ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΕΥΔΟ- ΝΤΡΕΪΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

΄Αδωνις Γεωργιάδης: “Να πάει φυλακή η Τουλουπάκη”

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, «πρέπει να μπει στη φυλακή» και πρόσθεσε ότι Ελένη Τουλουπάκη καταχράστηκε την εξουσία της παραβιάζοντας το Σύνταγμα. «Αυτό είναι η βαρύτερη από όλες της τις πράξεις», είπε. «Η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα (…) για να σας κάνει πολιτικό χατίρι» είπε ο Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Ν.Παππά  του ΣΥΡΙΖΑ.

***

Στη γνωστή υπόθεση Ντρέιφους   ο Γάλλο-Εβραίος  λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους τον Οκτώβρη του 1894, συλλαμβάνεται και αρχίζει η τακτική ανάκρισή του, κατηγορούμενος για προδοσία της πατρίδας του, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Λίγο μετά σε μια στημένη δίκη με προειλημμένη την απόφαση, καταδικάζεται και εξορίζεται

Ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά,  στις 13 Ιανουαρίου 1898 δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «L’ Aurore» το περίφημο «Κατηγορώ…!», μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Ζολά κατηγόρησε τον Στρατό ότι συγκάλυψε τη λανθασμένη καταδίκη του Ντρέιφους και αθώωσε τον πραγματικό ένοχο Εστερχάζι με εντολή του Υπουργείου Στρατιωτικών. Παράλληλα, δήλωνε την απέχθειά του προς την υποκρισία και τον φανατισμό. Το τεύχος της εφημερίδας τυπώθηκε σε 300.000 αντίτυπα αντί των 30.000 που ήταν ο συνηθισμένος αριθμός και έγινε ανάρπαστο. Το κείμενο αυτό αποτέλεσε την κύρια αιτία για την αναψηλάφιση της δίκης.

Τέτοιες υποθέσεις δεν είναι σπάνιες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν υπήρξαν λίγα τα αθώα θύματα που πλήρωσαν με πολύχρονες ή ισόβιες  φυλακίσεις ακόμα και με εκτελέσεις,  σκευωρίες ,στημένες υποθέσεις και δίκες είτε από αβελτηρία και ανικανότητα των αρμόδιων διωκτικών και δικαστικών αρχών είτε από σκοπιμότητες  πολλές και διάφορες. Οι Ρωμαίοι, άκρως ευαίσθητοι σε τέτοιες δικαστικές πλάνες και σκοπιμότητες  υιοθέτησαν και άφησαν παρακαταθήκη στο νομικό πολιτισμό την περίφημη φράση “Καλύτερα   να αθωωθούν εκατό  ένοχοι,παρά να καταδικαστεί ένας αθώος.”
Το ελληνικό σκάνδαλο  της Φαρμακοβιομηχανίας Novartis,η οποία έχει καταδικαστεί γα παράνομες δραστηριότητες και  αθέμιτο εμπορικό ανταγωνισμό στη διεθνή αγορά ,κυρίως   με δωροδοκίες προσώπων που εμπλέκονται στη διακίνηση του φάρμακου, κατηγορήθηκε για πρώτη φορά  από τα αμερικάνικο FBI πως και στην Ελλάδα  επιδεικνύει την ίδια παράνομη και αθέμιτη τακτική. Και το χειρότερο, όχι μόνο μέσω γιατρών και άλλων αρμόδιων για το φάρμακο προσώπων, αλλά και με δωροδοκίες πολιτικών προσώπων . Στη λίστα  των πολιτικών του FBI περιλαμβάνονται τα ονόματα 7 πολιτικών, ενώ και από άλλες μαρτυρίες ο αριθμός τους ανεβαίνει στους 10 (κατά τη δική μας πληροφόρηση στους 13).

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών με αριθμό πρωτοκόλλου 181678043/13.12.2017 σημειώνεται αυτολεξεί:

«Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 , ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του… Η θέση της εταιρεία ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο , είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν ) για την Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια…».

