Η “ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ” ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ

Πολίτες από 14 τρίτες χώρες θα μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ από αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο κατάλογος της ΕΕ περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μαρόκο και τη Νότια Κορέα. Η ΕΕ πρότεινε να προσθέσει την Κίνα όταν η κινεζική κυβέρνηση προσφέρει αμοιβαία συμφωνία για τους ταξιδιώτες της ΕΕ.

***

Μπα,μπα,μπα!  Τί άλλαξε, κύριε Τσιόδρα  μας  και ανοίξαμε τα σύνορά μας; Εσείς μας λέτε πως ο ιός δεν υποχώρησε και ακόμα βγάζετε δελτία θανόντων και μη.

Από το Μάρτη 2020, να μας πεις ,όταν κατάργησαν τα αφεντικά σου  το Σύνταγμα και επέβαλαν ,  ως κανονικοί κοινοβουλευτικοί δικτάτορες, αντί για τανκς  με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθεστώς ανελευθερίας    τί έχει αλλάξει μέχρι σήμερα  στη συμπεριφορά  του Κορόνα  και αφήσατε τα σύνορα ανοιχτά  και τον κόσμο να το γλεντάει (και καλώς) ο ένας πάνω στον άλλο  στις παραλίες;

Παρλαπίπες  όσα λεγανε.Και μάλιστα ενός  Ψάλτη και ενός …Σκορδαλιά, που  προσπαθούσαν  τόσο καιρό να μας πείσουν  πως η …σκορδαλιά  είναι έδεσμα   χωρίς σκόρδο. ΄Αθλιοι!

Το χειρότερο είδος του όχλου είναι  η σύστασή του από…πρόβατα.  Επειδή, ακριβώς, δεν…μπελάζουν, δεν διαμαρτύρονται. Υπάκουα και άβουλα. Αν και   η μάζα ,βεβαίως ,έχει πολλών ειδών “κιμά”,  ακόμα και ως αγέλη από ύαινες και κοράκια.΄Ομως, το κοπάδι των προβάτων που ακολουθεί πειθήνια των τσομπάνο, ανίκανο και να αντιδράσει και  να  επιβιώσει  μόνο του ,  είναι το χειρότερο είδος όχλου.

Ο Κορόνα ήρθε και όπως ήρθε…έμεινε.Γιατί ουδέποτε στην πραγματικότητα ήρθε.΄ Ηταν  εδώ από πάντα και  απλώς δεν το γνώριζαν. Τα σενάρια που έφτιαξαν  και οι συνωμοσιολογίες για τον τρόπο εμφάνισή του αλλά και την  επικινδυνότητά του, τελικά  επικράτησαν  και μάλιστα  καταλυτικά.

.΄Επεισαν τις μάζες να γίνουν  πρόβατα , παραδομένα  σε μια…ανοσία αγέλης, κοπαδιού,  αλλά όχι  των ιών.  Στη λογική, τη σωφροσύνη   την επιστήμη έχει  ανοσία αυτός ο όχλος.

. Τραγική φάρα αυτό το είδος της μάζας. Και λίαν επικίνδυνο γα τη συνύπαρξη με τους νοήμονες και σώφρονες πολίτες  της παγκόσμιας  κοινότητας.

________________________________________

1. €882.000 στον Κουρτάκη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για οκτώ site όπως alatikaipiperi και velonakaiklwsti

Ιδιοκτήτης των… περίφημων σάιτ velonakaiklwsti.gr και alatikaipiperi.gr που έγιναν σημείο αναφοράς του σκανδάλου για τη διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμη και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες ήταν ο Γιάννης Κουρτάκης. Συνολικά 882.000 ευρώ έδωσε το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 σε ΜΜΕ συμφερόντων του.

 

Η σχέση του Κουρτάκη με τις άνω ιστοσελίδες αποκαλύφθηκε από το πόρισμα των πεντακοσίων σελίδων της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, βάσει της οποίας στάλθηκαν σε Πουλή – Θεοφιλάτου και άλλα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος.

