Εξηγήσεις ζητά ο Μιχελάκης για την αποτυχία των exit polls

” Επιστολή προς την πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης για το θέμα των μεγάλων αποκλίσεων μεταξύ των αποτελεσμάτων των exit-polls και του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.Όπως σημειώνει στην επιστολή ο υπουργός Εσωτερικών αυτό «συνέβη για πρώτη φορά στον τόπο μας» και είχε ως συνέπεια «να δημιουργηθούν παντελώς αβάσιμες εντυπώσεις και να προκληθεί σύγχυση στην κοινή γνώμη κατά την τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας».

Γι αυτό ζητά να εξετασθεί το ζήτημα από τα αρμόδια εποπτικά και ελεγκτικά όργανα του ΣΕΔΕΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τον Κώδικα Δεοντολογίας – Επαγγελματικής Πρακτικής του ΣΕΔΕΑ και τον Κώδικα Δεοντολογίας των ΙCC -ESOMAR (Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών Αγοράς).”

 

΄Η  είναι εντελώς “κουφό”  αυτό που έκανε ο  ΥΠΕΣ, να στείλει,δηλαδή,  επιστολή  στο ΣΕΔΕΑ  στην οποία… έκπληκτος αναρωτιέται τί συνέβη και πέσανε έξω τα αποτελέσματα τους  και μάλιστα για πρώτη φορά, όπως γράφει (!) ή παίζει αισχρό παιχνίδι, για να προσφέρει το απαραίτητο  άλλοθι στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπικών  εταιρειών.

“Ο κόσμος το έχει τούμπανο” πως αυτές οι εταιρείες είναι της “πλάκας”  και πως δε στηρίζονται σε καμιά επιστημονική μέθοδο, παρά μόνο στη μέθοδο “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”,όπως θα πούμε σε λίγο ,όταν δημοσιεύσουμε εδώ τη δική μας έρευνα-δημοσκόπηση, και ο κ.Μιχελάκης  καμώνεται τον…ανήξερο και έκπληκτο.

Βρε,τί σου είναι  αυτοί οι άνθρωποι του Συστήματος, όταν πρόκειται να διασώσουν το “παντεσπάνι” των δικών τους ανθρώπων.

Ακόμα και να αυτο-εξευτελιστούν,δεν το έχουν σε τίποτα.