Η Μεγάλη ΄Ωρα για ένα μάθημα στην Αντιδεξιά υποκρισία και ένα χαστούκι δυνατό στη Δεξιά αλαζονεία, πλησιάζει.

 

“Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2019 διεξήχθησαν στις 7 Ιουλίου. Ήταν πρόωρες εκλογές, οι οποίες προκηρύχθηκαν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ίδιου έτους.[

Πρώτο κόμμα ήλθε η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 39,85% και 158 έδρες, δεύτερο κόμμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 31,53% και 86 έδρες, τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 8,10% και 22 έδρες, τέταρτο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,30% και 15 έδρες, πέμπτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 3,70% και 10 έδρες και έκτο κοινοβουλευτικό κόμμα το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής με 3,44% και 9 έδρες. Η κατανομή των εδρών έγινε με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 57,78% και η αποχή στο 42,22%, επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.[2]

Την επόμενη ημέρα, 8 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.[3] Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός την ίδια ημέρα,[4] ενώ τα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν στις 9 Ιουλίου.[5]”

****

΄Εχετε ακούσει βαρύγδουπες (διάβαζε  «φρου-φρου  και αρώματα») αναλύσεις από κάποιους εκλογολόγους-στατιστικολόγους-δημοσκόπους;  Σίγουρα. ΄Οπως παλιότερα εκείνου του ανεκδιήγητο (μακαρίτης πια) Ηλία  Νικολακόπουλου.

Να σταθούμε σε αυτόν ,γιατί επί συναπτά  χρόνια είχε την αποκλειστικότητα της. στρατευμένης   μπαρούφας σε τέτοια ζητήματα.  Φίλος ,μάλιστα και κολλητός, ως ανήκων εν ζωή και ο ίδιος στο βρώμικο κόσμο του Γκεμπελιστάν ,  με τον Τράγκα και  τον Χατζηνικολάου στις… βαθυστόχαστες αναλύσεις τους τα βράδια των  εκλογικών αποτελεσμάτων.  Αξέχαστοι, αν θυμάστε, όλοι τούτοι  Καραγκιόζηδες.

΄Ηταν, μάλιστα,   ένας από τους συμβούλου (επαγγελματικά στελέχη) της Κουμουνδούρου , που πήρε (κι αυτός μαζί με άλλους)  στο λαιμό του τον Αλέξη Τσίπρα  και κατ΄ επέκταση τον κοσμάκη ολόκληρο με την καθοδήγηση-τύφλα  του.  Υπήρξε, ωσαύτως, να θυμίσουμε,  εκείνος που συνειδητά και ανήθικα με τους λοιπούς Γκέμπελς στα τραπέζια των εκλογοαναλύσεων , έθαβαν χρόνια την ΑΠΟΧΗ, που από  τη μικρή και αμελητέα του 1974, όπως έχουμε εδώ παρουσιάσει με αξιόπιστα  στοιχεία, σκαρφάλωνε κάθε φορά στις εκλογές και παραπάνω.  Για να φτάσει σήμερα, σχεδόν το μισό του εκλογικού σώματος, να μην προσέρχεται στις κάλπες.

Και οι βρώμικοι  εκλογολόγοι,  αυτή την τεράστια ΑΠΟΧΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ  ΤΗΣ, τη δικαιολογούσαν  με…αρρώστιες, γεράματα, αδιαφορία, «παραλίες»  και ΕλληνοΑμερικανούς ξεχασμένους στους εκλογικούς καταλόγους.  Τόσο πολιτικά ανήθικος  και ο  Αριστερά μάλιστα, αυτοπροσδιοριζόμενος  πολιτικά (!), Ηλίας Νικολακόπουλος.

 Τις άλλες,  τις «εν τη παλάμη και ούτω  βοήσομεν» (εδώ διαβάζεται  «κατά πώς θέλετε ,αφεντικά,   να πούμε το σκοπό») αναλύσεις και τα συμπεράσματα των ΠαναγοΦαναροΓεράκηδων, τα ζούμε καθημερινά. Κάθε τρεις και μία,  οι…αναλυτές  δημοσκόποι της πλάκας, παρουσιάζουν τέτοιες (ανύπαρκτες,στημένες ) έρευνες και δίνουν  θεατρινίστικες παραστάσεις  σε  παράθυρα καναλιών και σαλόνια φυλλάδων   με   αλχημείες , μαγειρέματα  και πέτσινο υλικό.

