Τριαντάφυλλε, κυρ Παντελή , κυρία Ιωάννα…

Συνταξιούχοι: Κραυγή απόγνωσης μέσω του Documento: «Να πληρώσω γιατρούς ή σούπερ μάρκετ;»

Αγανακτισμένος παίρνει τον λόγο ο Τριαντάφυλλος, 73 ετών, συνταξιούχος ταξιτζής: «Εγώ τον Μητσοτάκη τον ψήφισα, αλλά προτιμάει να τα δίνει στους εφοπλιστάδες και τους δικούς του! Παίρνω 550 ευρώ τον μήνα από τη σύνταξή μου. Εχασα σε πλειστηριασμό το σπίτι μου και μένω σε ένα δωμάτιο στο σπίτι της κόρης μου με την εγγόνα μου. Εκείνη δουλεύει σε τηλεφωνικό κέντρο, αν και υποψήφια διδάκτορας, περιμένει να διοριστεί στο πανεπιστήμιο. Με τον μισθό της και τη σύνταξή μου δεν βγαίνει όταν μας έρχεται το ρεύμα 400 ευρώ. Τα τιμολόγια μας έχουν τρελάνει. Αυτό που κάπως σώζει την κατάσταση είναι η λαϊκή που πηγαίνουμε και κάτι εξοικονομούμε. Το σπίτι της κόρης μου είναι παλιό, θέλει επισκευές και το κορίτσι μου κοιμάται σε δωμάτιο με υγρασία για να είμαι εγώ στο καλό δωμάτιο με την εγγονή μου».

***

Eν τάξει κύριε Τριαντάφυλλέ μας. Αλλά , δε θα κλάψουμε κιόλας, ούτε θα σε λυπηθούμε, γιατί σου πήρε ο Μητσοτάκης το σπίτι σε πλειστηριασμό και    μένεις τώρα  στο  δανεικό  δωμάτιο της κόρης σου. Καλά να πάθεις!  Αφού  δεν αισχυνόσουν και  στα 70 σου διαθέτεις   τόσο και τέτοιο  μυαλό, που  πήγες και   ψήφισες Μητσοτάκη…άξιος ο μισθός σου! Μη ζητάς τώρα τα ρέστα.

«΄Όπως έστρωσες κοιμάσαι».  Ο πόνος μας δεν είσαι εσύ,   Αντιθετα, εσύ είσαι  το πρόβλημα.  Ο συνετός, ο μυαλωμένος, ο άνθρωπος της διπλανής σου πόρτας, που ήξερε το πιο απλό, τη βιωμένη πια και ζυμωμένη με δάκρυ, αλήθεια    πως «το μήλο κάτω από τη μηλιά  θα πέσει». Πως  ο υιός  Κων. Μητσοτάκη  ή  ο ανιψιός  Κων. Καραμανλή   δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί από τους  πατριάρχες της δυναστείας τους , γιατί να υποφέρει εξαιτίας σου;

΄Ολοι  εσείς  οι  χαχόλοι, για να μην πούμε  το ορθότερο…  ,   είσαστε  εκείνοι που περάσατε τη θηλιά στο λαιμό, όσων δεν είναι σαν κι ελόγου σας.  Πήρατε τον μη προνομιούχο κόσμο  στο λαιμό σας.  Με την ψήφο σας, διαπράξατε  έγκλημα. ΄Εχετε αίμα στα χέρια σας κι ας σφυρίζετε αδιάφορα . Κι ας  επαναλαμβάνετε  σαν παπαγάλοι  ό,τι  φληνάφημα   σας πλασάρουν οι προαγωγοί σας , ως δικαιολογία . Είστε ηθικοί αυτουργοί  και ως τέτοιοι,  συνένοχοι με τη μαφιόζικη  συμμορία, που σκότωσε τα παιδιά του κοσμάκη  στα Τέμπη.

Αλλά, να είμαστε ειλικρινείς. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν θέλουμε να ισχυριζόμαστε  πως η Ιστορία αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.  Η πραγματικότητα, η αλήθεια, το πασιφανές, επειδή έχουν αυτές τις ιδιότητες, να είναι φωτεινά και μάλιστα διάφανα,  δεν αποκρύπτονται, δεν αποσιωπώνται  ούτε  μπαίνουν σε παζάρι και διαπραγμάτευση.

Μετά λόγου ιστορικής γνώσεως λοιπόν, λέμε πως ο κύριος Τριαντάφυλλος παραπάνω, που έκανε τον Κυριάκο πρωθυπουργό  και σήμερα δηλώνει  «κοψοχέρης», δεν είναι ΜΟΝΟ αυτός και οι ίδιοι σαν ελόγου του, υπεύθυνοι για τα μεγάλα εγκλήματα του καθεστώτος Μητσοτάκη.  Και  για τη τραγωδία που ζει χρόνια και όχι μόνο σήμερα,  αυτή η χώρα.

 Την ίδια ευθύνη έχει και η… Ιωάννα  Κολοβού, που της πήρανε κι εκείνης  (ο Κυριάκος με τα Funds του), το διαμερισματάκι της  στου Ζωγράφου για λίγα χιλιάρικα, δάνειο καταναλωτικό . Τούτη, υπερηφάνως, δηλώνει πως δεν  ψηφίζει, μεν , τον…ανίερο  Μητσοτάκη, αλλά τον…καθαγιασμένο Κουτσούμπα.  Και παρουσιάζει   άλλοθι, σαν κάθε παπαγαλάκι, ό,τι τσιτάτο  τσαμπουνάει   ο…ηγέτης , έστω και ως Γενικός Γραμματέας του  ΣΚΕ.  (Δε λέμε ΚΚΕ, γιατί είναι ΄Υβρις.  Θα «τρίζουν τα κόκαλα» των παλικαριών, που   οι παππούδες του Νέου  Χίτη , «ακροδεξιό χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη,   του … Παύλου Μαρινάκη ,παλούκωσαν  τα κεφάλια τους).

 Δεν πείθεις κανέναν, κυρία Κολοβού μας, ούτε εσύ, μήτε  ο κύριος Τριανατάφυλλος . Κι ας παριστάνετε τους αντιπάλους και τα θύματα της Δεξιάς. Θύτες, είστε.  Θύματα είναι οι συνετοί και σώφρονες.΄Αμυαλους, φανατικούς και απολίτικους σας χαρακτηρίζει η Ιστορία.  Χαχόλοι, όπως είναι οι οπαδοί και οι πιστοί, κάθε είδους. «Θρησκευόμενοι» είστε . Από τον  κυρ Παντελή  και το  Σταλίνα, ως τον άρρωστο ποδοσφαιρομανή και κουφιοκεφαλάκη.

Να πάμε ακόμα πιο μακριά; Δε θα χαρακτηρίζαμε επίσης  πολιτικοποιημένο  τον  οπαδό, της όποιας …Αριστεράς.  Ιδιαίτερα εκείνης  του Χαρίτση,  του Ευκλείδη και της Ευτυχίας.  Αυτόν  που ως πιστό κομματόσκυλο, ακολούθησε  τους αποστάτες – καταχραστές  της ψήφου   και έβαλε πλάτη να φτιάξουν τάχα μου οι ιεροφάντες  της Αριστεροφροσύνης, ακραιφνές και καθαρόαιμο κόμμα! Γιατί, το προηγούμενο, το μόλυνε, λέει,  η έλευση και η κατάκτηση της καρέκλας  του παλιού,  ιδιόκτητου ΣΥΡΙΖΑ,  από τον…απολίτικο και εισαγόμενο  Στέφανο Κασσελάκη!

Τούτος, μάλιστα,  ο  παρείσακτος, πλην των άλλων (το λένε από μέσα τους) ,  ούτε  και τις σωστές (διάβαζε αριστερές!) σεξουαλικές επιλογές , δε φρόντισε να έχει. ΄Η τουλάχιστον, να μην τις διατυμπανίζει.    Και  …έβγαλε σεργούνι στο ντουνιά (όπως λένε κάτω στο Μωριά) την παραδοσιακή Αριστερά, που είναι… θρησκεία! Τέτοιες εκτροπές , δεν της ανέχεται. Και  μουλωχτά (να μην ακούγεται και μας κράζουν, ακόμα και οι συντηρητικοί Δεξιοί) , ανώμαλες κι αφύσικες είναι . ΄Ετσι τις αναγνωρίζουν με το μέσα μυαλό τους οι…προοδευτικοί σύντοφοι  Ευκλείδης και  Φίλης!

