΄Ενας “Κυριάκος Μητσοτάκης” που (δε) σας χρειάζεται στο κόμμα, Συριζαίοι μου..!

Γεροβασίλη: Να πάρει την ευθύνη ο Κασσελάκης και να κάνει εκλογές για πρόεδρο!Γεροβασίλη: Να πάρει την ευθύνη ο Κασσελάκης και να κάνει εκλογές για πρόεδρο (Video)

***

Κατ΄  αρχάς, να θυμίσει κάποιος σε αυτή την κυρία με τα μπλε (σε μυαλά και εμφάνιση) πως πρόεδρος στο κόμμα υπάρχει.  Κι αν ο…πάσα ένας,   είτε παλαβός,  που ξύπνησε  το πρωί  στραβά, είτε «διάφορο» και φιλοδοξία  έχων  ,ζητάει κάθε τρεις και μία εκλογές για πρόεδρο, αυτό πια  δε θα είναι  κόμμα αλλά…φούρνος του Χότζα.

Το  υποθετικό διακύβευμα , ως  ρητορικό  ερώτημα, μια και έχει  απάντηση  αυτονόητη και φυσική, είναι  τούτο:

Χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ  έναν «Κυριάκο  Μητσοτάκη» ,  για να (και θα) ανακόψει την τρελή πορεία του κόμματος  στην άβυσσο, που το οδήγησαν,  όσοι,  ακριβώς, ισχυρίζονται πως νοιάζονται περισσότερο από  τους άλλους για την πρόοδό του ;    ΄Η, καλά είναι και έτσι με ένα «βολικό»  Στέφανο Κασσελάκη ,  που όποια «Γεροβασίλη», όταν και όποτε της καπνίσει, βγαίνει με θράσος και ζητάει την  αντικατάστασή του; Την ίδια ώρα, μάλιστα , που η κυρία και χωρίς εισαγωγικά,  σεμνύνεται πως υποκλίνεται με σεβασμό στο γράμμα και το πνεύμα  του  καταστατικού του κόμματος .   Στις δημοκρατικές και καθαρές διαδικασίες εκλογής προέδρου του με τις οποίες έγινε λίγους μήνες πριν  και ο Κασσελάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα και… ας μη χρειάζεται απάντηση, να θυμίσουμε  αυτά τα στοιχειώδη:

Ο αρχηγός της Ν.Δ και πρωθυπουργός της χώρας , είτε ως γιος του Κων. Μητσοτάκη, είτε ως Δεξιός και να ήθελε (που λέει  ο λόγος) να ήταν διαφορετικός ,δε γίνεται.  Πρώτα και κύρια, γιατί   …σόι πάει το βασίλειο .Και μπορεί, μεν,  στο φυτικό , να βγαίνει   «από αγκάθι…ρόδο», αλλά στο βασίλειο (διάβαζε «φαμίλια») Μητσοτάκη, δεν ισχύει . Εδώ  οικόσημο  και έμβλημα  είναι  η ιστορική πια φράση    «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ», που κέρδισε με το… σπαθί του ο πατριάρχης  και αρχιερέας της Αποστασίας .Κι αυτό πια δεν αλλάζει. Πέρασε η διαφθορά και η απάτη   στο DNA των απογόνων.

Ως Δεξιός τώρα και αρχηγός της… Παλαιάς Δημοκρατίας  (ΕΡΕ)  του Εθνάρχη Κων/νου  Καραμανλή που αναγκαστικά   μετεξελίχτηκε  σε …Νέα  , σήμερα του  Κυριάκου Μητσοτάκη και πάλι ο απόφοιτος του Χάρβαρντ  και να ήθελε να είναι Στέφανος Κασσελάκης, δεν μπορεί. Είναι δέσμιος της παράδοσης και των αρχών της παράταξης. Αλλιώς ,θα  επρόκειτο  για  κάτι αντίστοιχο  με το να δηλώνεις Ταλιμπάν και να καταργείς τη…Σαρία!