 Και πάντα να τα παρουσιάζουν  με…  επιστημονικοφανή στοιχεία, βεβαίως, βεβαίως!  Ντύνουν, πιο απλά,  τις μπαρούφες  και τα ψεύδη ,  συνήθως με στρυφνό , ακαταλαβίστικο λόγο,  εκείνον το γνωστό του δοκησίσοφου ειδικού ,που κατέχει την απόλυτη αλήθεια.   Ασφαλώς όλα τούτα, για περάσει  λίγο μετά  ο θεατρίνος  από τα ταμεία των εντολέων του να πάρει την ανταμοιβή του  σε παχυλά αργύρια εξαγοράς.

Πολυλογήσαμε, ως εδώ, αλλά  όχι εις μάτην. Κι αυτό θα φανεί με μια απλή και κατανοητή απ΄όλους  ΑΛΗΘΕΙΑ.  Ας μην είναι…ειδικοί, γνώστες, εγγράμματοι ή ό,τι άλλο συνθέτει την έννοια του ξεχωριστού, ως ειδήμονα .  Θα δει στοιχεία, που δεν μαγειρεύονται, δεν αλλοιώνονται, δεν αμφισβητούνται, δεν παραγράφονται. Το επίσης σημαντικό είναι πως μπορεί και ο ίδιος, ακόμα και ως εντελώς  αδαής, να τα κατανοήσει, να αντιληφθεί του λόγου το ασφαλές και αληθές.

΄Εχουμε, λοιπόν και λέμε.  2019. Εκλογές. «Εθνικές», όπως τις λένε (παντού χωράει  το ΄Εθνος…μη χάσει). Ο Τσίπρας έχει παραιτηθεί, αφού το δεκανίκι του,  ο ακροδεξιός Καμμένος, έστριψε πονηρά δια του  πατριωτικού αρραβώνος  λόγω …προδοσίας  στη  συμφωνία των Πρεσπών ,προκήρυξε  εκλογές ,οι οποίες  διεξήχθησαν  στις 7 Ιουλίου του ίδιου έτους και…έλαβον:

Ν.Δ=39.85

ΣΥΡΙΖΑ: 31,53

ΠΑΣΟΚ! 8,10

ΚΚΕ:5,30

ΕΛ.ΛΥΣΗ: 3,70

ΜΕρΑ 3,44

Η  συμμετοχή ανήλθε στο 57,78% και η αποχή στο 42,22%, επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Δηλαδή, παρά τρίχα, με τα ΑΚΥΡΑ ,ΛΕΥΚΑ, γύρω στα 4, 5 εκατομμύρια ΄Ελληνες,   «έφτυσαν» το Σύστημα.  Κι  αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως πρώτο “κόμμα” στη γλώσσα της αλήθειας είναι  το…φτύσιμο!   Και ας έλεγε  ο κάθε Νικολακόπουλος ή όποιος ανήθικα  ή  κρετινικά  φερόμενος  «ας πρόσεχαν και ας έρχονταν στις κάλπες».   Τρομερό επιχείρημα να το επικαλείται   ο ψηφοφόρος της οπαδικής  ψήφου  για την  πολιτικοποιημένη της Αποχής.

Και να, γιατί:

Κάντε, μια  απλή πρόσθεση. Η Δεξιά, που σεμνύνεται πως δεν είναι  Ακροδεξιά, έλαβε 39,85% των ψήφων   στις παραπάνω εκλογές.  Η Αριστερά που επίσης όλα τα παραπάνω κόμματα σεμνύνονται  πως  ανήκουν σε αυτή  ή είναι Αντιδεξιά,  συνολικά έλαβε 48,37 %.

Ερώτημα απλό για πολιτικοποιημένους. Όχι  για σταλίνες,  πρασινοφρουρούς  και  Φαν-οΒαρουφάκηδες.