Αλλά, τί είναι πολιτικοποίηση; Καραμέλα να την πιπιλάει το κόμμα, ο αρχηγός και ο οπαδός του; Ο Κυριάκος, άλλωστε για πολιτικοποιημένο παρουσιάζει τον εαυτό του . ΄Όπως, ακριβώς  ο Κουτσούμας, ο Βαρουφάκης, η Ζωή και ο Φίλης. Είναι τούτοι όντως πολιτικοποιημένοι;   Κομματικοί, φανατικοί, «φυτά», οπαδοί  (πιο χαλαρά), είναι. Πολιτικοποίηση δεν έχουν. Και να, γιατί.

΄Οποιος ακούει σήμερα  τον Κουτσούμπα να εξαπολύει με τη ξύλινη γλώσσα του,  μύδρους  κατά των Αμερικανών,  των πάλαι ποτέ   «Φονιάδων των λαών»,  τσιμουδιά,  όμως και για τα εγκλήματα της  Σταλινικής  Σοβιετικής ΄Ενωσης  και θεωρεί για τούτο  πολιτικοποιημένο  το  Γ. Γραμματέα  του Περισσού, είναι βαθιά νυχτωμένος.  Κι αν είναι από  άγνοια, πρόκειται για αφελή ή απλουστευτικό.   Αλλά, αν έχει και τούτος την ίδια με τον Κουτσούμπα  «τύφλα»,  είναι αξιολύπητος.

 ΄Η, αν ο  Γιάννης Βαρουφάκης  αποστήθισε  20 τιτσάτα και όρους   από το “Κεφάλαιο” του Μάρξ και τα πετάει κάθε τόσο , ως ταυτότητα αριστερού, αυτό , ούτε αριστερό ούτε πολιτικοποιημένο τον κάνει. Κι αν πει κάποιος   την «υπεραξία»  με άλλο συνώνυμο και συγγενικό και μάλιστα από την πλούσια ελληνική γλώσσα,  είτε γιατί δε διάβασε ποτέ Μαρξ, είτε ως επιλογή , για να μη δείχνει   παπαγάλος, δεν  κάνει λιγότερο  φανταχτερό τον  αριστερό του λόγο. Αν  θέλουμε να   δούμε ποιος είναι πολιτικοποιημένος, φτάνει να  δείξουμε ποιος δεν είναι και γιατί.

Δεν έχεις, λοιπόν, καμιά πολιτικοποίηση, ούτε συνείδηση ελεύθερου πολίτη και σκεπτόμενου ανθρώπου (κι αν  θέλετε, ούτε καν στοιχειώδη λογική)  αν είσαι :

 – «Κυρ Παντελής»-Τριαντάφυλλος, που ψήφισες Δεξιά.

  -Ιωάννα  Κολοβού που χρόνια ,μονοκούκι δίνεις την ψήφο σου στο ΚΚΕ.

  – πρώην Συριζαίος  οπαδός που λάκισες από το κόμμα μαζί με τους αποτυχόντας  να αρπάξουν την καρέκλα από το Στέφανο  Κασσελάκη.   Κι  ακόμα χειρότερα. Μόλις δεν τα κατάφεραν,  αυτή η αποχώρηση- αποστασία,  μας είπαν , είναι… αριστερή στάση και αδέσμευτη πολιτική απόφαση!  Αλλά, μόνο τέτοια δεν είναι.

-Πασόκος, «άχρωμος, «άοσμος και άγευστος» πια, μια και το (από)κομμα που απόμεινε από το παλιό ανδρεϊκό και ισχυρό   ΠΑΣΟΚ .είναι  σκιά εκείνου. Το μισό, άλλωστε, προσχώρησε  στη Δεξιά. Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, μόνο σοσιαλιστικό δεν είναι .  Κεντροδεξιό, του πάει καλύτερα.

