ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!(*)

Παρέμβαση Τσίπρα: Με εμβόλιο και μάσκα, να απορρίψουμε τον διχασμό του Μητσοτάκη

Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά για απουσία σχεδίου και αξιοπιστίας της κυβέρνησης, ενώ την κατηγορεί παράλληλα για έγνοια να μεταβιβάσει την ευθύνη στους πολίτες και να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, παρά στο πώς θα αντιμετωπίσει την πανδημία. Επαναλαμβάνει τα σημεία της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το τι έπρεπε να έχει γίνει και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

****

Το ξαναλέμε. Τύπος, Κυβέρνηση και  Αντιπολίτευση  είναι οι κύριοι υπεύθυνοι.   Κατηγορούμενοι για σοβαρά εγκλήματα , “καθοσίωσης”, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Από κοινού και κατ΄εξακολούθηση  οι τρεις κατηγορούμενοι, επέβαλαν συνταγματικό  πραξικόπημα  με  απαγόρευση της κυκλοφορίας για σχεδόν 7 μήνες.   Την ευθύνη επιμερίζονται και οι τρεις αυτοί θεσμικοί παράγοντες.

α. Ο Τύπος.  Ως εκ της της ιδιότητας που απορρέει από το  Σύνταγμα, ο Τύπος  έχει υποχρέωση να ελέγχει τις άλλες εξουσίες.  Αλλιώς, δεν έχει νόημα ύπαρξης. Δεν υφίσταται  ως επιχείρηση,   χωρίς  τέτοιο αντικείμενο, μόνο ως   απασχόληση προσωπικού   με μισθωμένη εργασία.     Στην πανδημία, όχι μόνο δεν προχώρησε σε τέτοιο έλεγχο για παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική, νομοθετική  και δικαστική εξουσία, αλλά  καταστρατηγώντας  τις συνταγματικές του και τις άλλες νομικές υποχρεώσεις ,  από την αρχή υπερθεμάτιζε για την επιβολή  απαγόρευσης  κυκλοφορίας , που σήμαινε  άμεση και βάναυση  καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων.  Οι λόγοι της στάσης που σύμπας ο ελληνικός  Τύπος επέλεξε  απέναντι στο μέγα αυτό συνταγματικό έγκλημα , ήταν πρωτίστως   ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ.

β. Η Κυβέρνηση.  Ως ο κορυφαίος θεσμικός παράγοντας  εξουσίας, αντί να  επιλέξει τους σωστούς τρόπους διαχείρισης τη πανδημίας,  ενέδωσε  στην κερδοσκοπική  ομηρία που της   επέβαλε η βιομηχανία παραπληροφόρησης  και ακολούθησε πιστά τις εντολές της. Αντί να ακολουθήσει τα ζωντανά παραδείγματα  άλλων χωρών που  (δια)χειρίστηκαν το πρόβλημα της πανδημίας με γνώμονα το συμφέρον του λαού,  με μέτρα ,όπως  υποχρεωτική χρήση μάσκας (ανύπαρκτη εδώ για μήνες!)  από την πρώτη  στιγμή (Ιανουάριος 2020),  με τα πρώτα κρούσματα, έλεγχος με  τεστ ανίχνευσης του ιού στις εισόδους της χώρας ΟΛΩΝ των εισερχομένων, απαγόρευση συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους (εκκλησίες, γήπεδα κ.λπ), ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί  προσέφυγαν στον αυτοσχεδιασμό  με τις ερασιτεχνικές συμβουλές  “ειδικών” αχυρανθρώπων τους (μόνο ειδικοί αποδείχτηκαν πως δεν είναι) και με πρωτοβουλίες-μέτρα  που είχαν πυρήνα ΜΟΝΟ το κομματικό τους συμφέρον  και το “πολιτικό κόστος”. Τα αποτελέσματα  αυτού του τρόπου διαχείρισης, υπήρξαν τραγικά. Συνταγματικό πραξικόπημα, 13.000 (σχεδόν) νεκροί, οικονομία κατεστραμμένη, ένας ολόκληρος  λαός  που στέκεται στα πόδια του με ψυχοφάρμακα.

 

Σήμερα, η ίδια κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική αυτή πολιτική.  Απέτυχε να εμβολιάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προχώρησε σε σπασμωδικές κινήσεις στο άνοιγμα των  συνόρων και του τρόπου που το έκανε. ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ” ΝΑ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΕΣ  ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ.

γ. Αντιπολίτευση.  Αν ο κορυφαίος ρόλος του Τύπου είναι ο έλεγχος των άλλων εξουσιών,  ο ρόλος  της Αντιπολίτευσης και δη της Αξιωματικής , είναι  σχεδόν “ομόλογος”.   Να  επισημαίνει με γνώμονα της αρχές του “κράτους δικαίου”  τις παραλείψεις, τα λάθη και τις λογής σκοπιμότητες των ενεργειών της κυβέρνησης και των οργάνων του κράτους.

Στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, όμως, έπαιξε κι αυτή “εν ου παικτοίς” . Δηλαδή, πάλι, όπως και η κυβέρνηση,  με γνώμονα το κομματικό συμφέρον και το “πολιτικό κόστος” που θα είχε η διαφοροποίηση από τους χειρισμούς της ίδιας  και του εξωνημένου Τύπου.΄Ετσι από την  αρχή με σπασμωδικές κι αυτή κινήσεις, χωρίς μπούσουλα, δίχως σταθερή πορεία, αλλά “βλέποντας και κάνοντας”, ταυτίστηκε με τις επιλογές των άλλων εξουσιών και συνυπέγραψε τα μέτρα.  Ακόμα και στο συνταγματικό πραξικόπημα του  καθολικού lockdown ήταν από την αρχή  σύμφωνη.    Αργότερα, βέβαια,  αυτονομήθηκε, αλλά ήταν πια πολύ αργά. Το κακό είχε γίνει .Και η ευθύνη βαραίνει  απολύτως και την ίδια.

Αυτή την ώρα, πάλι,  “ψαρεύει σε θολά νερά”.  Αντί να πάρει σταθερή και ανυποχώρητη θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καιροφυλακτεί   για να επωφεληθεί μικροκομματικά από τα κυβερνητικά στραβοπατήματα.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;  Το ίδιο. Κάθε λαός έχει τους κοντυλοφόρους και τους Μαυρογυαλούρους που του αξίζουν. ΄Η όπως το λέει ο ποιητής ”  Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήταν”!

 

______________________________________

(*) Εφιαλτική πρόβλεψη Κουρέτα: Μέχρι 14.000 ανεμβολίαστοι θα πεθάνουν τον χειμώνα

Μια εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέροντας ότι μπορεί να έχουμε μέχρι και 14.000 θανάτους ανεμβολίαστων μέσα στο χειμώνα.

Τον τελευταίο καιρό οι ειδικοί, αλλά και οι άνθρωποι της κυβέρνησης τονίζουν με κάθε τρόπο το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και ειδικότερα οι άνω των 60 ετών.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών μέσα στο χειμώνα μπορεί να ξεφύγει. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για 12.000 μέχρι 14.000 θανάτους ατόμων άνω των 60 ετών που έχουν επιλέξει να μη κάνουν το εμβόλιο.

«Λανθασμένη η παραφιλολογία για τα εμβόλια»
Στη συνέχεια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε για όσα ακούγονται για αλλαγή του DNA από το εμβόλιο. Τα χαρακτήρισε ανυπόστατα επιστημονικά, αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα ποσοστό του πληθυσμού που πιστεύει ότι ισχύει.

Επιστρέφοντας την κουβέντα στους ανεμβολίαστους τόνισε ότι είναι ένα ποσοστό της τάξης του 20%. «Το ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις, αυτό το πράγμα είναι κακοήθεις άγνοια. Όχι μόνο δεν προάγουν τις μεταλλάξεις, προφυλάσσουν. Αυτά τα μαθαίνουμε σε πρωτοετής φοιτητές. Η μελέτη που έχει εγκριθεί από τον EMA και τον FDA έχει τα πάντα, είναι εύκολο κάποιος να τη βρει.

Όλα έχουν γίνει νομότυπα. Όλες οι φιλολογίες που λέγονται ότι δήθεν τα εμβόλια είναι πειραματικά, είναι λανθασμένα. Οι κίνδυνοι είναι απειροελάχιστες. Αν βγάλουμε ένα εισιτήριο να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο και κάποιος μας πει ότι φέτος έπεσαν έξι αεροπλάνα, θα ταξιδέψουμε. Οι άνω των 50 είναι 500.000 άτομα ανεμβολίαστοι, από αυτούς 12.000-14.000 θα νοσήσουν και θα πεθάνουν φέτος τον χειμώνα», ήταν τα λόγια του.