ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ TOY ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΙ ΒΑΖΕΙ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΤΤΑ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

1. Να απαντήσουν Σαμαράς, Γεωργιάδης, Βορίδης μετά την απόφαση των ΗΠΑ πως βοήθησαν τη Novartis

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ...

 

Ο Πικραμένος στην ενθρόνιση του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Χρήστος Κίττας. Μερικές παρατηρήσεις αναφορικά με τα του κορωνοιού

 

 

Mε  απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου του Νιού Τζέρσι  καλείται η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellasνα πληρώσει 310 εκατ. δολάρια για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2012-2015.

Το  αμερικανικό δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι «οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ». Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4 να παρακινήσουν  τους Έλληνες αξιωματούχους να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ  την επιρροή τους στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  , τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».

 Από τον Ιούνιο του 2012 λοιπόν έως τον Ιανουάριο του 2015 πρωθυπουργός της Ελλάδας  ήταν  ο Αντώνης Σαμαράς  (διαδέχτηκε  τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο 2012).  Σε εκείνη την κυβέρνηση Σαμαρά  υπουργοί Υγείας  ήταν ο  Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο  ΄Αδωνις  Γεωργιάδης και ο  Μάκης Βορίδης.

***

Η απόφαση του αμερικάνικου δικαστηρίου ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει πως η  Novartis  κέρδισε παράνομα χρήματα σε βάρος τρίτων, τα οποία δε θα κέρδιζε, αν δεν είχε βοήθεια από τις τότε ελληνικές κυβερνήσεις.  Δηλαδή από τον Πικραμένο, Σαμαρά και τους αρμόδιους  υπουργούς Χ. Κίττα,  Α. Γεωργιάδη, Α.Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη.
Μετά από αυτή τη δικαστική  εξέλιξη προκύπτουν αβίαστα τα ακόλουθα συμπεράσματα:

1.΄Εχουμε στη δικαστική απόφαση, μετά τις καταγγελίες και του FBI, μια πέραν πάσης αμφισβήτησης ,πεντακάθαρη αναφορά στη ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ (2012-2015) από  τα στελέχη της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, για να προχωρήσουν ΤΑ ΜΕΛΗ  των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ στην εγκληματική και για την εποχή της κρίσης, υπερτιμολόγηση των φαρμάκων. Αυτή, ακριβώς,  η   κερδοσκοπική συμπαιγνία  με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στην κυβέρνηση (πολιτικοί συγκροτούσαν  την κυβέρνηση , δεν είχαμε τότε  δικτατορία), επέφερε τεράστια κέρδη στην πολυεθνική.  Και εξ αιτίας του χρηματισμού  των πολιτικών εκείνων προσώπων  στην κυβέρνηση Πικραμένου-Σαμαρά, ζημιώθηκε το ελληνικό και το αμερικάνικο δημόσιο  (και κατ επέκταση ΄Ελληνες και Αμερικανοί).  Η  ίδια η Νοvartis το παραδέχτηκε και πλήρωσε τεράστιο πρόστιμο  γι΄αυτό το έγκλημά της.

2. Η  διαπλοκή  με τους πολιτικούς,  δεν έγινε για…ψήφους,ούτε για κάποιους άλλους ιδιαίτερους  λόγους ,αλλά για χρήματα. Δεν είχαν άλλο τρόπο άλλωστε να επιτύχουν στην εταιρία  τέτοια προκλητική υπερτιμολόγηση  από τις τότε κυβερνήσεις, αν η εταιρία δεν δωροδοκούσε τους συγκεκριμένους πολιτικούς.

 “Ηλίου φαεινότερο”, λοιπόν. πως η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία υποχρεώθηκε να καταβάλει στο αμερικάνικο  δημόσιο εκατομμύρια δολάρια, επειδή μετά  τα συντριπτικά στοιχεία που κατάφερε να παρουσιάσει  το FBI ,η εταιρία αναγκάστηκε να παραδεχτεί στο αμερικανικό δικαστήριο  πως όντως  με  εγκληματικό  τρόπο  (χρηματισμό πολιτικών προσώπων) των τότε ελληνικών κυβερνήσεων, εισέπραξε τεράστια κέρδη. Δεν θα τα είχε εισπράξει, ούτε θα είχαν ζημιωθεί το αμερικάνικο και το ελληνικό  δημόσιο,  αν τα πολιτικά πρόσωπα και εν προκειμένω,οι αρμόδιοι υπουργοί υγείας τότε, δεν είχαν δώσει πράσινο φως για τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων,έναντι των  οικονομικών ανταλλαγμάτων που έλαβαν.

