ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ.  ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ “ΣΚΑΜΝΙ” ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ
2. Ο Τ. ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ” ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΛΙ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ  Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ.
3.ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ .ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ,
4. ΕΝΑ ΤΖΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΨΥΧΟΠΑΘΗ  ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ LADYLIKE , PLEASE!
1. Μάγδα Φύσσα: Είπα στον Παύλο καθώς έφευγε καλά να περάσεις -Δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ…
Φωτογραφί: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας

 

Tρία χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο οποίος το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

Η μητέρα του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, μίλησε στον «Αθήνα 9,84» και αφηγήθηκε, μεταξύ άλλων, όσα συνέβησαν το συγκεκριμένο βράδυ.

«Στις 17 θυμάμαι τον Παύλο μου να είμαστε στο σπίτι. Φεύγουν να πιουν καφέ με τα παιδιά και θα βλέπανε στη συνέχεια την μπάλα. Δε θα τον έβλεπα το βράδυ, του είπα να περάσεις καλά και θα τον έβλεπα το πρωί με τον καφέ. Ούτε στα πιο φρικτά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ», είπε αρχικά.

«Μαχαίρωσαν τον Παύλο στην Τσαλδάρη, έτσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας του. Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό, περιμένεις πότε θα ξυπνήσεις αλλά δεν ξυπνάς. Αυτό που έλεγα μέσα μου ήταν “ας είναι στην εντατική, να τον βρω ζωντανό”. Είναι αυτή η ριμάδα η ελπίδα, που περιμένεις και λες ότι κάτι θα γίνει», θυμήθηκε για τις ώρες που ακολούθησαν, στο άκουσμα της φρικτής αυτής είδησης.

Στη συνέχεια, η κ. Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο: «Οταν έφτασα, κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ποιος θα τολμούσε να το ξεστομίσει. Μια ψυχολόγος που ήταν εκεί έκλαιγε, κάποια στιγμή ένας γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος δεν ήταν ζωντανός. “Μαχαιρώθηκε στην καρδιά”, μου είπε, “Ο δολοφόνος ήταν επαγγελματίας και πιάστηκε , το έκανε η Χρυσή Αυγή”. Ήταν τρεις τα ξημερώματα. Δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα τίποτε για το δολοφόνο του παιδιού μου, σκεφτόμουν πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο».

Αναφερόμενη στο δολοφόνο του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά, η κυρία Φύσσα αναρωτήθηκε: «Πόση άνεση είχε μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Ρουπακιάς; Στην κατάθεσή του είχε πει ότι τον άφησαν να μπει στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος χωρίς συνοδεία. Τι είχε στο μυαλό του; Τι του είχαν τάξει; Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν πήγαν στη Γ.Α.Δ.Α. Δικάζεται η Χρυσή Αυγή. Αφορά όλους μας και όλα, δε θα ήμασταν μόνο εκεί για τη δολοφονία αλλά και για τα υπόλοιπα αδικήματα και συμπαράσταση στους ανθρώπους».

Στο ερώτημα αν είδε μεταμέλεια από τους δράστες είπε:

«Δεν είδα καμία μεταμέλεια. Όχι. Ούτε συγγνώμη. Είναι προκλητικοί. Με τις πλάτες κάποιων το παίζουν και τσαμπουκάδες. Και από τον δολοφόνο καμία μεταμέλεια. Υπάρχουν και εκείνοι που μας συμπαραστέκονται αλλά βλέπουμε αυτές τις φάτσες στην γειτονιά και περνούν και κάτω από το σπίτι μας. Είναι τόσο προκλητικοί. Αν νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν είναι γελασμένοι. Με κοιτούν ειρωνικά μου χασκογελούν περίεργα. Εγώ έχω χάσει τον Παύλο μου δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όχι μόνο για τον δολοφόνο αλλά και γι’ αυτόν που όπλισε το χέρι του. Θέλω να πληρώσουν».

 Το  στυγερό έγκλημα στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη πριν τρία χρόνια ,είναι έγκλημα, που έχει και ηθικούς αυτουργούς. Κυρίως στη δικαιοσύνη.

Η ελληνική δικαιοσύνη έστειλε τη Χ.Α στη Βουλή των Ελλήνων. Κι αυτό από μόνο του αποθράσυνε τους Ναζί   και τους έκανε εντελώς προκλητικούς και ασύδοτους.

