ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021. ΣΥΡΙΖΑ. ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΠΟΣOΤΟ ΨΗΦΩΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΝ..

Πέτσας: Σε λίγα 24ωρα δημοσιοποιείται η λίστα με τα κονδύλια στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Στέλιος Πέτσας

Πηγή: iefimerida.gr

Μένιος Φουρθιώτης: Απαντά στο δημοσίευμα για το "κόψιμο" της ...

΄Αρα, από αύριο,  κανονικά  θα πρέπει να σε στείλουν φυλακή,αχρείε και… άπετσε, Πέτσα  για τον τρόπο που διαχειρίστηκες τα δικά μας  λεφτά.΄Οπως θα έκαναν με ένα οποιοδήποτε  κλεφτρόνι για   20 ευρώ. Κι εσύ δεν  καταχράστηκες  ως “ληστής του κολάρου” 20 ευρώ, αλλά 80 εκατομμύρια, που θα τα βγάλουμε εμείς στη φόρα από εδώ.

Δεν είναι 20 τα εκατομμύρια , όπως λες εσύ.  Γι΄αυτό τώρα κόπτεσαι να τα βγάλεις ,για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Αλλά,περιμένουμε πρώτα να δούμε τα ονοματάκια των ξεφωνημένων  “Φουρθιώτηδων”  που ξεκοκάλισαν τα λεφτά μας . ΄Εστω αυτά τα 20 εκατομμύρια.

_________________________________________–

1. Το ερώτημα αν η διαχείριση της πανδημίας του covid-19 στην Ελλάδα είναι η «ιστορία μιας επιτυχίας» ή μάλλον «η επιτυχία μιας ιστορίας» που κάποιοι χρειάζονταν να πετύχει, έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Άρτας, στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης (8th RGC).

Όπως επισημαίνει η κα Γεροβασίλη η πανδημία δεν τέλειωσε με την άρση του lockdown. Η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε σε παγκόσμια κλίμακα και σε όλα τα επίπεδα, ενώ τα μέτρα μαζικής καραντίνας θα έμοιαζαν αδιανόητα πριν την πανδημία. Αναδείχθηκε όμως και ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Η επιτυχής διαχείριση του lockdown στην Ελλάδα οφείλεται και στο ότι έγκαιρα εισακούστηκαν οι επιστήμονες αλλά και στο ότι το πολιτικό σύστημα επέδειξε πρωτοφανή ομοθυμία.

***

Ξαναγύρισαν οι Συριζαίοι στην πριν του 2015 αισχρή δημαγωγική προπαγάνδα. ΄Ισως ακόμα πιο αισχρή και λαϊκίστικη.

Σου λέει μέσα της η πονηρή, ως …”βλαχάρα”  Γεροβασίλη από την Άρτα, που στο κεφάλι  της, αν στέκει κάτι ακόμα,  είναι μόνο  το παλιομοδίτικο,  παλαιοκομματικό  (και ως τέτοιο ανήθικο) μυαλό της.

“Στηρίξαμε κανονικό συνταγματικό πραξικόπημα. Δεν έχει γίνει  τέτοιο πράμα από  στη χώρα εν μέσω  “Δημοκρατίας”.  Κάναμε τη μεγάλη πατάτα. Και λέμε μάλιστα πως είμαστε και αριστερό κόμμα!”

Και τι κάνει τώρα;  Σαν τον αρχιψεύτη, που για να σκεπάσει το  ένα ψέμα αραδιάζει το ένα μετά το άλλο τα παλαβά, βγαίνει να μας πει  πως ,ναι, -ρε παιδιά,  κάναμε το πραξικόπημα αλλά ήταν…αναγκαίο!  Σε παγκόσμια, μάλιστα, κλίμακα.  Για το…δημόσιο αγαθό της υγείας!  (΄Ελεγε τα ίδια και ο Παπαδόπουλος και έκανε την… επανάσταση,  για να σώσει το αγαθό  της… υγιούς εθνικοφροσύνης).

