ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΛΟΪΝΤ. ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ-ΒΑΡΒΑΡΙΣΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ” ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ !

1.Νεκρός από αστυνομικά πυρά σε καταδίωξη στο Πέραμα

***

Αν  χρησιμοποιούσαμε στο λόγο μας φαλλοκρατική  φρασεολογία κι  επειδή τέτοια συνηθίζουν οι αποδέκτες της,  θα  λέγαμε σε όποιον έδωσε εντολή να συνταχθεί  η ανακοίνωση της Αστυνομίας ,  το γνωστό,  ελληνικότατο  και  … ανανδροπρεπές     “δε φοράς παντελόνια, ρε”.  (Τί μας βάζουν οι άθλιοι να λέμε!)

Όχι ,μόνο , στο βάρβαρο και ανάλγητο  κείμενο δε ζήτησαν  μια συγγνώμη, αλλά,  ούτε λίγο ούτε πολύ ,μας λένε πως τελικά  το νεκρό παιδί    “πήγε και έκατσε  ο τσόγλανος  μπροστά  στις σφαίρες!”

Τέτοιο θράσος τα παιδιά Χρυσοχοϊδη-Μιχαλολιάκου!   Και γιατί να μην είναι; Ο πατήρ του Κούλη που μιμείται ο υιός   κατά πάντα (και όχι μόνο στις απάτες ) ,συνεχίζει να  να πιστεύει  πως “το κράτος είσθε σεις”.  Τα ΜΑΤ!

2. Πέραμα: Με πολλά τραύματα το θύμα – Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί

Αρχηγός αστυνομίας Νάς Υόρκης

Στον εισαγγελέα παραπέμπονται επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του αυτοφώρου για την καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

*****

Ελάτε, βρε, τώρα. Αφήστε τα παιδιά . Εν τη εκτελέσει του καθήκοντος  έγιναν φονιάδες. Να τους δώκετε και παράσημο. ΄Αλλωστε…Γυφτάκια ήταν τα θύματα και μάλιστα παραβατικά.

Αχ, Αμερική!  Μου λέτε γιατί τη βάζω πρώτη  σε πολιτικό, δικαιικό και κοινωνικό  πολιτισμό.  Σήμερα, θα είχαν ξεχυθεί  μιλιούνια στους δρόμους  των αμερικάνικων πολιτειών, αν είχε συμβεί αυτό κει πέρα. Μιλάμε για 16χρονο παιδί νεκρό!    Θα είχε καεί το σύμπαν.

Και όχι μόνο . ΟΛΟΙ θα ήξεραν τα ονόματα των φονιάδων και θα έβλεπαν τις φωτογραφίες τους στα περίπτερα,   για να ντρέπονται οι δικοί τους . Ο αρχηγός της Αστυνομίας  θα είχε γονατίσει μαζί με τους διαδηλωτές ,να ζητήσει συγγνώμη.

Στο Ελλαδιστάν-Βαρβαριστάν,  επιχαίρουν κιόλας οι νοικοκυραίοι. Και το επίσημο κράτος  βγάζει τις μάσκες από τους “προστατευόμενους μάρτυρες” και τις βάζουν στους προστατευόμενους  φονιάδες.

Μπανανία!    ΄Οσοι  είστε  συνετοί και μπορείτε,  κοπανάτε τη.   Είσαι από παντού    υποψήφιο θύμα…ελεύθερου σκοπευτή, παντός είδους και καιρού.

 

                                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. “ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ” ΚΑΙ “ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ”. ΚΑΖΑΜΙΕΣ -ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ !

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται η «πολική δίνη» και φέρνει βαρύ χειμώνα με πολλά χιόνια – Πού θα «χτυπήσει»

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται η «πολική δί...Η φωτογραφία του Γιάννη Καλλιάνου που «γκρέμισε» το ίντερνετ - Newsbomb

Εν τάξει. Οι “Καλλιάνοι” και οι  “Αρναούτογλου”,  συνήθως φυσικομαθηματικοί   είναι. Κι αυτό σημαίνει  πως δεν είναι απαραίτητο να χειρίζονται σωστά το λόγο, να  ξέρουν  τη  σημασία κάθε λέξης που χρησιμοποιούν. Οπότε, είναι ανάγκη , το χρειάζονται επιτακτικά ,πριν να τους μαυλίζουν οι  κοντυλοφόροι  (άλλοι , επίσης,  άσχετοι  στο λόγο  οι περισσότεροι)   να τους δίνουν για δημοσίευση   τους “καζαμίες” και τα “μερομήνια”  τους ,να ρωτάνε κανένα ειδικό ,τί σημαίνουν όσα λένε.

“Πολική δίνη”, μας λέει ο… Καζαμίας  του Αρναούτογλου   για  2022. Κι άλλα τέτοια “κουφά” στη  νέα …Ιερεμιάδα,     που ξαμόλησε.    Κι εμείς, λέμε “Θου, Κύριε,  φυλακήν  τω στόματι”  Αρναούτογλου , γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που δεν ξέρει τί λέει.

Και εν πάση περιπτώσει , μη λέμε πολλά τέτοια,   να μείνουμε σε ένα: ΄Οσο βαρύς και να είναι ο χειμώνας στην  Ελλάδα, και ειδικά στην Αθήνα, “πολικός” και μάλιστα με ΔΙΝΗ (δεινή δίνη στον εγκέφαλο, ναι),  δε θα είναι ποτέ.  ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΄Η ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ . Και να γιατί.

Επειδή κουβαλάω κάποιες  δεκαετίες στην πλάτη μου και συμβαίνει ακόμα να θυμάμαι σα… λύκος, “χαρτί και καλαμάρι” κι από τα πολύ μικράτα μου,  παιδί,  λοιπόν,  στη δεκαετία του ΄60   στην Ανδρίτσαινα έχω κάτι φοβερές εικόνες χειμώνα στο μυαλό μου, που ,  ώρες-ώρες,  λέω  δεν μπορούσα κι  εγώ να  ήμουνα Παπαδιαμάντης  να… του δώσω να καταλάβει από περιγραφές και διηγήσεις στους…πολικούς χειμώνες της  ορεινής  Ολυμπίας  που βίωσα στα μικρά μου χρόνια;

Να αναφέρω μόνο ένα και αφήστε τη φαντασία σας να συμπληρώσει τα υπόλοιπα.  Και ό,τι κι αν  συλλάβετε, όποιο  οίκημα φαντασίας κι αν σηκώσετε , οι εικόνες,  πάλι  λίγες θα είναι από τις πραγματικές τότε.

΄Εχουμε και λέμε:  Χειμώνες σκληροί και ουκ ολίγοι. Με 3 μέτρα χιόνια, να μην μπορεί ούτε άνθρωπος ούτε ζωντανό για εβδομάδες να  βγει ,να ξεμυτίσει πόντο.   Τα  κρύσταλλα τεράστια  σαν τη σπάθα της…Κομοτηνής,  να κρέμονται από τα κεραμίδια , να ακουμπούν και να χώνονται  στο χιόνι  στη γη.  Τα κόβαμε με τον αδερφό μου από τα παράθυρα   και παίζαμε στη σάλα  μας ξιφομαχίες.  Καμιά υπερβολή. Ρωτήστε οι νεότεροι πατεράδες και παππούδες που ζήσανε σε ορεινές επαρχίες.

Ο πατέρας μου, μάλιστα ,μολόγαγε, πως παλιότερα, κάποιοι  χειμώνες ήταν  ακόμα πιο βαριοί.     Κάπου αρχές του 50  ,έλεγε,  πετούσαν πάνω από τα αποκλεισμένα χωριά της ορεινής Ολυμπίας  μέχρι και  στρατιωτικά αεροπλάνα  και ρίχνανε  τροφές και προμήθειες  για ανθρώπους και ζώα.  Απόλυτος αποκλεισμός, για εβδομάδες, ίσως και μήνες.

Εμείς ,ως μαθητές, το χειμώνα λείπαμε  συχνά τέτοιες ημέρες    από το σχολείο, γιατί, όσοι μέναμε πιο πάνω από την Ανδρίτσαινα,    κοντά στα δυο χιλιόμετρα από το σχολείο, δεν υπήρχε ανοικτός δρόμος να πάμε. Παίρναμε απουσίες δικαιολογημένες. Πίσω τώρα στο σήμερα.

Στην Αθήνα, ποτέ δεν είδα τέτοιο πράμα. ΠΟΤΕ τέτοιους χειμώνες…πολικούς που λέει και ο τρομοκράτης ” Καζαμίας”-Μετεωρολόγος. Τέτοια εικόνα είδα μόνο στο Κίεβο. -20 και 25 βαθμοί!   Εδώ, μάλιστα, στα πεζοδρόμια  κρέμαγαν  κόκκινες κορδέλες, να μην περνάει κόσμος, γιατί τα  βαριά  κρύσταλλα υπήρχε κίνδυνος να πέσουν στα κεφάλια των περαστικών και να τους αφήσουν στον τόπο.

Μόνο που εδώ δε χρειαζόταν  να μένεις μέσα στο βαρύ χιονιά. Το πρωί οι δρόμοι ήταν καθαροί, Νύχτα και ημέρα δούλευαν στους δρόμους τα εκχιονιστικά . (Α, ρε, Ελλάδα, πόσες φορές δεν το είπα   στη Ρουμανία, τη Σουηδία, την  Αγγλία. Με 5 πόντους χιόνι στη Μαλακάσα,  ερχόμενοι  από Πράγα με λεωφορείο , μείναμε. Αποκλειστήκαμε  δυο μέρες!   Δεκαετία 80.  Και περάσαμε την τότε Τσεχοσλοβακία με 3 μέτρα χιόνι,  χωρίς να σταματήσουμε πουθενά!

Γιατί τα θυμάμαι σήμερα με τη λιακάδα, που μαθαίνω πως έχει στην Ελλάδα;  Διαβάζω αυτά που λένε εδώ και χρόνια οι νέοι τρομοκράτες  “Καλλιάνοι” και φρίττω. Δηλαδή, αν τους έλεγαν να περιγράψουν εκείνους τους χειμώνες, που μνημόνευσα, τί λέξεις θα χρησιμοποιούσαν; Ξέρουν πως στις Σκανδιναβικές χώρες, που έχουν  όντως κάποιες  φορές ακραία καιρικά  φαινόμενα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (κι από την επιστημονική δεοντολογία) να μιλάς σαν  “Αρναούτογλου”;  Και μάλιστα να βάζεις ξώβυζα  να λένε τον καιρό;   Να ενσπείρεις  φόβο και τρόμο, να παραπληροφορείς με τον ακραίο λόγο, για να περιγράψεις ένα τάχα ακραίο ή όντως τέτοιο  φαινόμενο;

Δυστυχώς,  γίνανε βεντέτες  και οι μετεωρολόγοι.  Τους γλύκαναν  με το “βήμα” που τους  παραχώρησαν  οι Γκέμπελς  και κάνουν τα ίδια. Τρομολαγνία, πανικός,  φοβιστικός  λόγος. Σε καμιά περίπτωση   αυτό δεν είναι ενημέρωση και πρόγνωση καιρού.  Δηλαδή, αν δεν έλεγε ο Καλλιάνος  “έρχεται Αρμαγεδών,  φονικός χιονιάς…”Μήδεια”  ,εισβολή ακραίων καιρικών φαινομένων” και τέτοιες τρομακτικές αμερικανιές, αλλά  χρησιμοποιούσε  επιστημονικό, κόσμιο  και σοβαρό λόγο , θα ήταν  λιγότερο πιστευτή  η πρόγνωσή του; Μιλάει ο γιατρός κατά αυτό τον τρόπο,  για να περιγράψει  μια βαριά αρρώστια με τραγική εξέλιξη; (π.χ θα ξερνάς αίμα και χολή  όλη μέρα!)

(Θα μου πεις ,βέβαια,  πώς αλλιώς  θα γινόταν βουλευτής  και μάλιστα στη Ν.Δ ο  Καλλιάνος; Πού αλλού: Σωστά.  Για εξηγήστε  μου με ποια πολιτικά προσόντα πέρα από εκείνα   του τρομολάγνου λόγου και  την κουστουμιά στο γυαλί, διαθέτει ο εν λόγω κύριος για να τον ψηφίσει σοβαρός άνθρωπος  ;Δε λέω.  Ο σκουπιδοφάγος του χαζοκουτιού, σίγουρα.

1300-1500 νεκρούς είχε ο καύσωνας  με 42-45 βαθμούς του 1987. Για να εγκαινιάσουν  οι Γκέμπελς την έναρξη της  ιδιωτικής ραδιοφωνίας στη χώρα!  Σκότωσαν κόσμο με τον πανικό και την παραπληροφόρηση!  Ζητάμε χρόνια με ιστορικό  δικαίωμα ,να μας  χορηγήσουν  οι μετεωρολόγοι στατιστικά στοιχεία.  Πόσες φορές, τουλάχιστον από το 1940 και μετά, είχαμε στα  νότια Βαλκάνια  50 βαθμούς καύσωνα ;  Και τα κρύβουν.  Δεν απαντούν ούτε στο κρίσιμο ερώτημά μας, γιατί  δεν πέθαιναν  όλα  αυτά τα χρόνια από ζέστη, πολύ μεγαλύτερη  από εκείνη  το 1987; Και μιλάμε για   1300-1500 συνανθρώπους νεκρούς από  τον πανικό των εγκληματικών  μικροφώνων.  Φυσικά, ούτε εισαγγελέας νοιάστηκε να ερευνήσει την ιστορική καταγγελία.

΄Οπως τώρα,  που αφήνουν  ελεύθερους  τους “Αρναούτογλου”  να ενσπείρουν πανικό, ψευδείς ειδήσεις,  φορτισμένη ψυχολογία  του κόσμου.  Αντί να ασκούν  με σεβασμό,  σοβαρότητα και κύρος  τη δουλειά τους.  Να “προβλέπουν” το καιρικά φαινόμενα” με σύνεση και ήπιο λόγο, τα οποία  πολλές φορές, ως τέτοια, ξέρουμε όλοι πως   είναι και απρόβλεπτα.

Είναι ντροπή για την επιστήμη για τη δεοντολογία της. Για βρείτε ένα παλιό Καζαμία και δείτε πώς ακόμα και στο λαϊκό αυτό έντυπο τότε, περιέγραφαν  τα καιρικά φαινόμενα. Απλά, κατανοητά και προπαντός χωρίς να  προκαλούν πανικό, φόβο και απόγνωση.

Τι λένε οι συνάδελφοί τους;  Γιατί  δεν  καταγγέλλουν επίσημα τους “Καλλιάνους”  για αυτό  το κατάντημα;   Ο  κόσμος  δεν είναι ηλίθιος. Ούτε όλοι  τους αφήνουν να αποπατούν στα σπίτια τους.  Γιατί  ξέρουν  τί πουλάει ο “Καλλιάνος”. Η  επιστήμη, όμως,  εισπράττει την κατακραυγή.

4.Ποιοι είναι, τι φοβούνται, τι πιστεύουν οι ανεμβολίαστοι

Οι αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα που έγιναν viral - Τα σχόλια στο Twitter | Ελλάδα Ειδήσεις

“Διερευνώντας τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, παρατηρούμε ότι με βάση την αυτοτοποθέτηση στον άξονα «Αριστερά – Δεξιά» οι «αριστεροί» είναι εκείνοι στους οποίους καταγράφεται το μικρότερο ποσοστό μεταξύ των μη εμβολιασμένων (14%). Στους «κεντρώους», πάλι, καταγράφεται το μεγαλύτερο (39%), ενώ στους «δεξιούς» το δεύτερο μεγαλύτερο (27%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι μεταξύ των εμβολιασμένων οι «κεντρώοι» είναι, πάλι εκείνοι στους οποίους καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό (39%), ακολουθούμενοι από τους «δεξιούς» (28%) και τους «αριστερούς» (26%). Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι για το «Κέντρο» και τη «Δεξιά» υπάρχει ένας διαμοιρασμός μεταξύ εμβολιασμένων και μη, ενώ για την «Αριστερά» η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ του εμβολιασμού. Ενδιαφέρον είναι ακόμη ότι το 20% των μη εμβολιασμένων προκύπτει από τη δεξαμενή όσων θεωρούν χωρίς νόημα τη διάκριση «Αριστερά – Δεξιά».

***

Ε, ναι, θέλει  και ερώτημα; Τι θα ήταν οι ψεκασμένοι, οι  εχθροί του Αντίχριστου, οι  εγωιστές και παρτάκηδες;   Ο Αριστερός, αν είναι  συνειδητοποιημένος , έχει σοβαρότητα, σύνεση,  σεβασμό στους άλλους και στον εαυτό  του.

Μπορεί να είναι τέτοιος  ο Κεντροδεξιός;  Για τον ακροδεξιό, άσε.   “Τίναζε το πέτο σου και τη σκόνη από τα υποδήματά σου”!

 

5. α. Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος: «Είμαι επικούρειος, δεν φοβάμαι»

Ο Διονύσης Σιμόπουλος

Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, έδωσε μια συγκλονιστική δίωρη και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο, το σύμπαν, την αστροφυσική, ενώ συμβούλευσε τους νέους να αγαπούν αυτό που κάνουν.

«Εγώ είμαι επικούρειος. Ο Επίκουρος έλεγε ότι ο θάνατος είναι εκεί που βρίσκεται. Όσο είναι μακριά μας, δεν μας ενδιαφέρει. Αν επέλθει ο θάνατος, πάλι δεν μας ενδιαφέρει, γιατί εμείς θα έχουμε φύγει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια φιλοσοφία», τόνισε ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, ο οποίος έδωσε μια συγκλονιστική δίωρη και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Μεταξύ άλλων, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα για το σύμπαν και αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και γαλαξίες, μίλησε για το «ιερό δισκοπότηρο» της Αστροφυσικής, μίλησε για την πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη της επιστήμης του στην οποία ο ίδιος δίνει το «χρυσό μετάλλιο» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους γνωστοποίησε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

«Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς -εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου-, αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω πού είναι ο φόβος» είπε, σημειώνοντας ότι ακολούθησε τις πιεστικές παροτρύνσεις δύο φίλων του γιατρών, οι οποίοι του ζήτησαν να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του, προκειμένου -επειδή είναι γνωστός- να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Σε αυτά τα τρία χρόνια που έχουν περάσει, έχω πάρει μηνύματα από ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που έχουν βοηθηθεί. Οπότε για αυτό και μόνον άξιζε», δήλωσε.

«Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όταν μου ανακοινώθηκε από τους γιατρούς, σκέφτηκα ότι θα έχω 2-3 μήνες ζωής, το πολύ. Ο γιατρός μου είπε αν δεν κάνω τίποτα θα ζήσω 6 μήνες, και αν κάνω αυτά που πρέπει θα ζήσω παραπάνω. Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε, κι εγώ ακόμα ζω και βασιλεύω και πιστεύω ότι θα δω και την τέλεια ανακαίνιση του Πλανηταρίου το 2023», επισήμανε.

