ΑΝΟΙΞΤΕ ΟΛΟ ΤΟ “ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΤΟ 1974 ΣΤΟ ΝΗΣΙ

“Κύπρος: Ήχησαν οι σειρήνες στην επέτειο των 48 χρόνων από το πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου<

Κύπρος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος σειρήνες επέτειος

Ήχησαν οι σειρήνες στην επέτειο των 48 χρόνων από το πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, 48 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, με στόχο την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, από την ηγεσία της χούντας των Συνταγματαρχών. Πέντε ημέρες αργότερα, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν γεγονός”. (iefimerida.gr)

***

ΟΤΑΝ ΤΗΝ “ΙΣΤΟΡΙΑ” ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ “ΠΕΝΕΣ” ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΑΠΤΗ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.

ΚΑΙ

Μισή αλήθεια= ψεύδος. Προσφιλής μέθοδος  των κοντυλοφόρων , αλλά και των  πολιτικών  Ελλάδας και Κύπρου.

Η αλήθεια ολόκληρη για την εισβολή στη Κύπρο είναι τούτη , όπως πολλές φορές για το  ιστορικό αυτό ζήτημα έχουμε γράψει:  «…Ο τότε πρόεδρος της Κύπρου διασώθηκε την τελευταία  στιγμή…. Κατάφερε να φτάσει στην Πάφο κι από εκεί, ζήτησε την επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης!”

Κι αυτός είναι ο λόγος που ο…Εθνάρχης Κων. Καραμανλής, αλλά και ο Ανδρέας  Παπανδρέου συμφώνησαν να μην ανοίξει  ΠΟΤΕ ο φάκελος της Κύπρου. Και όσα δημοσιεύτηκαν,  ήταν  η μισή αλήθεια.΄Οσα, ακριβώς,  δεν έπρεπε να βγουν προς τα έξω ,για  να πληροφορηθεί ο κόσμος την πραγματική αλήθεια για την εισβολή στην Κύπρο.

 

 

Παραθέτουμε δυο παλιότερα,  συνοπτικά,  κειμενά μας:

 

Α. “1. Η απόβαση στην Κύπρο το 1974 είναι εντελώς διαφορετική ενέργεια. Δεν ήταν επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Και ούτε προσχηματικά  ήταν τα αίτια της απόβασης  στην Κύπρο.   Η Τουρκία ήταν  εγγυήτρια  δύναμη.2.΄Οπως από τα απόρρητα στρατιωτικά αρχεία  της εποχής  φαίνεται, ο Ιωαννίδης ετοίμαζε γενοκτονία στην Κύπρο. Τον πρόφτασε ο Ετζεβίτ,μετά από νατοϊκή ενημέρωση.” (20/10/2016)

Β. Εισβολή στην Κύπρο. (12 Μαίου 2019)

“Η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη με την (μια  ακόμα)  εγκληματική  συμφωνία του …Εθνάρχη Κων. Καραμανλή, δέχτηκε ως εγγυήτρια δύναμη, μαζί με  την Αγγλία  και την Τουρκία! (Συμφωνίες Ζηρίχης-Λονδίνου).΄Οταν  επί χουντικής διακυβέρνησης της χώρας, στις 15 Ιουλίου 1974, ο δικτάτορας Ιωαννίδης προχώρησε σε πραξικόπημα στην Κύπρο και  σε απόπειρα δολοφονίας του Μακάριου, ο τότε πρόεδρος της Κύπρου διασώθηκε την τελευταία  στιγμή. Κατάφερε να φτάσει στην Πάφο κι από εκεί, ζήτησε την επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης! Την ίδια εποχή, ο ίδιος παρανοϊκός δικτάτορας, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ κα με στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση,σχεδίαζε  στην Κύπρο  εθνοκάθαρση, με  ολοκληρωτική σφαγή των Τουρκοκυπρίων. ΄Ετσι άνοιξε ο δρόμος για την τουρκική  εισβολή στο νησί.  Ο Ετσεβίτ, μετά την πρόσκληση Μακαρίου και για να σώσει τους ομοεθνείς  του από το μαχαίρι του απάνθρωπου  δικτάτορα ,ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα  του νόμιμου προέδρου  και κατέλαβε σχεδόν τη μισή Κύπρο!”