Η ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝ ΙΣΧΥΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Αποστασιοποιημένοι  από τα κομματικά  «πράγματα» (δε λέμε πολιτικά) και λόγω χρόνου   με την καθαρή   ματιά που  εξασφαλίζει  αυτή, ακριβώς, η χρονική απόσταση, διαθέτουμε σήμερα  μια  ιστορική πολυτέλεια.  Θα μπορούσαμε   με την άνεση των επιχειρημάτων   που έχουν αρχειοθετηθεί  πια ως ιστορικά , να υποστηρίξουμε, χωρίς  το φόβο  απόκλισης από την ιστορική αλήθεια  πως η  νίκη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ  με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν πανεύκολη και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που ακολούθησαν  για την κατάκτηση της εξουσίας, μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του το 2019…αν.

 Οι γενικοί  λόγοι είναι απλοί:  1.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι   Κων. Καραμανλής  για την παράταξη της Δεξιάς.  Αν υπήρξε μια αντιγραφή και μάλιστα πιστή, ήταν αυτή του πατέρα του    Κων. Μητσοτάκη. 2. Ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του , εδώ και πολλές δεκαετίες, διαθέτει  με ιστορικλα εχέγγυα,  ισχυρό  Αντιδεξιό προσανατολισμό και δυνατά αντιΜητσοτακικά  ανακλαστικά.

 Όχι, βέβαια, πως ο ιδρυτής της δυναστείας Καραμανλή υπήρξε “χαρισματικός”  ηγέτης.  Οι εποχές απαιτούσαν αυτό το είδος ηγεσίας. Δεξιά και Αριστερά.  Κι αν δεν υπήρχε τέτοιος,  τον κατασκεύαζαν οι οπαδοί.  Μια τέτοια περίπτωση υπήρξε ο ιδρυτής της ΕΡΕ και της Ν.Δ Κων. Καραμανλής.

  Αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου του τότε   αντιδεξιού  ΠΑΣΟΚ, μπορεί να  βρισκόταν ένα «κεφάλι πάνω»    και από τον   Κων. Καραμανλή, πολύ περισσότερο από τον ορκισμένο αντίπαλο-εχθρό  του   Κων. Μητσοτάκη, αλλά και  ο «Ανδρέας»  δεν ήταν και τούτος τίποτα περισσότερο από  μια δυνατή φαντασίωση.  Η  απαίτηση, δηλαδή,  μιας  Αντιδεξιάς φορτισμένης  εποχής ,που απαιτούσε ο ηγέτης να   θεωρείται και να είναι «χαρισματικός».

 

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τις εκλογές και καταποντίστηκε και ο ίδιος πολιτικά για ένα απλό και απολύτως ορατό λόγο.  Είχε στα χέρια του «υπερσύχρονα και δοκιμασμένα όπλα», αλλά δε γνώριζε να τα χρησιμοποιήσει.

 Θα τα απαριθμήσουμε συνοπτικά αυτά τα «όπλα», αφού  σημειώσουμε πως δεν είναι τα μόνα και αποκλειστικά.  Να τονίσουμε, όμως,  πριν πως ο ίδιος έχασε τις μάχες και  εν τέλει τον πόλεμο, που θα είχε κερδιστεί,  αν έπειθε όλο  εκείνον τον καιρό τον Αντιδεξιό κόσμο πως είναι ικανός να κερδίσει έναν τέτοιο πόλεμο. Και δεν τους έπεισε,  επειδή ακριβώς τα όπλα που είχε στα χέρια του, τόσο δυνατά και αποτελεσματικά. δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ.

Συγκεκριμένα:

-Η καταστραμμένη  οικονομία της  Ευρωπαϊκής «Ζιμπάμπουε»  με ένα χρέος, που ξεπέρασε εκείνη την εποχή τα 400 δισ με το χορό των εξοπλισμών και την επέλαση  της γαλάζιας ακρίδας ,με την απόλυτη διαφθορά και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου   που σηματοδότησαν τη δεύτερη χρεοκοπία της χώρας, δεν έγινε ποτέ «σημαία» για τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν κατέβασε ποτέ κόσμο  ο Αλέξης Τσίπρας  στα πεζοδρόμια σε μόνιμη και δυναμική  παρουσία . Να μην έχει μείνει τίποτα «όρθιο» , αν δε σταματούσαν      τον εγκληματικό  οικονομικό όλεθρο της χώρας  πριν φτάσει ο  Αντιδεξιός ΄Ελληνας, που δε συμμετέχει στα «φαγοπότια της μπλε ακρίδας»    στην απόλυτη φτωχοποίηση . Σαν όλα να ήταν και να είναι, όπως, ακριβώς τα παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με τις  αναβαθμίσεις των «Οίκων» και τα άρθρα  των φυλλάδων, εξαγορασμένα από το δημόσιο χρήμα. Τα συνυπέγραφαν και οι  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τη στάση ανοχής και παρατήρησης.