Δε είναι ανόητη.  Είναι ένα από τα  κουτοπόνηρα ,παλαιοκομματικά απομεινάρια. Και φυσικά ούτε μπορεί ούτε θέλει να μας απαντήσει στα παρακάτω ΛΟΓΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ και ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΕΩΤΗΜΑΤΑ:

  1. Το πραξικόπημα που στηρίξατε ως Αντιπολίτευση  ,γιατί λέτε ,ακόμα και τώρα, πως ήταν αναγκαίο,  τί προσέφερε; Πέρα από την ψυχοπάθεια που μοιράσατε σε όλη η χώρα και την καταστροφή της οικονομίας;
  2.  Κι αν προσέφερε και ήταν αναγκαίο ,  γιατί τώρα που το σταματήσατε ,  χωρίς  ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΄Η ΦΑΡΜΑΚΟ : α. ούτε ο ιός νικήθηκε, αλλά β. ούτε… εκατόμβες νεκρών,με αιτία το συγκεκριμένο  ιό υπάρχουν.   Ο κόσμος στις παραλίες έπρεπε να πεθαίνει σήμερα  σαν τις μύγες, σύμφωνα με όσα λέγατε στην προπαγάνδα σας  κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. ΄Η μήπως δεν πεθαίνουμε,  επειδή μας κάνατε…άτρωτους με  το απαραίτητο lock down σας ;
  3. Η Σουηδία που δεν έκανε τέτοιο ακροδεξιό πραξικόπημα ,πόσους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ νεκρούς έχει από τον κορόνα και ΠΟΣΟΥΣ  αναλογικά  η Ιταλία,που επέβαλε στυγνή δικτατορία;
  4. Η Ταϊβάν , η Ν.Κορέα, το Βιετνάμ που πήραν άλλα μέτρα και όχι τα δικά σας δικτατορικά,  γιατί δεν έχουν ούτε κρούσματα πολλά και φυσικά  καθόλου ή ελάχιστους νεκρούς;
  5. Η σοβαρή, παγκόσμια  ιατρική κοινότητα και  όχι τα λαμόγια του ΠΟΫ και οι  θεομπαίχτες  “Τσιόδρες” , παραδέχεται πως :  α.Ο  ιός υπήρχε και δεν το γνώριζαν.β. Πάντα πέθαιναν, από το συγκεκριμένο  ιό άνθρωποι, αλλά δεν ήξεραν την αιτία του. Το θεωρούσαν βαριά γρίπη και πνευμονοπάθεια.  γ.΄Οταν ξέσπασε στην Κίνα, εντοπίστηκε  ο ιός,   Κι από εκεί ξεκίνησε το  κακό και κατέληξε σε πανδημία. Εξαιτίας της απάτης  της κινέζικης κυβέρνησης και  του  ΠΟΥ  ,που δεν ενημέρωσαν εγκαίρως. δ. Η πανδημία με τη κερδοσκοπική μανία της βιομηχανίας παραπληροφόρησης  πήρε πια διαστάσεις  παραμυθιού και   συνωμοσιολογίας.  ε. Οι νεκροί που χρεώθηκαν στον Κορόνα, καμιά σχέση δεν έχουν  με την  πραγματική αιτία θανάτου. Η πλειοψηφία των δηλωθέντων   ως κορονοϊονεκροί  είχε  άλλες σοβαρότερες αρρώστιες.  Χαρακτηριστικό το παράδειγμα  σοβαρού λοιμωξιολόγου. ” Αν σε πυροβολήσουν  με σφαίρα στο κεφάλι κι αμέσως  μετά σου δώσουν και μια  μπουνιά, δε θα πεθάνεις από  την μπουνιά,αλλά από τη σφαίρα”!

Οπότε…ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΤΩΣ ΕΧΟΝΤΩΝ , Γεροβασίλη, άσε τα κουτοπόνηρα και τα ψόφια.  . Ξέρετε πολύ καλά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ  πως  έχετε  κάνει χαρακίρι.  Είστε τελειωμένοι.

