ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ: ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ- ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΩΝ

 

“Παρέμβαση Αθανασίου στην κόντρα για τον Σάββα Ξηρό

 

Παρέμβαση στο θέμα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού έκανε από το βήμα του α’ θερινού τμήματος της Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε σαφείς αιχμές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενώ ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί για πράξεις τρομοκρατίας, επιμένουν να προτάσσουν το επιχείρημα της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του και να στηρίζουν το αίτημά του για κατ’ οίκον νοσηλεία στο πατρικό του σπίτι στη Χαλκιδική.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι αυτό το γεγονός έχει έντονη πολιτική σημειολογία… «Είναι σημειολογία πολιτική και πας μάρτυρας, να πεις τι; Για την υγεία του; Αυτή είναι η σημειολογία. Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά, έχει λοιπόν πολιτική σημειολογία» είπε ο κ. Αθανασίου.”

Ντροπή σας και στους δυο! “Παίζετε εν ου παικτοίς”! Σιγά, που σας έπιασε ο πόνος για το Σάββα.  Μικροκομματική πολιτική κάνετε αμφότεροι.  Και οι επικριτές της αποφυλάκισης τους “φυτού” πλέον  Σάββα Ξηρού και οι   συμπαραστάτες στο αίτημά του.

Φοβάμαι πως τρομοκρατείται η λογική των συνετών ανθρώπων με αυτά που ακούγονται κι από τις δυο μεριές. ΄Οχι, βέβαια, πως δεν είναι σωστά, όσα λένε οι Συριζαίοι. Απολύτως σωστά και τα συνυπογράφουμε με την ιστορική μας “πένα”.Διαφωνούμε, όμως, με τις προθέσεις τους. Είναι δημαγωγικές,ψήφους πάνε να ξετρυπώσουν από παντού.

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με το θέμα αυτό. Το δημοκρατικό κράτος τιμωρεί με τους θεσμούς του, αλλά δε βασανίζει, δεν εξοντώνει. Τέτοια κάνουν μόνο οι δικτατορίες και οι μαφίες.  Αυτό όφειλε να το γνωρίζει ο κύριος Αθανασίου, ως υπουργός δημοκρατικής   κυβέρνησης (εκτός αν δεν είναι τέτοια) και να αφήσει τις “κορώνες”  περί τρομοκρατίας και πολιτικής σημειολογίας. Τι θα μας πει δηλαδή; Θα μας απειλήσει κι εμάς που υποστηρίζουμε το αίτημα Ξηρού για αποφυλάκιση (και όχι μόνο σήμερα,από πολύ παλιά) πως είμαστε …τρομοκράτες ; Ας το κάνει. Η απάντησή μας είναι  πως δικιά μας δουλειά (εκτός των άλλων) είναι να τρομοκρατούμε όλων των ειδών τους τρομοκράτες, όποια  μάσκα τρομοκρατίας κι αν χρησιμοποιούν.

Οπότε, οι δυο  ξιφομαχούντες  “Μαυρογυαλούροι” ας σταματήσουν την εκμετάλλευση της δεινής κατάστασης της υγείας ενός συνανθρώπου μας, που έτυχε να κάνει πολλά, μα πάρα πολά και ΣΟΒΑΡΑ λάθη στη ζωή του. ΄Αλλο, όμως ,το ένα και άλλο το άλλο στη ζυγαριά της δίκαιης και αντικειμενικής ιστορικής κρίσης.

ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ “ΕΝΟΙΚΟΙ” (ΑΚΟΜΑ) ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ.