“΄Αναψα κερί στην Παναγιά” μήπως και μας απαλλάξει η Χάρη της από τους μη νουν και αξιοπρέπειαν έχοντας !

Αιχμηρή η Έλενα Ακρίτα: Το «αντίο» στον Βασίλη Καρρά – «Την αγαπάμε την καψούρα.Βγάλτε τον σκασμούλη»

Αιχμηρή η Έλενα Ακρίτα: Το «αντίο» στον Βασίλη Καρρά - «Βγάλτε τον σκασμούλη»

 

Σουρουπώνει στην Νέα Αρτάκη.  Ρουφάω  βιαστικά  την τελευταία γουλιά  από το θεϊκό   εσπρεσάκι που κάνει η Φανή στους “καλούς φίλους πρώτα και μετά πελάτες” και λέω να μαζευτώ  νωρίς απόψε σπίτι, μπας και καταφέρω κάποτε να τελειώσω  κάτι γραφειοκρατικούς , παλιούς μπελάδες

  Σηκώνουμε, κάνω  να κατέβω  από το έξω σκαλάκι του καφέ   ,σίφουνας  ένας αληταράς με το πειραγμένο  καμπριολέ και τα ηχεία διαπασών   να ξεκουφαίνουν  τον περίγυρο  σε απόσταση  μέχρι του Τερτίπη  εκστασιαζόταν  πίσω απο το τιμόνι   με το καψουριάρικο   άσμα  του  «άναψα κερί  στην Παναγιά»!

Δεν ξέρω γιατί, αστραπές  την ίδια στιγμή οι  σκέψεις  , βομβαρδίζουν το κουρασμένο τσερβέλο με ασύνδετες   βολές.  Πρώτα , ο πρόσφατος θάνατος του  «αιστηματία» αοιδού   Βασίλη Καρά και  αξιωθέντος  για την εξαιρετικη  προσφορά του   ως  και τιμών  κράτους από την ίδια την υπουργό  Πολιτισμού μας.

Μετά, απρόσκλητη,  επίσης, παρελαύνει στο συνειρμό  η ΄Ελενα.  Ναι, ναι  η επί παντός ομιλούσα και αγανακτούσα Ακρίτα,  η οποία διάβασα τις προάλλες,  με αφορμή την παραπάνω απώλεια, δήλωσε  ευθαρσώς  και ανερυθριάστως (ως μητέρα  και τούτη του ΄Εθνους πια)  πως  δεν είναι και ελόγου της ,  παρά μια καψουριάρα ( λες και δεν το ξέραμε .  Χωριό που φαίνεται…).

 Και κλείνει η αυλαία  της δευτερολέπτων   παράστασης στο θέατρο του μυαλού  με τη σκηνή  από το πρόσφατο έγκλημα   στη Χαλκίδα ,  όπου καψουρεμένη ….39χρονη μαχαίρωσε   παντρεμένο …43χρονο  από   αβάστακτο ερωτικό πάθος.  Η ίδια, μάλιστα,  είπανε μετά ,    είχε παραστεί και στο γάμο  του θύματός της και  το είχε κάψει με καψουροτράγουδα, αφού προηγουμένως στην τελετή στην εκκλησιά είχε ανάψει και τούτη  κεράκι στην Παναγιά  να δώσει ευτυχία η Χάρη της στον αγαπημένο της που  τελικά νυμφεύτηκε άλλη. Την πρόφτασε , ομως,  την Παναγίτσα ,μετάνιωσε  και έκανε η φόνισσα  το  θάμα της.

Περίεγο που είναι το μυαλό τ΄ανθρώπου!  Ειδικά το ταλαιπωρημένο  που δουλεύει σαν χαμάλης ,ίδιο και μόνο, χειμώνα – καλοκαίρι.