Μόνο ένας  δρόμος υπάρχει μήπως και  νεκραναστηθείτε.  Να βγείτε ευθαρσώς και α.  να ζητήσετε συγγνώμη,αλλά  και να δρομολογήσετε την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του Κ. Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας.   Είναι ο βασικός  ένοχος τον οποίον, όμως, καλύψατε με συμφωνία.. β. να παραδεχτείτε το μέγα σφάλμα της επικρότησης του συνταγματικού  πραξικοπήματος  του Κούλη που συνυπογράψατε και με τα δυο σας χέρια. Και να χτυπήσετε αμείλικτα τον κοινοβουλευτικό δικτάτορα Κυριάκο Μητσοτάκη γι αυτό το έγκλημα .

Αλλιώς, είστε ΟΛΟΙ ίδιοι. Και δε θα είναι καμιά έκπληξη, αν  θα βρεθείτε  στις  επόμενες εκλογές (τέλος 2020, ΄Ανοιξη  2021)   με  μονοψήφιο αριθμό σε ποσοστό ψήφων του εκλογικού σώματος. Διότι,ανόητοι, δεν έχετε ΤΙΠΟΤΑ  “λαμβάνειν” από Δεξιά σε ψήφους. Η μόνη μεγάλη “δεξαμενή”, είναι η ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ .  Οι πολίτες αυτοί,  βέβαια, μετά από όλα τούτα, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ  και πάλι (σχεδόν 4.000.000) ,αντί  να σας δώσουν  συχωροχάρτι. Γιατί είναι οι μόνοι που δεν είναι ηλίθιοι και καιροσκόποι.

Πιο ανόητη  Αντιπολίτευση  δεν υπήρξε  στη χώρα από συστάσεως  ελληνικού κράτους!

2. Novartis: Νέος εξωδικαστικός συμβιβασμός 678 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ για δωροδοκίες σε γιατρούςΣυνεχίζονται τα εξωδικαστικά «παζάρια» για να κλείσουν οι διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που προκύπτουν στο πλαίσιο του σκανδάλου Novartis.

Κωνσταντίνος Φρουζής ανακοίνωση: «Ουδεμία σχέση είχα με τους επαγγελματίες υγείας»

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής σε δήλωση του, στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, αναφέρει τα εξής: «Είκοσι οκτώ και πλέον μήνες από τη δημοσιοποίηση της «υπόθεσης Novartis», ο πρόσφατος συμβιβασμός της εταιρείας αυτής με το Αμερικανικό Κράτος, στην κατάρτιση του οποίου ουδεμία συμμετοχή κι ανάμειξη είχα, κονιορτοποίησε κυριολεκτικά ό,τι είχε απομείνει να αιωρείται από τον ψευδή ισχυρισμό που στήθηκε και διατυπώθηκε από διάφορα «κέντρα» στη Χώρα μας· ότι δήθεν δηλαδή δωροδόκησα πολιτικά πρόσωπα, καθώς, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από όλη την έρευνα και τα σχετικά έγγραφα, ουδεμία δωροδοκία πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων υπήρξε. Τα ίδια σε απόγνωση πλέον «κέντρα», προσπαθούν τώρα, ταυτίζοντας με με την ανωτέρω εταιρεία, ως να ήμουν ιδιοκτήτης της, να μου αποδώσουν ευθύνη για αθέμιτες πρακτικές στις σχέσεις της με ιατρούς και επαγγελματίες Υγείας (κρατικούς ή μη).

***

Προσέξτε αυτό που λέει ο παλιάνθρωπος:

“Τα ίδια σε απόγνωση πλέον «κέντρα», προσπαθούν τώρα, ταυτίζοντας με με την ανωτέρω εταιρεία, ως να ήμουν ιδιοκτήτης της, να μου αποδώσουν ευθύνη για αθέμιτες πρακτικές στις σχέσεις της με ιατρούς και επαγγελματίες Υγείας (κρατικούς ή μη)”

Γιατί, ρε Φρουζή,  δεν το λες αλλιώς;   Η εταιρία σου την εποχή που έκαναν τις βρωμιές και  ήσουν επικεφαλής της    στην Ελλάδα,  δεν…τόλμησε να χρησιμοποιήσει   εσένα στους αποδεδειγμένους πια  χρηματισμούς  πολιτικών και γιατρών,  επειδή ήξεραν το πόσο …έντιμος και αξιοπρεπής είσαι και εσύ   δεν κάνεις τέτοια! Και σε κρατούσαν μόνο για ξεκάρφωμα, βιτρίνα εντιμότητας.   Τη δε  βρώμικη δουλειά την είχαν αναθέσει σε άλλον… απ΄έξω. Τον οποίο, όμως, εσύ,  ως έντιμος και μη …ανακατευόμενος με τα πίτουρα ,  δε γνωρίζεις ως όνομα   . (Αν θες, βέβαια  σου  λέμε εμείς,που τον ξέρουμε σαν κάλπικη δεκάρα).

Τόσο γελοίος, τόσο ασεβής, τόσο παλιάνθρωπος. Τον φτύνουν πανταχόθεν και λέει…δροσίζομαι!

3.Ειρωνείες της  Ακρίτα για το Netflix, απάντησε με “χοντράδες”

Αφορμή τα όσα είπε και έγραψε ο βουλευτής για το Netflix ως εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας

 

“΄Αναψαν τα αίματα ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την Ελενα Ακρίτα, με αφορμή τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ για το Netflix το οποίο χαρακτήρισε εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας. Η Ελενα Ακρίτα σχολίασε ειρωνικά τις αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σημείνοντας ότι στην “χούντα ο κόσμος τρύπωνε τη νύχτα σε παράνομες γιάφκες κι έβαζε Netflix με χαμηλωμένο ήχο” διακωμωδώντας το σχόλιο του βουλευτή. Εξαλλος εκείνος λίγη ώρα αργότερα απάντησε στην δημοσιογράφο μέσω των social media, κατηγορώντας την ότι “αραδιάζει fake news και κάνει αισχρές σεξιστικές επιθέσεις σε γυναίκες της κυβέρνησης” και χαρακτηρίζοντάς την “η εθνική άγαμη θυγατέρα”.

***

“Εθνική χωροφύλαξ” και “εθνική, άγαμη θυγατέρα”!

Επιτυχημένες ατάκες κι ας είναι από το ανύπαρκτο  ή “παγωμένο” συνήθως   χιούμορ δεξιών κοντυλοφόρων.

΄Ομως, καλές ατάκες  και προπαντός απολύτως…ανταποκρινόμενες στο συγκεκριμένο “πρόσωπο”  .  Να είμαστε δίκαιοι.

4. ΠΩΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των εκβιαστών: Εμπρησμοί, εκρήξεις, ξυλοδαρμοί και… κυνομαχίες

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των εκβιαστών: Εμπρησμοί, εκρήξεις, ξυλοδαρμοί και... κυνομαχίες

Ονόματα και φωτογραφίες θέλουμε. Να τα βλέπουν παιδιά ,συγγενείς,φίλοι τους   και να κρύβονται.΄Η να τους ξεβρακώνουν,  αν δεν τα τρώγανε μαζί.

Μην κρύβετε τις μούρες τους ,γιατί  ήταν κάποτε  δικοί σας.

 

5.Ποιο ήταν το «troktiko

εφυσν

Το μπλογκ «troktiko» δεν είχε βέβαια καμιά σχέση με ερευνητική δημοσιογραφία. Οι «αποκαλύψεις» του είχαν συνήθως τη σοβαρότητα του κίτρινου κουτσομπολιού, όταν δεν έφταναν στην ανοιχτή παραπληροφόρηση και συκοφαντία. Γνωστό έγινε κυρίως όταν ξέσπασε η προσωπική διαμάχη Τριανταφυλλόπουλου – Αναστασιάδη. Ο «Ιός» έχει καταγράψει παλιότερα χαρακτηριστικές αναρτήσεις των δύο πλευρών:

– Troktiko: «Μάκη γιατί δεν έγραψες σε ποιον ανήκει το πλοίο-σκυλοπνίχτρα που λένε οι Γερμανοί; Μήπως στον κουμπάρο σου; Γιατί το απέκρυψες; Βαρδινογιάννης, σου θυμίζει τίποτα;»

– Zougla: «Ζορίζεται τώρα ο Κοντομηνάς, γιατί είναι σίγουρο ότι ο troktikoς απατεώνας δεν μπορεί πλέον να του προσφέρει καμία στήριξη».

– Troktiko: «Αυτός είσαι Μάκη Τ. που εκτελείς εντολές και συμβόλαια επιχειρηματιών όπως του Κουρή, του Βγενόπουλου και… των άλλων ανθρώπων που είναι πίσω σου και φορτώνουν με χρήμα».

– Zougla: «Εφθασαν το έσχατο σημείο σαπίλας και διαφθοράς, εκβιάζοντας τον Μπόμπολα μέσα από το troktiko τους».

– Troktiko: «[Αγαπητέ Μάκη…] Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο “Πρώτο Θέμα” για να σκοτώσεις τον Θέμο όπως ο ίδιος είπες σε μένα και στον δικηγόρο σου Γ. Αγιοστρατίτη. Είχες μαζί σου το όπλο. Προσπάθησα να σε σταματήσω. Ο Θέμος πράγματι δεν ήταν στο γραφείο. Μην επιχειρήσεις να κάνεις το ίδιο με μένα. ΄Αδικος κόπος. Δεν με νοιάζει. Τζάμπα… μάρτυρα θα με κάνεις».

– Zougla: «Μικρέ τυφλοπόντικα του διαδικτύου, μάθε ότι η μετεξέλιξή σου σε ενεργούμενο του εργολάβου και του κλέφτη, δεν πρόκειται να προστατέψει ούτε εσένα ούτε τα αφεντικά σου… Ούτε καν τους μπάτσους και τους υπόδικους ηγούμενους, που εξυπηρετούν το βρώμικο ιστοεξάμβλωμά σου».

– Troktiko: «Αυτό το λέμε στον εκβιαστή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον φίλο του Νίκο Χατζηνικολάου που είναι ο σπόνσορας και ο επίσημος διαφημιστής του συκοφάντη».

– Zougla: «Ο επιχειρηματίας και ο υποτακτικός του, διαχειριστής του trash-blog troktiko, έχουν προφανώς χάσει την ψυχραιμία τους… Είναι αλήθεια, τον βρωμιάρη του troktiko θα τον πάμε μέχρι το τέλος, όχι για την ίδια τη μίζερη ζωή του, αλλά για τα κοπρόσκυλα που κρύβονται από πίσω».

Περισσότερα στοιχεία μπορεί κανείς να αναζητήσει στο δημοσίευμα του «Ιού» («Ελλάς, Ελλήνων, Τρωκτικών;», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 1.8.2010, https://bit.ly/2BpbxWy).

Με ευκολία δημοσιεύονταν στο μπλογκ οι κλασικές συνωμοσιολογικές θεωρίες, οι αντισημιτικοί ισχυρισμοί ότι στην Ελλάδα δεν φορολογούνται οι Εβραίοι, ενώ δεν έλειπαν και οι ψυχροπολεμικές αντικομμουνιστικές επιθέσεις: «Είναι ξεφτίλα και ντροπή και αηδία από τους ψευτόμαγκες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ να πάνε να καταλάβουν την Ακρόπολη. Ανανδροι και προδότες μιας χώρας με πολιτιστική και όχι μόνο ιστορία. Δεν υπάρχει όμως δικαιοσύνη στην Ελλάδα για να τους συλλάβει και να τους μπουζουριάσει», ζητούσε το μπλογκ που κατά τα άλλα υπερασπιζόταν την ελευθερία της έκφρασης!

