ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 Η σοκαριστική φωτογραφία ενός νεκρού βρέφους προσφύγων από την τραγωδία στη Μεσόγειο!

Mε τη σοκαριστική φωτογραφία ενός νεκρού βρέφους, οι οργανώσεις προσπαθούν να δείξουν στην Ευρώπη την τραγωδία στη Μεσόγειο

Το  “αίμα” αυτού   του βρέφους πάνω στους άκαρδους, τους απάνθρωπους, τους εγωπαθείς . Ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο, αν νομίζουν πως είναι ασφαλείς  οι ανόητοι και αστόχαστοι.   Σήμερα οι Σύριοι και οι Αφγανοί  . Αύριο  με τη “Ρώσικη  αρκούδα” ζωντανή και λυσσασμένη, όλα μπορούν να συμβούν και στην Ευρώπη!

______________________________________________________________________

1. ΤΟ      ΒΡΕΧΙΤ  ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΑΛΩΜΕΝΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ.
2.  ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΚΑΔΕΣ .  “ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ” ΠΑΙΔΙΩΝ  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.
3. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
4. ΠΑΝΩ ΑΠΟ  1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
1. Στίβεν Χόκινγκ: Γιατί ένα Brexit θα κάνει κακό σην επιστήμη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook /Stephen Hawking /Photo Credit: © Jaime Travezan

Ο Στίβεν Χόκινγκ, ο πιο διάσημος ίσως επιστήμονας στον κόσμο, κάλεσε ξανά τους συμπατριώτες του να μην ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Παράλληλα, ο επιστήμονας αποκάλεσε «δημαγωγό» τον Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή, ο Βρετανός φυσικός δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη δημοφιλία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε, ο Τραμπ «είναι ένας δημαγωγός που φαίνεται να απευθύνεται στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή».

Για το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ όχι μόνο για λόγους πολιτικούς και εθνικής ασφαλείας, αλλά και για το καλό της βρετανικής επιστήμης.

Για το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ όχι μόνο για λόγους πολιτικούς και εθνικής ασφαλείας, αλλά και για το καλό της βρετανικής επιστήμης.

«Έχουν παρέλθει οι μέρες που μπορούσαμε (σ.σ. οι Βρετανοί) να είμαστε μόνοι ενάντια στον κόσμο. Έχουμε ανάγκη να είμαστε τμήμα μιας μεγαλύτερης ομάδας κρατών, τόσο για την ασφάλειά μας, όσο και για το εμπόριό μας. Η πιθανότητα μιας εξόδου από την ΕΕ έχει ήδη οδηγήσει σε απότομη πτώση της λίρας, επειδή οι αγορές κρίνουν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει την οικονομία μας», ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» του ITV, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν».

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της παραμονής στην ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά τη μετανάστευση. «Η παραμονή μας ενισχύει την κινητικότητα των ανθρώπων. Οι φοιτητές μπορούν να έλθουν εδώ από τις χώρες της ΕΕ για να σπουδάσουν και οι δικοί μας φοιτητές να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά το πιο σημαντικό, στο επίπεδο της έρευνας», πρόσθεσε, «είναι ότι η ανταλλαγή ανθρώπων επιτρέπει στην πιο γρήγορη μεταφορά δεξιοτήτων, φέρνει νέους ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και διαφορετικό υπόβαθρο».

Στο θέμα του Brexit τουλάχιστον, παρόμοια γνώμη με τον Χόκινγκ έχει η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών επιστημόνων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών, οι οποίοι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται μια έξοδο από την ΕΕ (και μια απώλεια των γενναιόδωρων ευρωπαϊκών κονδυλίων για έρευνα…).

Είναι άραγε τυχαίο πως οι διαθέτοντες “κουκούτσι” μυαλό  (και όχι ο Στίβεν Χόκινγκ που είνα ένα ιερό τέρας  της επιστήμης)  αγωνιούν για τη διάσπαση της Ευρώπης;   Αν  ζήσουμε μια τέτοια τραγωδία, είναι σίγουρο πως αυτή η διάσπαση  θα εκθρέψει τον εθνικισμό,το φασισμό-ναζισμό και την αδιαλλαξία.

