ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ)

1.α. Τα 7 ονόματα των πολιτικών που έχουν γίνει γνωστά  από το έγγραφο του FBI και εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis είναι τα ακόλουθα:

β. Σε   δεύτερο   έγγραφο του FBI προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142 και ημερομηνία 23/1/2018, σημειώνεται:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:

1. Αν. Λοβέρδος,

2. Μ. Σαλμάς,

3. ΑΔ. Γεωργιάδης,

4. Αν. Λυκουρέντζος,

5. Αντ. Σαμαράς,

6. Γ. Στουρνάρας,

7. Δ. Αβραμόπουλος».

γ. Απόφαση αμερικανικού  δικαστηρίου Νιου Τζέρσι:

Το  αμερικανικό δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι «οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ». Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4, να παρακινήσουν  τους Έλληνες αξιωματούχους να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ  την επιρροή τους στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  , τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».

 Από τον Ιούνιο του 2012 λοιπόν έως τον Ιανουάριο του 2015 πρωθυπουργός της Ελλάδας  ήταν  ο Αντώνης Σαμαράς  (διαδέχτηκε  τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο 2012).  Σε εκείνη την κυβέρνηση Σαμαρά  υπουργοί Υγείας  ήταν ο  Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο  ΄Αδωνις  Γεωργιάδης και ο  Μάκης Βορίδης.

ΠΡΟΣ

Τους  12  αναφερομένους ΄Ελληνες  πολιτικούς στο έγγραφο του FBI και στην   απόφαση του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι περί  ευθύνης  κυβερνητικών στο σχεδιασμό και τη συνδρομή   για  την πραγματοποίηση στη χώρα  παράνομων πράξεων από τη  φαρμακοβιομηχανία Νovartsis  από το 2012-2015.

Κοινοποίηση:

1.Ελληνική κυβέρνηση

2.Αξιωματική κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου

Σας κατηγορούν ευθέως οι παραπάνω αμερικανικές αρχές και μάλιστα  τους 7 πολιτικούς από σας  ονομαστικά  πως με τις ιδιότητες των  πρωθυπουργών και των υπουργών στη διάρκεια των ετών 2012-2015 έναντι  οικονομικών ανταλλαγμάτων (χρηματισμός) προχωρήσατε σε πράξεις παράνομες και καταχρηστικές που επέτρεψαν στην εν λόγω εταιρία να κερδοσκοπήσει σε βάρος του ελληνικού καταναλωτικού κοινού φαρμάκων, αλλά και του αμερικανικού δημοσίου εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα δικά της αντίστοιχα φαρμακευτικά  προϊόντα.Το αμερικανικό δημόσιο κέρδισε δια συμβιβασμού την υπόθεση αυτή και η φαρμακοβιομηχανία  υποχρεώνεται να καταβάλει ένα σοβαρό ποσό αποζημίωση στο αμερικανικό κράτος.

  Τόσο οι διαπιστώσεις και οι κατηγορίες  του FBI όσο και η απόφαση του δικαστηρίου του Νου Τζέρσι:

