ΣΤΟ ΣΚΑΜΝI ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ LOCK DOWN

Παραχωρήσαμε τη σημερινή σελίδα  (και θα το κάνομε συχνότερα) σε…συγγενείς  και ταυτόσημες  απόψεις άλλων συντακτών και μάλιστα χωρίς δικά μας σχόλια. Αλλ΄ αυτό, να ξεκαθαρίσουμε,δε συνεπάγεται και εν λευκώ αποδοχή όλων των κατά καιρούς εκφρασθέντων  απόψεων των κειμενογράφων που επιλέξαμε σήμερα.

Τα σημερινά τα συνυπογράφουμε.

1. Kατατέθηκε μήνυση για «δήθεν θανάτους» από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στην Εισαγγελία πρωτοδικείου Αθηνών υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία και αυτά των ιατρικών φακέλων που αφορούν την καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού.

 

Προς: κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κοινοποίηση: κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος “ΣΩΤΗΡΙΑ”, Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 153 – Αθήνα.

“ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ & ΘΑΝΑΤΩΝ ΛΟΓΩ COVID-19”
______________________________________________

κ. Εισαγγελέα,
Στο πλαίσιο της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για το γνωστό lock down στη χώρα. Η απόφαση αυτή είχε δραματικές οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα και για τους Έλληνες πολίτες, ενώ περιόρισε εξίσου δραματικά τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ατομικές μας ελευθερίες.

Η ανωτέρω απόφαση στηρίχθηκε στα δεδομένα της μεγάλης μεταδοτικότητας και της υψηλής επικινδυνότητας του νέου κορωνοϊού, για την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Προκειμένου να δικαιολογηθεί η απόφαση αυτή και κυρίως για να διατηρηθεί το επαχθές μέτρο του lock down, η κυβέρνηση και η συσταθείσα επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, με επικεφαλής τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήριο Τσιόδρα, επικαλούντο σε καθημερινή βάση, μέσω της ενημέρωσης του κοινού από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, στη θέση του οποίου η κυβέρνηση όρισε τον κ. Τσιόδρα, τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων από τον Covid-19.

Είναι προφανές ότι εάν δεν υπήρχαν κρούσματα, νοσηλείες και θάνατοι από τον Covid-19, δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί το lock down, κυρίως δε η παράτασή του.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι διάχυτη η αμφισβήτηση του παραπάνω αριθμού. Είναι διάχυτη δηλαδή η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων, υπολείπεται κατά πολύ των ανακοινωθέντων από την κυβέρνηση και τον κ. Τσιόρδα αριθμών. Η αμφισβήτηση αυτή τείνει να λάβει παγκόσμιες πλέον διαστάσεις. Ήδη π.χ. τις τελευταίες ημέρες, μείζον θέμα δημιουργήθηκε στην Ιταλική Βουλή.

 

Ήδη, προ ολίγων εβδομάδων, ο κ. Τσιόρδας ομολόγησε, σε μία εκ των καθιερωμένων ενημερώσεων του κοινού, ότι θάνατοι ανθρώπων που απεβίωσαν εξαιτίας διαφορετικών, υποκείμενων νοσημάτων (καρκίνοι, καρδιολογικές παθήσεις κ.ά), καταγράφονταν ως θάνατοι με αιτία τον Covid-19. Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του, είπε χαρακτηριστικά ότι πιστεύει ότι “έκαναν καλά”. Πιστεύει. Δεν είναι σίγουρος.

Είναι γνωστό ότι τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, πληθαίνουν οι αντιδράσεις πολύ μεγάλου αριθμού σοβαρών, καταξιωμένων και εγνωσμένου κύρους επιστημόνων, για τη “χρέωση” αυτών των θανάτων στον Covid-19.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η καταγραφή αυτών των θανάτων ως θανάτων από τον Covid-19 κατέτεινε εν τέλει στη διατήρηση του κλίματος φόβου και πανικού των πολιτών και “δικαιολόγησε” τη διατήρηση του lock down, δραματοποιώντας τις επιπτώσεις του στην οικονομία της χώρας.