-Δε ζήτησε ποτέ ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έμπρακτη συγγνώμη από την Αντιδεξιά παράταξη για τις συμφωνίες (ομερτά) που συνήψε , για  να μείνει στο δικαστικό απυρόβλητο ο  «ανιψιός» της δυναστείας Καραμανλή  που   χρεοκόπησε τη χώρα, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου  για να  σχηματιστεί η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.

-Με εξαίρεση το ζήτημα της Β. Μακεδονίας  σε άλλα «εθνικά» λεγόμενα ζητήματα, ειδικά στις διαφορές μας με την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ  κράτησε  εντελώς απαράδεκτη, εθνικιστική στάση ,περισσότερο λόγω του γνωστού συμπλέγματος της εθνικής μειοδοσίας, που κατατρύχει χρόνια την Αριστερά. Κι αντί να προωθεί με όλους τους τρόπους τη  μοναδική λύση των διαφορών,  που είναι το Δικαστήριο της Χάγης, ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε …δεξιότερο της Δεξιάς , κόμμα! Εθνίκια!  Εξ ου και η αδυναμία  του να αρθρώσει σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο για τα τεράστια ποσά που πέταξε  το καθεστώς Κυριάκου Μητσοτάκη,  για να εισπράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τεράστιες  μίζες σε ένα ατελείωτο φαγοπότι  εξοπλισμών που συνεχίζεται.

-Δεν κατάφερε ποτέ να αναδείξει  το  μέγα θέμα της   απόλυτης εξαθλίωσης του ελληνικού  Τύπου ,που μόνο τέτοιος δεν είναι πια.  Η μέθοδος του  Γκέμπελς στην αρχή της ναζιστικής επικράτησης    ,με την εξαγορά ΟΛΩΝ των τότε γερμανικών μέσων ενημέρωσης,  ακολουθήθηκε κατά βήμα  από το καθεστώς Μητσοτάκη . ΄Εθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχο  έναν ισχυρό μηχανισμό  προπαγάνδας  που όμοιός του δεν υπήρξε  ούτε στην εποχή της  στρατιωτικής δικτατορίας. Κι αντί ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει και να πετύχει, ως κυβέρνηση,  ριζικές αλλαγές στον τρόπο   ιδιοκτησιακής κατοχής  των ΜΜΕ και  να επιβάλει με κάθε τρόπο έναν ελεύθερο  και ανεξάρτητο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ, ακολούθησε την πεπατημένη δεκαετιών και έκανε  δώρο την ενημέρωση του ελληνικού λαού στα συμφέροντα  και τις  επιδιώξεις  του Μητσοτακικού καθστώτος. ΄Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ.

_  Στα πέντε σχεδόν χρόνια που το καθεστώς  κυβερνά, έχουμε στη χώρα χιλιάδες νεκρούς. Ούτε στη χούντα των συνταγματαρχών τόσοι. Περισσότερα από  20.000  τα θύματα στην πανδημία, που πέθαναν γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ. Το καθεστώς είχε δισ για άχρηστα εξοπλιστικά παλιοσίδερα για να εισπράττει  μίζες, όχι όμως και ελάχιστα κονδύλια για να αγοράσει ΜΕΘ.

 600-700  ‘ Ανθρωποι –κολασμένοι της γης-  με τα παιδιά στα χέρια χάθηκαν  στα νερά της Πύλου, δολοφονημένοι  από το ίδιο καθεστώς, που  διάλεξε να τους πνίξει, αντί να τους σώσει, όπως θα έκανε ακόμα και ένα χιτλερικό καθεστώς.

 57 (κατά άλλους πολύ περισσότεροι) νεκροί και “εξαερωμένοι” (!) επιβάτες  της αμαξοστοιχίας  που συγκρούστηκε με αντίθετη   στα Τέμπη, γιατί  πάλι  το καθεστώς κατασπατάλησε στις…άμεσες ανάγκες  των ψηφοφόρων της Δεξιάς  το δημόσιο χρήμα και τα κονδύλια της Ε.Ε ,αντί στοιχειωδώς ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ  να εξοπλίσει τα τρένα με μηχανισμό και  όργανα  προειδοποίησης και  πρόληψης τέτοιων συγκρούσεων.

