ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Ελένη Τουλουπάκη: Κρίνεται αύριο η ανανέωση της θητείας της

 

Novartis: Προθεσμία για τις 8 Απριλίου έλαβε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος | in.gr

 

________________________________________________________________

Αντώνης Σαμαράς: Διαψεύδει δημοσίευμα για την υγεία του

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

 

 

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης δέχθηκε επίθεση με γιαούρτι (βίντεο)

“Δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis
Σημειώνεται πως το iefimerida είχε από την αρχή τονίσει ότι επρόκειτο για ιατρικό και όχι πολιτικό σκάνδαλο, καθώς δεν εμπλέκονταν σε αυτό πολιτικά πρόσωπα”

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
25/06/2020  23:13

***

“Καταπέλτης» αποδεικνύεται το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε ειδικό δικαστήριο η  Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς καταρρίπτει πλήρως τις κατηγορίες και τα μυθεύματα περί σκευωρίας πίσω από την υπόθεση Novartis.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι διαλύεται πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του σκανδάλου Novartis.

Παραπέμπονται, όμως, στο Ειδικό Δικαστήριο όχι για την Novartis, αλλά για τη μη έγκαιρη αποστολή των μηνύσεων που είχαν υποβάλλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και είχε παραδοθεί αρχικά στην Ελένη Ράικου, κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκων. Υπόθεση για την οποία έχουν δοθεί από τους τότε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μια σημαντική παράμετρος, πως υπήρξε μειοψηφία δύο δικαστών που θεώρησε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την τέλεση του αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το βούλευμα του μεσονυχτίου απαλλάσσει τους δημοσιογράφους και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη έκρινε υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατακεραυνώνει «πολιτικούς απατεώνες» που προσπάθησαν να «να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών».

Η δήλωση του πρώην υπουργού

H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος , τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επισήμανε το γεγονός ότι ο πελάτης του απαλλάχθηκε για το θέμα του σκανδάλου Novartis, ενώ υπογραμμίζει ότι και για την κατηγορία για την οποία παραπέμπεται «δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου».

Αναλυτικά

Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες. Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην  με πλειοψηφία 3-2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη  για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή , με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Μάνος Ροδουσάκης

Τουλουπάκη: Κρύβονται πίσω από την πολιτική δίωξή μου

Σε υψηλούς τόνους και η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία εκτοξεύει μύδρους κατά πολιτικών που «κρύβονται πίσω από την πολιτική δίωξή μου» και υπογραμμίζει ότι σήμερα «είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση».

Η δήλωση

Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως  Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου  για το “αδίκημα”  της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου,  πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για  το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η Ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της.

Η άνω οριακή πλειοψηφία   είναι η “απάντηση” της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα  και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα.

Σίγουρα είναι  μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας,  το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» Navartis κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου.

Ωστόσο, ο Πόλεμος   για  την αλήθεια δεν έχει τελειώσει· αντιθέτως  τώρα  ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη Του • αυτή  η Μάχη  που θα  απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα  δείξει πόσο λίγο και αδύναμο  είναι μπροστά  στην αλήθεια  του Θεού.

Η πίστη μου  είναι ακλόνητη. Η πλήρως δικαίωση θα  έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα  λάβουν τη θέση που τους αναλογεί.

Και  αν αναρωτηθούν γιατί, η απάντηση είναι γιατί  το άδικο δεν ευλογείται”.

****

Σήμερα έχουμε πανηγύρι οι έντιμοι, συνειδητοποιημένοι  πολίτες.   Και νίκη περιφανή της θεσμικής δικαιοσύνης.

Μπράβο  στους δικαστές του δικαστικού συμβουλίου!  Στην ουσία παρέκαμψαν  το εμπόδιο της  διεφθαρμένης Βουλής και παρέπεμψαν  τους  εμπλεκόμενους  πολιτικούς στο δικαστήριο.

Αλέξη Τσίπρα, κοίτα πάλι μη και δεν αφήσεις έντιμους δικαστές  να δικάσουν τους απατεώνες. Είσαι  ικανός  να το ξανακάνεις  με τα αλισβερίσια  και τις ομερτά, αλά Κώστα Καραμανλή  με τη χρεοκοπία.  Τούτη τη φορά,  θα είναι η στερνή σου.