ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «εξετάζει» να σταματήσει τις διώξεις εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «εξετάζει» να σταματήσει τις διώξεις εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ

Μέχρι τώρα η Αμερική στην υπόθεση του ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, απέδειξε πως δε διαφέρουν  οι τακτικές της  από εκείνες των καθεστώτων που κατηγορεί για ολοκληρωτισμό  αυταρχισμό, ,απουσία δικαιικού πολιτισμού και  κατάργηση του κράτους δικαίου.

Γιατί τί άλλο παρά καθεστώς  Πούτιν θυμίζουν

– οι στημένες κατηγορίες περί βιασμού για τη σύλληψη του  υπεύθυνου  των  Wikileaks ακτιβιστή, μετά το σάλο για τις γνωστές  αποκαλύψεις εγκλημάτων των ΗΠΑ  στον ιστότοπό του.

-Οι κατηγορίες που επισύρουν εξοντωτικές ποινές, αν καταδικαστεί .

-Η απαίτηση να παραδοθεί για να δικαστεί στις ΗΠΑ και η  εξοντωτική  περιφορά του  απο φυλακή σε φυλακή.

-Η απάνθρωπη μεταχείριση,  η απομόνωση στο κελί και τα ψυχολογικά βασανιστήρια που υφίσταται ως αυτή την ώρα.

΄Όλα τούτα και πολλά ακόμα, αποτελούν χαρακτηριστικά   γνωρίσματα ενός κράτους που αν και διατείνεται πως   λειτουργεί ως σύγχρονο  κράτος δικαίου με σεβασμό στα βασικά ατομικά δικαιώματα, όταν θίγεται ο σκληρός του πυρήνας  ή αποκαλύπτονται … «καλά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» για τα εγκλήματά του, δε διστάζει να αντιγράψει μεθόδους και συμπεριφορές καθεστώτων Κίνας, Ρωσίας και Βόρειας Κορέας. ΄Όπως, ακριβώς, έκαναν οι ΗΠΑ, όταν ο ηρωικός Αυστραλός ακτιβιστής απέδειξε στην ανθρωπότητα πως  και οι Δυτικές Δημοκρατίες,  ακόμα και στον 21 ο αιώνα,  θυμίζουν  σε πολλά, τα παλιά  καθεστώτα  βασιλιάδων  και  ηγεμόνων « “L’ etat c’est moi”.

 Ο πρόεδρος  Μπάιντεν δεν είναι Πούτιν.  Ούτε και Τραμπ. ΄Εχει πολιτικές ευαισθησίες που λείπουν σήμερα από  ηγέτες πολλών ,άλλων κρατών. Είναι φανερό.

 Αυτή την ώρα, έχει μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει  πως όντως  κάνει τη διαφορά με εκείνους που η Ιστορία έχει  καταγράψει το βίο και την πολιτεία τους στις μαύρες  σελίδες της. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ. ΑΣ ΜΗΝ  ΧΡΕΩΘΟΥΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ  ΤΕΛΟΣ   ΕΝΟΣ  ΝΕΟΥ ΑΛΕΞΕΪ ΝΑΒΑΛΝΙ.

 Ας διασώσει  ο πρόεδρος της Αμερικής ,όχι, τόσο τη δική του ιστορική υστεροφημία, αλλά την πίστη και τη ελπίδα πολλών συνειδητοποιημένων πολιτών  σε ολόκληρο των κόσμο πως  η μετάβαση σε άλλες μορφές διακυβέρνησης του κόσμου και κατάκτησης κοινωνιών με πραγματικό  πολιτικό και δικαιικό πολιτισμό, θα περάσουν μέσα από εξελιγμένες μορφές δημοκρατικών κρατών, όπως οι ΗΠΑ σεμνύνονται πως έχουν κατακτήσει. Με πρώτο και χαρακτηριστικό  γνώρισμα  την ελευθερία του λόγου, που είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε ότι  μόνο στην Αμερική είναι σήμερα  σεβαστή ως δικαίωμα του ατόμου  και υποχρέωση της Πολιτείας να  το διασφαλίζει.

Στην υπόθεση του ηρωικού ακτιβιστή Τζούλιαν ΄Ασάνζ, η Αμερική απέτυχε να διαφυλάξει  τη φήμη της,  ως  δημοκρατικό κράτος με  ευαισθησίες σε δικαιώματα  και συμπεριφορές που άλλα καθεστώτα θεωρούν σκύβαλα.  Παρεξέκλινε της πορείας της  ,όπως και στην περίπτωση των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο , σε σημείο  που    τα μέσα  και οι μέθοδοί της   για να εξοντώσει   τους  αντιπάλους της,  είναι ίδια με  εκείνα του δικτάτορα της Ρωσίας .

Πρόεδρε, Μπάιντεν,  σώσε το  κύρος της Αμερικής, ως ελπίδα στην ανθρωπότητα  πως μπορεί να υπάρξει και  Κράτος Δικαίου. Δε συναντάς πολλά.  Είναι μετρημένες πια τέτοιες κρατικές εξουσίες στα δάχτυλα των χεριών.

ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ. ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΞΕ.  ΒΑΛΕ ΘΕΜΕΛΙΟ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ,  ΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.