Αλα μπρατσέτο θα κρυφτείτε, Κυριάκο Μητσοτάκη με τη Φον ντερ Λάιεν;

Μητσοτάκης: Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ξανά στην Ελλάδα όσα έγιναν την περασμένη 10ετία

«Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε», τόνισε ο πρωθυπουργός «Στις ευρωεκλογές, δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς» «Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τη φωνή του Πολάκη. Γιατί δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν, αυτός είναι, αυτός θα παραμείνει»

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ.

«Η χαρά μου και η χαρά μας είναι διπλή καθώς αυτή την αισιοδοξία μας τη συμμερίζονται οι Ευρωπαίοι φίλοι μας για τα 50 χρόνια και σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια, σε μια προσπάθεια που κάνουμε για να αφήσουμε πίσω μια 10ετη κρίση», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας

Ο Φον ντερ Λάιεν κατά την ομιλία της στο Συνέδριο της ΝΔ

 

.iefimerida.gr”

***

Οι πολιτικοί σε όλη την υφήλιο μοιάζουν με τους τζογαδόρους. Το πάθος τους για κέρδος, η φιλοδοξία , η υπεροψία,  η χρησιμοθηρία τους έχουν τέτοια αξεπέραστη δύναμη, που δεν αντέχουν να μην…παίξουν τα ρέστα τους στην πράσινη τσόχα της δημαγωγίας. ΄Εχουν υποστεί τόση και τέτοια  καθίζηση  «συνειδητότητας» , ακριβώς , όπως οι άρρωστοι   παίκτες  στο καζίνο .

Η λογική, η σύνεση, η ευθύνη στη δική τους, πρώτα,  μοίρα,  δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να αντισταθούν,  να γίνουν ανάχωμα στον παρανοϊκό τους κατήφορο. ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ  ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ!  Και οι μεν και οι δε, δε διαθέτουν ίχνος  από  τα χαρακτηριστικά  που διαθέτει, πρωτίστως,  ο  «μέσος», λεγόμενος, άνθρωπος.  ΄

Ο ΝΟΥΣ στη φυσική και αμετάλλακτη μορφή του, «παράγει»  λογική.   Και είναι αυτή,  που αν μη τι άλλο, στην καθαρή της πάντα εκδήλωση , δε θα πήγαινε ποτέ κόντρα στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.  Αδιανόητο.

Εκτός, βέβαια,  αν πρόκειται για διαταραγμένο ψυχισμό ατόμου,  που συμπαρασύρει και αδρανοποιεί τις αντιστάσεις του Νου (εδώ και ως φροϋδικό “ego”,ρυθμιστής- διαιτητής στις ακρότητες   του «id» και του  «alter ego».)   Οι συμπεριφορές του  τότε, είναι και αφύσικες-παράλογες  και απρόβλεπτες. ΄Όλα «παίζει» να συμβούν.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η  Φον ντερ Λάιεν δε γίνεται  να μη  γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Είναι απολύτως γνώστες  της κατάστασης χρεοκοπίας που έχει περιέλθει η χώρα. Με όλους τους οικονομικούς δείκτες να το επιβεβαιώνουν.

Τη στιγμή, μάλιστα, που ακόμα και  οίκοι αξιολόγησης ,όπως πρόσφατα  η “πρόθυμη”, ως συνήθως,  Moody’s, που λίγα χρόνια πριν στην πρώτη χρεοκοπία,  έδινε  εύσημα στον Κώστα Καραμανλή,  σήμερα  δεν προχώρησε σε αλλαγή της πιστοληπτικής αξιολόγησης  της οικονομία του Κυριάκου Μητσοτάκη , διατηρώντας την τρέχουσα αξιολόγηση “Ba1” της χώρας.    Είναι κοινό μυστικό πως οι δανειστές πρώτοι, θωρούν οικονομικά την Ελλάδα, ως τη Ζιμπάμπουε της Ευρώπης!  Και δεν παίζουν  με τα ρίσκα να δανείσουν σε μια τέτοια χώρα τα λεφτά τους. Ακόμα και με τα υψηλότατα επιτόκια, όπως είναι σήμερα και πού  κανείς  δεν ξέρει ,    πόσο θα εκτοξευθούν αύριο. Τί λέει η κολλητή  του Κυριάκου  Φον ντερ Λάιεν, η οποία κατά τα άλλα, δε θα επένδυε ούτε  ευρώ  από τα παχυλά της εισοδήματα στην… “πρωτοπόρο οικονομία , όπως είναι η σημερινή επί   ηγεσίας Μητσοτάκη”;

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τα στατιστικά στοιχεία με τα εργαλεία σύγκρισης,  μόνο και μόνο της αγοραστικής δύναμης του ΄Ελληνα  και εκείνης του Τσέχου για παράδειγμα, κραυγάζουν για τη διαφορά. ΄Οποιες  και όσες αλχημείες κι αν  επινοεί ο Χατζηδάκης   για να  πει στη “γαλάζια ακρίδα” (που πείθεται, ασφαλώς, γιατί πρόκειται περί  «ακρίδας» )  πως, ναι, μεν,  στην παρέα της Ε.Ε είμαστε στον πάτο,  μαζί με τη Βουλγαρία, αλλά…   άλλον κανέναν, δεν πρόκειται να πείσει.

