριστιανισμό ούτε για  το Σταλινισμό.

Με αυτές τις αυτονόητες ιστορικές  διευκρινίσεις, αντιλαμβανόμαστε  γιατί ένα σταλινικό κόμμα,  που αυτοπροσδιορίζεται  Κομμουνιστικό,  χωρίς να είναι  και οικειοποιείται τους αγώνες του ιστορικού ΚΚΕ, είναι σαν  ένα δόγμα, το Καθολικό για παράδειγμα ,που κι  εκείνο διατείνεται ή αφορίζει για τον εαυτό του   πως  κληρονόμησε τη χριστιανική  παρακαταθήκη και δικαιούται να κατέχει τα… κλειδιά του Αγίου Πέτρου.

Και τα δύο συστήματα, κοσμικό και θρησκευτικό ,  καμιά σχέση δεν έχουν με την αρχική πορεία των δύο ιδεολογιών, όσο κι αν επικαλούνται τις πρώτες αρχές τους, οι φορείς τους,  ως εκκλησία-πιστοί   και κόμμα-οπαδοί. Κι  αυτό ακριβώς, μας κάνει να μιλάμε πια για  φρικτές  τερατογεννήσεις ,όπως είναι και χαρακτηρίζονται  αντικειμενικά  ο Σταλινισμός και ο Χριστιανισμός, πλέον.

΄

΄Ετσι, μπορεί να απαντηθεί  πιο εύκολα και  η απορία πώς  το ΣΚΕ που θεωρεί και επαίρεται πως κάνει αντιπολίτευση στη Δεξιά, την ίδια ώρα συμφωνεί με τις περισσότερες θέσεις και μάλιστα της Ακροδεξιάς. Τί σόι Κομμουνιστικό Κόμμα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι  το μόρφωμα του Περισσού, όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Δημήτρη Κουτσούμα από τον Παύλο   Μαρινάκη και το Βελόπουλο;

Να μην πάμε πολύ παλιά στο  “βρώμικο 89” όταν ο επίσης Σταλινικός Φλωράκης και δυστυχώς κι ο  αντισταλινικός Κύρκος,  υπέγραψαν  εταιρικό συνεργασίας με τον τότε αρχηγό της Δεξιάς και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, τον αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκη. Στόχος  να διαμοιραστούν οι εταίροι  με την καταδίκη του  Ανδρέα Παπανδρέου, αν είχε πραγματοποιηθεί, τα ιμάτια  του ΠΑΣΟΚ,.

Στη λεγόμενη Μεταπολίτευση άπειρες φορές  η συνεργασία ΣΚΕ και Δεξιάς, υπήρξε …άψογη.  Ειδικά σε συνδικαλιστικές «αλλαξοκωλιές», όταν πάντα ή σχεδόν πάντα .οι Σταλίνες προτιμούσαν συνεργασία με τους συνδικαλιστές της Δεξιάς , παρά με της Αριστεράς (για ευκολία να συμπεριλάβουμε και το ΠΑΣΟΚ σε αυτή).

Χτες ,πάλι η μάσκα  της  κομμουνιστικής ιδεολογίας από την οποία εμφορείται τάχα  το ΣΚΕ,  έπεσε . Και από το μέγεθος και το βάρος της, μάλιστα, έκανε πάταγο.  Βρέθηκαν  στο ψήφισμα για  τις   ανησυχίες  στις  πολύ σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα  στην Ελλάδα από το Μητσοτακικό καθεστώς, οι …εντεταλμένοι  του Κουτσούμπα,   να στηρίζουν  τον ΄Ορμπαν της Ελλάδας, όπως ακριβώς έπραξαν οι ευρωβουλευτές του Κυριάκου   και του  «πρώτου εξαδέλφου» του,  Βελόπουλου.

Τώρα,  ένας απλός οπαδός, που   δηλώνει κομμουνιστής,  επειδή ψήφισε ΣΚΕ,  μπορεί να δικαιολογήσει τον Περισσό  για την απόφασή τους να συμπαραταχτούν με το  Μητσοτάκη;

 Όταν:

-δολοφόνησε στην περίοδο της πανδημίας 20.000  συνανθρώπους  που πέθαναν εκτός ΜΕΘ, γιατί δεν… περίσσεψαν κονδύλια  από τις εξοπλιστικές  μίζες  που εισέπραξε.

-άφησε να πνιγούν  700  «κολασμένοι της γης»  στην Πύλο με παιδιά  στην αγκαλιά τους

-σκότωσε  αθώους επιβάτες στα Τέμπη,  εξαιτίας της εγκατάλειψης στην τύχη τους των αμαξοστοιχιών και μάλιστα επιβατικών,  χωρίς στοιχειώδη όργανα ασφάλειας.

-φτωχοποίησε την Ελλάδα σε ποσοστό 70% του πληθυσμού της .

-παράδωσε τα σπίτια των  φτωχών  δανειοληπτών  στα αφεντικά του, τους  τραπεζίτες

-οδήγησε τη χώρα σε δεύτερη χρεοκοπία  την οποία αποκρύπτουν σήμερα οι εταιρίες παραπληροφόρησης του καθεστώτος , αλλά σε λίγο τίποτα  δε θα μπορεί  να μένει κρυφό.

