ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Από hara-kiri σε… χαρακίρι! Από τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο στη φιλοβασιλική Σοφία Μπεκατώρου!

“Εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, αλλά και με έκδηλη τη συγκίνηση, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου”. (Homo-Naturalis. gr, )*

 

***

(*)” Ολυμπιονίκες ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ -Ξέσπασε σε κλάματα

Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά και βαθιά συγκινημένος, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ έδωσε χθες το παρών στην τελετή βράβευσης των αθλητών που βρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Ζάππειο Μέγαρο στη μεγάλη εκδήλωση της ΕΟΕ.

Εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, αλλά και με έκδηλη τη συγκίνηση, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου. «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση» είπε πασχίζοντας να κρατηθεί όρθιος και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο 76χρονος  Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ βρέθηκε στην εκδήλωση ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του συγκινήθηκε πολύ.

Ο Κωνσταντίνος ως πηδαλιούχος του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

 ΄Οποιος  πάει να μπει  στο καράβι από την πίσω πόρτα ή από  το φινιστρίνι, είναι λαθρεπιβάτης. Πάνε πάλι  να επιβιβάσουν την τ.  βασιλική οικογένεια στο σκάφος. Αλλά φοβούνται χωρίς εισιτήρια να τους βάλουν  μέσα  από την κυρία είσοδο. Εξ ου και η λαθρεπιβίβαση.

Είμαστε εδώ να τους  απαγορεύσουμε την είσοδο. ΄Εχουν κακό σκοπό και τούτοι. Θα το βουλιάξουν,αν μπούνε,  το καράβι.( Homo-Naturalis. gr, 20 Σεπτέμβη 2016)

***

Εν αρχή ήν η  βασιλική οικογένεια  της Σοφούλας στην Κεφαλονιά!  Από  φαμίλια μάνας , όλο το σόι σκληροπυρηνικό βασιλικό . Και όλη η Πεσσάδα ξέρει πως τα χρόνια εκείνα στο «χωριό» , ένιωθε περήφανη   γι΄ αυτό η Ολυμπιονίκις μας.  (Συριζαία… Αριστερή τώρα πια και με τη βούλα της Κουμουνδούρου!).

Είναι ο λόγος που  η οικογένεια θέλησε να κρατήσει τη βασιλική  παράδοση  (και) στην     ιστοπλοϊα στην οποία κάποια χρόνια πριν, είχε  διαπρέψει  ο  Κωνσταντίνος  και   «εξ απαλών  ονύχων» (η ίδια λέει από 8 χρόνων) ,  την έγραψαν  στο άθλημα.   ΄Εκτοτε,  ακολούθησε τα βήματα του «γκουρού» και Ολυμπιονίκη  βασιλιά της   στη  λαμπερή πορεία μέχρι το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών.

Και σε αντίθεση με όσα ΣΗΜΕΡΑ (πάντα αργοπορημένο αυτό το κορίτσι!) θέλει να ξεχάσει  (και επιθυμεί να ξεχάσουμε κι εμείς), οι…υψηλές  διασυνδέσεις και οι σχέσεις  της με το «Λονδίνο» και τη βασιλική οικογένεια, υπήρξαν  στενές και εξαιρετικές , αφού ο ίδιος ,ο τέως βασιλιάς, την είχε  «σαν παιδί του».  Και ένιωθε υπερήφανος , χωρίς ποτέ να το έχει κρύψει, που  η  Σοφία όχι μόνο ακολούθησε τα βήματά του, αλλά τίμησε , όπως  κι εκείνος μέσα από το βασιλικό άθλημα της ιστιοπλοϊας,  τα “χρώματα της Ελληνικής σημαίας”.

Γνωστά όλα τούτα στους παροικούντας  την Ιερουσαλήμ και γνωρίζοντας  τα εφοπλιστικοβασιλικά τεκταινόμενα  Λονδίνου-Αθήνας  (και) με τον αθλητισμό, ως όχημα πολιτικών βλέψεων ,  χρόνια τώρα.  Μεταξύ αυτών , τα ξέρει …χαρτί και καλαμάρι κι   ο γράφων. Ως εκών-άκων μπλεγμένος  από “ημέρες Λονδίνου”,  ως σήμερα,  σε βασιλικές περιπέτειες.

Οι μόνοι που τα αγνοούν  είναι  (πάλι) αυτοί οι αμνήμονες    Συριζαίοι.   Ηγεσία, στελέχη και οπαδοί.   ΄Η μήπως τα ξέρουν,  αλλά  ποσώς  τους νοιάζουν τέτοιες λεπτομέρειες και   εκλεκτές…βασιλικές  συγγένειες;

 Το δεύτερο συμβαίνει. Τίποτα, ούτε είναι, ούτε μένει μυστικό.  Ειδικά  το παρασκήνιο .Και εξαιρετικά  σε αυτή τη χώρα που είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε  σαν κάλπικη δεκάρα, μεταξύ μας.

Τί, δηλαδή, θα πούνε;  Δεν ήξερε όλος ο κόσμος  του ΣΥΡΙΖΑ πως ο Αλέξης Τσίπρας  πήρε δανεικό τον ακροδεξιό Πάνο Καμένο  να κάνει  κυβέρνηση  με συμφωνία-ομερτά να μείνει στο δικαστικό απυρόβλητο ο υπεύθυνος της πρώτης χρεοκοπίας, ο Κωστάκης Καραμανλής με την παρέα του;  Μυστήριο ήταν;

Οι… γνήσιοι ιδεαλιστές  που σήμερα διαπρέπουν και αρθρώνουν στιβαρό και έντιμο , αριστερό , πολιτικό λόγο (!)   σε κομματικά μορφώματα, σαν τη  Νέα Αριστερά ,ΜέΡΑ25,  Πλεύση και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δε γνώριζαν  με ποιον και γιατί έκανε ο τότε αρχηγός  τους συμφωνίες; Δεν συνυπέγραψαν να κάνουν συνέταιρο ένα «ΝεοΝαζί χωρίς στολή»;   Αστεία πράγματα.  Μόνο αφελείς και χαχόλοι πια τα χάφτουν.

Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, πιστός στην παράδοση, ξαναδολεύει και μοστράρει   το σχέδιο που εκπόνησαν  οι παλιοί αρχιτέκτονες  της Κουμουνδούρου  για το χτίσιμο  ενός νέου   ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για  ένα  “ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς,”   όπως είπε και ο Πολάκης.

΄Ενα  κόμμα …πολυτασικό,  λοιπόν  στο οποίο  έχει  θέση τώρα πια , όπως και παλιά,  ακόμα και η … κουτσή Μαριώ (λέγε με και Σοφία).   Και ελόγου της , μπορεί  να είναι «αριστερή», ακροδεξιά, βασιλική, γιατί όχι και  χουντική.  Λογαριασμό θα δώσει;

 Ο παλιός αχταρμάς των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος   σε καινούργια  (αλλά, όπως πάντα,  παράφωνη)  ορχήστρα .    Τώρα, πάλι,  εκτελεί  τα γνωστά,  πεπαλαιωμένα μεν,  αλλά  πάντα επίκαιρα,  ως κλασσικά  άσματα,   όπως το …Γρίβα μ΄ σε θέλει ο Βασιλιάς…τί να με θέλει ο κιαρατάς!  Με ρεφρέν, το  ανανεωμένο και τούτο ,αλλά πάντα  παραδοσιακά  ελληνικό  “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”!

 Σε  νέα διασκευή πια.  ΄Ολα κι όλα!  Αλλάζει  ο    συνθέτης και μαέστρος της ορχήστρας. Και το όνομα αυτού: Στέφανος Κασσελάκης!

  Α, ναι.   Και  «πρώτο  βιολί»  (και από παντού φάλτσο): Σοφία Μπεκατώρου!

Χειροκτοτήστε  τους,  Σύντροφοι!