Από τα “παλαιοστηλιτικά” και τους “μιτροπωλητές” της κυβέρνησης Δημ.Βούλγαρη στα νεοστηλιτικά” και τους “ξεπουλητές” της Κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη

 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

kasselakis

Σκάνδαλο Novartis; Ας θυμίσουμε τα βασικά: Η Novartis και η Novartis Ελλάδας δέχτηκαν να πληρώσουν με εξωδικαστικό συμβιβασμό 346 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο για να αποφύγουν περαιτέρω έρευνα ανάμεσα στα άλλα και για τις δραστηριότητες επηρεασμού αξιωματούχων στην Ελλάδα. Τους προστατευόμενους μάρτυρες, για τους οποίους πολύ λόγος γίνεται σήμερα, η δικαιοσύνη στην Αμερική τους έχει κρίνει αξιόπιστους.

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αντώνης Σαμαράς επιμένουν στο δήθεν “ξεκουκούλωμα”, ενώ τα ελληνικά δικαστήρια έχουν απορρίψει  επανειλημμένως τα σχετικά τους αιτήματα (βλ. ενδεικτικά το υπ’ αριθμ. 25/2022 βούλευμα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου), αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού τους προς τον θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά και τις συνεχείς τους αντιθεσμικές παρεμβάσεις προς τους Έλληνες δικαστές.

Παραμένει σημαιοφόρος της «σκευωρίας Novartis» ο Μητσοτάκης

 Κυριάκος Μητσοτάκης:  ” Novartis ,σκευωρία και συμμορία κατά πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης Τσίπρα”.

plevris-skai

Πλεύρης: Αν βγουν οι κουκούλες για τη Novartis θα δούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ

 *****

“Στηλιτικά”  ( ο όρος από τη στήλη  στην αρχαία Αθήνα που αναγράφονταν ονόματα προς ατίμωση)  χαρακτηρίζονται   τα τεράστια και πρωτοφανή  σκάνδαλα της Κυβέρνησης Δημ. Βούλγαρη.  Στελεχών και των οπαδών της. ΄Ενα μέρος τους, ήταν  και τα   “Σιμωνιακά”.  Πολιτικό  και εκκλησιατικό κι αυτό σκάναδαλο της ίδιας κυβέρνησης  στα 1875.   Συγκεκριμένα, δυο κορυφαίοι υπουργοί της  δωροδοκήθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά και τημαλφή και μετοχές από υποψήφιους Μητροπολίτες, για να εκλεγούν σε χηρεύουσες μητροπόλεις.

Ακολούθησε  δίκη, που  κράτησε δυο  μήνες με απίστευτες ανταλλαγές ύβρεων, αλλά και  ξυλοδαρμούς  μεταξύ των κατηγορουμένων και των άλλων παραγόντων της δίκης.   Παρήλασαν πάνω από 100 μάρτυρες.   Οι κατηγορούμενοι, δωροθοκηθέντες και δωροδοκήσαντες, τιμωρήθηκαν σε διάφορες ποινές και κάποιοι απ΄αυτούς , φυλακίστηκαν.

Το σκάνδαλο συγκλόνισε  για μεγάλο διάστημα τη χώρα.   Η σκληρή και σκωπτική πένα του  Εμμανουή Ροϊδη δε θα αφήσει ασχολίαστη τη διαφθορά  της εποχής του.   ΄Εγραψε:    «Αν ουδέν άλλο προκύψει όφελος εκ της ανακρίσεως περί των επισκοπικών, η νεοελληνική γλώσσα θέλει τουλάχιστον πλουτισθή διά νέας λέξεως· εις τον μητροπολίτην δηλαδή θέλει προστεθεί και ο μιτροπωλητής» (σημ. μιτροπωλητής=αυτός που πουλάει μίτρες. Το    έβλημα,  το στέμμα των Δεσποτάδων).

Θα έλεγε κανείς πως το 2024 είναι 1875  γι αυτή τη χώρα. Και είναι.  ΄Οσο κι αν οι άλλες χώρες επιμένουν να χρησιμοποιούν το  κανονικό ημερολόγιο, η δική μας όχι. Σε όλα γυρίζει (και είναι) πίσω.

Ειδικά στη διαφθορά και στα σκάνδαλα.  Τείνουν πια να  αποτελέσουν το κύριο χαρακτηριστικό  ενός κράτους  Μπανανία, με ιδιαίτερες και μοναδικές επιδόσεις , παγκοσμίως.

Το σκάνδαλο Novartis, χωρίς να είναι το μόνο, αποτελεί, όμως, μια  ξεχωριστή κατάμαυρη πινελιά  σε αυτή την τεράστια καρικατούρα της διαφθοράς  για άλλους λόγους . Γι΄ αυτό και μόνο το επικαλούμαστε,  χωρίς  να παραθέτουμε τα  άλλα που είναι πολλά και κάποια, μάλιστα,  μεγαλύτερα.

Η δολοφονία για παράδειγμα του Γιώργου Τριάρχη και η εμπλοκή σε αυτό υψηλόβαθμων κυβερνητικών  στελεχών, όλων των κυβερνήσεων, από το 2006 μέχρι σήμερα, αλλά και η κατάπτυστη συμπεριφορά της βιομηχανίας παραπληροφόρησης στην Ελλάδα ,που έχει το θράσος να  αυτοπροσδιορίζεται ως  Τύπος (!)    είναι σκάνδαλο  ΒΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ.  Τέτοιο δεν είναι, δεν έχει κι αυτό το σπίλο, εκείνο  της Novartis. Είναι καθαρά οικονομικό σκάνδαλο.

΄Εχει, όμως,  μια ιδιαιτερότητα  των  κατηγορουμένων    που μόνο σε μαφιόζικες συμμορίες  συναντάς. Συγκεκριμένα. Όχι, μόνο, αρνούνται οι δράστες τις κατηγορίες, ΑΠΟΔΕΙΓΜΕΝΕΣ με τα πλέον ενδεδειγμένα  νομικά  μέσα και  από  φερέγγυες  αρχές, όπως  το αμερικάνικο FBI και το δικαστικό γενικότερα σύστημα των ΗΠΑ, αλλά έχουν επιδοθεί εδώ και χρόνια,  σε ένα πρωτοφανές και ανίερο κυνηγητό των κατηγόρων. Δικαστών και μαρτύρων.

Η  αδιάφθορη εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη που διερεύνησε το σκάνδαλο και κατονόμασε τους ενόχους,   παρ΄ ολίγο να βρεθεί στη φυλακή!  Τα ίδια θρασίμια ζητούν τώρα  να κατασπαράξουν και τους προστατευόμενους μάρτυρες. Μοναδικό  φαινόμενο στα νομικά συστήματα όλου του κόσμου.  Πάλι  μια άλλη πρωτοπορία   της χώρας – Μπανανία.

Είναι αυτός, κυρίως,  ο λόγος που μονοπώλησε εδώ  την αναφορά μας στα «νεοστηλιτικά», που δεν είναι παρά αντιγραφή, στερεοτυπική επανάληψη των παλιότερων, όπως τα παραπάνω της κυβέρνησης Δ.  Βούλγαρη. («Τί έχεις, Γιάννη, τί είχα πάντα»).

΄Οντως, τίποτα δε φαίνεται να  κινείται ,να αλλάζει  στην Ελλάδα. Ούτε ο χρόνος!  Το «χτες» που ζέχνει από διαφθορά και βρώμα, είναι  παρόν και  «σήμερα». Και μάλιστα στις περισσότερες κυβερνήσεις από  τη Μεταπολίτευση και μετά.

Με τα πρωτεία, ασφαλώς, να ανήκουν  στο  Μητσοτακικό καθεστώς των ημερών μας. Το πλέον αισχρό και διεφθαρμένο από συστάσεως  ελληνικού κράτους.

Θα βρεθεί, άραγε, «Ηρακλής»  να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία;  Να ρυθμίσει -επαναφέρει τους δείκτες του ρολογιού και τις σελίδες  του ημερολογίου στις κανονικές τους θέσεις; Είναι το ζητούμενο και  προσδοκώμενο. Αλλιώς, αν  δεν υπάρξει,  η βρωμιά  δε θα πνίξει μόνο  ασφυκτικά  έναν ολόκληρο λαό.

Θα αλλάξει, θα υποστεί καθίζηση  και μετάλλαξη  το ίδιο,  το  τόσο πλούσιο και ευέλικτο , λεξικό μιας γλώσσα με ζωή χιλιάδων ετών.   Οι λέξεις της ελληνικής  θα χάσουν πια  τη σημασία και την κυριολεξία τους.  Θα καταντήσουν η χειρότερη εκδοχή των αντωνύμων τους!

Θα λένε οι νεότερες γενιές των Ελλήνων , «θύτης» και θα εννοούν «θύμα». «Κατηγορούμενος» και το νόημά του  θα είναι  «κατήγορος». «Βρώμα και δυσωδία» και θα  το μεταφράζουν σε  μόσχο  και άρωμα!

Θα πρόκειται  για την  αποσύνθεση μιας χώρα σε μόρια έσχατης  εξαθλίωσης.   Ηθική, πολιτική,κοινωνική,  δικαιική, οικονομική και , συνακόλουθα  …γλωσσική!