Είναι η πρώτη φορά,που επίσημη αρχή, εν προκειμένω το δικαστήριο στο Νιου Τζέρσι, μετά το FBI, “ρίχνει προβολείς” σε  συγκεκριμένους πολιτικούς και μέλη κυβερνήσεων που  χρηματίστηκαν. Κι αυτοί είναι ο  Παν. Πικραμένος και  ο Αντ. Σαμαράς, επικεφαλής των  κυβερνήσεων,  ο Χρ. Κίττας,  ο Α. Γεωργιάδης, ο  Α . Λυκουρένζος  και ο  Μάκης Βορίδης  , τότε υπουργοί Υγείας.

  Χρήστος Κίττας και Μάκης Βορίδης   είναι  από τα πρόσωπα  που δεν συμπεριλαμβάνονταν  στην αρχική λίστα των 10 πολιτικών. Εμείς είχαμε αναφερθεί εδώ σε 13 πολιτικούς μέλη κυβερνήσεων. Μετά τη απόφαση του αμερικάνικου δικαστηρίου, μπορούμε πια να αποκαλύψουμε πως δύο από τους 3 που δεν αναφέρθηκαν επίσημα ,ήταν ο Χρήστος Κίττας  και ο Μάκης Βορίδης. Μένει  άλλος ένας.

Τί θα κάνει, μετά τη νέα αποκάλυψη η εισαγγελέας διαφθοράς; Θα  συμπεριλάβει στο κατηγορητήριο και τα νέα  ονόματα  των  τότε υπουργών Υγείας  Χρήστου Κίττα και Μάκη Βορίδη;  Πόσα τελικά άρπαξαν; Ειδικά  ο ΝεοΝαζί,  εκτός από διεφθαρμένος και ρατσιστής…Μακούλης;

2. α. Νίκη κατά της διαφθοράς ο συμβιβασμός Novartis με τις αμερικανικές αρχές»

«Νίκη κατά της διαφθοράς ο συμβιβασμός Novartis με τις αμερικανικές αρχές»

Ως μια μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς, χαρακτηρίζει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στην πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis και των αμερικανικών αρχών, ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Σαράκης ήταν ο δικηγόρος των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της έρευνας των αμερικανικών αρχών για το σκάνδαλο της Novartis, και σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί  δικαίωση του «τιτάνιου αγώνα» που έδωσε το γραφείο του ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης «για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα μας».

Η ανακοίνωση του δικηγόρου

To  Δικηγορικό μας Γραφείο ανακοινώνει με υπηρηφάνεια ότι επιτεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας  Νovartis και των Αμερικανικών Αρχών (SEC – DοJ). H Novartis AG καλείται να καταβάλλει συνολικά 345.000.000 $ για αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα – Ν. Κορέα – Βιετνάμ. Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που επεβλήθησαν βάσει του Ομοσπονδιακού νόμου FCPA για αθέμιτες πρακτικές εκτός ΗΠΑ. Τα 310.000.000 $ αφορούν τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas. (Το υπόλοιπο πρόστιμο αφορά Ν. Κορέα – Βιετνάμ).

Το Δικηγορικό μας Γραφείο με αυτή την εξέλιξη αισθάνεται πλήρη δικαίωση για το τιτάνιο αγώνα που έδωσε ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis στην πατρίδα μας. Είναι μια μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς. Την αφιερώνουμε σε όλους του Έλληνες πολίτες που πλήρωσαν ακριβά την διαφθορά στο χώρο της υγείας στην πατρίδα μας  και βλέπουν τους ενόχους να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και να προκαλούν την λογική και την Δικαιοσύνη.

 

β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ

Τίτλοι τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει από καιρό»

Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis  με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία  που έχει καταρρεύσει εδω και καιρό.

Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.
Τι έχουν να πουν τώρα, οι “μαγαζάτορες” του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI; Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Το σκάνδαλο  Novartis  ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ.  Oμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

Οι ευθύνες όσως εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται. Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

***

Μνημείο ανηθικότητας και διαφθοράς. Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία και  μετά από μια  τέτοια ανακοίνωση-χλεύη στο δικαιικό πολιτισμό, την ηθική ,αλλά και  την απλή λογική του μέσου ΄Ελληνα .

