ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΣ… ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

 

Μητσοτάκης: Εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής οι αθλιότητες Βερναρδάκη

mitsotakis-omilia-vouli-xr1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανειλημμένα το λέμε εδώ, πέραν της ελλιπούς ,προβληματικής  εκπαίδευσης (πήρε το χαρτί με χορηγίες  και δωρεές ,αλλά  το Χάρβαρντ, αρνείται να μας ενημερώσει για τα ποσά, αν και το ζητάμε χρόνια), πάσχει και από γλωσσική “αφασία”!  Δε λέμε να έχει φιλολογική κατάρτιση, αλλά τουλάχιστον αν διέθετε μια στοιχειώδη γλωσσική παιδεία (δεν  κατέχει  ούτε καν τέτοια, γιατί δεν κατάφερε να  φοιτήσει σε  μια   «καλή»   σχολή σε ελληνικό πανεπιστήμιο), θα μπορούσε να αντιληφθεί πως  έχει δίπλα του επίσης αστοιχείωτους τύπους που του συντάσσουν  τους λόγους.

΄Όπως ,ακριβώς,  φάνηκε πολλές φορές ως τώρα. Και  χτες, ακόμα περισσότερο, με τη χρήση του   ανύπαρκτου στην ελληνική  γλώσσα και τα λεξικά όρου  «εκτσογλανισμός», ο οποίος,  πέρα από τον εξευτελισμό  (“εκτσογλανισμός”,  κατά Κούλη)  της ίδιας της ελληνικής γλώσσας,αλλά  και   εντελώς…κουφός  νεολογισμός  (τον κατασκεύασε ο γνωστός φαφλατάς και επίσης  …αφασικός  στη γλώσσα Ευάγγελος Βενιζέλος), είναι και εντελώς χυδαίος και  βρώμικος, ως  προερχόμενος από τη λέξη τσογλάνι.  ( Βαρύς, χαρακτηρισμός,  σκληρή  βρισιά   που αν την πεις έξω, μπορεί και  να… τις  φας  από το θιγόμενο).

Πέραν τούτων,  επειδή ο οποιοσδήποτε αυστηρός και ανοίκειος  χαρακτηρισμός, αν δεν αποδίδεται σε δημόσιο  πρόσωπο, ως  τεκμηριωμένη  ιστορική κρίση   εκ της      θεσμικής ιδιότητας  του προσάπτοντος,  τότε, η χρήση του , ειδικά από πολιτικούς και δημοσιογράφους, αποτελεί βάρβαρη  συκοφαντική δυσφήμιση. Και ο θιγόμενος, φυσικά, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την προσβολή αυτού του είδους.

Τέλος, μια άλλη και   κατά τη  δική μας άποψη ,σπουδαιότερη παρατήρηση, είναι  η ακόλουθη.  Οι περισσότεροι  θίχτηκαν  γιατί ο πανάθλιος  βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, ασελγώντας στο τεκμήριο αθωότητας μιας κατηγορουμένης , χρησιμοποίησε το όνομά της  για  καθαρά, δημαγωγικούς λόγους.  ΄Ομως ουδείς είχε την ευαισθησία να τον ψέξει για τέτοιο έγκλημα. Πολλώ  μάλλον ένας Κυριάκος Μητσοτάκης.   Δίκασε και τούτος μαζί με τον Βερναρδάκη   και καταδίκασε    τη μάνα, πριν αποφασίσουν για τις αποδιδόμενες σε αυτή κατηγορίες ,οι θεσμικοί δικαστές. Αισχροί  και πανάθλιοι αμφότεροι.