Το ένα παιδί ( Παύλος Μαρινάκης), καλό, κυβερνητικό παιδί. Τ΄ άλλο (Τάνια Τσανακλίδου), συριζιανό παιδί … γαμw τη μάνα του ;

Τ

 

Παύλος Μαρινάκης: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα “πήγαινες»

 

Υποψήφιος Γραμματέας της ΝΔ: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα

2. Τάνια Τσανακλίδου: Είχα πει ότι πρέπει να γίνει εξέγερση και θα δικαστώ τον άλλο μήνα

Η Τάνια Τσανακλίδου

 

Τι είχε πει στην «Αυγή»
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», το 2020, μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, η Τάνια Τσανακλίδου είχε καλέσει σε μια «μεγάλη, ωραία εξέγερση, η οποία δυστυχώς δεν θα είναι ούτε αναίμακτη ούτε πολιτισμένη. Θα είναι άγρια».

Είχε πει συγκεκριμένα:

«Οι τελευταίες εκλογές ήταν για μένα ένα χαστούκι που γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Δεν το περίμενα ποτέ. Δεν περίμενα μέσα σε τέσσερα χρόνια να ξεχάσει ο κόσμος ποιος τον έφερε σε αυτήν τη δυστυχία. Δεν περίμενα ότι θα είχαν κάνει τέτοια βρομερή δουλειά τα ΜΜΕ λασπολογώντας και κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, που, αν μη τι άλλο, ήταν μια κυβέρνηση που δεν έκλεψε, δεν πήρε μίζες, συμπεριφέρθηκε με ήθος και συμπόνια απέναντι στις αδύναμες ομάδες. Ελπίζω σε μια μεγάλη, ωραία εξέγερση, η οποία δυστυχώς δεν θα είναι ούτε αναίμακτη ούτε πολιτισμένη. Θα είναι άγρια. Γιατί ελπίζω; Γιατί αυτός ο θάνατος που ζούμε κάθε μέρα, αυτή η αφαίμαξη όλης της ψυχικής υγείας και της πνευματικότητας, είναι χειρότερη. Οι τηλεοράσεις πρέπει να κλείσουν στα σπίτια των ανθρώπων, γιατί είναι μεγάλη καταστροφή, πρέπει να τελειώνουμε μαζί της, καθώς μας υπαγορεύει πώς να σκεφτόμαστε».

***

Δε θα   διαφωνήσουμε.  Είναι σαφέστατο, γιατί μηνύθηκε η τραγουδίστρια. Από τύφλα χαχόλων, που ενοχλήθηκαν από την  «πρόσκληση» της Τάνιας Τσανακλίδου  για εξέγερση και… μέγα χαμό. ΄Ομως, καθόλου δεν τους ένοιαξε,  για να μην πούμε πως το ευχαριστήθηκαν κιόλας, κατήγοροι  και εισαγγελέας, που έκανε δεκτή μια τέτοια μήνυση από την απείρως καθαρότερή πρό(σ)κληση  παλιότερα του Παύλου Μαρινάκη πως, αν είμαστε στον εμφύλιο θα έκοβε το λαιμό του Αλέξη Τσίπρα  (πρώτα, μετά τους δικούς μας).

Κι αν δεν είναι αυτό προτροπή σε ανεγκέφαλους να (ξανα)παλουκώνουν κεφάλια, όπως έκαναν τότε οι Χίτες πατεράδες και οι παππούδες τους!   Μάλιστα ,το πλέον προκλητικό  για Δημοκρατία (όπως  επιμένει να ισχυρίζεται  η κυβέρνηση  πως είναι η χώρα ,  σε αντίθεση με όσα ακούγονται και πρόσφατα, μάλιστα, στο Ευρωκοινοβούλιο), είναι   τούτο. ΄Υστερα από τέτοια  «βαριά κουβέντα», ο Μαρινάκης, αντί να είχε καθίσει στο σκαμνί, αν δεν ήταν η  χώρα Μπανανία, αναρριχήθηκε στις υψηλές καρέκλες του Μητσοτακικού καθεστώτος ,ως επιβράβευση  του αντιαριστερού του ζήλου .  Και αυτό το διαστροφικό ντελίριο , τον καταλαμβάνει   συχνά,  απ΄ ό,τι μαθαίνουμε.  ΄Ασχετα, αν σταμάτησε να  το βγάζει προς τα έξω  για λόγους…  κομματικής, ΝεοΔημοκρατικής τεχνητής ευπρέπειας (διάβαζε υποκρισίας )

 

 

 

Το άλλο τώρα.  Η κυρία Τάνια  Τσανακλίδου  όφειλε να γνωρίζει τη λαϊκή,  σοφή ατάκα «ή παπάς,  παπάς ή ζευγάς, ζευγάς.». Και  η ίδια  δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είναι μια (καλή) τραγουδίστρια και  ως εκεί.  Δε θα τη λέγαμε   “ειδική”, τουλάχιστον  ως προς το να υποδεικνύει «λύσεις» για την ανατροπή του καθεστώτος που επέβαλε στη χώρα ο γιος του Κων/νου Μητσοτάκη.       Αυτή η δουλειά είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο».

Και,  ναι, μεν ,ως ζώσα και δρώσα σε αυτή τη χώρα,  έχει και πρέπει να έχει πολιτική   άποψη,  γιατί ωσαύτως κι εκείνη, όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων, βιώνει στο πετσί της   τις τραγικές συνέπειες    της εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος, Οργουελικής  σύστασης , όπως έχει διαμορφωθεί και επιβληθεί αυτή την ώρα στη χώρα.     Ως δικαίωμα διαπίστωσης ,ασφαλώς, μπορεί  να  εκφράζει την προσωπική της άποψη για το τί μέλλει γενέσθαι. Ακόμα και να προβλέπει  για το Μέλλον    επαναστάσεις ,ανατροπές, χαλασμό Κυρίου.  (΄Ισως  και να τα εύχεται).   Αλλά, ως εκεί.

Αν ένας τέτοιος   ξεσηκωμός είναι αυτός που θα δώσει πολιτική  λύση στη χώρα  και θα  καταφέρει  να αναδείξει τη χώρα σε κράτος δικαίου και να απαλλάξει τη φυλή  από τις γνωστές παθογένειες, που την κατατρύχουν χρόνια,  δεν είναι δική της δουλειά να αποφαίνεται, ούτε να υποδεικνύει τέτοια μέσα.

 Η  πείρα της Ιστορίας  διδάσκει  πως στις ημέρες μας  δε θα πρέπει  να είναι ευκταία, μια  τέτοιου είδους  επανάσταση. Η βία και το αίμα οδηγούν σε αδιέξοδα .Και όσοι τα προκάλεσαν , οφείλουν να γνωρίζουν πως θα εισπράξουν ίδιες απαντήσεις αίματος και βίας.

Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, η λύτρωση που δεν αφορά μόνο τις δικές μας γενιές σήμερα, αλλά τις κατοπινές ,  δε θα δοθεί  με αίμα. Κι αν συμβεί, αν η έλλειψη ψυχραιμίας, σύνεσης και μέτρου οδηγήσουν εκεί, τότε …ας  ακονίζουν οι νέοι «επαναστάτες» τα μαχαίρια τους στα πεζοδρόμια, σύμφωνα με τη  φράση του αλήστου μνήμης  αρχηγού των ΝεοΝαζί,  Μιχαλολιάκου.

 Να καταντήσουμε  Χρυσαυγίτες, λοιπόν; Αυτό προτείνει η Τάνια Τσανακλίδου;