ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.   ΕΝΑΣ  ΑΠΟΠΑΤΟΣ  ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ  ” ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ  ZOO.GR”.
1. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ GOOGLE, FACEBOOK, TWITTER ΚΑΙ MICROSOFT
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σκανάρει» τα social media – Βάζει τέλος στην ρητορική μίσους
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σκανάρει» τα social media – Βάζει τέλος στην ρητορική μίσους

 

Εδώ και καιρό τα social media προσπαθούν να πολεμήσουν την ρητορική του μίσους, που όλο και συχνότερα εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους. Πλέον, η συμφωνία τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειες.

Οι ρατσιστικές συμπεριφορές είναι ένα συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που θορύβησε τις κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ειδικά μετά την προσφυγική κρίση και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, το διαδίκτυο πήρε… φωτιά, με την ρητορική του μίσους να αυξάνεται κατακόρυφα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τους τεχνολογικούς «ογκόλιθους» Google, Facebook, Twitter και Microsoft, να σταθούν απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι τέσσερις εταιρίες δεσμεύτηκαν πως εντός των επόμενων 24 ωρών θα επανεξετάσουν τις αναφορές που έχουν γίνει για προσβλητικές και ρατσιστικές δημοσιεύσεις, απενεργοποιώντας την πρόσβαση στο περιεχόμενο τους.

Πέραν αυτού όμως, πρόκειται να ενισχύσουν την συνεργασία τους με οργανισμούς που θα βοηθούν  στον εντοπισμό ανάλογων δημοσιεύσεων, έτσι ώστε η αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους να έχει διάρκεια και να μην περιοριστεί σε ένα μεμονωμένο… ξεσκαρτάρισμα.

«Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις μας υπενθύμισαν πως η ανάγκη αντιμετώπισης της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο είναι επείγουσα. Τα social media δυστυχώς είναι ένα μέσο από όπου οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν να προσελκύσουν και να φανατίσουν νέους ανθρώπους» τόνισε σε δηλώσεις του η Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vera Jourova.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Γερμανία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που με δική της πρωτοβουλία είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη συμφωνία με Facebook, Google και Twitter, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Δεν υπάρχει χώρος για ρητορικές μίσους στο Facebook. Σε ένα δίκτυο 1.6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων προσπαθούμε σκληρά ώστε να δώσουμε το δικαίωμα δημοσίευσης κάθε προσωπικής άποψης, αρκεί αυτό να γίνεται σε ένα περιβάλλον σεβασμού» επισήμανε η Monika Bickert, επικεφαλής του υπεύθυνου τμήματος πολιτικής του Facebook.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε. Θα  κατεβάζουν οι εταιρίες τα ποστ με ρατσιστικό περιεχόμενο, ρητορικές μίσους και προκλήσεων  ή συναφή άλλα προπαγανδιστικά κείμενα με καλέσματα- προ(σ)κλήσεις για ένταξη  σε  περίεργους, αλλά και λίαν επικίνδυνους “χώρους” (όπως ναζιστικούς, ακραίους θρησκευτικούς, χουλιγκανικούς κ.α )  και αυτό ήταν όλο;  Μα, το ζητούμενο, πέρα από την αυτονόητη εξαφάνιση τέτοιων αναρτήσεων, που δε χρειαζόταν, δα,  ούτε υπόδειξη-καταγγελία, ούτε συμφωνία για να καθαρίζουν τα  ξεράσματα (έχουν υποχρέωση οι εταιρίες να το κάνουν),  είναι  η τιμωρία ΟΛΩΝ, όσοι  ασελγούν στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί,   εξαίρουν το φυλετικό ρατσισμό, καλλιεργούν το κομματικό μίσος, διεγείρουν το θρησκευτικό φονταμενταλισμό, καλούν οπαδούς  σε συστράτευση και ένταξη σε ομάδες ,τάγματα, “θύρες” ,οργανώσεις,  ανόητα, περιθωριακά,  “λοβοτομημένα”, γενικώς,  άτομα.