Τα 7 ονόματα των πολιτικών που ΄χουν γίνει γνωστά  από το έγγραφο του FBI είναι τα ακόλουθα:

Μάλιστα σε  δεύτερο   έγγραφο του FBI προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142 και ημερομηνία 23/1/2018, σημειώνεται: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:

1. Αν. Λοβέρδος,

2. Μ. Σαλμάς,

3. ΑΔ. Γεωργιάδης,

4. Αν. Λυκουρέντζος,

5. Αντ. Σαμαράς,

6. Γ. Στουρνάρας,

7. Δ. Αβραμόπουλος».

Η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε το 2018, βασίστηκε κυρίως στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορούσε δέκα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006-2015 και  συγκεκριμένα τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο,  καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννη ΣτουρνάραΔημήτρη ΑβραμόπουλοΆδωνι ΓεωργιάδηΕυάγγελο ΒενιζελοΑνδρέα ΛυκουρέντζοΜάριο ΣαλμάΑνδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ απλά. Καθόλου σκοτεινά, διφορούμενα ,μπερδεμένα  και ουδείς κίνδυνος δικαστικής πλάνης υπάρχει να καταδικαστούν αθώοι. Φτάνει να δικάσουν τους κατηγορουμένους,   “καθαροί”,μη  εξαρτημένοι δικαστές.

Οι τεκμηριωμένοι αυτοί λόγοι της ενοχής των 10 κατηγορουμένων πολιτικών από τη μεριά της ιστορικής κρίσης, που είναι ανεξάρτητη από την όποια δικαστική,  είναι οι ακόλουθοι:

  • Η Ελβετική-πολυεθνική  φαρμακοβιομηχανία Novartis, έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί και  καταδικαστεί για αθέμιτο ανταγωνισμό,δωροδοκίες και λοιπά συναφή αδικήματα.
  • Αν τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούσε σε άλλες χώρες η  ελβετική εταιρία, γιατί να εξαιρέσει την Ελλάδα; Και ο συλλογισμός αυτός με θετική απάντηση επιβεβαιώνεται  και  από τις μαρτυρίες  προσώπων που εργάζονταν στη εταιρία, αλλά και από εμπλεκόμενους γιατρούς και λοιπά πρόσωπα στον χώρο του φαρμάκου.
  • Οι καταγγελίες  για την τακτική τη Novartis στην αγορά της  Ελλάδας, δεν έγιναν γνωστές από ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς,αλλά από το αμερικανικό  FBI,που ερευνούσε τη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρίας για δικούς του λόγου. Και συγκεκριμένα: Εξαιτίας του παράνομου αυτού ανταγωνισμού με αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες,οι τελευταίες   είχαν σοβαρές απώλειες κερδών από τις  αθέμιτες εμπορικές δραστηριότητες της εν λόγω εταιρίας.
  • Το FBI ήταν  αυτό επίσης που  αποκάλυψε πως από τη δική του έρευνα διαπιστώθηκε στην Ελλάδα εμπλοκή όχι μόνο γιατρών και προσώπων συναφών  απασχολήσεων,αλλά και  7 πολιτικών,τα ονόματα των οποίων αποκάλυψε και  απέστειλε στις 23/1/2018     έγγραφο προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142  και με τα συγκεκριμένα ονόματα.
  • ΄Ομως κι αν δεν υπήρχαν οι κατηγορίες και οι αποκαλύψεις  της αμερικανικής υπηρεσίας, η εμπλοκή τουλάχιστον των αρμόδιων υπουργών και πάλι διαπιστώνεται ξεκάθαρα, διότι το 2011 και το 2012 οι άλλες φαρμακευτικές εταιρίες είχαν μεγάλες μειώσεις τιμών στα φάρμακα. Και μόνο η Novartis δεν είχε τέτοιες μειώσεις.  Να υπενθυμίσουμε πως αυτή την περίοδο η χρεοκοπία είχε λυγίσει τη χώρα και ήταν αν μη τι άλλο ,πέρα από επείγον και ηθικά ζητούμενη  η αισθητή μείωση  και όχι αύξηση των φαρμάκων, ειδικά για τος συνταξιούχους και τις ευπαθείς άλλες ομάδες. 
  • Από αυτές τις υπερτιμολογήσεις  επλήγησαν πρωτίστως οι παραπάνω ευπαθείς τότε ομάδες, που πλήρωναν τα φάρμακα από τις πενιχρές απολαβές τους πανάκριβα. Ωσαύτως, τεράστιες απώλειες υπήρξαν και στην παραπαίουσα τότε εθνική οικονομία.
  • Θα ήταν ανεξήγητο χωρίς τις αποκαλύψεις της δωροδοκίας πολιτικών  να δικαιολογηθεί μια τέτοια παρανοϊκή τακτική, να  έχουν παρατηρηθεί,δηλαδή, τέτοιες σοβαρές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όταν σε άλλες χώρες ,οικονομικά ακμαίες, υπήρχαν σοβαρές μειώσεις στα ίδια προϊόντα.
  • 20 πρόσωπα από την ίδια την εταιρία αλλά και εκτός,  κατέθεσαν  στην Ελλάδα γι΄αυτό το σκάνδαλο. Μάλιστα,  οι τρεις βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Επί πλέον,  τρεις Έλληνες έχουν καταθέσει επίσης  στο αμερικανικό FBI,  ζητώντας και αυτοί να μπουν σε καθεστώς προστασίας. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές αποκάλυψε  πως πρόκειται για τρία υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας.
  • Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι μάρτυρες εμπλέκουν με «μίζες» δεκάδων εκατομμυρίων τους  δύο πρώην πρωθυπουργούς και τους οκτώ πρώην υπουργούς ,αλλά και πλήθος άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Οι μίζες  δόθηκαν είτε σε  μετρητά και  βαλίτσες ,είτε με άλλους τρόπους στους 10 συγκεκριμένους πολιτικούς.