Ερωτηθείς για το πού θα έδινε ο ίδιος το «χρυσό μετάλλιο» της πιο εντυπωσιακής ανακάλυψης στην επιστήμη της Αστροφυσικής, ο κ.  Σιμόπουλος είπε ότι θα το έδινε στην απρόσμενη ανακάλυψη του 1998, ότι το σύμπαν διαστέλλεται επιταχυνόμενο, δηλαδή, αντί να επιβραδύνεται, επί 6-7 δισεκατομμύρια χρόνια έχει πατήσει «γκάζι» και αυτό έχει πολλές επιπτώσεις και για το μέλλον, για το πού πάει το σύμπαν.

«Το σύμπαν έχει ηλικία 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, και βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα, στην άνοιξη. Αν παίρναμε τη ζωή ενός ανθρώπου και τη μεταφέραμε στη διάρκεια της ζωής ενός σύμπαντος, βρισκόμαστε στο πρώτο μικροδευτερόλεπτο της ύπαρξης του σύμπαντος, παρά το ότι έχουν περάσει σχεδόν 14 δισεκατομμύρια χρόνια. Έχουμε ακούσει το πρώτο κλάμα του μωρού» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «από το 1965 μέχρι σήμερα, οι γνώσεις μας για το σύμπαν έχουν αυξηθεί κατά 1,2 δισεκατομμύρια φορές».

«Οι γνώσεις που έχουμε για το σύμπαν είναι απειροελάχιστες. Γνωρίζουμε ότι αποτελείται από περίπου ένα τρισεκατομμύριο γαλαξίες και κάθε ένας αποτελείται από 100-200 δισεκατομμύρια αστρικά συστήματα, και όλα αυτά που βλέπουμε αποτελούν το 5% των συστατικών του σύμπαντος. Γιατί το 26% είναι από υλικά που βλέπουμε ότι υπάρχουν, αλλά δεν ξέρουμε από τι αποτελείται. Επίσης, η επιτάχυνση της διαστολής του σύμπαντος οφείλεται σε μια ενέργεια που δεν ξέρουμε τι στο καλό είναι, το ονομάσαμε ”σκοτεινή ενέργεια”, και αποτελεί το 69% των συστατικών του σύμπαντος. Δηλαδή, το 95% των συστατικών του σύμπαντος μάς είναι άγνωστο. Οπότε δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για το σύμπαν», παραδέχθηκε ο αστροφυσικός.

Αναφορικά με το ποιο θεωρεί ως «ιερό δισκοπότηρο» της Αστροφυσικής, επισήμανε ότι «θα ήθελα πριν φύγω από τον μάταιο τούτο κόσμο, να έχω μια απάντηση για το τι είναι αυτό που ονομάζουμε ”Σκοτεινή ύλη” ή ”Σκοτεινή ενέργεια”, να μάθουμε δηλαδή το 95% του σύμπαντος».

Ο κ. Σιμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αποκλείει κανείς την ύπαρξη ζωής και την εξέλιξη αυτής της ζωής σε λογικά όντα, σε τεχνολογικά ανεπτυγμένους διαστημικούς πολιτισμούς και κάπου αλλού στο σύμπαν.