Αλλά,  πέρα από τα συγκεκριμένα social media στα οποία απευθύνεται για σύναρση  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τί θα γίνει  στη χώρα μας με κάποιους απίστευτα βοθρώδεις ιστότοπους;  Για παράδειγμα  το Zoo. gr,  το Zougla. gr , φυσικά   τo site των Ναζί της Χ.Α και άλλα  τέτοιας…ποιότητας λαγούμια, στα οποία κατοικοεδρεύουν και συμφύρονται απαίσιοι, βρώμικοι αρουραίοι και  αφήνουν στο πέρασμά τους την απαίσια μπόχα τους να  ξεφεύγει και πέρα από τον απόπατό τους;

΄Εχετε επισκεφτεί ποτέ τα…φόρα(!) και τις …πλατφόρμες συζητήσης,  διακίνησης, τάχα, ιδεών ανταλλαγής απόψεων, διατύπωσης προβληματισμών ή ακόμα και  αναζήτησης ερωτικών συντρόφων στο συγκεκριμένο σάιτ που μνημονεύσαμε, το  Zoo.gr; Εκεί, να δουν τα μάτια σας πόσοι απίστευτης χυδαιότητας υπάνθρωποι κυκλοφορούν και μεταφέρουν  ανενόχλητοι το ναζιστικό, ακροδεξιό, εθνικιστικό, ρατσιστικό παραλήρημά τους, τις τραυματικές παθογένειές τους, τα σύνδρομα και τα κόμπλεξ τους, αλλά και τον βαριά, άρρωστο σεξισμό  από τον οποίο πάσχουν και κατατρύχονται. Και όλο  αυτό το εγκληματικό ,το ύπουλο  σούρσιμο-σφύριγμα  της “οχιάς” στο όνομα, τάχα, της ελευθεροτυπίας!

Το επίσης προκλητικό και αισχρά χρησιμοθηρικό είναι πως η ιδιοκτησία  του εν λόγω  ” ιντερνετικού Νταχάου”, επινόησε εδώ και χρόνια το εξής πονηρό σκηνικό , για να στήσει ένα μεγαλομάγαζο, μια κερδοφόρο επιχείρηση με χιλιάδες πελάτες:  1. ΄Εστησε ιδιαίτερα, αποκλειστικά α. δωμάτια   άρρωστης σεξιστικής συμπεριφοράς- εκτόνωσης . β. λέσχες, επίσης άρρωστης, τζογαδόρικης  εξάρτησης. 2.  Προσέλαβε αρχικούς  χρήστες και τους έκανε υπαλλήλους  της επ΄αμοιβή. Στη συνέχεια  τους έβαλε   να παίζουν το εξής επαίσχυντο, αλλά και παράνομο παιχνίδι: Υποδύονται τους χρήστες, τους επισκέπτες και α. παίζουν τζόγο, χάνουν επίτηδες στην αρχή , καλοπιάνουν τους αφελείς συμπαίχτες και στη συνέχεια  τους …”παίρνουν τα σώβρακα”. Η πληρωμή δε γίνεται, φυσικά, με εμφανή, άμεσο τρόπο (“εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”), αλλά με τη μέτρηση της έκτασης της  επισκεψιμότητας (φέρνει διαφήμιση) και άλλους τρόπους, που το “πολυκατάστημα” έχει εφεύρη.  β. ΄Αλλοι υπάλληλοι  γράφουν στις “Συζητήσεις” κάποια κείμενα με αντιναζιστικό, αντιεθνικιστικό περιεχόμενο ή απαντούν σε ποστ Ναζί, άλλοτε…δημοκρατικά, ακόμα και  κομμουνιστικά, αντιεξουσιαστικά  και άλλοτε εξίσου χυδαία και υβριστικά, όπως οι Χρυσαυγίτες, ώστε να φαίνεται πως καλλιεργείται…δημοκρατικός διάλογος και υπάρχει τόπος για όλους.  3. Αναδημοσιεύουν πολιτικά, ιστορικά, επιστημονικά  κείμενα χωρίς την έγκριση φυσικά του συντάκτη τους (το έκαναν και σε μας ,αλλά, εδώ και καιρό, τους το απαγορεύσαμε “δια ροπάλου”).

 “Απ΄όλα έχει ο μπαξές” με λίγα λόγια. Και όλα αυτά για ξεκάρφωμα, κάλυψη, αντιπερισπασμό. Να κρύβεται η φρικτή οσμή του ναζισμού και του σεξισμού με αρωματικά καρυκεύματα και μπαχάρια.