Για την απόλυτη πεποίθηση της   ιστορικής μας κρίσης περί της ενοχής των κατηγορουμένων, οφείλουμε εδώ να  αναφέρουμε πως  “με τα ίδια μας τα μάτια” είδαμε και ελέγξαμε πλήθος αποδείξεων της ενοχής των παραπάνω πολιτικών προσώπων και τον τρόπο που δωροδοκήθηκαν. Αλλά για τη διαφύλαξη των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματά τους.  Σημειώνουμε μόνο πως οι εν λόγω κομιστές των αποδεικτικών στοιχείων  και μάρτυρες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ  ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.

Κάθε κατηγορούμενος, αν και δεν είναι ηθικό,είναι όμως ανθρώπινο και  ως εκ τούτου κατανοητό πως αν διέπραξε όντως  πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, να προσπαθεί να διασωθεί, να “πέσει στα μαλακά”. ΄Αλλο ,όμως αυτό και άλλο,για να σώσει το δικό σου “τομάρι”,να κατηγορεί  αθώους για τις δικές του παλιανθρωπιές και να ζητά να τιμωρηθούν αυτοί και να αθωωθεί εκείνος! Είναι πέρα από εντελώς ανήθικη, ζωώδη  συμπεριφορά και νομικά, κολάσιμη πράξη.΄Ισως χειρότερη κι από την πρώτη.

Ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης είναι ένοχος  δωροδοκίας. Η    Novartis, όπως και τους υπόλοιπους  συγκατηγορούμενους πολιτικούς, τους  χρημάτισε αδρά  με αποτέλεσμα  οι τιμές των φαρμάκων να κρατηθούν  ψηλά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επαναλαμβάνουμε:  ΕΛΕΓΞΑΜΕ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ  ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΩΡΟΔΟΚΙΘΕΝΤΕΣ  ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ. ΤΑ ΔΕ  ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Εν τούτοις, ο άθλιος αυτός απατεώνας ΄Αδωνις Γεωργιάδης,  για να διασωθεί, δε διστάζει να ενοχοποιήσει αθώους ανθρώπους,και μεταξύ αυτών την όντως ακέραιη εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τον π.Υπουργό  Δ. Παπαγγελόπουλο. Είναι τόσο ανήθικος ,που ειλικρινά, αισθανόμαστε ειδικά για τούτον  ντροπή και αηδία, επειδή  συμβαίνει να έχει και την ιδιότητα του ιστορικού. Το κρίμα του είναι δυο φορές μεγαλύτερο από των άλλων.