Είμαστε υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης, γιατί είμαστε κατά του ΄Εθνους- κράτους.  Από την Ενωμένη Ευρώπη είναι σίγουρο πως θα περάσουμε  με το χρόνο  στην ΄Ενωση του κόσμου, της υφηλίου  ολόκληρης.  Σε μια “πατρίδα” που δε θα υπάρχουν φυλές, χρώματα, γλώσσες  και λοιπές αγκυλώσεις τέτοιας  μορφής.

Να αγωνιστούμε, να συστρατευτούμε όλοι οι σώφρονες για να ιδρύσουμε τις  ΗΠΕ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ). Μόνο που  η νέα αυτή “πατρίδα” να πάψει να είναι όχημα πολλών ταχυτήτων. Θέλουμε  μια πραγαματική, για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κοινή πολιτική από τις Βρυξέλλες. Μια αντιμετώπιση κατά την οποία  τα Τίρανα, ας πούμε,  θα  τυγχάνουν της  ίδιας προσοχής και μεταχείρισης με τη Στοκχόλμη από την κεντρική εξουσία.

 Η σημερινη Ε.Ε είναι ένα κακέκτυπο των ΗΠΕ που ονειρευόμαστε. Είναι η “ανάπηρη” Ευρώπη. Δεν τη χρειαζόμαστε, έτσι όπως κατάντησε. Θα την αλλάξουμε με κάθε κόστος.

2. Β. Παπακωνσταντίνου για τα 16.500 ευρώ μέσω Βουλγαρίας: Δεν είμαι φοροφυγάς -Εκαναν έρευνα κι έφαγαν τα μούτρα τους
Φωτογραφία: NDP

 

Πριν από περίπου έναν χρόνο, μετά τη συναυλία του στην Ξάνθη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κατηγορήθηκε για… φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, ο δήμος Ξάνθης πλήρωσε 16.500 ευρώ για τον γνωστό ερμηνευτή σε εταιρεία που εδρεύει στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα.

Εναν χρόνο μετά, ο τραγουδιστής μιλώντας στο Secret των Παραπολιτικών λέει: «Δεν υπήρξα ποτέ φοροφυγάς. Όσοι με κατηγόρησαν, πήγαν και έκαναν έρευνα μετά σε όλες τις συναυλίες μου και έφαγαν τα μούτρα τους. Πληγώθηκα πολύ. Αυτό ήταν κάπως άδικο γιατί εγώ κάθε καλοκαίρι κάνω γύρω στις 30 συναυλίες. Αυτή λοιπόν ήταν μία από τις τριάντα που έγινε στο τέλος του καλοκαιριού, στην Ξάνθη. Εκεί κάνουν κάποιες γιορτές και μερικές από αυτές τις εκδηλώσεις τις ανέθεσαν σε μία εταιρία που είχε έδρα την Βουλγαρία. Όταν πήγε να πληρωθεί ο δικός μας εκπρόσωπος είδε πως τον πληρώνει μία βουλγαρική εταιρία. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να επιστρέψουμε τα μεροκάματα των ανθρώπων επειδή ήταν βουλγαρική εταιρία; Αυτή ήταν επιλογή του Δήμου. Κανένας μας δεν το ήξερε» .

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, όμως, μίλησε και για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα: «Είναι απερίγραπτη. Κανείς δεν περίμενε αυτήν την κατάληξη. Όλες τις ελπίδες του κόσμου, τις πέταξαν στη λάσπη. Όποιος και να ήταν πρωθυπουργός, δεν θα ήταν πρωθυπουργός… Πρωθυπουργός μας είναι ο Σόιμπλε, ο Ομπάμα και η Μέρκελ».

Ο Βασίλης  Παπακωνσταντίνου, μπορεί να μην είναι, όπως λέει, φοροφυγάς (κι αυτό δεν είναι προς τιμή του, αλλά αυτονόητη υποχρέωσή του), έκανε,όμως,  μεγάλη ζημιά με τα μηνύματα που  εσπράξανε και εισπράττουν οι πιτσιρικάδες από τα τραγούδια του.  Μεγαλώσαμε με τους στίχους και τη μουσική του και ξέρουμε καλά τί λέμε.