Καθοριστικό ρόλο στην τρομοκράτηση των πολιτών και στη “δικαιολόγηση” και “νομιμοποίηση” της παράτασης του lock down, έπαιξαν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Προ ολίγων ημερών έλαβα στην εφαρμογή Messenger του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, στο οποίο διατηρώ λογαριασμό με στοιχεία χρήστη “Νίκος Αντωνιάδης”, μήνυμα από άλλον χρήστη, στο οποίο επισυνάπτετο κοινοποιηθείσα την 19.6.2020 ανάρτηση μέλους του Facebook, το οποίο είχε προβεί σε πολύ σοβαρή επώνυμη καταγγελία.

Ειδικότερα, το μέλος του Facebook Γ.Γ., αναρτώντας το εισιτήριο του πατέρα της, Αθα. Γιδ., στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”, εξέθετε ότι ο πατέρας της εισήχθη λόγω καρκίνου, αλλά στο εισιτήριο, το οποίο είναι βεβαίως ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, είχε βεβαιωθεί ψευδώς ότι εισήχθη λόγω Covid-19, και ότι η διάγνωση αυτή μάλιστα προέκυψε (δήθεν προέκυψε, κατά την καταγγέλλουσα) μετά από τεστ σε διαγνωστικό εργαστήριο, εκτός δηλαδή του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ” και προ της εισαγωγής του κ. Γιδόπουλου σ’ αυτό, ώστε να εμφανίζεται ξεκάθαρα ότι η εισαγωγή γίνεται λόγω Covid-19.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της η κ. Γιδ. καταγγέλλει δημόσια επί λέξει:

“ΕΛΕΟΣ!!!!! Η απόλυτη αηδία και Ψέμα! – Εισαγωγή κάναμε λόγω καρκίνου, βγήκαμε, εξιτήριο δεν πήραμε, και διαβάζω ότι μπήκε λόγω covid – Λυπάμαι γιατί μας δουλεύουν – Ντροπή, πόσα περιστατικά είναι βαπτισμένα COVID????”.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, ο αρμόδιος υπάλληλος του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ”, βεβαίωσε ψευδώς, κατ’ άρθρο 242 Π.Κ., στο δημόσιο ως άνω έγγραφο, ότι υπήρξε κρούσμα Covid-19 και εν συνεχεία νοσηλεία λόγω Covid-19.

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ
Ζητώ να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες βεβαιώθηκε ψευδώς κατά τα άνω, σύμφωνα με την καταγγελία, ότι ο εν λόγω ασθενής διαγνώστηκε σε διαγνωστικό κέντρο θετικός στον Covid-19 και ότι η εισαγωγή του στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” και η εν συνεχεία νοσηλεία του σ’ αυτό, έγινε λόγω του Covid-19.

Nα αναζητηθεί η ταυτότητα του δημοσίου υπαλλήλου που προέβη στην ανωτέρω ψευδή βεβαίωση κατ’ άρθρο 242 Π.Κ., καθώς, και ΚΥΡΙΩΣ, των ηθικών αυτουργών στην πράξη αυτή. Να αποκαλυφθεί δηλαδή η ταυτότητα των φυσικών προσώπων που έδωσαν την εντολή στον δράστη να προβεί στην κατά τα άνω ψευδή βεβαίωση και ο λόγος για τον οποίο δόθηκε η εντολή αυτή.

Να ελεγχθούν όλα τα εισιτήρια και εξιτήρια (εν προκειμένω η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της δεν έλαβε εξιτήριο), ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ στις οποίες έχει βεβαιωθεί ο Covid-19 ως αιτία εισόδου και νοσηλείας στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”.

