Τα σύνδρομα Στοκχόλμης και κρετινισμού!

Γεράκης (Marc) για ευρωεκλογές 2024: Εφικτός και ρεαλιστικός στόχος το 33% για τη ΝΔ

Marc / Ο δημοσκόπος του Μαξίμου και τα εικονικά τιμολόγια ...

“Δηλαδή, το ποσοστό το οποίο εξασφαλίζει στις δημοσκοπήσεις είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων που ακολουθούν και σε επίπεδο εκλογικών συσχετισμών, αλλά και σε επίπεδο προσώπων, δηλαδή όσον αφορά το “σε ποιον αρχηγό έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη”, “ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό” και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.”

****

Στο  Σύνδρομο της Στοκχόλμης   το θύμα  δεν παρουσιάζει ,όπως θα ήταν λογικό , αρνητικά συναισθήματα για το θύτη,  αλλά διακατέχεται από κατανόηση  και  συμπόνοια για εκείνον που το υπέβαλε σε ταλαιπωρία και πόνο  . Στις πιο βαριές περιπτώσεις μάλιστα,  παρατηρείται  ταύτιση  του θύματος με το θύτη για   τον οποίο μπορεί  να δώσει ακόμα και  τη ζωή του, για να τον στηρίξει.  Σε αυτή την περίπτωση,  μιλάμε πλέον για τον απόλυτο … μαζοχισμό.

 Στον  κρετινισμό, επίσης  από τα πιο  βαριά  σύνδρομα ,  παρατηρείται  βαθιά  διαταραχή   των διανοητικών λειτουργιών του ασθενή  με πρώτη την ικανότητα  αντίληψης .  Ό,τι  για τον κανονικό άνθρωπο είναι λογικό, φυσικό  ή αυτονόητο για τον κρετίνο, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους  δίκτυ προστασίας  ούτε δυνατότητα κατανόησης των συμπεριφορών του. Πρόκειται, δηλαδή,    για βαθιά διανοητική  καθυστέρηση ,για έλλειψη στοιχειώδους ελέγχου  αντιδράσεων του ασθενή και ασφαλώς   επικίνδυνες  για τους άλλους .   Να σημειώσουμε μάλιστα πως το σύνδρομο του κρετινισμού   συνοδεύεται συνήθως  και  από    σωματική υστέρηση και άλλες ανωμαλίες , όπως η   δυσμορφία.

Αν  το πρώτο σύνδρομο  θα χαρακτήριζε (μεταφορικά πάντα) τον οπαδό του καθεστώτος Μητσοτάκη, μιας ιδιόμορφης Δεξιάς με πολλά ακροδεξιά, ακόμα και Νεοναζιστικά συστατικά-χαρακτηριστικά στον καίριο πυρήνα της,  ο κρετινισμός από την άλλη, ως σύνδρομο,  ταιριάζει γάντι στον ψηφοφόρο  της Αριστεράς.  Και στην  Αριστερά (για λόγους ευκολίας περισσότερο ) θα κατατάξουμε το  ΠΑΣΟΚ, το Νέο ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά μορφώματα κυρίως, ως καρκινογεννήσεις  του ΣΥΡΙΖΑ και  το ΚΚΕ.

Δείτε τί δηλώνει  υπερήφανος παραπάνω, ο …πολύς Γεράκης, ένας από τους  πέτσινους δημοσκόπους, που αντί να είναι φυλακή  για πληθώρα σοβαρών εγκλημάτων, κάνει περιουσίες με την κομπίνα που έστησαν όλοι τούτοι  και  το παίζουν  αναλυτές και ειδικοί  (Θου ,Κύριε!).

  ΄Εχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ, γιατί όλο αυτό το συνάφι κατασκευάζει και πώς  ψεύτικα  στοιχεία  και στατιστικά. Κι απόδειξη   πως  ούτε η δικιά  του, ούτε άλλη όμοια εταιρία, κατάφεραν  ποτέ , ειδικά στις τελευταίες εκλογές,  να προσεγγίσουν, έστω και στο ελάχιστο τα εκλογικά αποτελέσματα. Και συνεχίζουν   με τη στήριξη  του καθεστώτος που τις έχει εξαγοράσει, να νοθεύουν τη λαϊκή βούληση   ανενόχλητοι  και  να  διαπράττουν τα ίδια εγκλήματα, που  χαρακτηρίζονται, μάλιστα,  ως σοβαρές συνταγματικές εκτροπές.

Βέβαια, αν κάτι έπρεπε να γίνει και σε αυτή τη χώρα,  όπως   δε συμβαίνει σε άλλες  που δεν είναι Μπανανίες  με διεφθαρμένα ως το μεδούλι,  είναι το αυτονόητο.  Κάθε φορά  που  ένα “Γεράκης”   βγαίνει επ΄ αμοιβή  να διαδίδει φέικ νιους και να στηρίζει  με την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα το καθεστώς,  να τον χώνει ο εισαγγελέας, μέσα.  Θα  πεις, εδώ δεν είναι Αυστρία, έχουν τσίπα οι εισαγγελείς εκεί.  Και δε θα διαφωνήσουμε.

Πρόσφατα, λοιπόν  ξαναχτύπησε ο ίδιος. Και απευθυνόμενος  σε αυτούς, ακριβώς ,που πάσχουν, όπως είπαμε, από το σύνδρομο Στοκχόλμης στην πιο ακραία του εκδήλωση, τους διαβεβαιώνει πως  ο ελληνικός λαός  δείχνει (μέσω των δικών του στημένων δημοσκοπήσεων) απεριόριστη εκτίμηση  και εμπιστοσύνη (!)  στον πρωθυπουργό ( για τη βενζίνη,ας πούμε,  που ξεπέρασε τα 2 ευρώ,  να αναφέρουμε,  μόνο αυτό ενδεικτικά)  και θα τον ξαναψηφίσει.   Βέβαια,  αν ένας  μη Γεράκης ,σήμερα  πραγματοποιούσε μια ανεξάρτητη δημοσκόπηση, θα διαπίστωνε πως  το 80% του ελληνικού λαού , ζητάει αυτή την ώρα  την κεφαλή του Κυριάκου Μητσοτάκη επί πίνακι.   Και  πως μόνο   όσοι  λυμαίνονται ως γαλάζια ακρίδα τη χώρα ,ομού με τους  βαριά άρρωστους από  το σύνδρομο Στοκχόλμης,   θα  έριχναν πάλι  «δαγκωτό» στο καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας,   που   δεν τίναξε  μόνο την μπάνκα στον αέρα, αλλά ασέλγησε  (και συνεχίζει) σε όλες τις αρχές και της αξίες του ανθρωποκεντρισμού και της φυσικής ηθικής.

 

 

΄Οσο τώρα για το επίσης λίαν επικίνδυνο σύνδρομο του κρετινισμού, που κατατρύχει πολλούς από τους επικεφαλής και τους  οπαδούς των κομμάτων και των μορφωμάτων της Αριστεράς,  είναι ακόμα πιο εύκολο  να το  διαπιστώσει   κανείς, αλλά και να επισημάνει τις συνέπειες μιας τέτοιας παθογένειας.   Από μόνη της, μάλιστα,  η παράθεση απλών (όπως απλή είναι πάντα η αλήθεια) παραδειγμάτων, μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες διαβεβαιώσεις , του λόγου το αληθές, από  δεκάδες σελίδες με βαρύγδουπες αναλύσεις.

Λέει ο Βαρουφάκης πως έχει κόμμα με στόχο  να…ενοχλεί!  Η Ζωή για να διεκδικήσει τις…γερμανικές αποζημιώσεις  πριν ( σε λίγο)   από έναν αιώνα!  Ο Χαρίτσης, ο Φίλης και η Ευτυχία, ασφαλώς και Ευκλείδης, σεμνύνονται πως  είναι οι τελευταίοι των  Μοϊκανών της Αριστεράς.  Και ως τέτοιο οι μόνοι  γνήσιοι. Και είχαν, λέει ηθική υποχρέωση  να  αποστατήσουν, να  φτιάξουν το δικό τους τους ΝΕΟ από-κομμα, το οποίο,  όπως διαδίδουν, είναι ικανό  να ανατρέψει  και  να νικήσει  τη Δεξιά!

   Από την άλλη, ο Ανδρουλάκης  ,κι αν δεν  κατατρύχεται και τούτος από  μεγάλες δόσεις  κρετινισμό.  ΄Εχει μπερδέψει ο καψερός τις χρονολογίες  και τα πρόσωπα. Φαντάζεται πως σήμερα έχουμε … 1981 και ο ίδιος  είναι ένας…Ανδρέας  Παπανδρέου!

Για να αφήσουμε ,ως ειδική περίπτωση ψυχιατρικής έρευνας, τελευταίο  τον Κουτσούμπα και τους Σταλίνες του. Τούτον ,τον έβαλαν στη θέση του  Γ. Γραμματέα  του  κόμματος του Περισσού, για να τα χώνει, λέει με τα πασίγνωστα  τσιτάτα του  και την αστεία έκφραση …αγωνστή   στους Αμερικανούς, τους φονιάδες των λαών!  Κι ακόμα χειρότερα ,  οι ίδιοι οι Σταλίνες  σε  αφασία και παράνοια διατελούντες  , διατείνονται   πως είναι οι μοναδικοί  κληρονόμοι των αγώνων και των παρακαταθηκών  ενός  Νίκου Μπελογιάννη και ολόκληρου του  ηρωικού, ιστορικού ΚΚΕ.  Εδώ μιλάμε για τον απόλυτο κρετινισμό! Δε λέμε άλλα.

Μένει ο…Κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτόν  θα μιλήσουμε, όπως γράφαμε χτες, εν καιρώ. Ομολογούμε πως ακόμα, δεν είμαστε έτοιμοι. Βρισκόμαστε σε βαθια έκπληξη. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τρόπο ορθό και επαρκή  τα  συμβαίνοντα, αλλά χωρίς  επιτυχία, ως τώρα.

Πρώτα, όμως,  θα εξαντλήσουμε την ιστορική υπομονή μας  για όσα… καταπληκτικά βλέπουν τα ματάκια μας και  ακούνε τα αυτάκια μας , εν λόγω και έργω, από  το  νέο αρχηγό του.  Ελπίζουμε  να μην αναγκαστούμε κάποια στιγμή να αναφωνήσουμε  και για τούτον ”  “Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες” πως θα γινόταν άλλος !