΄Ετσι έφτασαν και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και όχι μόνο.Βαρύνονται  με άλλες 60 δολοφονίες και 3.500 κακοποιήσεις, βασανισμούς και επιθέσεις. Πότε φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα λογοδοτήσουν;

 

2. Ολυμπιονίκες ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ -Ξέσπασε σε κλάματα

 

Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά και βαθιά συγκινημένος, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ έδωσε χθες το παρών στην τελετή βράβευσης των αθλητών που βρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Ζάππειο Μέγαρο στη μεγάλη εκδήλωση της ΕΟΕ.

Εμφανώς καταβεβλημένος, κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, αλλά και με έκδηλη τη συγκίνηση, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου. «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση» είπε πασχίζοντας να κρατηθεί όρθιος και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο 76χρονος  Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ βρέθηκε στην εκδήλωση ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του συγκινήθηκε πολύ.

Ο Κωνσταντίνος ως πηδαλιούχος του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

 ΄Οποιος  πάει να μπει  στο καράβι από την πίσω πόρτα ή από  το φινιστρίνι, είναι λαθρεπιβάτης. Πάνε πάλι  να επιβιβάσουν την τ.  βασιλική οικογένεια στο σκάφος. Αλλά φοβούνται χωρίς εισιτήρια να τους βάλουν  μέσα  από την κυρία είσοδο. Εξ ου και η λαθρεπιβίβαση.

Είμαστε εδώ να τους  απαγορεύσουμε την είσοδο. ΄Εχουν κακό σκοπό και τούτοι. Θα το βουλιάξουν,αν μπούνε,  το καράβι.

3. Δεύτερο «Ωραιόκαστρο» η Φιλιππιάδα: Οι γονείς δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

 

Οι γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου της Φιλιππιάδας με ανακοίνωση τους δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους στο να πάνε στο σχολείο τα προσφυγόπουλα μαζί με τα παιδιά τους.

Λίγες μόνο ημέρες μετά το αντίστοιχο περιστατικό στο Ωραιόκαστρο, έχουμε και δεύτερο παρόμοιο κρούσμα από γονείς.

Το λίγο μυαλό δε φτάνει για να ερμηνεύσει κανείς τέτοια φαινόμενα. Μπορεί να είναι  κάποιος  ανεγκέφαλος, αλλά  χρειάζεται κάτι περισσότερο για να ειναι  τέρας, όπως εκείνος που έβαλε υπογραφή  κάτω απ΄αυτή την καταγγελία στη Φιλιππιάδα. Πρέπει να είναι και  μέγας παλιάνθρωπος.

Σε άλλες εποχές,  τέτοιους γονείς δε θα τους επιτρέπουν  να μεγαλώνουν παιδιά. Είναι και για τα δικά τους επικίνδυνοι.

 

4. Πίνεις gin; Συγχαρητήρια είσαι ψυχοπαθής!

Μην νομίζεις ότι όσοι πίνουν τζιν τόνικ το κάνουν για τη σιλουέτα τους. Η αλήθεια είναι πολύ πιο σκοτεινή

θε φορά που οι φίλες μου παίρνουν τζιν-τόνικ, τις κοιτάζω με αηδία. Αναρωτιέμαι πώς ανάμεσα σε όλα τα καλούδια ενός καταλόγου με αλκοόλ, μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει, να παραγγείλει και να πληρώσει, για να πιει κάτι τόσο πικρό και παράξενο. Όχι με τον καλό τρόπο παράξενο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες, η προτίμηση στις πικρές γεύσεις είναι συνδεδεμένη με την ψυχοπάθεια. Τι σημαίνει αυτό; Ο καφές, η μπύρα, τα ραπανάκια, το τόνικ και το σέλινο είναι όλα εξίσου υπαίτια για την ψυχασθένειά σου. Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

Εμείς γενικώς δεν πίνουμε. Και όχι μόνο τζιν.

Αλλά, ο αλητήριος εδώ, που πάει  να μας τρελάνει βγάζοντας   τρελό  όποιον  ηδύνεται στη γεύση του τζιν, της μπύρας ακόμα  και του ράπανου (!)  με  επιστημονικά-πανεπιστημιακά φληναφήματα, δεν έχει το θεό του.

Ας τους κράξουμε και ας τους κάνει κάποιος “μαύρο τον ποπό”. Το χρειάζονται.  Και οι   απατεώνες της παραπληροφόρησης και τα άλλα βλήματα της τάχα μου επιστημοσύνης. Και οι δυο είναι το ίδιο επικίνδυνοι  και φαιδροί.