κ. Εισαγγελέα,
Πρόκειται για ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ υπόθεση. Ο ελληνικός λαός αναμένει πλέον από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών να διερευνήσει την υπόθεση αυτή, να ρίξει φως στην περίπτωση της εισαγωγής του κ. Αθανασίου Γιδόπουλου στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” και να ανοίξει τον φάκελο όλων των παρόμοιων εισαγωγών στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”, ώστε εν συνεχεία να ανοίξει ο φάκελος όλων των εισαγωγών και νοσηλειών σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία της χώρας. Τα ανακοινωθέντα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. έως σήμερα κρούσματα Covid-19 είναι 3.287.

Στο τρίτο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας, να διερευνηθούν ΟΛΕΣ οι περιπτώσεις των 190, έως την ώρα που συντάσσεται και κατατίθεται η παρούσα, θανάτων στην Ελλάδα, για τους οποίους βεβαιώθηκε ως αιτία θανάτου ο Covid-19.

Όπως προανέφερα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις επιστημόνων σε όλον τον κόσμο για τη διαδικασία και την επιστημονική ορθότητα της καταγραφής του Covid-19 ως αιτία θανάτου για το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού αριθμού καταγεγραμμένων και ανακοινωθέντων θανάτων, κατά το διάστημα προ, εντός και μετά τα lock down.

Στο πλαίσιο αυτό, μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί για την απαγόρευση διενέργειας νεκροψιών στις περιπτώσεις θανάτου που “χρεώθηκαν” στον Covid-19, καίτοι δεν φαίνεται πως υφίσταται σοβαρός επιστημονικός λόγος για την απαγόρευση αυτή.

Σημειώνεται ότι ακόμη και τα αμφιβόλου αξιοπιστίας μαθηματικά μοντέλα που έχουν “επιστρατευτεί” για να υπολογιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων και θανάτων που θα υπήρχαν εάν δεν είχε αποφασιστεί το lock down, ώστε να “επιβεβαιωθεί” η “ορθότητα” της απόφασης για το lock down, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι βασίζονται στον αριθμό των κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων που έχουν κατά τα άνω “χρεωθεί” στον Covid-19.

Οφείλω να σημειώσω ότι καθημερινά γίνομαι αποδέκτης μηνυμάτων από χρήστες του Facebook από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με ενημερώσουν για περιστατικά που αφορούν στο αντικείμενο της παρούσης.

Είναι αυτονόητο και δεδομένο ότι θα προσκομίζω στην διενεργηθεισομένη προκαταρκτική εξέταση όλα εκείνα τα στοιχεία που κατά την κρίση μου χρήζουν διερεύνησης και θα συμβάλουν στην εισαγγελική διερεύνηση της υπό κρίση υπόθεσης.

Είναι προφανές ότι οι έννομες συνέπειες των υπό την αιτούμενη εισαγγελική διερεύνηση ψευδών κατ’ άρθρο 242 Π.Κ. βεβαιώσεων για τα κρούσματα Covid-19, καθώς και τις νοσηλείες και τους θανάτους λόγω Covid-19, είναι δραματικές για την οικονομία και τους πολίτες, το ύψος δε της βλάβης που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι κολοσσιαία, υπερβαίνοντας δραματικά το όριο των 120.000 € του κακουργηματικού χαρακτήρα του εγκλήματος της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ άρθρο 242 § 3 & 5 Π.Κ.
Τέλος, ζητώ τη διερεύνηση της καταλληλότητας ή μη του PCR TEST που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση ΕΙΔΙΚΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Covid-19. Πρόκειται επίσης για ΜΕΙΖΟΝΟΣ σημασίας ζήτημα, στο οποίο υπάρχει πολύ μεγάλη αμφισβήτηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την επιστημονική κοινότητα.

Θα παρακολουθώ τόσο εγώ, όσο και χιλιάδες Έλληνες πολίτες, την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, ώστε επιτέλους να μάθουμε εάν η οικονομία της χώρας καταστράφηκε, και οι Έλληνες πολίτες υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημία, στη βάση παραποιημένων ιατρικών στοιχείων.

