Από το “βρώμικο ‘ 89” του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη στο “βρώμικο 2024” του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ.

Παραλήρημα ολκής

Documento

Άρθρο-βόμβα του Θανάση Καρτερού για την αποχώρηση του Δραγασάκη

efsyn.gr

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φυγή Δραγασάκη και το παράθυρο για νέο κόμμα -Οι βαρείς υπαινιγμοί εναντίον του από την Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις, έσπευσε να μειώσει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε βαρείς υπαινιγμούς για τη χρονική συγκυρία αποχώρησης του κ. Δραγασάκη από το κόμμα, συσχετίζοντάς την ευθέως με …τα συμφέροντα και τις εξελίξεις στην Attica Bank.

iefimerida.gr

Ο Άδωνις υπερασπίζεται τον Δραγασάκη: Μου κάνει εντύπωση το θράσος των όψιμων υποστηρικτών Κασσελάκη

iefimerida.gr

Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Δραγασάκης

****

Αν ποτέ, μου άπλωνε ο ΄Αδωνις να πιάσω το «βρώμικο» χέρι του  για  χαιρετούρα, κι αφού δεν μπορώ να του το “κόψω”  (σιχαίνομαι τα αίματα), θα του το άφηνα κρεμασμένο στον αέρα μέχρι να το μαζέψει πίσω και να το βάλει στη θέση που το έχει συνηθίσει. Στη «βαθιά του τσέπη»  με τα κλεμμένα από κάθε μεριά και πάντα.

 Ο Δραγασάκης, πάντως,   δεν έχει πρόβλημα να ανταλλάσσει χαιρετούρες με τον ΄Αδωνι. ΄Οπως στη φωτο παραπάνω ,τραβηγμένη προφανώς, μετά από…ειλικρινή καπιταλιστικο-σοσιαλιστική  ανάλυση και αμοιβαία  κατανόηση  περί της ανάγκης  σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος της Αγίας Οικονομίας της Αγοράς.   Εξ ου και οι καλές κουβέντες του Αδώνιδος προς στήριξη του αποχωρήσαντος, παλιού  επαγγελματία της Αριστεράς,  που τον άδειασε κι αυτόν, όπως πολλούς όμοιους του (μένουν κι άλλοι, πάντως), ο μη προσβλέπων  στην Αριστερά ως μπίζνα και καριέρα,  νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Στα χρόνια της λεγόμενης Μεταπολίτευσης, ουδέποτε πολιτικοί λοιδορήθηκαν με τέτοια αγριότητα και συστηματική ,πρωτοφανή ανθρωποφαγία,  όπως ο  Ανδρέας Παπανδρέου το 1989  και  ο  Στέφανος Κασσελάκης σήμερα. Η αιχμή του δόρατος   στις  αήθεις επιθέσεις και τη λάσπη   και τότε και τώρα, υπήρξε , σχεδόν αποκλειστικά  επί  συναπτούς μήνες , η ερωτική-σεξουαλική   ζωή των δύο αντρών για τους συντρόφους που επέλεξαν. (Δήμητρα Λιάνη- Τάιλερ Μακμπέθ)

ΔΥΟ «συμπτώσεις» να επισημάνουμε και στις  ΔΥΟ εποχές και για τους ΔΥΟ πολιτικούς:

  • Σύσσωμο το Γκεμπελιστάν στο «βρώμικο ΄89» ,ακόμα και οι φιλικά προσκείμενες (ως καλοταϊσμένες κι εκείνες), φυλλάδες στον Ανδρέα Παπανδρέου (Λαμπράκης, Μπόμπολας, Τεγόπουλος) , στράφηκαν, έστω και κάποια στιγμή, για λίγο ή πολύ, εναντίον του. Οι σημερινές φυλλάδες (να μη μιλήσουμε για τα λοιπά Μέσα παραπληροφόρησης) ακολουθούν την ίδια τακτική.  Χτυπούν με την ίδια λύσσα και το Στέφανο Κασσελάκη  σε  όποιο κομματικό χώρο κι αν υπηρετούν ή  αυτοπροσδιορίζονται  πως ανήκουν. Η  συζυγική   επιλογή προσώπων και για τους δύο πολιτικούς, που ήταν το αποκλειστικό  τους εργαλείο εκτόξευσης λάσπης, κρυβόταν πίσω από τις …διακηρύξεις –διαβεβαιώσεις, κομματικών αρχηγών και  Γκεμπελίσκων  πως ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ  ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΑ ΚΑΙ  Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ  ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!   35 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ , ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ.
  • Και τότε, το πολιτικό ζητούμενο ήταν -είναι με μια (άρπα -κόλλα) συσπειρωμένη Αριστερά των αρχηγών ( Φλωράκη- Κύρκου), απούσης της βάσης), η αρπαγή      των ιματίων του ΠΑΣΟΚ.  Και τότε και τώρα στο όνομα αυτού του ίδιου εγχειρήματος (σήμερα για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ), οι μέχρι τότε αντίπαλοι Αριστεράς και Δεξιάς…έκαψαν τους φακέλους τους και  συμφιλιώθηκαν. Πέρασαν στην Ιστορία τα  λουκούλλεια γεύματα εκείνων των καιρών,  που παρέθεται στη βίλα του στη Βουλιαγμένη  με τα θρυλικά   ντολμαδάκια ,  ο αρχιερέας της διαφθοράς Κων/νος Μητσοτάκης , μαγειρικής  έμπνευσης  της  εριτίμου  συζύγου του, Μαρίκας.

