ΕΚ ΝΕΟΥ “ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ” ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ!

1. α. Ολοταχώς σε νέο μνημόνιο

“Πώς οι κυβερνητικές επιλογές στο οικονομικό πεδίο μάς στέλνουν στην αγκαλιά του ESM

Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι πλέουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα όσον αφορά την οικονομία αλλά και την κοινωνία στη μετά την πανδημία Covid-19 εποχή. Είναι ωστόσο χρήσιμο να ξέρουμε τι μας ξημερώνει, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης δεν μεριμνά (τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν το έχει πράξει) ώστε το χτυπημένο πλοίο να βρεθεί σε υπήνεμα ύδατα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ακόμη δεν έχει εξέλθει από την εποπτεία και ούτε κατά διάνοια δεν έχει συνέλθει από τη μνημονιακή εποχή, ενώ οι αναφορές του πρωθυπουργού για «ευρωομόλογο», που θα μπορούσαν να συνιστούν ρεαλιστική παρέμβαση στο τοπίο της κρίσης, ξεχάστηκαν πολύ εύκολα μετά τη άρνηση του Βερολίνου”.

β.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 20,2% το προβάδισμα της ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη -Η αξιολόγηση των υπουργών

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνεται το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%, ενώ καταγράφεται και η κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

***

΄Εχτε υπόψη σας τι είναι το Σύνδρομο Στοκχόλμης;

“Είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς. Αυτά τα συναισθήματα γενικά θεωρούνται παράλογα υπό το πρίσμα του κινδύνου ή ρίσκου που υπέστησαν τα θύματα, τα οποία θεωρούν ουσιαστικά, την έλλειψη κακοποίησης από τους απαγωγείς ως μια πράξη καλοσύνης”.(ΒΙΚΙ)

 

Οι οπαδοί της Δεξιάς, είναι θύματα αυτού ακριβώς του Συνδρόμου. Μαζοχιστές. Δε μιλάμε για τους μεγαλοΔεξιούς με τα μεγάλα πορτοφόλια  και τα ανομολόγητα συμφέροντα. Για το πόπολο, για το μικροσυνταξιούχο, το μικρομεσαίο, τον εργάτη, τον αγρότη λέμε.  Αυτόν ακριβώς που φτύνει η “Εκάλη” . Και δεν  τρέμει το χέρι του, όταν φτάνει  στις κάλπες να το ρίξει δαγκωτό  στον εκπρόσωπο, υπηρέτη  και τρόφιμο  των μεγάλων συμφερόντων Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευτυχώς, είναι λίγοι. Το 25% του ελληνικού λαού που με τα τερτίπια του εκλογικού νόμου, μπορούν να δίνουν  αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Αλλά, καλά αυτοί. Είναι άρρωστοι ψυχολογικά. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης από το οποίο πάσχουν πλέον,  θεωρείται από  τα  πιο βαριά και αθεράπευτο.

Οι άλλοι,οι μη δεξιοί,όμως, όσοι δεν έχουν υποδουλωθεί  σε ψυχαναγκασμούς ή συμφέροντα; Γατί σήμερα δεν είναι στους δρόμους. Γιατί το “Μαξίμου” είναι ακόμα στη θέση του;

Είσαστε καλά στα μυαλά σας; ΄Η  μήπως έχετε κι εσείς ψιλοϋποστεί   το ίδιο σύνδρομο,όπως  λίαν σοβαρώς μας διαβεβαιώνουν οι πέτσινες δημοσκοπήσεις του Μαρινάκη και του Αλαφούζου;

Ακούστε αυτό και σημειώστε το:

Πλέουμε  πλέον  σε αχαρτογράφητα νερά. Το πλοίο έχει πάρει  επικίνδυνη, μη αναστρέψιμη κλίση .΄Οπως το 2008. Τα λέγαμε και τότε, πριν γίνει το κακό. Το ξαναλέμε  σήμερα. Η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει! Πριν το ανακοινώσουν οι κοντυλοφόροι, όταν  πάρουν την άδεια, σας το υπογράφουμε.

Η επάρατη παράταξη,που και τις  δυο φορές ήταν αυτή που  πέταξε το σκάφος της χώρας στην ξέρα,  ξέρει το μυστικό. Πρώτος διδάξας ο Κώστας Καραμανλής. Το εγκατέλειψε τότε ο πανάθλιος “ανιψιός” και ο Αλέξης τον έβγαλε με βάρκα  στη στεριά σώο και αβλαβή.Ο διασωθείς, σε αντάλλαγμα του πρόσφερε τον βαμμένο καραμανλικό Πάνο Καμμένο, για να κάνει ο σωτήρας Αλέξης Τσίπρας κυβέρνηση.

Ο Γνωστός ναυαγοσώστης της Δεξιάς Αλέξης Τσίπρας!  Ειδικότης αποκτηθείσα και μηδέποτε αποβληθείσα .  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Και ήρθε η σειρά του, να του πετάξει το σωσίβιο ο Αλέξης τους.

Κι αυτός σύντομα θα εγκαταλείψει το  βυθιζόμενο σκάφος. Αλλά,  όπως και ο άλλος “επώνυμος”, ως ανιψιός, τώρα και  τούτος, ως ο υιός,  θα τη σκαπουλάρει. Κι ας διέπραξε έγκλημα καθοσίωσης.

Είναι η νέα ΟΜΕΡΤΑ του Αλέξη Τσίπρα με την ανίερη παράταξη. Για να πάρει πάλι ο Αλέξης την εξουσία.  Θα  αφήσει και τον Κούλη   ατιμώρητο. Σύντομα θα ιδιωτεύει σε καμιά Βουλιαγμένη και ο Κυριάκος. Θα  παραγγέλλει  και τούτος  στις κοσμικές ταβέρνες αλανιάρες τσιπούρες ,όπως ο Κωστάκης στη Ραφήνα.

Πώς και γιατί νομίζετε υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας  δήλωση υποταγής στο Μαξίμου με την περίφημη ατάκα  ” ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”; Τώρα ,αφού έκλεισε  η συμφωνία, θα ξεκινήσει ο Αλέξης, τάχα μου σκληρή αντιπολίτευση. Και θα το γυρίσει πάλι στην παλαβή, τη  γνωστή, πριν κυβερνήσει, δημαγωγική γλώσσα.

. Ντροπή Αλέξη Τσίπρα!  Χίλιες φορές  ντροπή σου!

Υ.Γ 1. Βουλιάζουμε.  “Κι  εκεί που λέγαμε Δόξα στο θεό, τώρα  πάλι Παναγιά  βοήθα”.  ‘Ατιμο πράμα  το κομματικό Σύστημα.

2. Ας το κάνουμε επιτέλους! Πάρτε “κασμάδες κατεδάφισης”. Τολμήστε, ξεκινήστε.

 

2.ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΛΣΡΟΥΗΣ
H Κομισιόν απειλεί να καθίσει στο σκαμνί τη Γερμανία – Τα επόμενα βήματα στην κόντρα για το QE

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σε μια νομική μάχη που μπορεί να υπονομεύσει το ευρώ κινδυνεύουν να εμπλακούν η Γερμανία και η ΕΕ μετά τις απειλές χθες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για εκκίνηση διαδικασίας κατά του Βερολίνου για την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

***

Γκρεμίστε το επιτέλους αυτό το “μαγαζί τέτοιο που κατάντησε. Δε βλέπετε πως δεν περπατάει; Οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι μη πένητες, το έχουν για βιτρίνα.  Πλυντήριο.

Τέτοια Ευρωπαϊκή ΄Ενωση δεν τη χρειαζόμαστε πια . Τελείωσε η …προσφορά της.

Ας την ισοπεδώσουμε.Να κτίσουμε μια Νέα ΄Ενωση, χωρίς εθνικές ταυτότητες, ταχύτητες , πλούσιους, φτωχούς συγγενείς.