Συνειδητά, χαμένη ψήφος,   και άρα «έγκλημα εκ προμελέτης»  είναι  η ψήφος σου, που πήγε ή θα πάει στον Κυριάκο, τον Ανδρουλάκη,  τον Κουτσούμπα, το   Βαρουφάκη, τη Ζωή και το Χαρίτση. Αυτή είναι η ιστορική κρίση και η απόφαση.

΄Εγκλημα καθοσίωσης, όποια ψήφος λύνει τα χέρια σε μαφιόζικες παρέες να διαπράττουν εγκλήματα ατιμωρητί με άλλοθι τον κοινοβουλευτισμό. Και τέτοιες ψήφοι είναι όσες πάνε στη Ν.Δ –  Ακροδεξιά , το ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΚΚΕ και στα  λοιπά,  κομματικά μορφώματα, όπως τα δείξαμε παραπάνω.

 Οι αλήθειες, όταν είναι ιστορικές, δεν χρειάζονται μπλα- μπλα για να  διατυπωθούν. Ούτε φανταχτερά λόγια  τεχνητής διανόησης. Και τέτοιες αλήθειες είναι οι ακόλουθες:

   1 Εδώ και χρόνια, πολύ περισσότερο σήμερα ,  στη χώρα μας δεν  υπάρχουν πια  κομματικές επιλογές . ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ. Και τέτοιο δεν  μπορεί να είναι σε καμιά περίπτωση μια Δεξιά Ν.Δ με επικεφαλής έναν Κυριάκο Μητσοτάκη.

  1. ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ, ως κόμμα εξουσίας, υπήρξε και παραμένει , ως επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ . Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΚΚΕ, πολύ περισσότερο τα άλλα μορφώματα της αριστεροφροσύνης, μπορούν να διεκδικήσουν αυτή την ώρα την εξουσία  με απαίτηση και προοπτική  διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως νέο κόμμα, ΜΠΟΡΕΙ.
  2. Το μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί και να ενισχυθεί, είναι το ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ. Σε καμιά περίπτωση ο αντιδεξιός οπαδός ,αν στεγαστεί  στη μικροκομματική του στέγη, δεν μπορεί,  με τέτοια ψήφο, να αποτρέψει  τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τον «Αρμαγεδώνα» που ξεκίνησε. Αντίθετα, συνυπογράφει να έρθουν κι άλλη Πύλος και άλλα Τέμπη, να ζήσει κι άλλη, δεύτερη χρεοκοπία η χώρα, να βάζει ο εξοντωμένος οικονομικά   τη βενζίνη με 2 ευρώ το λίτρο, να του παίρνουν το κεραμίδι οι Τράπεζες για λίγα ευρώ, που δανείστηκε,  αλλά δεν μπορεί πια να τα γυρίσει  .

΄Όλα τούτα, και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις , δεν είναι έργα Μητσοτάκη. ΄Εχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή  Κουτσούμπα,  Ανδρουλάκη,  Βαρουφάκη,  Χαρίτση και  Ζωής. ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.   Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ  ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.  ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ, ΤΥΦΛΩΜΕΝΗ,   ΓΗΠΕΔΙΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.    Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου .

 Γι΄αυτό,

 Κυρ Παντελή-Τριαντάφυλλε,  κυρία Ιωάννα,  κύριοι  Πασόκοι και οπαδοί της Αριστεροφροσύνης,  ως ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΤΕΤΥΦΟΤΕΣ,

 όχι  μόνο δεν έχετε  τη συμπαράσταση του συνειδητοποιημένου πολίτη ,αλλά  αξίζετε  την περιφρόνηση και την κατακραυγή του. Σεις τον κρατάτε όμηρο  στην κόλαση που έφτιαξε το Καθεστώς Μητσοτάκη . Είστε  κι εσείς ένοχοι  στο αδέκαστο δικαστήριο της   Ιστορίας. ΄Οχι μόνο οι αρχηγοί και οι Γραμματείς  σας.  Κι ας αρνείστε να το παραδεχτείτε. Κανένας ,άλλωστε.  αν δεν έχει γενναιότητα  και αυτογνωσία, δεν παραδέχεται την ενοχή του..