Αλλά, θα αναρωτηθεί κανείς. Είναι τόσο ανήθικος ο Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι; ΄Εχουν  τέτοιο άρρωστο μυαλό και  ανύπαρκτη ηθική  συγκρότηση, που φτάνουν στο σημείο  από κατηγορούμενοι να αυτοδιορίζονται σε κατήγορους; ΄Ενα φανερό σκάνδαλο που οι ίδιοι δημιούργησαν και γνώριζαν τις συνέπειες ,  να το  αποκαλούν σκευωρία και μάλιστα να απαιτούν την τιμωρία με φυλάκιση αθώων  ανθρώπων;

Πάσχουν από το σύνδρομο της ψευδο-  Ντρέιφους στην ομώνυμη υπόθεση. Πολλοί ένοχοι ,είτε εξαιτίας του φόβου και του πανικού για την επερχόμενη τιμωρία και διαπόμπευση , είτε  επειδή είναι  άδειοι  από αξίες, αρχές και ιδανικά στη ζωή τους, φτάνουν σε τέτοιο σημείο ταύτισης της πραγματικότητας και της φαντασίας,που δεν μπορούν πλέον  να ξεδιακρίνουν  την αλήθεια από το ψεύδος.

Ο Α.Γεωργάδης  ξέρει πως τα πήρε τα λεφτά. Ασφαλώς και  με λεπτομέρειες. ΄Ομως, με το χρόνο και μπροστά στο τρόμο της  τιμωρίας, ανέπτυξε ένα τόσο ισχυρό  μηχανισμό άμυνας, που έχει καταπνίξει μέσα του  τα ίδια τα πραγματικά γεγονότα.  ΄Εχει γεννήσει στο μυαλό του φανταστικές εικόνες  με αντίπαλους διώκτες,  φανατικούς συνωμότες, αμείλικτους εχθρούς οι οποίοι, επειδή,ακριβώς,  τον κατηγορούν για κάτι που μεν διέπραξε,αλλά η ανάμνησή του έχει αμβλυνθεί πλέον   ή και εξαφανιστεί,  θεωρεί πως είναι  αναγκαίο  να   τιμωρηθούν!

Θεωρεί εαυτόν, ως  αδίκως κατηγορηθέντα  και ως εκ τούτου ανάγει την υπόθεση του σε υπόθεση Ντρέιφους! Κι ο ίδιος δεν είναι παρά ένας Γάλλος λοχαγός που  στοχοποιήθηκε από μια συνωμοτική ομάδα στο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σκευωρία στην οποία εμπλέκονται ο Αλέξης Τσίπρας ,ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και άλλα πρόσωπα κινούμενα σε ένα φαντασιακό παραδικαστικό κύκλωμα.

Ειδικά η Ελένη Τουλουπάκη στο άρρωστο μυαλό του ΄Αδωνη είναι ένοχη…αθώα! Γνωρίζει πως είναι  αθώα. Αλλά, από  τη σύγχυση φρενών που διακατέχεται  και την  αποδόμηση του  συνειδότος  που έχει υποστεί, στη φαντασία του  υπερέχουν  η έννοιας της ενοχής της εισαγγελέως και επομένως η ανάγκη τιμωρίας της!

 ΄Αρα.  Αν οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο Νovartis  κάποτε προσαχθούν σε δίκη, ας θυμηθούν  οι συνήγοροί τους  το συγκεκριμένο σύνδρομο. Είναι σίγουρo  πως ως ασθενείς, και μάλιστα σοβαρής ψυχοπαθογένειας,  θα αντιμετωπιστούν  επιεικέστερα απ΄μια ανεξάρτητη και δίκαιη  σύνθεση δικαστηρίου.

Μπορεί έτσι και να σωθεί ο πάσχων και μη έχων σώας τα φρένας  συνάδελφος εν τη επιστήμη. Υφίσταται ειδική ποινική μεταχείριση για το  ακαταλόγιστο και ανεύθυνο των ψυχικά πασχόντων .