ΠΡΟΣ ΥΠ.ΕΘ.Α: ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛIΘΙΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΑΣ.

ΠΓΔΜ: Διάβημα διαμαρτυρίας για συνθήματα Ελλήνων πεζοναυτών

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξαιτίας των «τελευταίων δραστηριοτήτων των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου, τον Ιούλιο του 2014, κατά την οποία ακούστηκαν προκλητικά και μισαλλόδοξα συνθήματα».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «ζητά από τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τάσεις οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις ευρωπαϊκές αξίες και κριτήρια και να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες απολίτιστες πράξεις».

Αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναπαρήγαγαν τις τελευταίες ημέρες βίντεο στο οποίο ακούγονται μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας να φωνάζουν συνθήματα κατά γειτονικών χωρών της Ελλάδας (Τουρκίας, Αλβανίας ΠΓΔΜ), στο πλαίσιο πρόσφατης άσκησης που πραγματοποιήθηκε στο Σταυροβούνι της Κύπρου.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επέδωσε και δεύτερο διάβημα διαμαρτυρίας γιατί οι ελληνικές αρχές επικολλούν στα οχήματα των Σκοπιανών πολιτών που φέρουν το σήμα «ΜΚ» ένα αυτοκόλλητο με το μήνυμα «η χρήση/αναγραφή του χαρακτηριστικού σήματος “ΜΚ” επί του παρόντος οχήματος δεν συνεπάγεται αναγνώριση από την Ελλάδα της ισχύος αυτού».

Αυτά τα ανεγκέφαλα ανθρωπάκια-πεζοναύτες ασφαλώς και έχουν όνομα και επώνυμο. Πληρώνονται από μας και απαιτούμε να μας ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο τα ονόματά τους, για να τα προσθέσουμε στη “μαύρη λίστα”  της Ιστορίας,που βάζουμε τους ανεγκέφαλους εθνικιστές. Και φυσικά θέλουμε να ανεβάσουμε εδώ και τις  άθλιες “μούρες” τους.΄Οπως γίνεται για τους παιδεραστές, τους Ναζί και τους άλλους ειδεχθείς  εγκληματίες. Δεν είναι καλύτεροι τούτοι. Αντίθετα.

Περιμένουμε.