 Το ανώριμο παιδάκι, ο  μαγκάκος, που μόλις βγαίνει στη ζωή και κάνει τον καμπόσο, φτιάχνεται με τέτοια τραγούδια. Φαντάζεται πως όλος ο κόσμος του ανήκει. ΄Ολοι του χρωστούν,αλλά και του  φταίνε γι΄αυτό  είναι υποχρεωμένοι να τον υπηρετούν. Από τη μάνα και το δάσκαλό του μέχρι την κοινωνία και το κράτος.  Σύμπαντες εμείς οι άλλοι έχουμε υποχρεώσεις, εκτός από τον ίδιο, που έχει  μόνο δικαιώματα. Ακόμα και  για να τα κάνει λίμπα.

Και φυσικά δεν είναι τόσο η μουσική (ιδιόμορφη, ελληνική ροκάδικη), όσο οι στίχοι των τραγουδιών. Παραμυθιάζουν, αποπροσανατολίζουν, καλλιεργούν εγωιστικά ένστικτα  στους ανώριμους.  Το χειρότερο, όμως, είναι πως ωθούν τους περισσότερους απ΄αυτούς  στις ουσίες και το περιθώριο.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου,  Λουκιανός Κηλαηδόνης, Παύλος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος,  Τζίμης Πανούσης και άλλοι ροκ ή ψευτορόκ και ποπ τραγουδιστές , ήταν το  μαξιλάρι για χρήστες ουσιών, πολλοί από τους οποίους κατάντησαν πρεζόνια τελειωμένα.

Φυσικά, το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε άλλες χώρες. Ιδιαίτερα  στην Αμερική, που η ροκ  ήταν τρόπος ζωής και  συνδυάστηκε με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την ανεύθυνη, περιθωριακή, καταστροφική ζωή.

Σήμερα κι εγώ ο ίδιος ροκάς παλιότερα, με την πείρα των δεκαετιών που κουβαλάω, πιστεύω πως αυτού του είδους η μουσική έκανε την ίδια ζημιά στον κόσμο, όπως και η “ροζ” (του έρωτα και της αγάπης). Και τις δύο (αποπροσανατολιστικές και αφύσικες), τις  προώθησαν οι εταιρίες “ακούσματος- θεάματος” με στόχο το ασύστολο κέρδος. Και η ίδια ιστορία συνεχίζεται και σήμερα.

3. Καμμένος: Στην ΕΒΟ, στο Αίγιο, θα φτιάχνουμε καλάσνικοφ μαζί με τους Ρώσους
Aris Oikonomou / SOOC

Τη συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία, όταν λήξει το εμπάργκο, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, δίνοντας έμφαση στις συνεργασίες που κάνουν οι αμυντικές βιομηχανίες.

«Στην ΕΒΟ στο Αίγιο, όταν τελειώσει το εμπάργκο με τη Ρωσία, θα έχουμε συμπαραγωγή των καλάσνικοφ, τα οποία θα είναι και πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, καθώς θα παράγονται σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Και πρόσθεσε ότι «στα ΕΑΣ (σ.σ.: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) έχουμε ενεργοποίηση συμφωνιών με την Ινδία για τα “Άρτεμις” και η ΕΑΒ επεκτείνει τις συνεργασίες της με την Ντασό και τον Λόκχιντ Μάρτιν, ενώ εξετάζει συνεργασίες με την Αίγυπτο».

Ο Πάνος Καμμένος είναι για …τα σίδερα. ΄Ωρες-ώρες ξεπερνάει και το  Μιχαλολιάκο. Μια τρίχα τους χωρίζει, άλλωστε.  Εθνικοσοσιαλιστές και Ναζί με ή χωρίς στολή και οι δύο, είναι το όνειδος,   το αίσχος και η ντροπή της χώρας, της Ευρώπης,  του κόσμου.

Τώρα, ο αχυράνθρωπος του δικτάτορα Πούτιν,  θα φτιάχνει, λέει καλάσνικοφ, για να  σκοτώνουν προφανώς Τούρκους (αιώνιοι εχθροί  Ρώσων και Ελλήνων) ή , οι Ρώσοι εθνικιστές μεθύστακες, να  εξοντώνουν Ουκρανούς και να ρίχνουν  επιβατικά αεροπλάνα σαν το μαλαισιανό.  Τί τρέλα, τί ανηθικότητα κουβαλάει αυτό το άτομο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που ακολούθησε τη σωστή, ευρωπαϊκή τελικά πορεία και έκανε τις πρέπουσες, έστω και τόσο σκληρές ,οδυνηρές επιλογές, οφείλει να  δώσει κάποια στιγμή “κλωτσιά” σ΄αυτόν  τον παρανοϊκό εθνικιστή.  Υπάρχουν μικρά κόμματα να συνεργαστεί, αν θέλει, που  δεν κουβαλάνε τέτοιους σπίλους.