Δε κάνουν απλά το “μαύρο άσπρο”. Δεν προκαλούν  με τον να   θεωρούν τους  την πλειοψηφία των Ελλήνων  βλάκες και χαχόλους.  Πρωτίστως η Δεξιά, όπως πάντα, άλλωστε , διαπράττει  ΄Υβριν  στη ΔΙΚΗ και τη  ΝΕΜΕΣΗ.  Στην ίδια τη Φύση.

Η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου βάζει στο κάδρο πολιτικούς. Δεξιούς και Πασόκους,  Μιλάει για σκάνδαλο όχι  απλώς  ιατρικό, αλλά διαφθορά  μιας ολόκληρης κυβέρνησης.

Τους φτύνεις και σου λέει ο Κούλης…”δροσούλα από τη βροχή, κατακαλόκαιρα” .Στα βήματα του …αείμνηστου, διεφθαρμένου πατέρα του Κων.Μητστάκη.

Προ  πολλού δεν έχουν  ίχνος τσίπας στη Ν.Δ.  Μέχρι να μπει φυλακή  ΟΛΗ η  διεφθαρμένη παρέα, έχουμε δουλειά εδώ.  ΄Ομως , η Ιστορία τους επιφυλάσσει εκπλήξεις.  Αλλά και η λαϊκή θυμοσοφία.

Αφιέρωμα: “Μια του κλέφτη, δυο, τρεις και την κακή τους μέρα”!

3. Novartis: Πρώτο το iefimerida.gr είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο τον Δεκέμβριο του 2016 -Δικαιώθηκε για τη μη εμπλοκή πολιτικών προσώ
Πηγή: iefimerida.gr –

 

Το λογότυπο της εταιρείας Novartis

Θράσος κρετίνων σαν  τον Χ Ράπτη.   ΄Οπως ο Κούλης του.  Δε είναι ένας από τους αχυράνθρωπους Μαρινάκη-Μητσοτάκη ,ο Χ.Ράπτης;

Σήμερα,μετά την απόφαση του αμερικάνικου δικαστηρίου  για την Νovartis και την παραδοχή στην ουσία  της ενοχής της πως δωροδόκησε την ελληνική κυβέρνηση,όφειλαν να έχουν “μπήξει  το σπαθί στην κοιλιά” η μισή Ν.Δ και  μαζί οι Κουρτάκηδες και οι Ράπτες της πορνοβιομηχανίας παραπληροφόρησης.

Αλλά, για να είσαι Σαμουράι, είναι απαραίτητο να έχεις τσίπα,αξιοπρέπεια, ευθύνη. Σε Δεξιό  και κοντυλοφόρο ,είναι “είδη …ήδη εξαφανισθέντα” προ πολλού.

4. Χείμαρρος ο Πολάκης: Από τα 345 εκατ. που πλήρωσε η Novartis στην Αμερική τα 310 είναι για «μίζες» στην Ελλάδα

Κύριε Πολάκη μας, πέφτετε  κι εσείς έξω. Μάλλον οι πηγές σας είναι ο…Βαξεβάνης.

Λοιπόν, ούτε 10 είναι τα πολιτικά πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν, ούτε 310 εκατομμύρια οι μίζες.Λέγαμε κι χτες πως είναι ακόμα πιο  πολλοί οι ένοχοι και  μεγαλύτερο  το ποσό.  Απίστευτα μεγάλο.

Θα τρίβεις κι εσύ τα μάτια σου,όταν  έρθουν ο πραγματικές μίζες  στο φως.

5.Λαγκάρντ: «Τα χειρότερα πέρασαν, αλλά η ανάκαμψη θα είναι άνιση»

Λαγκάρντ: «Τα χειρότερα πέρασαν, αλλά η ανάκαμψη θα είναι άνιση»

Την εκτίμηση ότι η τα χειρότερα από την πανδημία του κορονοϊού έχουν περάσει για την ευρωζώνη εξέφρασε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας όμως ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση.

**

Και πώς στα κομμάτια …πέρασε ο κίνδυνος, χωρίς εμβόλια,χωρίς φάρμακα; Τον..ψεκάσετε  στον αέρα ;Μήπως  δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος στο μέγεθος που λέγατε οι…υπεύθυνοι και πέρα από την οικονομία, το σημαντικότερο, τινάξατε τα ατομικά δικαιώματα στον αέρα;

Γιατί σήμερα χωρίς μέτρα όλα είναι καλά  και ωραία; Απόρροια των… lockdown σας μήπως; Ας γελάσουμε όλοι μαζί…θορυβωδώς και χλευαστικώς.