“ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΝΕΣ” ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΑΘΩΟΙ ΜΟΝΟ, ΛΟΓΩ …ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥ!

                                ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Χωρίς δικαιολογίες κα επεξηγήσεις προχωράμε στη δημοσίευση και το σχολιασμό  τριών  επιστολών που πήραμε και κρίναμε πως έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον. Τα κριτήρια επιλογής , δικά μας.  Μπορεί να είναι και λανθασμένα,  μπορεί και όχι. Δε διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο, ούτως ή άλλως.

Πάμε:

1. Υπογράφει ως  “objector”  και  γράφει:

“…Επιτίθεσαι και μάλιστα συνεχώς στους εκπροσώπους  της  διανόησης  της Δεξιάς. Μόνο και μόνο λόγω της ιδεολογικής ή έστω παραταξιακής επιλογής τους. Φυσικά δεν κάνεις το ίδιο για τον Καστοριάδη, τον  Πουλατζά,  τον  Αλεξάκη, τους άλλους διανοούμενους  και ανθρώπους της Τέχνης  της Αριστεράς. …

΄Αδικο αυτό για ένα Ιστορικό  που οφείλει  να τηρεί τη  γραμμή ουδετερότητας και να  μην περνάει απέναντι . Να μην κρίνει  με τα δικά του ιδεολογικά κριτήρια τους “πρωταγωνιστές του ιστορικού γίγνεσθαι”,  όπως γράφεις σε μια κατηγορία…”

***

΄Ακου, αγαπητέ. Αν και είναι τελειωμένο από μας εδώ το ζήτημα  στο οποίο αναφέρεσαι, θα κουράσουμε ,αλλά θα το επαναλάβουμε:

Η Δεξιά πρώτα δεν είναι ιδεολογία. Είναι ιδεοληψία, εμμονή, συμφέροντα, άγνοια, ημιμάθεια. ΄Ενας Δεξιός, συνειδητά ενταγμένος,  είναι πρωτίστως ΑΦΥΣΙΚΟΣ.  Και ως εκ τούτου,   ΑΝΟΗΤΟΣ ( α-ΝΟΥΣ).

Με απλοϊκά, αφελή, ως  ανόητα τσιτάτα, σαν   “το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”, “όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσια” και “αξίες” , όπως  “πατρίς ,θρησκεία , οικογένεια” , δε θεμελιώνεται  δικαίωμα  ιδεολογικής υποδομής  σε αυτή την παράταξη.  ΄Ο,τι δε έχει πυλώνα  και δομική  στήριξη  τη ΦΥΣΗ, είναι εκ των πραγμάτων  καταδικασμένο να ακολουθεί λάθος δρόμο,  να κάνει   επιλογές ερήμην των  ανθρωποκεντρικών, φυσικών  και και απαρασάλευτων αρχών.

…Τούτων ούτως εχόντων, διανόηση,  τέχνη, “γράμματα” είναι…ασύμβατα με Δεξιά τοποθέτηση.  “Στη στεριά δε ζει το ψάρι κι ο ανθός στην αμμουδιά”.

Για να πάρουμε… φωτεινά παραδείγματα κάποιους  “ξεφωνημένους” (δηλωμένους)  Δεξιούς , δικούς μας εδώ, που  το   παίζουν  “διανόηση  και τέχνη”. Πρώτα ονόματα, ηχηρά σαν αυτά που μνημόνευσες στην αριστερή  διανόηση,   δεν υπάρχουν στη Δεξιά.  Δευτεράντζες  είναι και όσων τα ονόματα παραθέτουμε στη συνέχεια, ως… σπουδαίων Δεξιών.

Να βγάλουμε πρώτα έξω το  Χατζηδάκη, που δήλωνε “Δεξιός”, χωρίς να είναι. Ο λόγος; Από πολλούς στο στενό του περιβάλλον ειπωμένος.   Με τη σεξουαλική του ιδιαιτερότητα, χρειαζόταν ισχυρή  κάλυψη στα “πέτρινα χρόνια” για τους  ομοφυλόφιλους.  Για  να μένει ήσυχος στην Τέχνη του.  Μια έξυπνη κίνηση, που όντως τον έσωσε από το διασυρμό και απερίσπαστος  ως δημιουργός,  έδωσε καλό  μουσικό έργο, αλλά και διατύπωσες φιλοσοφικές κουβέντες μεστές και κάποιες  αξεπέραστες.

Να κάνουμε ,λοιπόν, τη λίστα των  Δεξιών “διανοούμενων”, των   “ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών”, όπως είθισται  (αδόκιμοι όροι) να τους λένε. Και πείτε μου (αν δε είναι κάποιος Δεξιός  καραμπινάτος με όλα εκείνα τα κουσούρια  που κουβαλάει σε ένα τέτοιο χώρο) σε ποιον από τους αναφερομένους στη συνέχεια, θα μπορούσε   με τη συνείδησή του αναπαυμένη, να δώσει ψήφο  εμπιστοσύνης και επιλογής ως Διανοούμενο και Καλλιτέχνη;

Κ. Τσάτσος, Π. Κανελλόπουλος,  Ελ.  Γλύκατζη- Αρβελέρ,  Σ. Ράμφος,  Π. Γιανναράς,  Β. Πολύδωρας,  Σ. Τριανταφύλλου, Αρκάς,  Δ. Σαββόπουλος,  Α. Πρωτοψάλτη,  Δ. Γαλάνη,    Δ. Λιγνάδης,  Α. Δοξιάδης.

Ξεχάσαμε κανένα ηχηρό  “τενεκέ” που αρβαλάει στον κατήφορο;  Αν ναι,  ας το πει κάποιος … πριν την αποχώρηση  από το ταμείο αποτίμησης και πληρωμών.

Αν έχει κάποιους ,εκτός των παραπάνω, η Δεξιά, έστω και εκτός   της λίστας  των  κατ΄ ευφημισμό  “ανθρώπων των Γραμμάτων και των τεχνών”, ενδεικτικά είναι κάτι  τύποι υπόκοσμου, λούμπεν  ή του παραδόπιστου συναφιού του “λευκού κολάρου” , όπως ο  Αλαφούζος, ο Μαρινάκης, ο Ράπτης, Ο Χατζηνικολάου,  ο Τράγκας,  ο  Κουρτάκης . Για να μείνουμε στους..αστέρες.

΄Ολους αυτούς  τους   κατηγορούμενους   η Ιστορία  δεν τους αθωώνει,   παρά μόνο για έναν  ξεχωριστό λόγο,  που είναι  ποινική επιταγή, άλλωστε και  της συστημικής δικαιοσύνης.  Το “ακαταλόγιστο της πράξης  στο δράστη”.

΄Αρθρο 34  του ποινικού Κώδικα:

“Η πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη αν, όταν τη διέπραξε, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή διατάραξης της συνείδησης, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό”.  ΄Η, για να το πούμε και βιβλικά,  τους  “άφες αυτοίς ,ου γαρ οίδασι τι ποιούσι”!

Είναι ο  μόνος λόγος που το αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας απαλλάσσει όλους τούτους τους αναίσχυντους   πολέμιους της Φύσης, του Νου, της Λογικής, των αρχέγονων, απαράγραπτων,  διαχρονικών  και απαρασάλευτων  αξιών της ζωής.  Εκείνους τους ασεβείς που δε διστάζουν να λένε, πάνω από το εκβρασμένο πτώμα του Αλάν Κουρντί   (προφυγόπουλο από τη Συρία) :  “Ας καθόταν  στον τόπο του.  Δεν  μπορεί να γίνει  η Ελλάδα  “μαντρί νομάδων” ,  νεκροταφείο  άστεγων και  κολασμένων της γης”.

΄Η ,όπως κομψά το διατύπωσε σήμερα σε συνέντευξή της μια από  το σωρό των διεστραμμένων,  λόγω ακαταλόγιστου,   της  “διανόησης”   της Δεξιάς, η ασεβής και  αμετροεπής   Σώτη  Τρανταφύλου στη γνωστή  ακροδεξιοπορνοφυλάδα :  ” Η εποχή μας είναι εποχή νομάδων: δεν ξενιτεύονται οι άνθρωποι, ούτε επαναπατρίζονται· διαπερνούν τα σύνορα όπως το κατώφλι του σπιτιού τους”!
Πηγή: iefimerida.gr

Türkei Bodrum Aylan Kurdi

Συμπέρασμα μετά απ΄αυτά,  “objector”, έχεις    τα λογικά ανάκαρα να βγάλεις; Αν όχι, άκου  κι αυτό:

΄Οταν μιλάτε εσείς  για Καστοριάδη και Πουλατζά (πολύ περισσότερο για Μαρξ και ΄Ενγκελς)  πρώτα  διαβάστε,  έστω και από περιλήψεις   το  έργο τους.  Και ύστερα, καλό είναι κάθε φορά που μιλάτε για τέτοια “αναστήματα” να πλένετε  το στόμα σας με… αγιασμό.  ΄Οχι από παππά.  “Καθαγιασμένο”  από το ΝΟΥ  και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ .

 

2. “Σύντροφος από το  “Βασιλικό  Λονδίνο”

“Συμπτωματικά σε ανακάλυψα σε αυτό το σάιτ. Και να ομολογήσω πως δεν κατάλαβα από την αρχή  πως είσαι ο  “Αδαμόπουλος του Λονδίνου”. Το ανακάλυψα   μέρες μετά, που έπεσα πάνω  σε ένα κείμενό  σου για το Κολλέγιο ….

΄Εκανα μεταπτυχιακό κι εγώ εκείνη την εποχή σε ένα πανεπιστήμιο στη Βρετανική πρωτεύουσα . ΄Ημουνα από τα παιδιά της ΚΝΕ που είχαμε διοργανώσει μια  εκδήλωση και μουσική βραδιά στο πανεπιστήμιο. Θυμάμαι που έπαιξες βιολί σε εκείνη την εκδήλωση. Και χορεύαμε σε μια τεράστια αίθουσα σε ένα τρελό πανηγύρι, όλοι μαζί,  παραδοσιακούς,  ελληνικούς σκοπούς….΄Ομορφες μέρες   “χωρίς ρυτίδες ακόμα στην ψυχή”…

…Κάνω ένα υπολογισμό. Κοιτάζω την πορεία κάποιων  από τότε και με πιάνει απόγνωση και θυμός. Ξέρεις πόσα παιδιά  “λείπουν” σήμερα  ιδεολογικά  από εκείνη την παρέα μας; Το χειρότερο , πόσοι απ΄αυτούς    έγιναν “Ιούδες”;  Δε λέω ,επειδή   δε μείνανε στο ΚΚΕ. Ούτε εγώ έμεινα.  Αλλά ποτέ δεν “έγλειψα εκεί που έφτυνα” ,δεν έγινα ας πούμε ούτε πρόκειται ποτέ  “Θεοδωρικάκος” … “

***

Σύντροφε, όπως το λες. Δε  μείναμε στο  ΚΚΕ,  αλλά δε “γλείψαμε ποτέ εκεί που φτύναμε”. Μια ζωή στα μετερίζια, όπως τότε, τίποτα δεν άλλαξε.

Χ@σ΄τους αυτούς που λες πως γίνανε “Γενίτσαροι”.   “Δωσίλογοι” είναι  και πέταξαν “τα άγια τοις κυσί”.  Πάντα έχει να επιδείξει τέτοιους  η ιστορία.

Οι  περισσότεροι “αλλαξοπίστησαν”   για το  πρόστυχο  το χρήμα. “Τ‘ άσπρα πουλήσαν το Χριστό, τ’ άσπρα πουλούν και σένα”.  Το ιστορικό παράπονο των έντιμων, των ακέραιων συνειδήσεων.

Αλλά, μην ξεχνάς    την αρχαία διαβεβαίωση   πως ” εκ των γαρ αισχρών λημμάτων τους πλείονας ατωμένους ίδοις αν ή σεσωσμένους (=  οι περισσότεροι από τους  διεφθαρμένους  έχουν κατάρα στη ζωή.   Σοφοκλής).

Δες και άλλο έναν τέτοιο   “Γιούδα”, από τους πολλούς   που  “λείπουν από την παρέα εκείνης  της εποχής”  στο Λονδίνο.  Ρίξε μια ματιά τί γράφαμε στις

Στην εταιρία που διευθύνει η σύζυγος Πλασκοβίτη τα έξι εκατ. του Μηταράκη για… συμβουλές

Οσμή σκανδάλου αποπνέει η χρηματοδότηση με ποσό 5 εκατ. ευρώ (6,2 εκατ. μαζί με τον ΦΠΑ), για συμβουλευτικές υπηρεσίες και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες, ιδιωτικής εταιρίας, της οποίας αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια (COO) είναι η σύζυγος του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη.

***

Διαβάζω και αναρωτιέμαι. Μήπως τελικά η απάτη, η λαμογιά , η διαπλοκή είναι γραμμένα στο γονιδιακό μας βιβλίο; Αποτυπωμένα και μη εξαλειφόμενα;

Τον τύπο, τον Ηλία Πλασκοβίτη,  τον γνώρισα στο Λονδίνο το 1982. Γιος του Σπύρου Πλασκοβίτη, χρόνια τρόφιμου στο Συγκρότημα Λαμπράκη,  έγραφε …περισπούδαστα περί πολιτικής και άλλης ηθικής (!)  άρθρα εκείνη την εποχή στο ΒΗΜΑ.  Με τέτοια λεφτά σπούδαζε οικονομικά  ο γιος του…διανοούμενου  φίλου του μεγαλοαπατεώνα  εκδότη Χρήστου Λαμπράκη,  Ηλίας, στο Λονδίνο.

