Από…Παππά άρχεσθαι , Στέφανε Κασσελάκη

Δε  «στέγνωσε το μελάνι” από το μεσημεριανό μας  κείμενο  και οργισμένος φίλος-επισκέπτης του σάιτ,  μας στέλνει δυο διαδικτυακές αναδημοσιεύσεις (*) και μας γράφει:

«…Δε φτάνει αγαπητέ ούτε το φραγγέλιο  που λες ούτε ο αποκεφαλισμός  για μερικούς του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένουν ακόμα στο κόμμα, ως Κασσελικοί, τάχα, αυτοί.   Να διώξει, δηλαδή, τον Ραγκούση, τον Σπίρτζη και τη Γεροβασίλη  και να κρατήσει το Νίκο Πααπά;  Αυτό μας λες;  Αστεία πράγματα.  Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.  ΄Ολο το σώμα έχει καρκίνο, επιθετικό και διάσπαρτο σε  κάθε  ζωτικό όργανο.  Δεν υπάρχει ούτε ίχνος από κύτταρο υγιές σε  τέτοιο  άρρωστο οργανισμό.

Το κόμμα θέλει χτίσιμο από την αρχή. Και με νέα υλικά, όχι από την κατεδάφιση. Από το ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνει  ΜΟΝΟ Η ΒΑΣΗ. Τα παλιά στελέχη μεγαλόσχημα ή χαμηλότερα, σκούπα. Ας γραφούν, αν θέλουν, ως απλά μέλη. Καμιά αρμοδιότητα, κανένας τίτλος. Να μην ακουστούν  πια ούτε μετά από 50 χρόνια. Φέρνουν αλεργία.  Ως ονόματα και φάτσες.

Γιατί , ως παράδειγμα να κρατήσει   ο Κασσελάκης το Νίκο Παππά  σε αυτό το πόστο;  Πόση ζημιά έκανε αυτό το άτομο σήμερα στον ίδιο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα με  όσα είπε και με τον τρόπο που τα διατύπωσε;

Η χαρά όλης  της γκεμπελικής  φαμίλιας  είναι οι» Παππάδες» του ΣΥΡΙΖΑ.  Του δίνουν την μπαλιά  έξω από τη μικρή περιοχή και ο Ράπτης δεν έχει παρά να βάλει έτοιμο γκολ. Καταλαβαίνεις  το παράδειγμα ; Ξέρεις τίποτα από ποδόσφαιρο ή τα λέω σε τοίχο… “

_____________________________________

(*)1. Υπέρ του 5ου πυλώνα στις τράπεζες ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ -Σε άλλη γραμμή από Κασσελάκη ο Παππάς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς εμφανίστηκε σήμερα να είναι σε άλλη γραμμή από τον Στέφανο Κασσελάκη όσον αφορά τη δημιουργία 5ου τραπεζικού πυλώνα.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας σήμερα στο ACTION 24 και τους Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει 5ο τραπεζικό πυλώνα.

«Θέλουμε πλουραλισμό» είπε και πρόσθεσε πως οι ανακοινώσεις του Στέφανου Κασσελάκη γίνονται με βάση τα δημοσιεύματα. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «προφανώς θέλουμε να δούμε και τη συμφωνία και τις λεπτομέρειές της».

Μάλιστα, στην επισήμανση των δημοσιογράφων πως είναι η πρώτη φορά που στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας 5ου τραπεζικού πυλώνα και άρα θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Παππάς απάντησε «απολύτως».

iefimerida.gr

 

 

2. Κασσελάκης: Ο υπ. Οικονομικών πρέπει να εξηγήσει γιατί ζημίωσε το Δημόσιο 1,567 δισ. UPD

 

 

Στέφανος Κασσελάκης

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν αρνείται την απώλεια 1,567 δισ. ευρώ από τις αποφάσεις του μέσα σε έναν χρόνο, προχωρά και στην εκποίηση της Attica Bank, όπου οι απώλειες είναι 800 εκατ. ευρώ. • Τα σχόλια Βορίδη για «το σπίτι του κρεμασμένου»

Κατά μέτωπον επίθεση στον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη σύγκρουση για την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank και αιχμή άλλες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, όπως η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η Εθνική Τράπεζα κ.λπ. Είχαν προηγηθεί ειρωνικά σχόλια του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος επίσης ισχυρίστηκε ότι «η Τράπεζα Αττικής χρειάζεται ανακεφαλοποίηση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είναι γιατί υπάρχουν δάνεια, τα οποία έχουν δοθεί την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά δεν πληρώθηκαν. Και δόθηκαν όχι προφανώς με τραπεζικά κριτήρια».

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στην κυβέρνηση, που επιμένει να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για το 2015, τα capital controls και την υπουργία Βαρουφάκη, τονίζει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης «προχώρησε εργολαβικά σε 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μήνες» κι ενώ δεν αρνείται ότι την απώλεια 1,567 δισ. ευρώ από τις αποφάσεις του μέσα σε έναν χρόνο, προχωρά και στην εκποίηση της Attica Bank, όπου οι απώλειες είναι 800 εκατ. ευρώ.

Το καλεί λοιπόν να απαντήσει στοιχειοθετημένα στον ελληνικό λαό για όλες αυτές τις ζημιογόνες αποφάσεις, καλώντας τον να «αφήσει την προπαγάνδα και να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες».

Γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης:

«Γιατί δημιουργείτε ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα; Απαντούν: “Syriza Bank” και “Βαρουφάκης”. Γνωστή η καραμέλα της προπαγάνδας.

»Ο κ. Χατζηδάκης έχει προκληθεί -στοιχειοθετημένα- από προχθές να απαντήσει γιατί προχώρησε εργολαβικά σε 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μηνες.

»Ενώ δεν αρνείται την απώλεια 1,567 δισ.€ από τις αποφάσεις του μέσα σε έναν χρόνο, σπεύδει – μέσω τρίτων- να επιτεθεί για το θέμα της τράπεζας Αττικής που προσθέτει άλλες τόσες απώλειες χωρίς προοπτική εσόδων του Δημοσίου στο μέλλον από τα κέρδη της τράπεζας. Γράφεται στον Τύπο ότι η κυβέρνηση  δεν σκοπεύει να κρατήσει την τράπεζα αλλά να την πουλήσει σε ιδιώτες μετά από απώλεια 800 εκατομμυρίων€ του Δημοσίου, δηλαδή χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων.

»Γιατί, λοιπόν, ο κος Χατζηδάκης δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες απώλειες 1,567 δισ.€ από την απώλεια συμμετοχής του Δημοσίου  από τη ΔΕΗ (16,8%) , τα ΕΛΠΕ (4%) , την  Εθνική Τράπεζα (22%), την Aegean (11,5%),  την Alpha Bank (9%), την Πειραιώς (27%) και το Αεροδρόμιο Αθηνών (30%);

»Ας αφήσει την προπαγάνδα και να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες».