Από την εθνικιστική Δεξιά στα “εθνίκια” της Ακροδεξιάς και της “πέτσινης” Αριστεράς.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Λεπέν στη Μόσχα

French far-right leader Marine Le Pen forced to defend Putin ...” Η Μαριν Λεπέν  όσο και παλαιότερα ο πατέρας της είχαν εξασφαλίσει ρωσικά δάνεια για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του κόμματος τους, καθώς και  εξαιρετικά συχνές επαφές που είχαν στη Μόσχα τόσο με  τον Πούτιν  όσο και με ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart ιστοσελίδα αναφέρεται στους στενούς δεσμούς που είχε με το καθεστώς Πούτιν  ο  Εθνικός Συναγερμός (RN)”

 Φάρατζ:  “Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία”.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ

Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση και το δυτικό πολιτικό κατεστημένο είναι αιχμάλωτα μιας φιλοπόλεμης Δύσης που οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή και στον όλεθρο”.

 

Βαθιά και αξιοπρεπής υπόκλιση Λαφαζάνη στον επικεφαλής της Gazprom.

(Βαθιά και… αξιοπρεπής υπόκλιση Λαφαζάνη στον επικεφαλής της Gazprom).

 

Ο Καμμένος έκανε ”like” στην ρωσική πρεσβεία που ζητά από τους Έλληνες να… συνέλθουν!

Καμμένος σοβιετικό καπέλο

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας  ενώ αναφέρθηκε και στα θύματα του Ντονμπάς. Τέλος, ζήτησαν από τη χώρα μας να δείξει σοβαρότητα, νηφαλιότητα και γενικότερα να συνέλθει.

***

Ναζί Αδόλφος Χίτλερ,  Φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι , Αυτοκράτορας Χιροχίτο. Οι  περίφημες  Δυνάμεις του ΄Αξονα και οι ισχυροί ηγέτες τους. Και οι τρεις  υπήρξαν  υπερπατριώτες  του εθνικισμού στη Γερμανία., Ιταλία και Ιαπωνία.

Ο Χίτλερ υπήρξε ο αναμφισβήτητος  εμπνευστής της συμμαχίας   και  ο  “ανεπίσημος” αρχηγός τους. Χωρίς το Γερμανό  Ναζί   και  τα  εθνικιστικά  και ρατσιστικά του, παραληρηματικά  οράματα , ήταν αδύνατη  η ανομοιογενής   φυλετική, ιστορική και πολιτιστική   συνύπαρξη   λαών που ασπάστηκαν με πρωτοφανή φανατισμό  τους παρανοϊκούς και εγκληματικούς  ιδεασμούς των  ηγετών τους. Μοναδικός κα ισχυρός  κρίκος της  αλυσίδας, υπήρξε ΜΟΝΟ  το εθνικιστικό ντελίριο, που καλλιέργησαν και οι τρείς στις χώρες τους και τις οδήγησαν στον όλεθρο, αφού πρώτα αιματοκύλησαν  ολόκληρη  την  ανθρωπότητα

Οι  φρενήρεις, υστερικές κραυγές των εθνικιστών εκείνης της εποχής, θυμίζουν έντονα τις  επιδόσεις στο ίδιο σπορ από τα   εθνίκια και τις εθνικιστικές ιδεοληψίες τους στην Ευρώπη  Και μπορεί, μεν  να παρουσιάζουν  μόνο   σχήματα και  ανομοιογενείς συμμαχίες ως «πολιτικά» μορφώματα ,αλλά  ευτυχώς ,   βρίσκονται   σε εμβρυική  κατάσταση  αυτή την ώρα. Ακόμα , τουλάχιστον.

 Νέος Χίτλερ,  ρέκτης  και εμπνευστής ηγέτης,  με τα ίδια εθνικιστικά  και  ναζιστικά με τον παλιό ,οράματα περί “Αρίας”-ξεχωριστής ρώσικης φυλής και ιστορικής  αποστολής    της , ο δικτάτορας της Ρωσίας. Οι μέθοδοι που ακολουθεί, ο Πούτιν ,είναι η αντιγραφή και μάλιστα στις λεπτομέρειες των  σχεδίων  του Χίτλερ. Τα οράματα-εφιάλτες για την ανθρωπότητα, ακριβώς τα  ίδια.

Κι αν σήμερα, δεν κατάφερε  ο Ρώσος δικτάτορας να βρει, με την ευκολία που το έκανε ο  ομόλογός του Γερμανός Ναζί, ισχυρούς συμμάχους σε ηγέτες και κυβερνήσεις, ειδικά στη Ευρώπη, είναι  η νωπή ακόμα στη μνήμη των λαών  του πλανήτη,  εμπειρία του ολέθρου που προκάλεσε στον κόσμο ο  εμπνευστής  της ναζιστική  θηριωδίας.  Οι  καπνοί και οι οσμές  από τα  κρεματόρια  είναι ακόμα αποπνικτικά  και στις ημέρες μας.

Βρήκε ,όμως ,το κάλεσμά του απήχηση σε μια  καθόλου ευκαταφρόνητη  κοινότητα ζηλωτών , φορείς μιας νέας εθνικιστικής αναζωπύρωσης,  που παρατηρείται, τουλάχιστον στην Ευρώπη  και  σχεδόν σε όλες τις χώρες της.  Γαλλία, Αγγλία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, πρωτοστατούν.

Από τη μια ,  η αποτυχία της ιδεολογικής Αριστεράς να συσπειρώσει τον κόσμο της σε ισχυρές κυβερνητικές συμμαχίες και από την άλλη,  ο πακτωλός από ρούβλια που ρέει τα τελευταία χρόνια,  ειδικά  σε πουτινιστές συμμάχους του  στις παραπάνω χώρες, είναι  οι βασικοί   λόγοι που η εθνικιστική προπαγάνδα  βρίσκει στις ίδιες χώρες μια ανέλπιστη   απήχηση σε οπαδούς υπερπατριώτες και αντιευρωπαϊστές.

Έχει ελπίδες, όμως,  να ξανανοίξει νέες μαύρες σελίδες στην ιστορία  της ανθρωπότητας  ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας;  Ελπίζουμε πως  όχι. Πρώτα γιατί το λαϊκό υπόστρωμα που διαθέτει μπορεί να είναι ,μεν, ισχυρό στη χώρα του , δεν είναι,  όμως ίδιο και στη Δύση. Η Λεπέν, ο Φάρατζ και πολύ περισσότερο ο Μιχαλολιάκος, ο Καμένος και ο Λαφαζάνης είναι πολύ λίγοι ,ως ρουβλιοταϊσμένοι  σύμμαχοι του Ρώσου δικτάτορα, για  να απειλήσουν  με τις  εθνικιστικές τους  κορόνες , τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων .   Πολύ περισσότερο   να προκαλέσουν τη σύμπηξη ενός   ισχυρού εθνικιστικού ρεύματος  στις χώρες  τους,  που θα έδινε φτερά   να τολμήσει ο μέντοράς τους στη Ρωσία ,  να ξεκινήσει   έναν τρίτο  παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών , όπως απειλεί.

Από την άλλη,  ο δικτάτορας της Ρωσίας, έχασε τους περισσότερους από τους  παραδοσιακούς συμμάχους του.   Η Δεξιά ,είτε ως   Ακροδεξιά στην Αμερική και την Αγγλία, είτε ως Κεντροδεξιά ή λαϊκή Δεξιά  σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες, όπως στην Ελλάδα, άλλαξε προσωπείο  στις ημέρες μας.  Ως  κύριος φορέας   του πατριωτισμού και κάποτε του σκληρού εθνικισμού  παλιότερα, όπου κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει κυβερνητικές πλειοψηφίες, μετά τις επικίνδυνες διαστάσεις που απόκτησε  για την παγκόσμια κοινότητα η  παρανοϊκή   προσήλωση στα εθνικιστικά οράματα του Νέου Χίτλερ της Ρωσίας  με  άρωμα παλιού  ναζισμού,  ακόμα και με την υπαρκτή πιθανότητα για  το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου, που θα αφάνιζε την ανθρωπότητα, φόβισε  τους ηγέτες της, που  αναγκάστηκαν εσπευσμένα   να “ρίξουν  νερό στο κρασί” τους.  Κι   αν όχι να καταργήσουν  την παραδοσιακή ,πατριωτική  κυτταρική  σύνθεση της παράταξής τους,  να τη  καταστήσουν, όμως,  σε… λάιτ εκδοχή.  Τουλάχιστον να μη θυμίζει την υστερία του ρωσικού  μοντέλου εξουσίας και λαϊκής αποδοχή τους.

Τραμπ στην Αμερική,  ο θεμελιωτής   του Brexit,   Μπόρις  Τζόνσον,  ο Μακρόν,   η Ιταλίδα ακροδεξιά Μπελόνι, ο δικός μας εδώ  «Μακεδονομάχος» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  ακραιφνής πουτινιστής ΄Ορμπαν της Ουγγαρίας…ανέκρουσαν πρύμναν πριν τους καταπιεί  το τεράστιο κύμα του  πουτινικού εθνικισμούς τους. Παράδωσαν τα οράματα του παλιού συμμάχου και φίλου  τους  Νέου Χίτλερ  στην πυρά.

 Αλλά, το περίεργο δεν ήταν αυτό. Στα απόνερα της αλλαγής πορείας  του δικού τους καραβιού, εκεί που θα περίμενε κανείς να  πλέει  μόνο το καράβι της ναζιστικής ακροδεξιάς,  βρέθηκε να πλέει αντάμα και  μάλιστα  πλησίστιο  και το καράβι της …Αριστεράς!   Κυρίως της πέτσινης ,  με  τιμονιέρηδες   τους γνωστούς καριερίστες  της  αριστεροφροσύνης.

Στη Γαλλία ο … παλαντζάρων   Μελανσόν ,   Στην Ελλάδα   τα στελέχη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,  της  ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ,της  ΠΛΕΥΣΗΣ,  ΤΗΣ  ΜέΡΑ25  ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ.  Σε μας εδώ μάλιστα,  σε σημείο,  που  να  μην μπορείς να ξεχωρίσεις πια  … το  Φάντες από το ρετσινόλαδο. Τον υστερικό αντιευρωπαϊσμό ,τον πουτινισμό ή τον ισαποστασικισμό    του Κουτσούμπα  και του Χαρίτση από  την εθνικιστική παράνοια του  Καμένου και του  Μιχαλολιάκου.   Σημεία των καιρών!

 

 

 

Αν βγαίνει ένα καθαρό συμπέρασμα  από όλη αυτή την τραγελαφική κατάληξη  της ανθρωπότητας σήμερα και μάλιστα  λίγες δεκαετίες μετά το καταστροφικό πέρασμα της λαίλαπας του 2ου παγκοσμίου πολέμου είναι τούτο:

Αν θέλει ο κόσμος να επιβιώσει , αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη  και τη συνέχιση της ζωής στις γενιές που έρχονται,   μόνο ένα δρόμος υπάρχει. Εδώ και τώρα κατάργηση  των μοντέλων εξουσίας και του τρόπου  διακυβέρνησης  των χωρών.

΄Όλα τα πολιτεύματα με πρώτο  το αποκαλούμενο κοινοβουλευτικό,  απέτυχαν παταγωδώς να αποσοβήσουν το νέο κίνδυνο  του αφανισμού της ανθρωπότητας. Πέρα από την ,επίσης ,  παντελή έλλειψη  κοινωνικής ευαισθησίας  που δε διαθέτουν  ούτε στο ελάχιστο οι κυβερνήσεις τους.

 Ο εθνικισμός τους,  ο  κρατικισμός   στην  ακραία έκφραση των  ηγεσιών    «το κράτος είμαι εγώ και οι πραιτοριανοί  μου» , το  απάνθρωπο πρόσωπο που δείχνουν οι κυβερνήσεις  κάθε φορά  σε λαϊκά δικαιώματα και αναφαίρετες αρχές και αξίες, η παράνοια , ο μισός πλανήτης να υπερσιτίζεται και ο άλλο μισός να λιμοκτονεί,  οι μη αναστρέψιμες καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, είναι οι πιο τρανές …εγγυήσεις πως ο κόσμος μας , θα πορεύεται   από το κακό στο χειρότερο.

Σήμερα, βρισκόμαστε στο σημείο ΜΗΔΕΝ  (()). Αν δε  σταματήσει εκεί ο δείκτης  και αφήσουμε να  ακουμπήσει  στο -1 ,  σύντομα ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ως πυρηνικός  ή άλλος όλεθρος,  θα καλύψει τον πλανήτη, ως σάβανο  από τη μια ως την άλλη άκρη.

Θα  τους το  επιτρέψουμε;