Δεν πρόκειται βέβαια για τα μοναδικά ΜΜΕ συμφερόντων του Κουρτάκη που καρπώθηκαν διαφημιστική δαπάνη. Σύμφωνα με το πόρισμα, επτά εταιρείες του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Ο Κουρτάκης και… οι σταυροβελονιές

Ο Γιάννης Κουρτάκης πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 48 χιλιάδες ευρώ μόνο για το 2014 μέσω της εταιρείας ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗ Μ.Ι.Κ.Ε., που εμφανίζεται να ήταν την επίμαχη περίοδο συμφερόντων του. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα η εταιρεία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr, που όπως προέκυπτε και από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Documento, ήταν ανενεργή.

Σε αναζήτηση που είχαμε πραγματοποιήσει σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες –όπως το waybackmachine-, που διαθέτουν στοιχεία για δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, δεν υπήρχε καταχωρημένος την επίμαχη περίοδο ο ιστότοπος. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει το πόρισμα της Γενικής Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης. Όπως σημειώνεται, η ιστοσελίδα velonakaiklwsti.gr είναι μια από οχτώ που οι επιθεωρητές έχουν αναγράψει ότι είναι «μη καταχωρημένες ιστοσελίδες».

Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί ο εκδότης των «Παραπολιτικών» δεν αποκάλυψε ποτέ, παρά τον τεράστιο σάλο, ότι αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης της περίφημης ιστοσελίδας, που αν και δεν υπήρχε πήρε σχεδόν 50 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

***

“Συνολικά 882.000 ευρώ έδωσε το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 σε ΜΜΕ συμφερόντων του Γιάννη Κουρτάκη”!

΄Ενας συνταξιούχος που  κατέβαλε στα 35/40 χρόνια  δουλειάς  εισφορές για να έχει μια αξιοπρεπή   σύνταξη 1.400 ευρώ,  τελικά παίρνει  900/1000 ευρώ το μήνα, το χρόνο  10/12.000 και στα περίπου 20 χρόνια που θα εισπράττει, αν είναι εν  ζωή ,τη σύνταξή του, το σύνολο που  θα έχει εισπράξει θα είναι συνολικά  γύρω στα 200/240 χιλιάρικα. Μιλάμε για 40 χρόνια δουλειάς και  δυσβάστακτες εισφορές,που αν συνολικά χρησιμοποιούσε αυτά τα ποσά σε ιδιωτική ασφάλιση, θα εισέπραττε τα διπλά  απ΄όσα σήμερα είναι η σύνταξή του.

Ο  Κουρτάκης, ένας  δημοσιογραφάκος  της πλάκας, κοντυλοφόρος της κακιάς ώρας ,αγράμματος και αστοιχείωτος με μοναδικό  …ποσόν τις άριστες επιδόσεις  στην  απάτη ,την ανηθικότητα και την έλλειψη τσίπας, κάνει μια κίνηση “ματ” και σε μια στιγμή  μέσα  το 2014,εν μέσω δεινού λιμού,  χώνει στις ξεδιάντροπες τσέπες του   882. 000 ευρώ!  Λεφτά  που δεν τα δούλεψε ποτέ και δεν τα εδικαιούτο,φυσικά.

Με λίγα λόγια τα έκλεψε δια της μεθόδου του… λευκού κολάρου,.  Κλέφτης, λοιπόν, ληστής και απατεώνας ολκής.  Ο Κουρτάκης με μια και μόνο παλιανθρωπιά, έκανε  τέτοια μπάζα ,που  ο συνταξιούχος του παραδείγματός μας ,δε  θα έβλεπε στα  χέρια του, λαμβανομένης υπόψη της απώλειας της αγοραστικής αξίας του χρήματος με το χρόνο,  ούτε αν ζούσε  και ..150 χρόνια!

Και ποιοι  φυσικά θα  ήταν  οι…χορηγοί των δικών μας χρημάτων από το δημόσιο κορβανά  του πανάθλιου  αυτού τύπου, με την υποχρέωση να τους στηρίζει στις πορνοφυλλάδες που βγάζει και ή δεν τις  διαβάζει κανείς ή μαζεύει  κάτι σκουπιδοφάγους κυρίως της ακροδεξιάς; Μα ποιοι άλλοι;   Οι…εντιμότατοι, τα “καλά παιδιά” της μαφίας , των μεγάλων οικονομικών  σκανδάλων στη χώρα, Σαμαράς,Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Βενιζέλος.  “Βάστα με να σε βαστώ, να ανεβούμε στο βουνό”.