Προσκομίζω την κοινοποιηθείσα επίμαχη ανάρτηση, το εισιτήριο του ασθενούς Αθανασίου Γιδόπουλου στο νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” και την σχετική ανάρτηση που έκανα στη σελίδα μου στο Facebook (Σχετικά υπ’ αριθμ. 1, 2 & 3). Προσκομίζω, τέλος, την ανάρτησή μου στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με την εξώδικη πρόσκληση που απηύθυνα στον κ. Σωτήριο Τσιόδρα (Σχετικό υπ’ αριθμ. 4), και την απάντηση του λοιμωξιολόγου σ’ αυτήν, η οποία ως αντικείμενο έχει την δημόσια παραδοχή του Π.Ο.Υ. ότι ο κορωνοϊός ΔΕΝ μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς.

Επί του θέματος, όπως θα διαπιστώσετε από το κείμενο της απάντησης του κ. Τσιόδρα, τα ερωτήματα που έθεσα παραπέμφθηκαν από τον κ. Τσιόδρα στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας ήδη από την 11.6.2020, πλην όμως έως και σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση από την επιτροπή αυτή.

Η ανάρτηση αυτή έλαβε πάνω από 1.400 αντιδράσεις, ενώ είχε πάνω από 1.700 κοινοποιήσεις (με επιπλέον περαιτέρω κοινοποιήσεις) και 505 σχόλια, αποδεικνύοντας τη γενικευμένη αμφισβήτηση του κόσμου για όλα όσα γνωρίζουμε για τον Covid-19. Όχι πως η ανάρτηση για το νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ” υστέρησε σε απήχηση…

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Γεώργιος Σουρβίνης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε ζωντανή μετάδοση, αυθόρμητα και χωρίς πίεση, βεβαίωσε ότι ο Covid-19 ΔΕΝ μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς.

Η εκ των υστέρων προσπάθεια απαξίωσης των επιστημόνων που διαφοροποιούνται δραματικά από τις “επίσημες” εκδοχές, υπό καθεστώς προφανούς από το “σύστημα” πίεσης, και της “ανασκευής” των παραδοχών τους, τίποτα άλλο δεν αποδεικνύει παρά τη μεγάλη σοβαρότητα των παραδοχών αυτών και ενισχύει την αναγκαιότητα της παρούσης εισαγγελικής έρευνας.

κ. Εισαγγελέα,
Είναι βέβαιον πως έχετε βιώσει στο οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον σας τις δραματικές επιπτώσεις του lock down. Έχετε τη δύναμη, την εξουσία αλλά και το καθήκον, να αναζητήσετε και να βρείτε τις απαντήσεις που περιμένει ελληνικός λαός, για να μάθει επιτέλους εάν για όλο αυτό το κακό που συνέβη υπάρχουν υπεύθυνοι. Εάν υπάρχουν ένοχοι. Είστε το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα Πολίτη.

Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2020
Ο Αναφέρων Δικηγόρος

2. Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Οι παραδοχές της Novartis που κρύβει το σύστημα ενοικιαζόμενων δημοσιογράφων

Οταν ο δρόµος που έστρωσε µε χρήµατα για τα µέσα ενηµέρωσης ο Στέλιος Πέτσας συναντά τον δρόµο που χρύσωσε η Novartis τότε γίνονται θαύµατα. Στο σταυροδρόµι της ευµάρειας δηµοσιογράφοι σε ρόλο φακίρη καταπίνουν πεντακοσάευρα και είναι έτοιµοι να ακροβατήσουν πάνω στο ψέµα χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του εξωδικαστικού συµβιβασµού µεταξύ αµερικανικού δηµοσίου και Novartis, που προβλέπει αποζηµίωση-µαµούθ για όσα σκανδαλώδη έκανε η πολυεθνική φαρµακευτική στην Ελλάδα, απέδειξε πως στη χώρα υπάρχει ένα σύστηµα ενοικιαζόµενων δηµοσιογράφων µε ευελιξία στα νεφρά και ελαστικότητα στη συνείδηση. Στην πραγµατικότητα δεν υπάρχουν κάποιοι δηµοσιογράφοι που εξυπηρετούν τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη ή κάποιον εντολέα. Υπάρχει µια µάζα δηµοσιολογούντων που µετατρέπουν τον εαυτό τους σε κοπρώδη λύµατα που λιπαίνουν τη διαφθορά. Εξυπηρετούν όλους όσοι αποτελούν τη διαφθορά στην Ελλάδα. Οπως κι αν λέγονται. Αυτή η δηµοσιογραφία εδώ και τρεις µέρες επιµένει πως στον εξωδικαστικό συµβιβασµό που έκανε η φαρµακοβιοµηχανία Novartis δεν υπάρχει καµιά αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Ας δούµε τι υπάρχει µε γεγονότα.

Η Novartis πληρώνει 310 εκατοµµύρια δολάρια στις ΗΠΑ για όσα σκανδαλώδη έγιναν στην Ελλάδα. Για όσα έκανε σε Βιετνάµ και Νότια Κορέα πληρώνει µόλις 30 εκατοµµύρια παρότι ο πληθυσµός τους είναι 200 εκατοµµύρια. Καταλαβαίνει λοιπόν οποιοσδήποτε πως δεν πρόκειται για «συνωµοσία», αλλά για τεράστιο σκάνδαλο. Στην τιµή αποζηµίωσης που δίνει η Novartis προφανώς κοστολογείται και η σηµαντικότητα των πρωταγωνιστών για τους οποίους η φαρµακευτική δεν θέλει να γίνουν αποκαλύψεις.

Ας πάµε παρακάτω. Το δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ στην απόφασή του που αναλύει τα εγκλήµατα της Novartis γράφει πως η εταιρεία και τα στελέχη της εγκληµάτησαν µε πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι «να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο αξιωµατούχο (σ.σ.: Ελληνα) να χρησιµοποιήσει την επιρροή του εντός µιας ξένης κυβέρνησης (σ.σ.: εννοεί την ελληνική αφού εξετάζει την υπόθεση Ελλάδας), ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις τής ως άνω κυβερνήσεως και οργανισµών και οργάνων της, προκειµένου να βοηθήσουν τη NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και τη διατήρηση επιχειρηµατικής δραστηριότητας για αυτή και µε αυτή ή να κατευθύνουν επιχειρηµατική δραστηριότητα προς τη NOVARTIS HELLAS, σε αντίθεση µε το 15 U.S.C. § 78dd-3».

Υπάρχει ξεκάθαρα η παραδοχή πως η Novartis έστρεφε την ελληνική κυβέρνηση όπου ήθελε. Τι σηµαίνει όµως ότι έπαιρνε αποφάσεις υπέρ της Novartis; Προφανώς µια κυβέρνηση δεν κάνει συνταγογραφήσεις, γιατί δεν είναι γιατρός. Αρα οι κυβερνητικές αποφάσεις αφορούν ένα πράγµα: την πολιτική φαρµάκου.

Υπάρχει ακόµη µια παραδοχή πολύ σηµαντική γι’ αυτά που συµβαίνουν στην προανακριτική στην Ελλάδα. Η φαρµακευτική παραδέχεται (και πληρώνει αποζηµίωση στις ΗΠΑ γι’ αυτό) ότι χρηµάτιζε γιατρούς µέσα από το πρόγραµµα «Exactly», το οποίο ψευδώς εµφανιζόταν ως στατιστική µελέτη. Στο πρόγραµµα «Exactly» συµµετείχε και πληρώθηκε από τη Novartis ο σύζυγος της εισαγγελέα Ελένης Ράικου. Αρα ο σύζυγος της Ράικου πληρώθηκε από ένα πρόγραµµα κεκαλυµµένου χρηµατισµού, ενώ η εισαγγελέας εµφανίζεται ως αξιόπιστη µάρτυρας στην προανακριτική. Εδώ να προσθέσουµε πως υπάρχει πόρισµα του ΕΟΠΥΥ που τον εµφανίζει να υπερσυνταγογραφεί σκευάσµατα άλλων φαρµακευτικών προξενώντας ζηµία 1,7 εκατοµµυρίου ευρώ στο ελληνικό δηµόσιο.

Σε άλλο σηµείο των κειµένων του εξωδικαστικού συµβιβασµού (που αφορούν την Ελλάδα πάντα) γίνεται η παραδοχή από τη Novartis πως έδρασε παράνοµα για να βάλει το φάρµακο Lucentis στην αγορά. Μα αυτό ακριβώς είναι το αντικείµενο της δίωξης που έχει ασκηθεί κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. Η φαρµακευτική παραδέχεται ότι όλη αυτή η διαδικασία εισαγωγής του φαρµάκου και εξασφάλισης εσόδων της ήταν παράνοµη. Επιβεβαιώνεται δηλαδή όλη η βάση της δίωξης κατά του πρώην υπουργού Υγείας.

Ο εξωδικαστικός συµβιβασµός όµως αποκαλύπτει κάτι ακόµη πιο σηµαντικό. Οτι όσα κατέθεσαν οι µάρτυρες στην Ελλάδα, οι οποίοι απαξιωτικά και προβοκατόρικα χαρακτηρίστηκαν κουκουλοφόροι, είναι αληθινά. Τα στοιχεία για το πρόγραµµα «Exactly» και το φάρµακο Lucentis τα έχουν καταθέσει µε λεπτοµέρειες και απ’ ό,τι φαίνεται επιβεβαιώνονται σε βαθµό που η Novartis αναγκάζεται να πληρώσει κάτι εκατοντάδες εκατοµµύρια.

Το σηµαντικότερο είναι ότι η Novartis µε τις παραδοχές της περιγράφει το αδίκηµα της απιστίας των Ελλήνων υπουργών την περίοδο από 2012 έως 2015. ∆ηλαδή αφού τα µέλη της τότε κυβέρνησης επηρεάστηκαν από τη Novartis και πήραν αποφάσεις υπέρ της φαρµακευτικής, όπως αυτές των υπερτιµολογήσεων των φαρµάκων, τότε πρόκειται για το αδίκηµα της απιστίας. Η διασπάθιση του δηµόσιου χρήµατος τους βαραίνει, ανεξάρτητα αν το αδίκηµα έχει παραγραφεί µε τον γνωστό νόµο περί (µη) ευθύνης υπουργών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς (ο οποίος σύµφωνα µε τη Novartis είχε στο κυβερνητικό think tank τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Ελλάς Κωνσταντίνο Φρουζή) όπως και οι υπουργοί του πρέπει να απαντήσουν ποιοι είναι αυτοί που έκαναν το έγκληµα. Γιατί έγκληµα υπάρχει και µάλιστα µε πιστοποίησή του από την ίδια τη Novartis πλέον. Τώρα το ότι τα ΜΜΕ, µπουκωµένα από το σύστηµα Μητσοτάκη, επιµένουν πως δεν υπάρχει καµιά εµπλοκή πολιτικών, απλώς θυµίζει ότι κάποτε και η Siemens δεν ήταν σκάνδαλο, αλλά ύστερα από χρόνια πλέον όταν στην Ελλάδα ακούγεται το όνοµα της εν λόγω εταιρείας περισσότερο γίνονται συνειρµοί µε όνοµα πολιτικής οικογένειας παρά µε τηλεφωνικές συσκευές, ηλεκτρικές κουζίνες και ψυγεία

