ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΞ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ

Ο θάνατος του Ηλία Νικολακόπουλου

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος

 

“Ο αγαπητός 75χρονος δημοσκόπος «έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας ανακοπής, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ κολυμπούσε στη Σύρο”.

iefimerida.gr

**

Ο τεθενεώς ου δεδικαίωται.  Ούτε  ασφαλώς και ο…αγαπητός δημοσκόπος του Χρ.  Ράπτη.

 

Τον θυμάμαι τις  νύχτες Κυριακής  σε  πλείστες εκλογικές αναμετρήσεις.   Σοβαροφανής, με επιστημονικοφανείς   εκλολογικές  φανφάρες , μαζί με τον κολλητό του  Νίκο Χατζηνικολάου, Τράγκα και λοιπή…παλιοπαρέα της απάτης και του εκβιασμού, να σχολιάζουν και να  παρουσιάζουν  με πομπώδες ύφος    στο πανελλήνιο  τα εκλογικά  αποτελέσματα   με την περίφημη φράση:  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΑΒΑΝ  ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΨΗΦΟΥΣ.  Ν.Δ 38% ,  κλπ.κλπ.

Και ήταν τόσο υπερόπτης και ασεβής  εκείνες τις νύχτες, αλλά και σε όλη του την   πορεία του, ως συστημικός καθηγητής -εκλογολόγος, που ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ως πιστός υπηρέτης του συστήματος, πως  αυτό  το 38 %  στην ουσία ήταν 25%, αφού αναφερόταν στους ψηφίσαντες  και όχι στο   σύνολο του εκλογικού  σώματος. Με αυτό τον άτιμο ,προκλητικό και αήθη τρόπο   απαξίωνε  και τούτος την  ΑΠΟΧΗ   του  48% ,  που μαζί  με  ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ, ήταν  χρόνια (και είναι)  η πραγματική  πλειοψηφία στις εκάστοτε εκλογές. Και ουδέποτε ένα τέτοιο,τεράστιο   πολιτικό, συνταγματικό σκάνδαλο   απασχόλησε τους…αρμόδιους μεταξύ των οποίων και ο εκλιπών εκλογολόγος.

Τον είχα καταγγείλει πως διαπράττει  έγκλημα,αφού αποσιωπά , ως τηλεπερσόνα, τη δύναμη  της  Αποχής, ως πολιτική  στάση  διαμαρτυρίας.   Και πως ήταν πολιτικά ανήθικο  αυτό που υποστήριζε    πως η ΑΠΟΧΗ ήταν  απουσία αρρώστων , γερόντων,  αδιάφορων  που προτιμούν τη βόλτα στην εξοχή από την κάλπη.  Οπαδός της Σχολής  εκείνου του ανεκδιήγητου Πάγκαλου  που διατράνωνε  υπερηφάνως  πως   «οι απέχοντες από τις εκλογές  είναι ανύπαρκτοι. Δεν λογαριάζονται για πολίτες». Κι ας ήταν –είναι οι μισοί ΄Ελληνες που δεν πάνε να  ψηφίσουν Τόσο ανήθικοι και  διεφθαρμένοι.

 Τον ρώτησα  μια φορά   πώς  ένας εκλογολόγος δε σχολιάζει αυστηρά και με πολιτικά επιχειρήματα    ότι  το 12% και  το 17 % της  ΑΠΟΧΗΣ στην αρχή  της μεταπολίτευσης  φτάνει  παρά τρίχα στο 50% ;  Αλλά   , ως αναίσχυντος επαγγελματίας της αριστεροφροσύνης …εποιείτο   την νήσσαν.   ΄Όπως, ακριβώς, έκανε και με τις πέτσινες δημοσκοπήσεις  του Παναγόπουλου και του Φαναρά στο συνάφι του , που ούτε μια φορά δε  βγήκε να τις καταγγείλει ,ως  εξωνημένη  απάτη.   «Κόρακας κοράκου…» κλπ

Βολεψάκιας,  παρτάκιας  και ανυπόληπτος, ως επαγγελματίας  αριστερός  ο Ηλίας Νικολακόπουλος.   Χαντάκωσε και τον Αλέξη Τσίπρα σε πολλές περιπτώσεις  με λάθος συμβουλές και εκτιμήσεις . Ας ελπίσουμε τώρα να το καταλάβουν στην Κουμουνδούρου και να επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους.