ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΧΑΗΛΙΔΗ. ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

 

Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη

 

Ανατριχιαστική περιγραφή της γιατρού

Η Παντελία Βεργοπούλου, διευθύντρια του ΕΚΑΒ-ΕΣΥ, γενική ιατρός, εντατικολόγος, αναισθησιολόγος που παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του, αναφέρει στο ιατρικό της σημείωμα ότι «η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας κ. Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται στην 46η ημέρα απεργία πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να γνωστοποιήσω ότι ακόμα και στην προσωπική του γιατρό δεν επετράπη η κλινική εξέταση εκ του σύνεγγυς και η επικοινωνία μας ήταν ανάμεσα από κάγκελα και με την παρουσία του αστυνομικού ακριβώς δίπλα μου, καταργώντας έτσι το ιατρικό απόρρητο αφού άκουγε κι έβλεπε όλη μας την επικοινωνία. Τα λευκά αιμοσφαίρια του Γιάννη έχουν πέσει τόσο κάτω από το κατώτερο φυσιολογικό όριο, που πλέον αποτελούν απειλή για τον απεργό. Η Λευκοπενία οδηγεί σε σοβαρή ανοσοανεπάρκεια.

Τα αιμοπετάλια επίσης είναι πολύ χαμηλά κι η Θρομβοπενία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και απειλητικές αιμορραγίες. Συνυπάρχει αναιμία που όλο και επιδεινώνεται, διαταραχή στη λειτουργία του ήπατος, υπασβεστιαιμία. Κλινικά ο απεργός πλέον αναφέρει ότι στην παραμικρή προσπάθεια αισθάνεται οξύ προκάρδιο άλγος (σημάδια ισχαιμίας μυοκαρδίου) και έντονο πόνο στον αριστερό νεφρό. Οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τον ίδιο πως κινδυνεύει πλέον από βαριά οστεοπόρωση.

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Γιάννης και ο αγώνας που δίνει, επιβαρύνονται από τις συνθήκες κράτησής του. Πλήρως απομονωμένος σε ένα θάλαμο-κελί με τέσσερις τοίχους. Χωρίς παράθυρο, εκτός από έναν μικρό φεγγίτη στη μία πλευρά και χωρίς τηλεόραση (παρόλο που η ψυχιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε όταν έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν χωρίς παθολογικά ευρήματα). Βρίσκεται δηλαδή φυσικά και αισθητηριακά απομονωμένος, χωρίς να μπορεί να έχει την παραμικρή συνεχή στήριξη, επίβλεψη και φροντίδα από τους οικείους, τον δικηγόρο και τη γιατρό του.

Ολα αυτά είναι επιβλαβή για τον απεργό, του επιφέρουν πρόσθετο άγχος και συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση του οργανισμού του, καθώς αποτελούν ένα είδος ιδιότυπου βασανισμού. Και το παράδοξο ότι όλα αυτά επιβάλλονται να γίνονται με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, όπου πρέπει δεοντολογικά και ηθικά να μην παραβιάζονται οι κανόνες νοσηλείας και να παρέχονται σε όλους τους ασθενείς αξιοπρεπείς συνθήκες».

***

Έχουν  τόσο αίμα στα χέρια τους, που  εθίστηκαν πια  στις δολοφονίες.  ΄Αλλος ένα νεκρός απεργός  πείνας και μάλιστα αναρχικός, δεν τους νοιάζει.  Θα έχει, άλλωστε κι αυτό το ανοσιούργημα  την  εκλογική  κάλυψη των νυκοκυραίων τους.  Δε θα τους ταράξει  και αυτός ο  φόνος. Θα έχει τη συναίνεση    όσων  τους κρατούν ακόμα στην εξουσία, όχι μόνο για να κλέβουν προκλητικά και ασύστολα ,αλλά και να δολοφονούν. ΄Εγιναν ένα  με τον υπόκοσμο. Η μπόχα τους ξεπέρασε τα σύνορα.

Εδώ και τώρα να αφεθεί ελεύθερος ο απεργός πείνας Γιάννης Μηχαηλίδης. Είναι έγκλημα καθοσίωσης να κρατείται όμηρος ακόμα    και στην κατάσταση που βρίσκεται ,  ετοιμοθάνατος,  μετά από  46 ημέρες απεργίας πείνας.

Ντροπή, αλητήριοι!