Και αυτά τα μεγάλα εγκλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ τα πέρασε στα ψιλά. Στο…πόδι! Με «κραυγές», χωρίς ούτε μια φορά ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τέτοια  ανοσιουργήματα,  να  κατεβάσει στο δρόμο τη μισή Ελλάδα.

-Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά  ο πρώην αρχηγός του (δυστυχώς στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος), προχώρησαν σε πραγματικό πογκρόμ  με ιδεασμούς  και προκαταλήψεις  κατά του αρσενικού φύλου, με έναν πρωτοφανή έμφυλο ρατσισμό, που καλλιέργησαν και με κατάληξη η ίδια η «Κουμουνδούρου να προωθεί και να προπαγανδίζει το παλιό, ανατριχιαστικό  τσιτάτο ,  «καλός άντρας ,ο νεκρός άντρας».  Δεν ευθύνονται για τη δολοφονία,  κακοποίηση την προσβολή μιας γυναίκας  ο δράστης, ως άτομο, ανεγκέφαλο , ως τραμπούκος ή ψυχάκιας, αλλά  ο άντρας, ως φύλο, που είναι εν δυνάμει φονιάς και βιαστής!

 

 

Μείναμε στα…εκκωφαντικά.   Η λίστα  δε σταματάει εδώ. Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας ,  αντί να επιδείξουν αντιπολιτευτική σοβαρότητα και δυναμισμό  Αντιδεξιάς, έπαιξαν το παιχνίδι της Δεξιάς. Τα όπλα τους , όπως είπαμε, σύγχρονα και αποτελεσματικά,  έμενα στην …οπλοθήκη. Και προτίμησαν να ρίχνουν στρακαστρούκες  για τζέρτελο και σαματά!

 Με έναν τέτοιο αντίπαλο σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή ακριβώς είναι «λίγος» και βρώμικος, ο καθένας με στοιχειώδη πολιτική διορατικότητα και σοβαρότητα,  θα τον είχε στείλει καιρό τώρα στο …Χάρβαρντ να διδάσκει στην έδρα  «Κων. Μητσοτάκης», που πέτυχε η φαμίλια να ιδρύσει  με τα λεφτά της, τα κατορθώματα του, τάλε κουάλε, πατρός του

Αν αυτών,  ο πρώην  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ   είναι εξαφανισμένος ή ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης με ανομολόγητες σεμπριές  Τα υπόλοιπα  «καλά παιδιά» της…γνήσιας, Νέας Αριστεράς,  προτίμησαν να καταντήσουν απόκομμα – μόρφωμα και ακόμα   χειρότεροι κι από τον πρώην αρχηγό τους,  νεροκουβαλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 ΄Οσο  για το  Νέο ΣΥΡΙΖΑ υπό το νέο του αρχηγό,  τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αυτή την ώρα.  Ο Στέφανος Κασσελάκης  φαίνεται, μεν, να το παλεύει, αλλά  είναι απελπιστικά  μόνος. ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ   ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ  (ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ)  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ… ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ!  ΄Ετσι, όπως βαδίζει, δείχνει να  έχει χάσει στο δρόμο  «τα αυγά και τα πασχάλια» (που …πλησιάζουν).

Υπ ‘  αυτές τις συνθήκες, το Αντιδεξιό Μέτωπο με τέτοιο  ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να συγκροτηθεί. Να συσπειρώσει  και να καταστήσει μάχιμο ,  πρώτα τον πολιτικοποιημένο κόσμο της ΑΠΟΧΗΣ . Και, ασφαλώς, μαζί , τους οπαδούς ΟΛΩΝ των κομμάτων που από το καταστατικό τους, τουλάχιστον, θεωρούνται (άσχετο αν δεν είναι στην ουσία και πάντα) Αντιδεξιά κόμματα.

 

 

 

΄Εχουμε να προτείνουμε ΛΥΣΗ. Πάντα Αντιδεξιά. Εφικτή, πραγματοποιήσιμη και βιώσιμη. Προπαντός,  απολύτως αναγκαία για να σωθεί, έστω στο παραπέντε, η χώρα από τη Δεξιά λαίλαπα ,ισοπεδωτική ,όπως πάντα που έχει ενσκήψει. Αλλά τώρα με  άλλα, ακόμα πιο  τρομακτικά  χαρακτηριστικά ,ως   ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ , που δεν έχει αφήσει πια ΤΙΠΟΤΑ  ΟΡΘΙΟ!  Είναι ζήτημα ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ    ΟΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Θα επανέλθουμε  σύντομα στο  θέμα . Και,  εν καιρώ.

( ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)