Περιττό να προσθέσουμε ότι εκείνος που είχε εξυμνήσει το μπλογκ, από το βήμα μάλιστα της Βουλής, δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Καρατζαφέρη: «Το troktiko είναι μία από τις πιο σοβαρές ιστοσελίδες» (23.12.2009).

Η εμπλοκή Σφακιανάκη

Οσοι απορούν για την ανάμιξη Σφακιανάκη στην υπόθεση, ασφαλώς έχουν στο μυαλό τους την εικόνα ενός υπερειδικευμένου σούπερ αστυνομικού, την οποία καλλιεργούσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης τη δεκαετία του 2000. Αλλά, όπως έχει αποδειχτεί και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά (βλ. τη σχετική έρευνα του Κώστα Εφήμερου και του Γεράσιμου Λαβιτσάνου του «The Press Project», https://bit.ly/3eYyDle).

Ο Εμμανουήλ Σφακιανάκης στο βήμα του 5ου Συνεδρίου για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (9.2.2016)Μotion Τeam / Τρυψάνη Φανή

Από την απόφαση του Αρείου Πάγου προκύπτει μια ιδιαίτερη σχέση του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με τον Γκιόλια.

Πώς οι δολοφόνοι επιχείρησαν να εμπλέξουν αντιεξουσιαστές

Ο κ. Σφακιανάκης εμφανίζεται να συμβουλεύει τον δημοσιογράφο για το πώς θα αποφύγει μηνύσεις και αγωγές προσώπων που θεωρούν ότι θίγονται από τις αναρτήσεις του, ενώ τον προειδοποιεί και για τον κίνδυνο να δεχτεί προσωπική επίθεση. Ενα χαρακτηριστικό απόσπασμα της απόφασης είναι αποκαλυπτικό:

«Ο κατηγορούμενος, τον Φεβρουάριο του 20…, είχε την ιδιότητα του Τμηματάρχη του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Κατά τον ανωτέρω χρόνο, στην εν λόγω υπηρεσία, της οποίας αυτός προΐστατο ως Τμηματάρχης και ήταν αρμόδια για τη διενέργεια προανάκρισης επί εγκλημάτων που τελούνταν μέσω διαδικτύου, είχαν υποβληθεί αρκετές μηνύσεις κατά του, άγνωστου στο κοινό, διαχειριστή του ιστολογίου με την ονομασία [troktiko], με αφορμή συκοφαντικά εναντίον των μηνυτών δημοσιεύματα στο ιστολόγιο αυτό.

Διαχειριστής του συγκεκριμένου ιστολογίου ήταν ο ήδη δολοφονηθείς, στις 19.7.2010, δημοσιογράφος Σ[ωκράτης] Γ[κιόλιας]. Το γεγονός αυτό το γνώριζε ο κατηγορούμενος, εφόσον, όπως προκύπτει από τις κατωτέρω αναφερόμενες αναλυτικά μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων του στενού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου, αυτός βρισκόταν σε τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο οποίος του παρείχε αρωγή για την επίλυση διαφόρων τεχνικών ζητημάτων του ιστολογίου και όχι μόνο.

Πράγματι, σύμφωνα με τις μαρτυρικές αυτές καταθέσεις, οι συμβουλές του κατηγορουμένου δεν περιορίζονταν στα τεχνικά θέματα, τα οποία αυτός κατείχε λόγω της θέσης και της εμπειρίας του, αλλά παρείχε στον διαχειριστή του εν λόγω ιστολογίου (Σ[ωκράτη] Γ[κιόλια]) οδηγίες για τη διατήρηση της ανωνυμίας του και τη διαχείριση των παραπόνων των πολιτών, σε σχέση με τις αναρτήσεις του, οι οποίες ήταν συχνά συκοφαντικές, γεγονός που ο κατηγορούμενος γνώριζε, εφόσον όπως ο ίδιος αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημά του για τον Σ[ωκράτη] Γ[κιόλια] (σελ. 9 § 7), “συκοφαντούσε πολίτες μέσω των δημοσιευμάτων του, οι οποίοι του είχαν υποβάλλει μηνύσεις”. Μάλιστα, προέκυψε ότι, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του τελευταίου, ο κατηγορούμενος τον προειδοποίησε να είναι πολύ προσεκτικός για το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω σχέσης τους, ενόψει της επικείμενης έρευνας στην οικία του Σ[ωκράτη] Γ[κιόλια] (επί της οδού…, στην…), με αφορμή τη μήνυση του Γ. Ψ. κατ’ αυτού, ως διαχειριστή του εν λόγω ιστολογίου, η οποία υποβλήθηκε στην υπηρεσία του κατηγορουμένου (Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), ο τελευταίος δεν ενήργησε με την επιβαλλόμενη μυστικότητα και υπηρεσιακή εχεμύθεια, ώστε να διευκολύνει την ανεύρεση στοιχείων αποδεικτικών της καταμηνυθείσας πράξης.

Αντιθέτως, αυτός, επιχειρώντας να απεμπλέξει τον Σ[ωκράτη] Γ[κιόλια] από τις ποινικές του ευθύνες, την προηγουμένη της προγραμματισθείσας κατ’ οίκον έρευνας, τον ενημέρωσε σχετικά, ώστε να του παράσχει τη δυνατότητα να απομακρύνει από τον χώρο της οικίας του την κεντρική μονάδα του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, προκειμένου να καταστεί αδύνατη η σύνδεσή του με το πρόσωπο του διαχειριστή τού συγκεκριμένου ιστολογίου.

Και τούτο διότι, ο κατηγορούμενος, ως εκ της εμπειρίας του γνώριζε ότι από τη διερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων του υπολογιστή μπορούσε να ανευρεθεί η φόρμα-ιστοσελίδα εισαγωγής στο μπλογκ “troktiko”, στην οποία εισερχόταν ο διαχειριστής με τη χρήση κωδικών για να προβεί στις διάφορες αναρτήσεις και να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Πράγματι, ο Σ[ωκράτης] Γ[κιόλιας] έσπευσε να απομακρύνει την κεντρική μονάδα του υπολογιστή του και να την αντικαταστήσει με άλλη, με τη συνδρομή του αδελφού του, Π[ερικλή] Γκιόλια]. Συνεπεία αυτού, κατά τη διενέργεια της έρευνας που έγινε, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, τόσο στην οικία του Σ[ωκράτη] Γ[κιόλια] όσο και στην εταιρεία που εργαζόταν […] ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων ο ένας ήταν αυτός που είχε, κατά τα ανωτέρω, αντικαταστήσει, από την έρευνα των οποίων ουδέν διαπιστώθηκε, όπως προκύπτει από το από 13.2.2010 έγγραφο της Υπηρεσίας του κατηγορουμένου».

Η μαρτυρία των οικείων

Σύμφωνα με άλλο σημείο της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο αδελφός του δολοφονηθέντος Π[ερικλής] Γ[κιόλιας] στην από 23.2.2016 ανωμοτί –ως πολιτικώς ενάγων– κατάθεσή του προς τον ειδικό ανακριτή-εφέτη, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως «συμπληρωματικά θέλω να αναφέρω ότι τις μέρες πριν από τη δολοφονία του ο αδελφός μου μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Σ[φακιανάκης], Διοικητής στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Του μίλησε με ασάφειες και του είπε αυτές τις επόμενες 15 μέρες να προσέχεις. Αυτό προβλημάτισε πάρα πολύ τον αδελφό μου.

****

“Ταρζάν” (“κατά κόσμον”, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος) και  Εμμανουήλ  Σφακιανάκης κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ωραίοι!
Ποιος Αλβανός αρχηγός Μαφίας  στον Κορυδαλλό;  Και ποιος    Θέμος  Αναστασιάδης εν ζωή;  Αγγελούδια τούτοι.
Η “κόπρος του Αυγείου”. Ηρακλής,θα βρεθεί;