ΤΑ ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ Η “ΑΡΙΑ” ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ #ΜΕΤΟΟ

                                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Λιντσάρουν στα κανάλια τον Αντρέα

Μια ενυπόγραφη επιστολή-κραυγή στον τηλεκανιβαλισμό

Στην «Εφ.Συν.» λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή, για τον 20χρονο καταζητούμενο σχετικά με οικογενειακή τραγωδία στο Αιγάλεω

Πλήθος προθύμων τηλεδικαστών σπεύδει να πλειοδοτήσει στον λιθοβολισμό του 20χρονου αναζητούμενου για το χτεσινό (20-10-2021) φονικό στο Αιγάλεω, Αντρέα.

Τον γνωρίζετε τον Αντρέα; Ασχοληθήκατε ποτέ μαζί του, όταν σας είχε ανάγκη;

Συμβαίνει να γνωρίζω καλώς δύο κυρίες, οι οποίες είχαν γνωρίσει τον Αντρέα όταν φιλοξενούνταν στην Πρότυπη Στέγη Αρρένων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (ΝΠΔΔ) στην Νέα Ιωνία, την οποία βοηθούσαν εθελοντικά, και συνέχισαν έκτοτε να τον βοηθούν για την εξασφάλιση στέγης, τροφής, εργασίας. Για ένα διάστημα είχε δοθεί για υιοθεσία σε επαρχιακή πόλη, από την οποία γύρισε αποστεωμένος από την πείνα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και βαθύτατα πληγωμένο παιδί, το οποίο εν μέσω μυρίων οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων κατάφερε να εισαχθεί σε πανεπιστημιακή σχολή στην Κρήτη, της οποίας ατυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή στην Αθήνα για να πάρει μετεγγραφή, όπως βάσει κοινωνικών κριτηρίων θα είχε δικαίωμα. Επειδή δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα φοίτησης στην Κρήτη, ενεγράφη σε δημόσια σχολή Βοηθών Φαρμακείου, ώστε να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές επάγγελμα για να αποκομίζει τα προς το ζην.

Ρώτησε κανείς τον Αντρέα για το δράμα που παιζόταν στην ψυχή του; Τον ρώτησε η μία κυρία την παραμονή του συμβάντος και του έκλεισε ραντεβού με ψυχίατρο, στο οποίο δυστυχώς δεν «πρόκανε» να πάει.

Αναρωτήθηκε κανείς/καμία αν με τα λεγόμενά του/της εξωθεί τον Αντρέα στην αυτοκτονία; Συνήθως ευαίσθητα ευφυή άτομα αυτοκτονούν, όχι χοντροκέφαλα γομάρια.

Ουαί, υμίν, υποκριταί. Αντί να λιθοβολείτε εκ του ασφαλούς τον Αντρέα, ψάξτε δίπλα σας για κάποιον άλλον Αντρέα που ενδεχομένως χρειάζεται σήμερα απεγνωσμένα την βοήθειά σας. Διοχετεύστε εκεί την ενέργειά σας που ξεχειλίζει κι αφήστε το δύστυχο ορφανό στο δράμα του, αφού αποτύχατε έγκαιρα να το βοηθήσετε.

Αντρέα, αν μ’ ακούς, «παιδί μου», μην αυτοκτονήσεις. Πήγαινε να παραδοθείς οικειοθελώς. Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί πρόθυμοι να σε στηρίξουν να επανενταχθείς στην κοινωνία ως χρήσιμο μέλος της.

*Τα στοιχεία του συγγραφέα στη διάθεση της «Εφ.Συν.»

***

Η γνώση της  ψυχολογίας του όχλου, είναι ο ασφαλέστερος  δρόμος  να πορεύεται  με ασφάλεια το Σύστημα.   Είναι ο μπούσουλας και ο κολαούζος του. Αυτή διαμορφώνει τις συμπεριφορές των  εξουσιών  και όχι εκείνες του όχλου.   Αυτός είναι ο λόγος που ουδέποτε του  στέρησαν οι άρχοντες τον “άρτον και τα θεάματα”. Από τις βασικές …ανάγκες του. ΄Ο,τι ζητούσε η ψυχούλα του!  Και τα επαύξησαν στις μέρες μας.

Με ένα μοναδικό στόχο.  Να  έχουν συνεχώς  και αδιαλείπτως τον όχλο  υπό λοβοτομή. Που αυτό σημαίνει υπήκοο , δούλο.    Οι κυβερνήτες με τα υποπόδιά τους, (δασκάλους, Γκέμπελς,  δικαστές κα λοιπούς αχυρανθρώπους του) σε αυτό στηρίζονται. Στην ανικανότητα των συστατικών της μάζας να λειτουργήσουν    ως άτομα, με λογική και (εν)συνείδηση.

“΄Αρον, άρον , σταύρωσον ” τον Ανδρέα, το Ζακ, τον αλλιώτικο τον  “περιθωριακό.  Χαλάνε την πιάτσα.  Είναι η ανομοιομορφία, η αταξία  μέσα στο “νόμο” και την   “τάξη”  που   το Σύστημα  επιβάλει και διατηρεί  για  τις  ανάγκες του όχλου.

 

2.Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη -Πού αφήνει το σπίτι στην Ακρόπολη, τι λέει για τον Νίκο Κουρή

“Επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να μην του το απαγορεύσουν”.

****

Κι αυτό  το  “αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη” εντελώς ανήκουστο.   Και κατεβάζει ακόμα πιο χαμηλά τον πήχη “ήθους” για το Μουσικοσυνθέτη. Κι άλλοι επώνυμοι έχουν πεθάνει, αλλά τέτοιο τζέρτζελο στην ιδιωτική την οικογενειακή τους ζωή, δε συναντάς. ΄Η  φροντίζουν, τουλάχιστον μετά θάνατο  να “τακτοποιούν” και  να ξεκαθαρίζουν τα προσωπικά τους.

Ποιος αποκαλεί το γιό του, αν είναι όντως γιος του …”αυτοαποκαλούμενο”;  Και τί πάει  να πει αυτό;  Δεν ήξερε ο Μίκης, αν ο Κουρής ήταν γιος του ή όχι; Κι αν ήταν,  γιατί τον κρύβει; Για να στηρίξει ως…νοικοκύρης  την αστική και χριστιανική  αντίληψη περί γάμου, οικογένειας  και …μοιχείας, σε ένα θεσμό που όλα  μεν είναι  επιτρεπτά, αλλά τηρουμένων  των προσχημάτων ,των τύπων και των κοινωνικών κανόνων;

Να μη χαλάσει το ίματζ του καλού οικογενειάρχη και συζύγου και ο Μίκης!  Τέτοια ξεφτίλα; Για ποια διανόηση  και για ποια Τέχνη μου μιλάτε; Βουτηγμένος ως το λαιμό ο αρχηγός των Λαμπράκηδων  στις καπιταλιστικές και αστικές παθογένειες.  Μπίζνες, χρήμα, δόξα,  σοβαροφάνεια και υποκρισία.

Σκέπτομαι πως όλα πάνε  μαζί, τελικά.  “Πακέτο”. Ο Θεοδωράκης υπήρξε ένα αυτάρεσκο, άκρως φιλόδοξο άτομο. Και με άρρωστες ανάγκες δημοσιότητας.

Κι έτσι εξηγούνται όλα. Αν απαρνιέσαι την ιδεολογία σου και μάλιστα την Αριστερή και  καταντάς στο τέλος να προσφωνείς τους Χρυσαυγίτες “αδέρφια μου Ναζί”, πώς να μην απαρνηθείς, να μην πουλήσεις  ακόμα και τον ίδιο σου το γιο; Ποιος σώφρων, έντιμος και με ελεύθερη συνείδηση   γονιός δεν αναγνωρίζει το παιδί του  και δεν είναι  κάθε λεπτό δίπλα  του;

Υ.Γ. Με την προϋπόθεση,   βεβαίως,    για το τελευταίο, πως  ισχύουν  όντως  τα λεγόμενα του Κουρή πως είναι γιος του Μίκη .  Τα λοιπά που λέμε , δεν τα παίρνουμε πίσω. Ούτε κεραία.  Είναι η ιστορική μας κρίση για το Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

 

3. Λευτέρης Πετρούνιας για #metoo: «Δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” να έχει τέτοιο παράπονο»

Λευτέρης Πετρούνιας για #metoo: «Δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” να έχει τέτοιο παράπονο»

“Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Ανανεωμένη και πολύ στιλάτη, η πανύψηλη Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της εδώ και μήνες, γεμάτη αυτοπεποίθηση και με πολύ καλή διάθεση. Η ηθοποιός, με το κοντοκουρεμένο μαλλί της και ένα εκπληκτικό φόρεμα που αγκάλιαζε τη σιλουέτα της, ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς.” (SPORTIN).

Λ. Πετρούνιας:  «Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας

***

#metoo : ΄Ενα φασιστικό, σεξιστικό  μόρφωμα, όπως  άπειρες φορές έχουμε αναλύσει εδώ, που τουλάχιστον στην Ελλάδα το ξεκίνησαν  στερούμενες  σοβαρότητας και παιδείας θεατρίνες και αθλήτριες  με στόχους εντελώς διαφορετικούς από εκείνους που δήλωναν, όπως  φάνηκε στη συνέχεια. Μεμονωμένα περιστατικά, που συμβαίνουν σε όλους τους χώρους και που δεν έχουν να κάνουν συλλήβδην με φύλα και ρόλους, αναδείχτηκαν στον  κανόνα  ΑΝΤΡΑΣ=ΒΙΑ ΚΑΙ  …ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ”.  Συμπεριφορές  και ιδεασμοί  που καλλιεργούν το σεξισμό ,την τροχοπέδηση και την αποδόμηση του κινήματος  της ΑΦΥΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ  που το στηρίζουν άντρες και γυναίκες.

