ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΗΜ. ΛΙΓΝΑΔΗΣ. ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΣΤΗ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΡΟΔΕΞΙΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΜΕ ΤΟΟ

                                                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1. α. Καθηγητής Ιωαννίδης: “Ακόμη και ο όρος «σκάνδαλο» δεν επαρκεί για να περιγραφεί η πραγματικότητα”

 

Εκτενή αναφορά στον αντίκτυπο της υπόθεσης Novartis τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς έκανε ο Ιωάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη και στην εκπομπή «Αντιθέσεις».

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ της Καλιφόρνια επεσήμανε πως επρόκειτο για μέγα σκάνδαλο, προσθέτοντας πάντως πως ακόμη και ο όρος «σκάνδαλο» δεν επαρκεί για να περιγραφεί η πραγματικότητα, και σημείωσε μάλιστα πως  πρόκειται για «καθημερινή πρακτική προσπάθειας προώθησης των συμφερόντων».

β. Νέο βιβλίο-βόμβα Βενιζέλου για την κρίση, τον Παπανδρέου, τη συγκυβέρνηση με Σαμαρά<p

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

΄Ενα αποκαλυπτικό βιβλίο για την Ελλάδα των Μνημονίων, την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά ολοκλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έχοντας διατελέσει Υπουργός Οικονομικών τις χρονιές 2011 – 2012 γνωρίζει από πρώτο χέρι την κρίση χρέους. Το όνομα του βιβλίουείναι «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022» και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη. Στο νέο βιβλίο του κ. Βενιζέλου η αφήγηση γίνεται στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, έχει μορφή συνέντευξης και φτάνει μέχρι και το σήμερα. (iefimerida.gr)

***

΄Ο, τι και να γράψεις, Ευάγγελε,  όσα βιβλία κι αν βγάλεις, ό,τι και να λες, και μάλιστα σε έναν  κοντυλοφόρο  γκεμπελίσκο  (αλά ο Κων. Μητσοτάκης στον Παπαχελά) ,δε σώζεται  η  υστεροφημία σου  με τίποτα.  Κι ελπίζουμε  η τιμωρία σου να ξεκινήσει από τώρα, πριν φύγεις κι εσύ ατιμώρητος, όπως οι περισσότεροι απατεώνες σε αυτή τη χώρα  της διαφθοράς.

Αν θα σε θυμούνται  οι επόμενοι και θα ντρέπονται τα παιδιά σου ,όταν  θα αποποιούνται την κληρονομιά  των κλεψιμαίικων     που τους άφησες , είναι η εικόνα, όπως ακριβώς σε φωτογραφίζει η ιστορική δημοσιογραφία. ΄Ενας δημαγωγός ,φαφλατάς    και διεφθαρμένος κομματικός, που χρηματίστηκες ασύστολα  στο σκάνδαλο Novartis.

΄Ετσι σε παραδίνουμε στις γενιες. Κι αυτό κανένας “Κουβαράς” δεν μπορεί να το αλλάξει με τη δική του, βουτηγμένη στο μελάνι της συναλλαγής,  πένα

2. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, ιδιοκτήτης της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, αποχωρεί από τις επιχειρήσεις ΜΜΕ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, Ρινάτ Αχμέτοβ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας Ρινάτ Αχμέτοφ ιδιοκτήτης της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, αποχωρεί από τις επιχειρήσεις ΜΜΕ – Ο λόγος; Για να συμμορφωθεί με την νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι με στόχο τον περιορισμό της επιρροής των «ολιγαρχών».