Ερώτημα: Ποια δικαστική έδρα,αν δεν είναι κι αυτή συνένοχη, πίσω από το παντελώς παράλογο και προσχηματικό επιχείρημα, “έτσι λέει ο νόμος και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς”, τολμάει πια  να δικάσει κλεφτάκο και μικροαπατεώνα, όσο ο Σαμαράς ,ο ΄Αδωνις ,ο Κουρτάκης και ο Ράπτης  κυκλοφορούν στις δροσιστικές παραλίες ελεύθεροι  ή  απολαμβάνουν τα κτηθέντα ακόπως και δυσωδώς  …αγαθά  στις πολυτελείς βίλες αγκαλιά με την … τίμια οικογένεια του γνωστού τριπτύχου, σήμα κατατεθέν  κάθε πατριώτη, δεξιού και ως εκ τούτου απατεώνα;

Προσέξτε καλά εκεί στο Σύστημα. Αναφέρομαι  στα στελέχη εκείνα της Δεξιάς που ακόμα παραμένουν σε “καθαριότητα χεριών”  σαν τους  Συριζαίους  και τους Κουκουέδες (ακόμα και τούτοι). Αν το σύστημά σας ,πριν το κατεδαφίσουν οι γενιές που έρχονται,  για να το αντικαταστήσουν με άλλες  ανθρωποκεντρικές κοινωνίες, θέλετε να  κρατηθεί καμιά 100στή ακόμα χρόνια, χωρίς  να φοβόσαστε  ,  περπατώντας στο δρόμο πως κάποιος αψίκορος και άμυαλος Κατσαπλιάς θα σας  σας ρίχνει  στο “ψαχνό” ,βάλτε  φυλακή  ΤΩΡΑ το Σαμαρά ,το Γεωργιάδη, το Λοβέρδο, τον Κουρτάκη. Για το καλό σας  μιλάω,για  το “τομάρι” σας.

Κόβετε το κλαρί πάνω στο οποίο έχετε αράξει. Μην το κάνετε για τη δικαιοσύνη, για  το κράτος δικαίου.   Δείτε το ως δικό σας ,προσωπικό όφελος  . Στείλτε τους  φυλακή. Αλλιώς θα μετανιώσετε  μια μέρα. Το μόνο σίγουρο.

2. Στίβεν Κον στο Documento: «Η ελληνική Δικαιοσύνη να σταματήσει την παρενόχληση των προστατευόμενων μαρτύρων»

Σε μια ιδιαιτέρως βαρυσήμαντη δήλωση -αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 310 εκατομμυρίων δολαρίων στον οποίο προχώρησε η Novartis-, προχώρησε στο Documento ο Στίβεν Κον, ο Αμερικανός δικηγόρος που εκπροσωπεί τους Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ.

 

Ο Στίβεν Κον στάθηκε κυρίως στον εκφοβισμό που έχουν υποστεί στην Ελλάδα οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αφού ανέφερε: «Ελπίζουμε ότι το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης θα σταματήσει την παρενόχληση των ανθρώπων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος και θα καταστήσει υπόλογους τους πραγματικούς εγκληματίες».

“Οι εγκληματίες μπορούν να πιαστούν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκαναν τη δουλειά τους. Ελπίζουμε ότι το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης θα σταματήσει την παρενόχληση των ανθρώπων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος και θα καταστήσει υπόλογους τους πραγματικούς εγκληματίες».

***

Η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου,πέραν  της ενοχής των  κατηγορουμένων  Ελλήνων πολιτικών και λοιπών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Νovartis, ανέδειξε το επίσης σημαντικό στοιχείο της  φερεγγυότητας των μαρτύρων. Και μάλιστα ΟΛΩΝ,  όσοι καταμαρτυρούν τη φοβερή διαφθορά και τη διαπλοκή προσώπων  της  βιομηχανίας  σαν το Φρουζή.