Αν, για να μείνουμε μόνο σε αυτά,  ένα κόμμα που  σεμνύνεται ανερυθρίαστα πως είναι, χωρίς  να είναι,  κομμουνιστικό, δε συγκινείται από  τέτοια εγκλήματα καθοσίωσης μιας κυβέρνησης κοινοβουλευτικής δικτατορίας  και  συντάσσεται με τους θύτες, χωρίς, αν μη τι άλλο , ίχνος σεβασμού στα θύματα , τότε ο Κουτσούμας  για ποιους από όλους τους λόγους δεν είναι ο Βελόπουλος και το παίζει κομμουνιστής;   Επειδή, δεν πουλάει σαν εκείνον …κεραλοιφές;

΄Η ακόμα χειρότερα, σε τί διαφέρει  από τον  Παύλο Μαρινάκη,  που δήλωνε πως αν  ξαναζούσαμε  τις  ημέρες που έδρασαν οι Ταγματασφαλίτες και οι Χίτες  παππούδες του,  θα είχε παλουκώσει το κεφάλι του Τσίπρα;  Ο   Κουτσούμπας με τους Σταλίνες οπαδούς του, αν ζούσαμε   σοβιετικές   ημέρες , τί θα έκανε ; Θα μας έστελνε όλους εμάς τους αντισταλίνες  στα  γκουλάγκ ; Με αυτά τα οράματα διαστροφής τρέφονται στον 21 αιώνα οι λογής ΣΤΑΛΙΝΕΣ;

Τσίπα ιδεολογίας; Αυτογνωσία, αυτοκριτική, μετάνοια υπάρχουν;

Υ.Γ. ΄Οσο για τον (χωρίς στο πέτο  σφυροδρέπανο) κοντυλοφόρο  Κούλογλου και τον …εισοδηματία  Παπαδημούλη…Θου,Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου. Αλλά, ως έχοντες αθύρωτο στόμα, θα επαναλάβουμε   το ρεφρέν μας:   ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

(*)Ολόκληρο το δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Το Κοινοβούλιο ανησυχεί για πολύ σοβαρές απειλές για τις αξίες της ΕΕ στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμανε την Τετάρτη τον κώδωνα του κινδύνου για αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το Κράτος Δικαίου και κάλεσε την Επιτροπή να δράσει.

Ελευθερία των ΜΜΕ

Όσον αφορά τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται για την έλλειψη προόδου στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

Καταγγέλλουν ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται σωματικές απειλές και λεκτικές επιθέσεις (επίσης από υψηλόβαθμους πολιτικούς), παραβιάσεις του απορρήτου τους με λογισμικό υποκλοπής spyware και καταχρηστικές μηνύσεις – μεταξύ άλλων από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Το Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης ανησυχίες για την ανεξαρτησία της εθνικής ρυθμιστικής αρχής οπτικοακουστικών μέσων, τη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης στα χέρια των ολιγαρχών και τη διανομή κρατικών επιδοτήσεων.

Spyware

Το Κοινοβούλιο καταδικάζει την εργαλειοποίηση των «απειλών για την εθνική ασφάλεια» για υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων των ευρωβουλευτών.

Σε απάντηση στο λεγόμενο «Predatorgate», οι ευρωβουλευτές απαιτούν να ενισχυθούν οι δημοκρατικές εγγυήσεις και ζητούν αποτελεσματικές έρευνες με τη βοήθεια της Europol.

Ζητούν να ανατραπεί η νομοθεσία που έθεσε την Υπηρεσία Πληροφοριών υπό τον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργού. Το ψήφισμα εκφράζει ανησυχίες για τη μεταφορά της έρευνας σε διαφορετικό εισαγγελέα και πολιτική πίεση, εκφοβισμό και παρενόχληση αξιωματούχων που ελέγχουν την κυβέρνηση.

Αστυνομική βία, κακομεταχείριση μεταναστών, έλεγχοι και ισορροπίες

Το Κοινοβούλιο επισημαίνει επίσης την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία και την ελλιπή ποιότητα των επακόλουθων ερευνών και δικαστικών αποφάσεων, την εικαζόμενη διαφθορά, τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών και πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομικής διείσδυσης από το οργανωμένο έγκλημα.

Η μεταχείριση των μεταναστών και οι συστηματικές απωθήσεις ανησυχούν τους ευρωβουλευτές, καθώς και οι επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών, ιδιαίτερα οι εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και η δικαστική παρενόχληση κατά των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ευρωβουλευτές υποπτεύονται έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για την καταστροφή του τρένου στα Τέμπη –η οποία προκάλεσε δεκάδες θανάτους τον Φεβρουάριο του 2023– και ανησυχούν για την άρνηση της φιλοκυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διεξαγάγει έρευνα σε δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών, όπως ζητήθηκε από το Εισαγγελία της ΕΕ.

Ενόψει όλων αυτών, η Επιτροπή θα πρέπει να κάνει πλήρη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της χρήσης των κονδυλίων της ΕΕ βάσει του κανονισμού Κοινών Διατάξεων σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων από τη μία πλευρά, και σε σχέση με τη μη εκτέλεση αποφάσεων από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σύμφωνα με τον Κανονισμό Προϋποθέσεων για το Κράτος Δικαίου.

Ιστορικό

Οι ευρωβουλευτές έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, με βάση την πλατφόρμα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων του Συμβουλίου της Ευρώπης και τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου. Περαιτέρω, ο Δείκτης Αντίληψης για τη Διαφθορά του 2023 δείχνει ανησυχητική πτώση σε θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου».