ΕΦΙΑΛΤΗΣ! Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ “ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”;

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσίαση της μελέτης «Generative AI Greece 2030: Τα ενδεχόμενα μέλλοντα της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

meleti_foresight___1_

****

Leviathan Images – Browse 1,923 Stock Photos, Vectors, and ...

Θα ζήσουν οι γενιές που έρχονται τον εφιάλτη της κοινωνίας του ΄Οργουελ;  Δείχνει να είναι σίγουρο ως  αναπόφευκτο; Ναι, αν δεν προλάβουμε.

Το πιλοτικό  βήμα  αυτού του  εφιάλτη, το βλέπουμε σήμερα στη δική μας χώρα. Μια ομάδα  υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ,τα μέλη της οποίας επέλεξε  εκείνος (!)   και, ασφαλώς,  θα είναι τύποι  της ίδιας “πάστας”,  θα κανονίσουν να  έχουν στα χέρια τους  μέρος της  τεράστιας ισχύος της Τεχνητής Νοημοσύνης.  Θεέ! Αντιλαμβάνεται ,άραγε, ο συνειδητοποιημένος πολίτης τί σημαίνει αυτό;  Ασφαλώς, δεν περιμένουμε να κατανοήσουν τί τους…περιμένει,  όσοι  κατηγοριοποιούνται ως    οπαδοί . Ειδικά της σημερινής ελληνικής ,δεξιάς παράταξης

Ποιος είναι αλήθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Και ποιος τον εξουσιοδότησε  να το παίζει ο  νέος  Οπενχάιμερ στη  δική μου  χώρα, που μεγαλώνουν τα παιδά μου;     Δεν είναι  ο γιος ενός αδίστακτου στην εποχή του «πολιτικού»-πατέρα του που οδήγησε τη χώρα στον όλεθρο; Δεν είναι ο  πρωθυπουργός,  που άφησε στην πανδημία  20.000 συνανθρώπους μας να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ ,για να εισπράξει μίζες από τις αγορές (15 δισ. ) της   άχρηστης λαμαρίνας των εξοπλιστικών;  Δε χρεοκόπησε για δεύτερη φορά τη χώρα μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια και φτωχοποίησε το μεγαλύτερο τμήμα  της ελληνικής κοινωνίας, την ίδια ώρα που η γαλάζια τους ακρίδα λυμαίνεται το σύμπαν;

Αυτό τα άτομα παραπάνω , ως  σφογγοκωλάριοι  «επιστήμονές» του , θα αποφασίσουν πώς θα λειτουργήσει και ποιος θα έχει τον έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης;   Τέτοιο    έγκλημα είναι σίγουρο πως  θα επισκιάσει όλα τα προηγούμενα . Και  θα  δούμε τη   σημερινή τραγωδία της Ελλάδας να παίρνει τη μορφή Λεβιάθαν.  Ενός πραγματικού εφιάλτη.

Αν σήμερα  το Μητσοτακικό καθεστώς με τις πλάτες και μόνο της  γκεμπελικής βιομηχανίας παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που  έχει εξαγοράσει, μπορεί,  να αλωνίζει και να διαπράττει καθημερινά εγκλήματα που όμοια η χώρα είχε να δει από εποχής της  Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, φαντάζεται κανείς τί θα συμβεί στη χώρα, αν το ίδιο καθεστώς ελέγξει  και τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης;

Αν για παράδειγμα,  τα σχεδόν 10 εκατομμύρια του ελληνικού εκλογικού σώματος   (ξεκίνησε ήδη το καθεστώς να το διαμορφώνει και να το …στρογγυλοποιεί κατά το δοκούν) γίνουν …7  εκατομμύρια,  θα μπορεί άνετα να εκλέγεται όποιος «Κυριάκος» επιθυμεί, οικειοποιούμενος ακόμα και  τις «ψήφους» της Αποχής!