«Αν στείλουμε ένα μήνυμα σε έναν άλλο διαστημικό πολιτισμό θα χρειαστεί να φτάσει το μήνυμα 2.000 χρόνια και άλλα 2.000 χρόνια να μας απαντήσουν. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσει ο ανθρώπινος παράγοντας μια διαπίστωση ότι δεν είναι μόνος του στο σύμπαν» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως ο ίδιος θεωρεί ως πιο πιθανή έκφανση των εξωγήινων τη φιγούρα του Ε.Τ., στην ομώνυμη ταινία, «παρά όλα τα άλλα τέρατα, στις ταινίες του Χόλυγουντ».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αγαπημένη μου ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος, λόγω του Κιούμπρικ και του Άρθουρ Κλαρκ, λέγοντας μάλιστα ότι την είδε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1968, στο μήνα του μέλιτος στο Μαϊάμι. Πρόσθεσε, δε, ότι ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου τού είχε πει για τη μουσική στην ταινία «Blade runner», ότι δεν δημιουργεί αυτός τις μουσικές, αλλά «οι μουσικές προϋπάρχουν εκεί έξω και εγώ είμαι ένα είδος μέσου, το οποίο υλοποιεί αυτές τις μουσικές».

Επίσης, ο κ. Σιμόπουλος συμβούλευσε τους νέους να αγαπούν το επάγγελμά τους και να το κάνουν καλά. «Ο καθένας κάνει το επάγγελμά του χόμπι, αν το αγαπά πολύ. Ακόμα και αν έβαφα παπούτσια θα ήθελα να είμαι ο καλύτερος βαφέας. Αυτό συμβουλεύω τα παιδιά μου και τους νέους», υπογράμμισε.

 

β. Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν» -Ξέσπασμα Τσελέντη για εικονίσματα που βγήκαν από δωμάτια νοσηλείας

Στιγμιότυπο από ομιλία του Ακη Τσελέντη
Μέσω του Facebook ξέσπασε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, για «εικονίσματα που εξαφανίστηκαν από δωμάτια νοσηλείας».

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Τσελέντης σχολίασε στην ανάρτησή του πως «με έκπληξη διαπίστωσα ότι έχουν βγάλει τα εικονίσματα από τα δωμάτια νοσηλείας. Το τσέκαρα και μου είπαν: Ανωθεν εντολή, για να μην προσβάλουμε τους αλλόθρησκους», σημειώνοντας ότι «πρέπει να απαιτήσουμε να ξαναμπούν».

«Αἰδώς Ἀργεῖοι. Μήπως πρέπει να μας βάλουν και ένα χαλάκι να προσευχόμαστε κοιτώντας προς τη Μέκκα; Με έκπληξη διαπίστωσα ότι έχουν βγάλει τα εικονίσματα από τα δωμάτια νοσηλείας. Και αυτό δεν συνέβαινε στο δωμάτιο της μητέρας μου, αλλά σε όλα. Το τσέκαρα και μου είπαν: Ανωθεν εντολή, για να μην προσβάλουμε τους αλλόθρησκους. Αυτό είναι ένα μεγάλο αίσχος και πρέπει να απαιτήσουμε να ξαναμπούν. Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν. Εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι Ελληνες θα πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, και μόνο εμείς. Κάπου με ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός, όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό και τα θρησκευτικά μας σύμβολα καταργούνται. Κάποιοι θα μας αποκαλέσουν ρατσιστές, μπορεί και να με αποκλείσουν πάλι από το facebook οι γνωστές κλίκες των ΜΚΟ. Δεν έχω τίποτα με τους μετανάστες, απλώς δεν δέχομαι να μου καταργούν τα θρησκευτικά σύμβολα οι δήθεν προοδευτικοί. (**) Ενημερώθηκε αρμοδίως ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει αυτό που πρέπει (αν τον αφήσουν…)», έγραψε στο Facebook ο Ακης Τσελέντης.

***

Θαυμάστε ύφος (και ήθος)  δυο επιστημόνων. Να υποκλίνεσαι στο Σιμόπουλο.  Να τον παίρνεις με τις λεμονόκουπες τον (ακροδεξιό) Τσελένη.

Τί τα θες;  Είμαστε όχι μόνο ό,τι κάνουμε, αλλά και ό,τι λέμε.  Ειδικά, αν είναι  …εκ βάθους καρδίας και εν πάση ειλικρινεία.