Δεν έχει νόημα πια να υπάρχει τέτοιου είδους ΄Ενωση κρατών και όχι  λαών. Και μόνο τέτοια δεν είναι αυτή την ώρα.

_____________________________________

  1. Πολάκης προς ΝΔ: Ναι είμαι καπνιστής, αλλά παιδεραστής, λαμόγιο και μιζαδόρος δεν είμαι

Αυτό θα πει πληρωμένη απάντηση.  Μπράβο, ρε Κρητίκαρε σύντεκνε!

“Με τα κρεμμυδάκια τους έκανε”. Τσιμουδιά οι με τα “κουδούνια κρεμασμένα”  πορευομενοδιαπομπευόμενοι.   Αλλά πού πέτσα να ντραπούν;

Και μην ξεχνάς,  Κρητικέ .  Σαν και δαύτους,τους μεγαλόσχημους,  τα… υψηλά στελέχη, είναι ΟΛΟΙ οι δεξιοί. Και ως οπαδοί. Λαμόγια, μιζαδόροι, παντού και πάντα διαπλεκόμενοι.

΄Ασε δε από νοσηρότητα. Ξέρεις εσύ κανένα σοβαρό,πολιτικοποιημένο άτομο να  είναι σεξιστής, φαλλοκράτης,  σκυλαδικοθαμώνας,  τζογαδόρος, ανωμαλιάρης; Η ιδεολογία μας καθορίζει όλη την πορεία της ζωής μας. Η Δεξιά έχει μόνο πομπές. Και  κουσούρια. Αξεπέραστα και αφύσικα.

Να, γιατί λέμε, πως το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του τότε, διέπραξαν εγκλήματα εσχάτης προδοσίας για την  Αριστερά. ΄Ενας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μπορούσε , ήταν  “φυσιολογικό”, να μένει συνεχώς και αδιαλείπτως  τρόφιμος μιας ΜΑΥΟ. ΄Ενας Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ανήκουστο και εγκληματικό να αντιγράφει τον Αποστάτη με αφεντικό ένα Γιώργο Κοσκωτά!

2. Πόθεν έσχες Κυριάκου: Οι καταθέσεις και τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα ακίνητα και οι εταιρείες

Αναφορικά με τις καταθέσεις του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη αυτές ανέρχονται συνολικά σε 286.836,08 ευρώ και 183.487 δολάρια ΗΠΑ. Εντύπωση προκαλεί ότι οι καταθέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους στην περσινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης ήταν πολύ υψηλότερες, αφού ανέρχονταν συνολικά σε 725.797,76 ευρώ και 612.69 αμερικανικά δολάρια.

Τα ακίνητα του πρωθυπουργικού ζεύγους ανέρχονται σε 32, ενώ τα οχήματα παραμένουν εφτά. Όσον αφορά τις εταιρείες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όπως και στα προηγούμενα πόθεν έσχες, μέτοχος (65%) στην ΚΗΡΥΞ Α.Ε ενώ η σύζυγός του, εμφανίζεται να κατέχει το 24,4% των μετοχών στην εταιρεία ZEUS+ΔIONE A.E. Όπως σημειώνεται στις παρατηρήσεις, γίνεται μείωση από 27,06% σε 24,4% «λόγω δωρεάς 183 μετοχών». Άγνωστα παραμένουν το πού και το γιατί μεταβιβάστηκαν. Η σύζυγος του πρωθυπουργού διαθέτει και το 50% στην εταιρεία Μ. ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε..

Το αξιοσημείωτο είναι οι δανειακές υποχρεώσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παρά το αφήγημα που έχει φιλοτεχνηθεί εντέχνως και από πληθώρα ελληνικών ΜΜΕ σχετικά με την επιχειρηματικότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη, η σύζυγος του πρωθυπουργού όχι μόνο λαμβάνει πολύ μεγάλα δάνεια, αλλά ταυτόχρονα κατορθώνει να εξασφαλίσει πολύ μεγάλο χρονικό περιθώριο αποπληρωμής.

Συγκεκριμένα, η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει λάβει μαζί με άλλους δύο συνοφειλέτες δάνειο 900 χιλιάδων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς στις 13 Οκτωβρίου 2019. Το μερίδιο της κ. Μητσοτάκη ανέρχεται σε 300 χιλιάδες ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρότι μιλάμε για μια περίοδο που ήδη τα δάνεια άρχισαν να δίνονται από τις τράπεζες με μεγάλη δυσκολία, το επίμαχο δάνειο που αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσό, δύναται να αποπληρωθεί μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου του 2039, δηλαδή 30 χρόνια μετά. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι παρότι έχουν περάσει 9 χρόνια από τη λήψη του δανείου (σ.σ. από τη στιγμή που η συγκεκριμένη δήλωση περιουσιακής κατάστασης αφορά χρήση του 2018) και οι τρεις συνοφειλέτες μαζί έχουν αποπληρώσει συνολικά λιγότερο από 50 χιλιάδες ευρώ, αφού το υπόλοιπο οφειλόμενο της επίμαχης δανειακής υποχρέωσης ανέρχεται σε 853.133,40 ευρώ. Μάλιστα, όπως προκύπτει σε σχέση με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης της περσινής χρονιάς, έχουν αποπληρωθεί μόλις 5 χιλιάδες ευρώ περίπου.

***

Απίστευτο;  Ποσώς.

Υπάρχουν ανεγκέφαλοι των 800 και 1000 ευρώ σύνταξης και μισθού που πάνε στις κάλπες και το ρίχνουν  δαγκωτό “Μητσοτακέικο”.Τρέλα,  μαζοχισμός, σύνδρομο Στοκχόλμης που λέμε παραπάνω; ΄Ολα. Προπαντός ηλιθιότητα. Γι΄αυτό λέμε πως  δε νικιέται. Είναι η πιο κραταιά και ακαταμάχητη  δύναμη στον κόσμο αυτή που κατέχει ο ηλίθιος.

Διευκρίνιση: Κι αυτά είναι τα …νόμιμα εισοδήματα.  ΄Οσα φαίνονται και δεν μπορούν, ως πομπές, να κρυφτούν.

Τα κρυφά, που είναι απείρως μεγαλύτερα και καλά καβατζωμένα, φέρνουν ζάλη. “Είναι πολλά τα λεφτά,΄Αρη”! Θα τρώνε 15 γενιές απογόνων της φαμίλιας.

Φτου στους  χαχόλους.  Μυαλό κουκούτσι. “΄Αι κιου, ραδικού”,που λένε.

3.Οι πλούσιοι του ΣΥΡΙΖΑ -Ο Δ. Παπαδημούλης αγόρασε 8 ακίνητα το 2018!
Παπαδημούλης και Τσακαλώτος συζητάνε

Meet India's 'GOLDMAN' & his Gold cars: Range Rover, Jaguar & more

 Το πόθεν έσχες του Παπαδημούλη.
Εντυπωσιακή είναι η δήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς τα εισοδήματα που δηλώνει φτάνουν τα 251.424 ευρώ.
***

Ούτε  Gold Boy να ήταν  ο Δημητράκης μας.  Τσεπώνει  20 χιλιαρικάκια το μήνα!

Παπαδημούλη… πες αλεύρι .  Η ξεφτίλα σε γυρεύει.

Ντροπή, βρε!

4. ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25
Πόθεν έσχες Βαρουφάκη: 128.000 ευρώ στην Ελβετία, ακίνητα και 9 οχήματα

Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) δηλώνει συνολικά εισοδήματα, 265.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του δηλώνει έσοδα από ακίνητα 840 ευρώ και εισόδημα 3,500 ευρώ.

 

***

‘Αλλο… χρυσό παιδί τούτος.Και μάλιστα οικονομολόγος που όνειρό του είναι να…εξανθρωπίσει την οικονομία της Αγοράς.

Βαρουφάκη πες αλεύρι. Η μπαρούφα σε γυρεύει!