Οι  αναξιοπρεπείς και  αλητήριοι  κατηγορούμενοι προσπάθησαν με τόνους λάσπης να μειώσουν τη φερεγγυότητα και τη αξία της μαρτυρίας αυτών των ανθρώπων. Και εν γνώσει του ψεύδους και της απάτης τους,  διέδιδαν  πως  τους κατασκεύασαν   ο  ΣΥΡΙΖΑ  σε  συνεργασία με  το… FBI!

Οι μάρτυρες αυτοί μπορούν να ζητήσουν από τις προσωπικές περιουσίες των δραστών,  εκατομμύρια αποζημιώσεις για τις συκοφαντικές τους διαδόσεις   από τους  πανάθλιους Σαμαράδες και Γεωργιάδηδες.   Μιλάμε για διασυρμό που ελάχιστοι μάρτυρες υφίστανται τέτοιας μορφής και σφοδρότητας.

3. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίζεται το ίνδαλμά του: Τον ρατσιστή Τζον Γουέιν!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέτρεξε χθες να υπερασπιστεί το κινηματογραφικό του ίνδαλμα Τζον Γουέιν, καθώς μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνια κατηγορούν τον εκλιπόντα ηθοποιό για ρατσιστικά σχόλια, ζητώντας την μετονομασία του τοπικού αεροδρομίου που φέρει το όνομα του.

Σύμβολο της παραδοσιακής Αμερικής, ο δημοφιλέστερος καουμπόι του αμερικάνικου κινηματογράφου, Τζον Γουέιν εξέφρασε «απόψεις υπέρ της ανωτερότητας των λευκών, κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας και ενάντια των αυτοχθόνων», ανέφερε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες.

Το κόμμα αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το 1971 στο περιοδικό Playboy, όπου ο ηθοποιός δηλώνει: «Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών» και «δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή δέκα γενιές, αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ καταδικάζει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξεις δηλώσεις του Τζον Γουέιν και ζητεί να αφαιρεθεί το όνομα του Τζον Γουέιν από το αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ», ανέφερε το ψήφισμα.

Το αίτημα έρχεται σε μια περίοδο που πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία που σχετίζονται με τη δουλεία και τη ρατσιστική καταπίεση απομακρύνονται ή μετονομάζονται μετά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό.

«Τώρα οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα, θέλουν να αφαιρέσουν το όνομα του Τζον Γουέιν από ένα αεροδρόμιο», είπε σε tweet του ο πρόεδρος, αποκαλώντας την ιδέα «απίστευτη ηλιθιότητα».

Ο Τραμπ έχει παρουσιάσει τον εαυτό του στο παρελθόν ως «μεγάλος θαυμαστής» του Τζον Γουέιν. Είχε εμφανιστεί δίπλα στην κόρη του ηθοποιού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στην Αϊόβα, τη γενέτειρά του Γουέιν.

 

Ο Τζον Γουέιν πέθανε το 1979 και πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 150 ταινίες. Ήταν υποψήφιος για πολλά Όσκαρ και έλαβε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1969, “Αληθινό θράσος” (True Grit).

****

Είναι πραγματικά από τα αμερικανικά παράδοξα κι αυτό ,σε μια χώρα που σε σχέση με τς περισσότερες  άλλες  του κόσμου έχει στην πράξη κατεδαφίσει το ρατσισμό,παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις, να συντηρεί ιστορικά τη μνήμη ενός ρατσιστή   ηθοποιού του περίφημου Τζον Γουέιν. Είναι αυτός μάλιστα  που  έγινε σημείο αναφοράς και ταυτίστηκε  με την Αμερική σε σημείο που η αναφορά  του ονόματός του και μόνο, να υποδηλώνει  ο τιδήποτε αμερικανικό .

Πέρα από το γεγονός πως ως καλλιτέχνης, ηθοποιός δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο. .Οι  περίφημε καουμπόικες  ταινίες τους ,δεν είναι  κάτι περισσότερο από …  bullshit και στην κυριολεκτική σημασία της φράσης!