Το «ευαγγέλιο»  της φιλελεύθερης ( τέτοια είναι μόνο  στη διάπραξη βαρβαροτήτων με …νόμο) παράταξης, έχει  εφετμές και  «κόκκινες γραμμές», που αν τις απορρίψεις ή τις διαβείς, περνάς πια  στην άλλη πλευρά,  της Αριστεράς . Στον αντίποδα, τον  ορκισμένο εχθρό  της Δεξιάς σου.  Και είναι τότε, που αν ποτέ συμβεί και σε όποιο Δεξιό , τέτοιο πράμα,  πάμε πια σε βαριά αρρώστια ,στο σύνδρομο… κρίσης ταυτότητας . Είναι τότε ,όταν  ο, σε αφασία διατελών , λέμε πως  πάσχει απο άλλο διπολισμό , του  “μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά του”!

Γιατί  λέτε  πως  η Νέα Δημοκρατία , έχει «στρατιώτες» και όχι βουλευτές ,στελέχη και οπαδούς;  Υπήρχε περίπτωση  να σταθεί «Σπίρτζης» και «Γεροβασίλη» στο Μητσοτακικό καθεστώς; (Κούνια πού τους κούναγε.  Τί λέμε, τώρα!)

 Και αφού ,κατηγορηματικά , ΟΧΙ, τέτοιος δε μένει ούτε λεπτό στις τάξεις του, πώς εξηγείται η απόλυτη υποταγή  των “φαντάρων”  της Ν.Δ  στον αρχηγό;  Μα,  ακριβώς, επειδή πρόκειται για  στρατιωτικό καθεστώς. Με τις αρχές και τους κανόνες του.  Και, ασφαλώς  κυρίαρχο, ως sine qua non , είναι εκείνο του…γιες -σερ!

 Μέχρι, τουλάχιστον,  το κονκλάβιο, η κλειστή  ομάδα των πραιτόρων της παράταξης, να αποφασίσει πως ο «στρατηγός» δεν τραβάει άλλο και οφείλει το στράτευμα  να τον αλλάξει. Τότε βάζει τους «ανιψιούς» και τους πρώην αρχηγούς να του «γίνονται κουνούπι.» .Να  ροκανίζουν την καρέκλα, αλλά αργά, προσεκτικά  και με όλο το…σεβασμό στην ιεραρχία!

 Κι αν κανείς αφελής φανταστεί  πως γεννήθηκε τέτοιος ο καθένας από δαύτους,  ο  ΄Αδωνης- στρατιώτης,  ας πούμε, υποτακτικός, σεβαστικός, οσφυοκάμπτης  και  δουλοπρεπής, κάνει λάθος.  Τέτοιος γίνεσαι από επιλογή σου, δε γεννιέσαι.

Η υποταγή αυτών των  τύπων στους «αποπάνω»  (τους οποίους ,ασφαλώς, θα ξ#χεζε ευχαρίστως αν τον έπαιρνε), έχει ένα και μοναδικό λόγο. Ο ένας κρατάει τον άλλο , για να το πούμε…φαλλοκρατικά) από τους… όρχεις!  Μια κίνηση…απρόσεκτη  και τον έλιωσε.   Πιο παραστατικά δεν παίρνει. Και δυστυχώς ,μόνο οι σερνικοί μπορούν απόλυτα να  κατανοήσουν ένα τέτοιο…ο μη γένοιτο!

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, δε χρειαζόταν ούτε τον ανιψιό του, ούτε  ειδικούς για να χακάρουν τηλέφωνα και υπολογιστές με τo περίφημo  Predator. Κι αυτά καλοδεχούμενα , βέβαια,  όταν δεν έχεις  πολλές «πομπές»  και χρειάζεσαι περισσότερες   να τους κρατάς πισθάγκωνα δεμένους  .

 Ο ΄Αδωνης (και οι περισσότεροι εκεί μέσα) με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,  έχουν «χεσμένη τη φωλιά τους». Από Novartis, εξοπλιστικά  και απευθείας αναθέσεις (τα πιο συνήθη), μέχρι  20.000  νεκρούς που πήγαν…τζάμπα  στην πανδημία,  Πύλο, Τέμπη  (και…πού είσαι ακόμα!).΄Εχει τόσους άσσους  στο μανίκι ο Κυριάκος , για να  κάνουν οι συμπαίχτες   “τουμπεκί   ψιλοκομμένο»,   όπως έλεγαν το “κάνε πως δεν καταλαβάινεις” οι παλιοί οι μάγκες, που τους παίρνει, όποτε και όταν θέλει, το παιχνίδι και  τα… σ#βρακα μαζί !