 

 

 

Το μέγα μάθημα της Ιστορίας που διδάσκει η επιστήμη του Θουκυδίδη από καταβολής κόσμου  με τίτλο  «ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ» ,  φαίνεται να μην το αφομοιώνουν  ποτέ οι μαθητές της στους αιώνες. Κι αυτό είναι  το δράμα και των δύο,  Δασκάλου  και συνουσιαστών .

Ο Κασσελάκης δεν έμαθε πως οι Γκέμπελς όλων των εποχών, των ιδεασμών και των επαγγελματικών τους προσδοκιών,  δεν έχουν μπέσα.  Σκοτώνουν  και τη μάνα τους, “σφάγιο” στο βωμό προσφοράς λατρείας  στο Μαμωνά και την ανάδειξή τους.  Το πάθημα του  αρχηγού  του ΠΑΣΟΚ τότε, δε συνέτισε τον αρχηγό του  ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα

Δεν  μπόρεσε  ο Στέφανος Κασσελάκης  να συλλάβει  και να επεξεργαστεί την αλήθεια και τη σημασία της λαϊκής αγχίνοιας   «ο βασιλεύς απέθανε , ζήτω ο βασιλεύς».  Ο «Φυντανίδης» έφυγε,  ο «Καρτερός» ήρθε. ΄Ιδια «φίδια κολοβά» το 1989 και το 2024.

 Ξαναλέμε, κουραστικά.  Αλλάζουν πρόσωπα και χρόνοι.  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται στα γεγονότα  και τα ζητούμενα.  Τόσο δύσκολο να το καταλάβεις Στέφανε Κασσελάκη;

 

 

 

Λοιπόν;  «Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό» και έβαλες ή αφήνεις καπετάνιους να το κουμαντάρουν  «Βαξεβάνη»,  «Παππά» και «Καρτερό» ;   Ποιοι και πώς θα στηρίξουν το εγχείρημά σου  «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ  », με τα ίδια κατάπτυστα ονόματα, χρόνια τώρα στο κουρμπέτι της απάτης,  που αν τους πάρεις την αργομισθία ή δεν τους «τάξεις λαγούς με πετραχήλια», θα σε κατασπαράξουν σαν ύαινες;   Γιατί ως παθός, δεν έγινες ακόμα και μαθός;

Ποιο είναι το πολιτικό σου πρόγραμμα σε ό,τι αφορά το μέγα ζήτημα  της  σωστής ενημέρωσης των πολιτών ; Και  πώς θα μεθοδεύσεις την κατάρρευση της βιομηχανίας παραπληροφόρησης;

 Θα στηριχτείς πάλι στις νέες      μετεγγραφές από το Ντοκουμέντο, την Εφημερίδα  Συντακτών,Τα Νέα και τη Δημοκρατία στη  Νέα Ελευθεροτυπία  του μιντιάρχη και εφοπλιστή  «Βαγγέλα» με τους Ψαρράδες, τον  Τερζή και τον Παπαχρήστου;  «΄Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς» με ράφτη  του  κουστουμιού, όπως ακούγεται, τον Κρητικό πατέρα σου;

 

 

 

«Νέο κρασί σε παλιό  ασκί δεν μπαίνει», Στέφανε Κασσελάκη,  Τί πας να κάνεις;  Βράζει ο «μούστος» της Βάσης. Κι πας να (δια)κόψεις το βρασμό;  Ξίδι και φαρμάκι θα πεις .  Και σε καμιά περίπτωση  «ψημένο»  στην ώρα του, καλό κρασί.

Λες πως είσαι (και είσαι) έξυπνος άνθρωπος. Αλλά δε φτάνει, Οι έξυπνοι  πολλές φορές, κάνουν τα πιο κουτά πράγματα.

Αν δεν έχεις  τα μάτια σου στραμμένα σε κάθε σου βήμα στην Ιστορία, αν δεν μάθεις από  τα παθήματα των άλλων, αν συνεχίσεις να διαπράττεις τη ίδια  ΄Υβρη, με εκείνους  που αγνόησαν τα μαθήματά της   ή και ασέλγησαν   στο κορμί  της , θα έχεις  την τύχη των ασεβών «ηρώων»  των τραγωδιών  της αρχαίας Ελλάδας.

  Η  «κάθαρση»  θα είναι η  τιμωρία σου. Να το θυμάσαι!