΄Ηταν γραμματέας  στη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Λονδίνου.  Στα γεγονότα του Κολλεγίου με το βασιλιά και τους εφοπλιστές,  μας το έπαιζε κι αυτός …με τα μας,  τους επαναστάτες.

Μάλιστα , όταν  κατέβηκα στην Αθήνα για να ζητήσω εξηγήσεις από το Μόραλη  για τη στάση τους,  ήρθε κι αυτός από πίσω.  Τάχα να πιέσει, ως Νομαρχιακή, την κυβέρνηση στον αντιβασιλικό μας  αγώνα.

Τότε νόμιζα ακόμα (τόσο αφελής, μιλάμε ) πως ο Ηλίας ήταν καθαρός, Είχε ιδεολογική υποδομή. Πού να καταλάβω τι παιχνίδι  (συμπαιγνία) έπαιζε με το …σύντροφο Πέτρο  Μόραλη.

Αυτό φάνηκε αργότερα, όταν  οι Πασόκοι στράφηκαν αναφανδόν  εναντίον μας και ζητούσαν την “κεφαλήν μας επί πίνακι” , γιατί τα βάλαμε με το βασιλιά κι τους εφοπλιστές με τους οποίους τότε είχε τις καλύτερες σχέσεις ο Ανδρέας Παπανδρέου .

Να΄τος πάλι, λοιπόν,  ο Ηλίας. Στη διαφθορά και τη διαπλοκή ο πρώην Πασόκος και νυν ακροδεξιός και διεφθαρμένος γιος του Σπύρου Πλασκοβίτη. Και έχει κι  άλλα τέτοια, πολλά “ράμματα για τη γούνα” του ο Ηλίας.  Τον έχουμε πάλι καταγγείλει   εδώ παλιότερα για άλλες  κομπίνες.

Παλιάνθρωποι, δεν έχουν το θεό τους!  Πρώτα δε σέβονται τα παιδιά τους .Θα τα κάνουν ίδια με δαύτους. Γιατί, πώς να σταθείς στην κρίση και την εκτίμηση ενός  παιδιού, όταν  μάθει τί κουμάσι, τί κλεφταράς είναι ο πατέρας του; Αν δεν το κάνεις ίδιο με σένα, θα σε φάει ζωντανό.

 

 3. Ο “ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ” (υπο) γράφει:

….(ξεκινά με πολλούς ύμνους για το κόμμα του). …καί τί έχεις να πεις και να σχολιάσεις για  την πρόσφατη ανακοίνωσή μας;

”   Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Θόδωρος Σκυλακάκης στο παρελθόν αναφερόμενοι στα υπέρογκα χρέη της ΝΔ μιλούσαν για «ακραίο φαινόμενο διαπλοκής», ενώ ο τελευταίος έκανε καμπάνια ισχυριζόμενος ότι «τα πήραν ενώ γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν». Σήμερα και οι τρεις είναι βουλευτές και υπουργοί του κ. Μητσοτάκη, που το 2016 δήλωνε πως «βάζω σε τάξη τα οικονομικά της ΝΔ για να μπορέσω εν συνεχεία να βάλω σε τάξη και τα οικονομικά της χώρας».

Τελικά, σε 4 χρόνια αύξησε τα συνολικά χρέη της ΝΔ στις τράπεζες κατά 118 εκατ., φτάνοντας τα 342 εκατ. ευρώ”.

**

Μα λένε πως σε λίγο θα εφαρμοστεί  ο  “πτωχευτικός κώδικας”   και για τον ίδιο τον εμπνευστή του ,το μέγα μπαταχτσή Κυριάκο  Μητσοτάκη για τα  “κόκκινα δάνεια”, τόσο της φαμίλιας ,όσο και της παράταξης που ηγείται.  Δεν αληθεύει;

Αλλά, για να λέμε “τα σύκα- σύκα και τη σκάφη -σκάφη”, φανατικέ  Συριζαίε μου, κι εσείς ως  κυβέρνηση, δε  φροντίσατε να δώσετε λύση με κοινωνικά κριτήρια στο πρόβλημα των  φτωχών  με “κόκκινο δάνειο” που σήμερα ο Κούλης τους με τα 32 διαμερίσματα,  προσφέρει  το σπίτι τους στους   Τραπεζίτες-μασέλες .  Αυτοί τον έκαναν, άλλωστε  πρωθυπουργό.

Να τα λέμε όλα.  Αν θέλουμε να μην είμαστε …”άρρωστοι Συριζαίοι”.