Οι ΑΝ.ΕΛ είναι “Ναζί χωρίς στολή” και άκρως επικίνδυνοι για τη χώρα και την Ευρώπη. Ας απαλλαγεί επιτέλους ο πρωθυπουργός από το σφικταγκάλιασμα των εθνικοσοσιαλιστών, όπως έκανε με το Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου-“θυγατέρα”.

Το ίδιο και   με το δικτάτορα Πούτιν. Αρκετά η κολεγιά μέχρι εδώ. Δεν έχει μέλλον, προοπτική, αλλά ούτε και ηθικό έρεισμα μια τέτοια συμμαχία με τους Ρώσους.

Είναι ώρα να το αποφασίσει. Να κάνει κι αυτή την υπέρβαση.

 

4. Πρωταθλητές στην ΕΕ: 1,16 εκατ. οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
 Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 20,6% και στις γυναίκες στο 28,7%.

 

 ΄Εχω ένα  Γερμανό φίλο, παλιό  τροτσκιστή  και νυν…  ελεύθερης ιδεολογικής βοσκής (σαν ελόγου μου).   Είναι κάπου στα μέσα των πρώτων -ήντα και ζει με τη σύντροφό του στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Πριν κάμποσα χρόνια, παράτησε την πανεπιστημιακή καριέρα (λέκτορας) ήρθε στην Ελλάδα, δούλεψε οικοδομή, μάζεμα ελιάς, ό,τι δουλειά του ποδαριού μπορεί κανείς να φανταστεί, έβαλε στην άκρη  κάτι  λεφτάκια κι αγόρασε   γη (κάπου 4 στρέμματα) ,που τη δουλεύει χρόνια με τα ίδια του τα χέρια.

Δεν είναι εδώ καιρός να πούμε ούτε πώς έφτιαξε πάλι με τα χεράκια του,  σπίτι στο κτήμα 90 τ.μ, ούτε τί παράγει και πώς διάγει τον υπόλοιπο βίο του. ΄Αλλο είναι τοο θέμα μας.

Με ρωτούσε, λοιπόν τις προάλλες πώς ήταν η ζωή στην Ελλάδα  πριν 40 χρόνια ,ποιες ήταν οι ασχολίες των ανθρώπων και γιατί σήμερα βλέπει τόσους πολλούς νέους έξω από τα μποστάνια και τις στάνες. ΄Εχουμε, λοιπόν και λέμε.

Τις δεκαετίες του ‘ 60 και  ’70 η Ελλάδα  μαστιζόταν από  δεινή  φτώχεια, απότοκο κυρίως   ,της πολιτικής αστάθειας, της προκλητικής, πελατειακής σχέσης οπαδών του κόμματος της ΕΡΕ και αργότερα της Ν.Δ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που βόλευε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δικούς του, της έλλειψης ορθολογιστικών οικονομικών προγραμμάτων, της αστυφιλίας.

Την εποχή εκείνη λοιπόν, ΟΛΟΙ, νέοι και γέροι, άντρες,γυναίκες  δουλεύαμε ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ. Δεν υπήρχε δουλειά που δεν κάναμε και δεν αλλάζαμε.   Εμείς οι νεότεροι, κάναμε θελήματα από τα μικράτα μας. Πολλές φορές και σκληρές δουλειές, ασυμβίβαστες για παιδιά και έφηβους. Κι όμως δε λέγαμε όχι. Δε διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ. Το μεροκάματο δεν ήταν καλό,  αλλά δεν το περιφρονούσε κανείς,  όσο φτηνό κι αν  ήταν.

Οι περισσότεροι φοιτητές από επαρχία, ειδικά στην πρωτεύουσα , όλη μέρα σε δουλειές του ποδαριού, στα  μαθήματα, τις συνελεύσεις, τις πορείες, τις διαδηλώσεις ,το ξύλο ,σκληρό και άτεγκτο μαστίγωμα νερού από τις…σ-αύρες. Μια ανείπωτη ταλαιπωρία.