Με 48%  έβγαζες τότε κυβέρνηση;  Στέλνεις στον αγύριστο τη Δεξιά για τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα και δεν επιτρέπεις στο καθεστώς  Μητσοτάκη να τα τινάξει όλα στον αέρα;

Ναι,   θα είχες  κυβέρνηση.  Και τί σημαίνει αυτό;

Δε θα  επέτρεπες στο μαφιόζικο καθεστώς :

–  Να σκοτώσει 20.000 ασθενείς στην πανδημία γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ. Αλλά υπήρχαν 15 δισ  να τα κάνει Δωρεά  στο φίλο τους  Μακρόν.

-Να πνίξει την Πύλο 600-700 ανθρώπους με τα παιδιά  στα χέρια.

 -Να σκοτώνει  στα Τέμπη άλλους  60 ανύποπτους επιβάτες γιατί είχε αφήσει στο…θεό την τύχη της αμαξοστοιχίας  που μπήκαν .

-Να χρεοκοπήσει  ξανά τη χώρα , να καταδικάσει  στη φτώχεια  ένα ολόκληρο πληθυσμό αλλά και, τουλάχιστον, τις δύο επόμενες γενιές Ελλήνων  για να  τσεπώνει   μίζες   για  εξοπλισμούς, αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς  ,τρομερή και φοβερή σπατάλη του δημόσιου (ΔΑΝΕΙΚΟΥ) χρήματος, για να  εξαγοράζει την ψήφο της γαλάζιας ακρίδας των ψηφοφόρων.

-Να αφήσει το κεραμίδι  του φτωχού να το πάρουν οι Τραπεζίτες

– Να   κοντεύουν  να στείλουν φυλακή την  Τουλουπάκη  ,αντί να είναι μέσα ο Γεωργιάδης με την βρώμικη παρέα της Νovartis.

Να μείνουμε σε αυτά.

΄Όλα τα παραπάνω επιτεύγματα  μιας Αντιδεξιάς κυβέρνησης   δεν είναι  κοινωνικά; Που σημαίνει πρωτίστως ,δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα, όπως είναι (ή πρέπει να είναι) ο πυρήνας κάθε κόμματος; Προπαντός της Αριστεράς.  Και αν  η δική σου  ψήφος πέτυχε    να συντρίψει το διεφθαρμένο  καθεστώς, είναι αυτή  η ψήφος  πολιτικοποιημένη  και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς;

Ψηφίζοντας  Κουτσούμπα, Φωφώ (τότε) και Βαρουφάκη ,  πέτυχες να αποτρέψεις το καθεστώς από τη διάπραξη τέτοιων  εγκλημάτων;   Και    είναι πολιτική, και μάλιστα, αριστερή,  τάχα τέτοια ψήφος  ή συνενοχής με τη  δεξιά; Ποιος έκανε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και του έλυσε τα χέρια να φέρει τον Αρμαγεδώνα; Δεν ευθύνεται η σπαράζουσα  σήμερα Ιωάννα Κολοβού, που της πήραν το Fund το διαμερισματάκι,  θυσία στην απολίτικη ,αφασική μπουρδολογία του Κουτσούμπα, τον οποίο ψηφίζει τόσα χρόνια ;

΄Εχεις τα κότσια να κάνεις αυτοκριτική;

Μπορείς να πάρεις στο κυνήγι  τον Ανδρουλάκη ,τον Χαρίτση με τον  Ευκλείδη του τον Βαρουφάκη, τον Λαφαζάνη  και  τη Ζωή  αυτή την ώρα; ΄Εχεις  πολιτική συνειδητοποίηση τέτοια να τους πετάξεις στη μούρη τη πατσαβούρα, ως ανήθικη πολιτικά  κομπανία,  που οι αρχηγοί της εξαπατούν  χειριστικά τους οπαδούς τους ;

Δεν έχεις .Είναι σίγουρο. Γιατί πρώτο εσύ  στερείσαι “πέτσας”. Πολιτικής “πέτσας”.   Τα άλλα, που λες, είναι απολίτικο μπλα- μπλα και τσιτάτα  του…ποπού.

Θα επανέλθουμε.