Δεν υπάρχει «αλλά».  Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά  ο ΄Ελληνας.  Και δεν είναι ανάγκη    να έχει τα    40 διαμερίσματα   «Μαρέβας»  στην κατοχή του. Και ένα σπίτι να απόκτησε, όπως το απόκτησε ,  με ένα χιλιάρικο να μπαίνει για  να ζήσει η τετραμελής του οικογένεια,  αγκομαχάει.  Στις 15 ημέρες πάνω, το μηνιάτικο έχει εξαφανιστεί!  Να λέμε,  πάλι,  τα πασίγνωστα;

Μια «Ιερουσαλήμ»  είναι όλη και όλη η Ελλαδίτσα.  Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Το ΕλληνοΑμερικανό   μπορεί, που  πάει να του αρπάξει με παραπληροφόρηση, την ψήφο του  ο Μητσοτάκης. Στον  «αγροφύλακα» (τον λένε δασοφύλακα σήμερα)  στη Ορεστιάδα, μπορεί να  να του πει η κυρία Λάιεν   πόσο καλή και δυνατή είναι η οικονομία Μητσοτάκη    και να μην της… κατεβάσει καντήλια;

Το παρανοϊκό, όμως,  στο σημείο αυτό είναι άλλο.  Ναι, μεν, ο Θρακιώτης παραπάνω δεν  ανήκει στη  ΝεοΔημοκρατική ακρίδα, αλλά, ως… Θραξ-βλαξ (πανελλήνιας εμβέλειας η ίδια βλακεία),   πάει και ψηφίζει Κουτσούμπα και Ανδρουλάκη!  ΄Αξιος ο μισθός του ! Και καλά κάνουν, αφού είναι τόσο ιδιώτης και απολίτικος , τα  Funds που  θα του πάρουν αύριο ,αν δεν του το πήραν ήδη,  το σπιτάκι με  την  «κόκκινη» θηλειά που του έχουν περάσει στο λαιμό.

Λέμε στην αρχή πως οι πολιτικοί  είναι σαν «ζαλισμένοι» τζογαδόροι.  Δεν έχουν αναστολές  ούτε σε έργα ούτε σε λόγια. Ζουν για το πάθος του ΚΕΡΔΟΥΣ .  Οι συμπεριφορές  τους  είναι ψυχοπαθητικές,  επειδή, όπως είπαμε δεν κάμπτονται     από τη δύναμη της λογικής. Δε διαθέτει πλέον  τροχοπέδη ο Νους. Είναι ανεξέλεγκτες τέτοιες συμπεριφορές,

Το πιθανότερο, βέβαια, «αύριο» (που είναι πολύ πιο σύντομα απ΄ όσο νομίζουν πολλοί), ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, όταν   ξεσπάσει το κακό και κανένας  «Γεράκης»  δε θα μπορεί πια να τον σώσει, αν καταφέρει να τα βρει σε «ομερτά»  με κανένα νέο «Αλέξη Τσίπρα», θα έχει την καλή την  τύχη του Κώστα Καραμανλή, που ξεκοκαλίζει κουτσομούρες   στη Ραφήνα και στα διαλείμματα,  επιδίδεται στο σπορ του θείου του Καραμανλή,   αποφθεγμάτων  και εφετμών.

Αν δεν τα καταφέρει, κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αντιστάσεις του Στέφανου Κασσελάκη,  ο οποίος εξ ανάγκης σύντομα θα τον αντικαταστήσει , το πιθανότερο είναι ,τούτος να κάνει τη Βολτέρου στο Παρίσι…Ραφήνα.΄ Εστω και χωρίς κουτσομούρες με την ελληνική τη  νοστιμιά.

Και, ασφαλώς (…πιπέρι στο στόμα), ο φίλος του Μακρόν δεν πρόκειται ποτέ  να τον εκδώσει  στην Ελλάδα ,για να δικαστεί. Και ας είναι τόσα τα εγκλήματά του ,όχι μόνο η νέα χρεοκοπία.  (Γιατί,  άλλωστε, αν όχι για μίζες και καβάτζα,  θα πέταγε στο άλλο μεγάλο τέκνο της  καπιταλιστικής αγοράς ,  ο γιος του Κων. Μητσοτάκη  τα δισ για τα  Ραφάλ και τη λοιπή άχρηστη εξοπλιστική σαβούρα;)

΄Οσο για την Φον ντερ Λάιεν γι΄αυτή  τα πράγματα είναι πιο εύκολα.  Η ακροδεξιά αυτή κυρία  (δε στέκει και πολύ μακριά από τον Όρμπαν, τον Κυριάκο  και τη Μελόνι), θα έχει  εύκολη, στο στόμα τη δικαολογία:  Ας όψονται, θα βγαίνει και θα λέει,  οι τρελαμένοι  Πούτιν, Χετζμπολάχοι  και Μουλάδες του Ιράν, που κατάστρεψαν την …ανθούσα ελληνική οικονομία Μητσοτάκη. Δε φταίει  ο Κυριάκος. Και ξεμπέρδεψε. “Ούτε γάτος, ούτε ζημιά”. ΄Αλλωστε, τί τον νοιάζει, για να απολογηθεί ,  το συμπατριώτης της το Γερμανό, αν θα ψωμολυσσάει ο ΄Ελληνας;

Εν τάξει κυρία ,Φον ντερ Λάιεν. Μια συμβουλή,  όμως, για το καλό σας. ΄Οταν θα λέτε τέτοια, μην κάνετε την αποκοτιά και πάτε  διακοπές στα  Χανιά.   Οι Κρητικοί, που και  ελόγου τους σύντομα θα συνέλθουν από τις  γαλάζιες κουζουλάδες που κάνουνε  τα τελαυταία χρόνια, θα σας περιμένουν  με “βρεγμένη σανίδα” στο νησί.  Να είστε σιγουρη.   Και έχουν πολύ δυνατό χέρι, οι αθεόφοβοι, λένε όσοι το δοκίμασαν!