Σήμερα, έχουμε  πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους (διάβαζε ΑΕΡΓΟΥΣ, ρεμπεσκέδες, τεμπελχανάδες, τεμπέληδες). Πώς συμβαίνει αυτό; Τη γη, εκατομμύρια στρέμματα, δεν την καλλιεγεί κανείς πια. Η κτηνοτροφία μαραζώνει. Τον τουρισμό τον εκμεταλλεύονται τα λαμόγια και οι φοροκλέφτες στα νησιά.  Κι ας είναι η χώρα ΜΟΝΟ γεωργική ,κτηνοτροφική, τουριστική.

Τί να κάνουμε; Δεν έτυχε να είμαστε πετρελαιάδες,ούτε βαριά βομηχανία να έχει αναπτυχθεί στη χώρα. Ούτε κανείς φρόντισε γι΄αυτό, αλλά ούτε η Ελλάδα ενδείκνυται  για τέτοιες,… χοντρές μπίζνες.

Δεν αφήνουν ,λένε οι καφενόβοι, κέρδος οι γεωργικές δουλειές . Και ποιος νοιάζεται για κέρδος, αν πεινάει;  ΄Ο,τι παράγει καταναλώνει. Είναι ,άλλωστε, ο χρυσός νόμος της οικονομίας. Ποιός από τους ρεμπεσκέδες που ρίχνουν υπερωρίες   στις καφετέριες και τα μπιτσόμπαρα, πεινάει; Ουδείς.  Κι αν πεινάει, γιατί δεν πάει στο χωριό του πατέρα του να τα βάλει με τη γης ,αλλά περιμένει ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ  πότε ο Σόιμπλε θα ξεμπλοκάρει τη δόση,για να  καταβληθεί η σύνταξη του παππού και να την καταχραστεί ο ρέμπελος εγγονός;

Θα πουν οι εξυπνάκηδες και θρασείς. Μα γι΄αυτό τελείωσα ένα πανεπιστήμιο, να πάω να κάνω το τσοπάνο; Τί λες, καλέ; Εμείς τί τελειώσαμε,δηλαδή; Απόφοιτοι από πανεπιστήμια είμαστε, όταν κουβαλάγαμε στον ώμο πολυθρόνες στη στοά Ορφέα στην έκθεση επίπλων Γρηγοριάδη, όταν λιώναμε παπούτσια ως πλασιέ βιβλίων στου Λαδιά και ασφαλιστές στην Αδριατική, όταν καθαρίζαμε την ακτή στη Βουλιαγμένη.

Ετούτοι, δεν καταδέχονται  τη χειρωνακτική εργασία. Περιμένουν διορισμό στο δημόσιο, γραμματείς σε γραφείο ιδιωτικής επιχείρησης με ένα πισί μπροστά τους.  Θα  το… αποφάσιζαν ,λέει, να πήγαιναν σε μια τέτοια δουλειά. Σε “πακιστανικές”,ποτέ. Ε, να πεινάσει τότε και ποσώς με νοιάζει.

Ο Βούλγαρος, όμως,  έρχεται κάθε σεζόν, να μαζέψει πορτοκάλια στο Αίγιο, ο Ινδός ελιές στην Καλαμάτα και ο Πακιστανός φράουλες στη Βάρδα. Οι ΄Ελληνες – ρεμάλια  σε Αίγιο, Καλαμάτα και Πύργο, δε καταδέχονται τέτοιες δουλειές.

Ας σταματήσουμε, λοιπόν, το παραμύθι της ανεργίας. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Αν περιμένουν  η χώρα να μπορεί ξαφνικά στις επόμενες δεκαετίες να απορροφήσει 1 εκατομμύριο χέρια  σε μια οικονομία που δεν πρόκειται ούτε σε πενήντα χρόνια να ορθοποδήσει, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Πρέπει να το πάρουν απόφαση. Αν δεν ξεκόψουν από την καφετέρια, αν δεν αλλάξουν μυαλό, όταν θα έχει πεθάνει και ο παππούς και κοπεί η σύνταξη, αυτό το 1 εκατομμύριο θα κοιμάται στα παγκάκια και θα ζητιανεύει στα συσσίτια της εκκλησίας.

Κανονίστε,άμυαλοι και φαντασμένοι,πιτσιρικάδες. “Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι  ατσάλι” !