Να πολεμήσουμε το νέο φασισμό και τον έμφυλο  αυτό ρατσισμό , ενωμένοι ως  ΄Ανθρωποι. ΤΑ ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.  ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ Η “ΑΡΙΑ” ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ #ΜΕΤΟΟ.

 

4.Έδιναν θηλυκές ορμόνες στον «ερωτύλο» Χουάν Κάρλος για να φρενάρουν τις σεξουαλικές ορμές του, υποστηρίζει πρώην αρχηγός της αστυνομίας

juan

***

Ο αχαλίνωτος σεξισμός είναι αρρώστια   Χτυπά και τα δύο φύλα.    Υπερσεξουαλικός-σεξομανής  άντρας και  Μητρομανής γυναίκα.  Αμφότεροι χρήζουν θεραπείας.  Αρρώστιες που στις ημέρες μας έχουν καταντήσει μάστιγες , εξαιτίας της  ασύστολης κερδοσκοπικής μανίας  της σεξεστικής βιομηχανίας θεάματος ακροάματος.

5.Survivor spoiler 22/10: Απίστευτα λεφτά σε Ντάνο – Αυτό είναι το ποσό

Survivor spoiler 22/10: Απίστευτα λεφτά σε Ντάνο - Αυτό είναι το ποσό

“Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Πρωϊνό ο Βαγγέλης Περής, ο Τούρκος παραγωγός επιθυμεί τον δημοφιλή νικητή του πρώτου κύκλου να συμμετέχει πάλι στο ριάλιτι επιβίωσης, και το ποσό που του προσφέρεται αγγίζει τις 300.000 ευρώ”.

***

Ο Ντάνος ή πώς αλλιώς τον λένε, δεν είναι το πρόβλημα.  ΄Ενας αδίστακτος  τύπος, ένας ανόητος  φιγουρατζής, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας  και αυτοσεβασμού , έβγαλε στο σφυρί  τα ανύπαρκτα …προσόντα του  ,που  η αγορά, όμως,  τα  εκτιμά  στα 300.000 ευρώ!

Το πρόβλημα είναι  το “φυτό”, ο λοβοτομημένος  σκουπιδοκαταναλωτής,  που στήνεται μπροστά στο αποχαυνοκούτι  και  βυθίζεται στα λύματα  που τον πετούν να κολυμπήσει οι παντός είδους Κογιόνηδες.  Καλά να πάθει!

6. youtube

 

***

΄Αλλη μια  ναυαρχίδα του αισχρού καπιταλιστικού κέρδους. Κι αυτή  η  “πλατφόρμα  επικοινωνίας και  κοινωνικής  δικτύωσης” της  Μονοκρατορίας  Google.΄Ολα θυσία στο βωμό του κέρδους. Και φυσικά και ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου πάει περίπατο.

Θυμηθείτε στην αρχή το YouTube. Ούτε μια διαφήμιση. Με το χρόνο γλυκάθηκαν στο πολύ χρήμα και άρχισαν να πετούν διαφημίσεις ,αλλά ελάχιστες και όχι μακρόσυρτες.  Τώρα τα ισοπεδώσανε όλα. Πας να ακούσεις μια μουσική και σου πετάνε την “πατσαβούρα” στη μούρη.   Φάε  μπισκότα Παπαδοπούλου και  μη χάσεις την ανεπανάληπτη  προσφορά της Ζενίθ. Κάθε τρεις και μία, διακοπή σαν επέλαση  βαρβάρων και Ζουλού.

Πρόταση. ΄Οταν  σε  βομβαρδίζουν με τέτοιου είδους εμβόλιμο και αηδιαστικό σκουπιδαριό   από τη μουσική σου ή άλλη  πανδαισία και ασχολία σου, αποφάσισε να τους τιμωρήσεις  ως εξής.  ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ.  Τα  μποϋκοτάρεις μέχρι να  μάθουν να σέβονται και να αντιληφθούν πως όλα δεν είναι χρήμα και κέρδος.

 Κάνε το ίδιο και σε όλα τα Μέσα που διαφημίζουν  τα προϊόντα μιας αισχρής , άχρηστης  και επικίνδυνης  καταναλωτικής βιομηχανίας  με θράσος και προκλητικότητα. Σαν να είσαι χωματερή  σου πετούν τα σκουπίδια τους κι αδιαφορούν για το δικαίωμά σου στην επιλογή του τί θέλεις να δεις ,να ακούσεις, να αγοράσεις  και τί όχι.

Πάρε την εκδίκησή σου. Αλλά προπαντός συσπειρώσου σε μια  παγκόσμια ένωση-πόλεμο κατά του καταναλωτισμού και του αδίστακτού  καπιταλιστικού κέρδους.