 Σήμερα, βέβαια , δεν του επιτρέπεται μια  τέτοια ευκολία απάτης,  γιατί η  ΠΡΩΤΗ  και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  πολιτική δύναμη στη χώρα, που ΑΠΕΧΕΙ από  το θέατρο των εκλογών έχει καταμετρηθεί επακριβώς  στην αύξηση της δύναμής της από το 1974 μέχρι σήμερα.  Και δεν είναι εύκολο να βγάζεις 4 εκατομμύρια ψηφοφόρους «συνομήλικους του Παύλου Μελλά»!  ( Δήλωση του ανεκδιήγητου…Γκιουλέκα).

 Η γνωστή βία και η νοθεία της Δεξιάς, αναμένεται έτσι να  κάνει πανηγυρική (επαν)εμφάνιση.    Και θα έχει τη σφραγίδα,  της Τεχνητής Νοημοσύνης που θα την κάνουν ικανή να  διαμορφώνει ακόμα και   εκλογικά αποτελέσματα. ΄Η μήπως  ήδη έγινε και δεν το πήρε κανείς πρέφα;

Να φανταστούμε  το ίδιο και για τα καθεστώτα Τραμπ, Πούτιν, Κιμ Γιονγκ Ου,  ΄Ορμπαν, Νετανιάχου,  Ιρανών φονταμενταλιστών; ΄Ισως η λέξη «εφιάλτης» να  βρίσκεται σε αδυναμία να σηκώσει το βάρος της περιγραφής και των συνεπειών μιας τέτοιας εξέλιξης.  Τα πυρηνικά, περιορισμένα  σήμερα σε μια κλειστή ομάδα εξουσιών, θα μοιάζουν  αστείες στρακαστρούκες,   μια και ο κάθε …πικραμένος ηγέτης πια,  θα έχει στα χέρια του κα θα οδηγεί  το όχημα του Αρμαγεδώνα!

 

 

 

Η ιστορία διαπιστώνει πως οι κοινωνικές επαναστάσεις στον κόσμο και στο διάβα των αιώνων ,ακόμα και με καθολική λαϊκή συμμετοχή, έστω κι αν πέτυχαν , σύντομα κατέληξαν  σε κατεστημένη εξουσία,  σαν εκείνη που κατάργησαν.΄ Αυτό δεν αποκλείει, βέβαια,  την ανάγκη   συλλογικών  αγώνων για   νέες λαϊκές  κατακτήσεις  ή τη διαφύλαξη, όσων  με αίμα αποκτήθηκαν ως τώρα.

Είναι, όμως, σίγουρο πως αν τολμήσουν οι εξουσίες να  ελέγξουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπινου τεχνολογικού πολιτισμού,  όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη κι αν δεν εξασφαλιστεί  ο προγραμματισμός  της και η προσφορά της  από  την “ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ”,  που κύριο μέλημά της  θα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ προγραμματισμός και η υγιής λειτουργία της, τότε μια παγκόσμια  λαϊκή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ θα είναι και αναγκαία και αναπόφευκτο να ξεσπάσει.  Αλλά, δε  θα πρόκειται πια για μια κοινωνική εξέγερση, όπως τις ξέρουμε ως τώρα από την Ιστορία. ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ  ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ.

Αν η Τεχνητή Νοημοσύνη μείνει στα χέρια των Ισχυρών,  οι κοινωνίες θα αποτελούνται  πλέον  από μέλη …Ζόμπι! Χοιρίδια της Κίρκης! Ο ΄Οργουελ θα βρει  θριαμβευτική δικαίωση.

Και σε ό,τι με αφορά,  έτσι  και  φτάσουν τέτοιες άγριες ημέρες, , αν ζω,  ως τότε,  θα διαλέξω    να “φύγω” νωρίς και αξιοπρεπώς .Πριν να νιώσω στο πετσί  μου  ένα τέτοιον ΕΦΙΑΛΤΗ. ΤΗ  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ-ΜΑΪΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  !