 Μεγαλόσχημα στελέχη  και “ταπεινοί” οπαδοί της κυβέρνησης (λέγε με «γαλάζια ακρίδα»), έχουν επιπέσει  με πρωτοφανή , ακόρεστη πείνα , πέντε και παραπάνω χρόνια και καταβροχθίζουν  όχι  «πρασινάδα» που δεν υπάρχει  πια σε αυτή η χώρα, αλλά   την «ξέρα» όπως την κατάντησε όλη μαζί η συμμορία της διαφθοράς και της απάτης.

Ποιος δεν τρέμει τη στιγμή της… “Κρίσης”, πού θα ακουστεί από τους άλλους, τους μη μετέχοντας στο τσιμπούσι (από επιλογή ή…αφέλεια) , η γοερή κραυγή με το δάχτυλο υψωμένο,  «φέρτε, αλήτες πίσω τα κλεμμένα, μη σας πάρει και σας σηκώσει»;  (Είναι  τότε,  που  θα πέσει στις κεφαλές.  βαρύς ο  πέλεκυς  της «Τουλουπάκη», όταν χάσει το διορισμό  η “Αδειλίνη”).

 Αν είναι να μην έρθει τέτοια ώρα και είσαι Δεξιός, πεσμένος με τα μούτρα σε τέτοιο φαγοπότι,  όχι απλώς  … βγάζεις το σκασμό και το βουλώνεις,  ,αλλά  λες –ρίξε  μου κι άλλες ,αγά μου-Κυριάκο, δυνατές και άγριες  στα οπίσθια. Μόνο στο δήμιο, μη με παραδώσεις, που θα με στείλει κατ ΄ευθείαν καρμανιόλα με τέτοια εγκλήματα που κουβαλάω.

Πώς αλλιώς νομίζετε  ότι κρατιέται η τάξη, ο νόμος και η πειθαρχία στην ιεραρχία της  παράταξης που διέπρεψαν (κυρίως για τους λόγους που αναλύσαμε) ένας…Εθνάρχης , ένας  πατέρας και  υιός, αρχιερείς   της  διαφθοράς  και ένας νεκροθάφτης  «ανιψιός» της χώρας;  Και οι μεν δυο αποβιώσαντες ήδη,  με τους  έντιμους και σώφρονες ΄Ελληνες να τα παίρνουν κρανίο, όταν περνούν από δρόμους που τους κάνανε τα ονόματα… «ταμπέλες»!  Οι  δε εν ζωή  ευρισκόμενοι, ο  «ανιψιός» , ελέω Αλέξη Τσίπρα, να συνεχίζει  να “τσακίζει” κουτσομούρες στη Ραφήνα και ο έτερος Καπαδόκης και νυν πρωθυπουργός,  ελέω  …Ευκλείδηδων και Γεροβασίληδων,  αφού κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση  να του   κόψει το βήχα ,  θα συνεχίζει να  διαπράττει σωρεία ΄Υβρεων ή  να επιδίδεται στην  αξεπέραστη διαφθορά-σήμα κατατεθέν της παράταξης του   “δούλεψε να φας και κλέψε νά’  χεις”.

 

 

 

Τώρα και ύστερα από  όσα είπαμε , να επαναφέρουμε το απαντημένο ερώτημα, που βάλαμε στην αρχή,  δεν έχει νόημα.  Κα αν κάποιος ακόμα  μένει με την απορία  γιατί  σε ένα ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ , σε μια Αντιδεξιά παράταξη ,δεν ταιριάζει, ούτε μπορεί να βρει «καρέκλα» ένας Κυριάκος Μητσοτάκης , καλύτερα, να περάσει  στην  άλλη όχθη.

 Θα  έχει και καλό «διάφορο».  Τώρα,  τέτοιος, εδώ που κάθεται, δεν αξίζει.  Ούτε  “ταυτότητα” διαθέτει, αλλά  και  το μερτικό του από την πίτα  που   μοιράζουν σε καλά κομμάτια   από την άλλη μεριά,  το  χάνει.

Από εκεί τα έχει όλα .   Και συμφέρει! ΄Οσοι πιστοί  του παλιού ΣΥΡΙΖΑ , και νυν   νεροκουβαλητές του Μητσοτάκη…  προσέλθετε!  Θα είναι άξιος και ανάλογος ο μισθός σας!  Εγγυημένα!