Σε δήλωση που απέστειλε στο Reuters, ο Αχμέτοφ, δήλωσε ότι η Media Group Ukraine θα παραδώσει τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στο ουκρανικό κράτος και θα σταματήσει τις δραστηριότητες της στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

****

Σαν να λέμε ο  Ουκρανός    Αλαφούζος,  Κυριακού, Σαββίδης, Βαρδινογιάννης, παλιότερα ο Κουρής ,ο Μπόμπολας και  δεκάδες άλλα  «καλά παιδιά» της πιάτσας,  άγρια αρπακτικά  στην  ελίτ της πλουτοκρατίας.      Ασελγούν  παγκόσμια  για το κέρδος στις πλέον ευαίσθητες  και κορυφαίες ανθρώπινες κατακτήσεις, αυτών  της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της πληροφορίας και της  αντικειμενικής ενημέρωσης μέσω του Τύπου. Τα λεγόμενα ΜΜΕ στα χέρια αυτών των ανήθικων μειοψηφιών, δεν είναι παρά μια απέραντη  βιομηχανία παραπληροφόρησης με στόχο το κέρδος και την προπαγάνδα.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τέτοιου είδους  ολιγάρχες και μεγιστάνες, είναι αυτοί που κρατούν στα χέρια τους το Σύστημα, το συντηρούν, το γρασάρουν   και το κατευθύνουν. Η Τέταρτη  εξουσία είναι το  ισχυρότερο όπλο στα χέρια τους.  Και καμιά  άλλη δεν μπορεί να σταθεί χωρίς της στήριξη  της πρώτης.  Ο Χίτλερ, ο Πούτιν, όλοι οι παλιοί και νέοι δικτάτορες, ούτε στα πιο ακραία τους όνειρα  θα μπορούσαν να  στήνουν τη μηχανή του κιμά  για εκατομμύρια θύματα, χωρίς τους Γκέμπελς.

Να τους γκρεμίσουμε με πάταγο. Μια νέα εποχή θα ροδίσει και μια νέα  ημέρα αλλιώτικη θα ξημερώσει ,αν τα καταφέρουμε.

Και ας μην ξεχνάμε πως κάθε φορά, αλλάζει εποχή, όταν  μια νέα ,μεγάλη επιτυχία ή ανακάλυψη κάνει την εμφάνισή  της στον κόσμο. Πολλοί νομίζουν πως αυτό θα γίνει  με τις νέες κατακτήσεις  στο πεδίο   της ενέργειας, που θα αντικαταστήσουν  τις παλιές πηγές. ΄Η ακόμα  με την οριστική εξάλειψη του καρκίνου ή   την παρασκευή αποτελεσματικών εμβολίων κατά των ιών.

Μπορεί να συμβούν όλα αυτά. Αλλά,δε θα μιλάμε για νέα εποχή, παρά για εξέλιξη του πολιτισμού , της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η ΝΕΑ ΕΠΧΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ   ΔΕ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ  ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

ΑΥΤΟ, ΝΑΙ.  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ  ΚΑΙΡΟΥΣ. ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,

 

3. α. Ελεύθερος θα αφεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, παρά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλακή

efsyn.gr

Του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι το Εφετείο , Βγαίνει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους Έντονες διαμαρτυρίες στο άκουσμα της απόφασης του.

β.Της έβγαλε το μάτι με το τακούνι”. Η ερωμένη που έχασε το μάτι της από χτυπήματα της απατημένης συζύγου…

Ερωτικές ιστορίες από τα δικαστικά χρονικά. “Της έβγαλε το μάτι με το τακούνι”. Η ερωμένη που έχασε το μάτι της από χτυπήματα της απατημένης συζύγου

Καταδικάστηκε σε  30 μήνες  φυλακή και αφέθηκε ελέυθερη!

***

΄Εστω και με αναστολή. Τουλάχιστον, άφησαν προσωρινά ελεύθερο το Δημήτρη Λιγνάδη.

Τον καταδίκασαν, όμως,   σε 12 ολόκληρα χρόνια (!).    ΄Οταν ακόμα  και μάτι να βγάλεις, τρως κάτι μήνες και …πας μετά σπίτι σου!

Είναι, πάντως , μια πρώτη νίκη στην αδίστακτη μιντικιακή  συμμορία και το ακροδεξιό μόρφωμα του ΜΕ ΤΟΟ που κασκευάζουν ενόχους.  ΄Ενα σκαμπίλι  στον   όχλο  που τρέφεται με “σπέρμα και αίμα”.

Ας είναι μια καλή αρχή. Κι ας μη μείνει  μόνο εδώ.