Να επισημάνουνε  εδώ πως οι χυδαίες εκφάσεις και οι ύβρεις, που πολλοί από μας ίσως ποτέ δεν ξεστομίσαμε ή ούτε καν ακούσαμε ,εκεί μέσα είναι χάδι στα αυτιά (κανονικός, ηθικός μιθριδατισμός)  αυτού του τραγικού, του παρανοϊκού, του εντελώς περιθωριοποιημένου Ζοό-κοσμου. Συμπεριφορές αποσύνθεσης  σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης! Μιλάμε για πραγματικό σάιτ “βοθρο-κόλαση”, που τουλάχστον σε χώρες του εξωτερικού δε συναντάει κανείς εύκολα.΄Ισως και να μην υπάρχει αντίστοιχο.

Εμείς, με  δημοσίευση- μήνυση στο σάιτ μας προς τον  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ,αλλά και αναφορά-υπόμνημα στο πάλαι ποτέ αφεντικό της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος, στρατηγό Σφακιανάκη, είχαμε καταγγείλει  το μέγεθος της προκλητικότητας, ειδικά των Ναζί, που έχουν κάνει κανονική κατάληψη ολόκληρου του “βήματος” προπαγάνδας   του Zoo.gr, επισημάναμε τις ευθύνες τους για  τις επιθέσεις ενατίον μας (σωματικές και λεκτικές) από τα ανεγκέφαλα τέρατα της Χ.Α  και λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαμε προειδοποιήσει  για την επικινδυνότητα τέτοιων διαδικτυακών φαινομένων, που οδηγούν συγχυσμένα  ιδεοληπτικά, αλλά και ψυχοπαθητικά άτομα σε βίαιες, εγκληματικές ενέργειες.

Και  ο κύριος Σφακιανάκης, αντί να βγει “παγανιά” στα συγκεκριμένα σάιτ, να ψαρέψει τους λογής αποθρασυμένους “σβερκούνους”, δολοφόνους, που  διψούσαν για αίμα, μπαγλάρωνε τον “Παστίτσιο” από τα Ψαχνά, γιατί ο άτυχος νεανίσκος προσέβαλε, λέει, τα “θεία”!  Και… θείος στην προκειμένη περίπτωση, ήταν  ο “γέροντάς” του, ο αρχιρατσιστής και Τουρκοφάγος, μακαρίτης, καλόγερος Παϊσιος (νυν ΄…Αγιος Παϊσιος.  Μεγάλη η χάρη Του!).  Τί χώρα,τί πολτισμός!

Μια και οι θεσμοί, λοιπόν,  στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” δε λειτουργούν πια (όχι πως λειτουργούσαν ποτέ, βέβαια), ας κάνει ένα ντου κατά κάτω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ας βάλει  σε τάξη και  τις   ελληνικές αρχές και υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνο δεν εκπληρώνουν  τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους ,αλλά έχουν καταντήσει “μαξιλάρια”  προπαγανδισμού  του ναζισμού, των ακροδεξιών και εθνικιστικών παραληρημάτων, αλλά και της αρρωστημένης  χυδαιότητας και σεξομανίας.

΄Ετσι κι αλλιώς, με μνημόνια και “συνθήκες” ,ως  χώρα,  για 99 ολόκληρα χρόνια (ευτυχώς, όχι 100!) έχουμε εκχωρήσει στους δανειστές μας εξ ολοκλήρου…  τα πισινά και μπροστινά μας, το “ζωτικό μας  χώρο” σε  ξηρά, αέρα και θάλασσα. Τουλάχιστον, ας πάρουν  από τους ώμους της χώρας παθογένειες, νοοτροπίες, αγκυλώσεις, σύνδρομα αιώνων . Και προπαντός, ας  ξορκίσει κάποιος Ευρωπαίος  την κατάρα  του ναζισμού , που είχε δεν είχε, πουθενά αλλού δε βρήκε να ριζώσει , παρά  στη   χώρα,  που γέννησε την άμεση δημοκρατία. Τί τραγική ειρωνεία και τούτο!