3. Καλά κρατεί η εργασιακή ανισότητα αντρών – γυναικών στην Ευρώπη

 

14 ευρωπαϊκά κράτη – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – παραβιάζουν τα δικαιώματα στην ίση αμοιβή και στις ίσες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας, όπως διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι από τις 15 χώρες που εφαρμόζουν τη διαδικασία συλλογικών καταγγελιών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, μόνον η Σουηδία φαίνεται να συμμορφώνεται και να τον τηρεί.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Σλοβενία έχουν κάνει ανεπαρκή πρόοδο στη μείωση του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εντοπίστηκαν έλλειψη στη διαφάνεια των αμοιβών στην αγορά εργασίας, αναποτελεσματικά ένδικα μέσα και ανεπαρκείς εξουσίες και πόροι των εθνικών φορέων για την ισότητα των φύλων. Επίσης, παρά τις ρυθμίσεις για ποσοστώσεις και άλλα σχετικά μέτρα, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε θέσεις λήψης αποφάσεων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Σε νομοθετικό επίπεδο ωστόσο – στη θεωρία δηλαδή – οι 15 χώρες βρέθηκε ότι έχουν ικανοποιητική νομοθεσία που αναγνωρίζει το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίδια εργασία.

Καταγγελίες προς την Επιτροπή, που παρακολουθεί την εφαρμογή του Χάρτη, υποβλήθηκαν από τη διεθνή ΜΚΟ «University Women Europe».

«Το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων είναι απαράδεκτο στις σύγχρονες κοινωνίες, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένα από τα κύρια εμπόδια στην επίτευξη πραγματικής ισότητας. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει επειγόντως να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας. Επίσης, περισσότερες χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν τον Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης ως ένα μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου», αναφέρει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

 

4. Ο Πολάκης κατηγορεί τον Μπογδάνο για «αντιπερισπασμό»: «Με σένα μικρέ ακροδεξιέ θα τα πούμε στο Εφετείο!»

Με σκληρή ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης επιτίθεται στον Κ. Μπογδάνο ο οποίος αν και έχει στα χέρια του εδώ και 10 μέρες την την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με όσα είχε γράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε τώρα να τη βγάλει στον “αέρα”.

Σχολιάζει τα ακόλουθα ο Π. Πολάκης:

«Ρε κακομοίρη Μπόγδανε 10 ημέρες είχες την απόφαση στα χέρια σου (φωτό 1), αλλά δεν τολμούσες να την αναφέρεις γιατί το πρωτόδικο Δικαστήριο δέχθηκε ότι όσα είχα γράψει στο facebook για εσένα (“παράσιτο και θεραπαινίδα του καναλάρχη που σε ταΐζει είσαι και θα ήσουν” και “την κοπριά που εκτοξεύεις” κλπ) όταν είχες κατηγορήσει τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα για την απόπειρα κατά του Παπαδήμου, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΕΥΔΗ, παρά μόνο ότι “δεν συνάδουν κατά το ύφος τους με το δημόσιο λόγο, με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός” (φωτό 2, 3,4).

Τι έγινε και την θυμήθηκες ξαφνικά? Μήπως σου το ζήτησε ο ξεφτίλας εργοδότης σου ο Κουρτάκης ως αντιπερισπασμό μετά την αποκάλυψη για το ανύπαρκτο site “velona& klosti.gr”, μέσω του οποίου “τσίμπησε” 48.000€ το 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ? (Φωτό 5 )

Δεν μασάω! Αυτόν θα τον ξεμπροστιάσω για ό,τι έχει κάνει και με σένα μικρέ ακροδεξιέ θα τα πούμε στο Εφετείο!!

Μέχρι τότε, άντε καμιά βόλτα στο Ελληνικό για να βοηθήσεις τον άλλο ακροδεξιό φίλο σου μήπως και βάλει μπροστά τις μαϊμού μπουλντόζες της Βικιπαίδεια…..»