  1. Σας αφήνουν εντελώς έκθετους και σας καθιστούν  υπόδικους για τις παράνομες πράξεις που σας κατηγορούν.
  2. Η εξέλιξη αυτής τη υπόθεσης, όμως ,δεν αφορά μόνο τη δική σας ηθική υπόσταση και αξιοπρέπεια. Παράλληλα, ως εκ της επίσημης,  θεσμικής  ιδιότητα σας την εποχή  των παράνομων ενεργειών σας,  προσβάλλεται  βάναυσα  η χώρα, ο λαό μας και η  ιστορία μας.
  3. ΄Ηδη, εδώ και πολύ καιρό, σας είναι γνωστές οι κατηγορίες  που διατύπωσαν εναντίον σας  το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (Federal Βureau οf Ιnνestigatiοn, FBI) των ΗΠΑ ,του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ .Κι εσείς,αντί του αυτονόητου, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε θιγόμενος πολίτης απανταχού του πλανήτη, πολλώ μάλλον ένας πολιτικός, αν ιδιώτης ή δημόσια υπηρεσία τον κατηγορούσαν άδικα,  να έχετε, δηλαδή ήδη  προσφύγει σε κάποιο θεσμικό  αρμόδιο όργανο  εναντίον των κατηγόρων σας  στην αμερικανική επικράτεια,ακόμα και στα ΜΜΕ, για την αποκατάσταση της βάναυσα τρωθείσης αξιοπρέπειά σας,αλλά και της αντίκρουσης των σοβαρών κατηγοριών που μπορούν να σας οδηγήσουν ακόμα και στην φυλακή, σεις δεν προχωρήσατε σε καμιά όμοια ενέργεια.
  4. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε όχι μόνο τους εαυτού σας εκτεθειμένους στις καταγγελίες με συνέπεια ο οποιοσδήποτε να  μπορεί να σας αποκαλεί και να σας χαρακτηρίζει ως διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά προσβάλλεται, εξαιτίας αυτής της στάσης σας  και η ελληνική πολιτεία, ο  ελληνικός λαός και η  ιστορία του.
  5. Ως εκ τούτων, έχετε υποχρέωση απέναντι στη χώρα το λαό και την ιστορία του να προχωρήσετε σε νομική -δικαστική αντίκρουση των κατηγοριών που σας βαρύνουν. Αν δεν το πράξετε,  σύμφωνα με την ιστορική μας κρίση, αυτό σημαίνει πως είστε ένοχοι, αποδέχεστε τις κατηγορίες ή  φοβάστε πως θα καταδικαστείτε, αν δρολογήσετε   τέτοιες δικαστικές ενέργειες.
  6. Παράλληλα, αφού η ίδια η εταιρία αποδέχτηκε τις κατηγορίες πως ζημίωσε το αμερικανικό  δημόσιο με τις διεφθαρμένες πράξεις  συναλλαγής με δημόσια πρόσωπα, η ελληνική κυβέρνηση  και γα λόγους ιστορικούς πρωτίστως και  παραδειγματισμό των μελλοντικών γενεών,οφείλει να απαιτήσει δικαστικώς συμβολικές οικονομικές αποζημιώσεις από την ίδια φαρμακοβιομηχανία Αν η κυβέρνηση δεν το πράξει ,σημαίνει, κατά  την ιστορική μας  κρίση, πως θέλει να  συγκαλύψει διεφθαρμένους  πολιτικούς που βρίσκονται στο κυβερνών κόμμα.
  7. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα λοιπά κόμματα του Κοινοβουλίου οφείλουν επίσης να απαιτήσουν  δυναμικά και αποφασιστικά  με όλους τους ενδεδειγμένους και νόμιμους τρόπους την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας περί της ενοχής ή μη  των κατηγορουμένων. Αλλά και να ασκήσουν πίεση για διεκδίκηση  με όλα τα νόμιμα μέσα αποζημιώσεις από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία Νovartis   για τις παρανομίες που διέπραξε και ζημίωσε ηθικά και υλικά  το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του. ΄Οπως, ακριβώς,έπραξε το αμερικανικό Δημόσιο και δικαιώθηκε.
  8. Οφείλουμε να σας διευκρινίσουμε  πως για την διαμόρφωση ιστορικής  κρίσης δεν είναι απαραίτητη μια  δικαστική αθωωτική ή  καταδικαστική και  άλλη θεσμική απόφαση.Ο ιστορικός δικαιούται  και υποχρεούται να εκφέρει  ιστορική άποψη για τα δρώμενα στα οποία αναφέρεται,χωρίς να λάβει υπόψη του δικαστικές ή άλλες σχετικές  αποφάσεις.  Αλλιώς, αν  υπεκφεύγει για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί α κατηγορηθεί για μεροληψία και   στρατευμένη στάση.
  9. Ως εκ τούτου, η δική μας ιστορική άποψη είναι τούτη:  13 ΄Ελληνες  πολιτικοί,οι οποίοι την περίοδο 2012-2015  χρημάτισαν μέλη των τότε κυβερνήσεων, βαρύνονται με το βαρύ κατηγορητήριο της διαπλοκής με την ελβετική, πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία Nοvartis. Και όχι μόνο χρηματίστηκαν απ΄αυτήν, για να εξυπηρετήσουν  τα παράνομα  σχέδια υπερτιμολόγησης φαρμάκων και να καρπωθεί η ίδια εταιρία  παράνομα κέρδη,αλλά και πολιτικά ανέντιμα, προκλητικά και  άδικα, οι συγκεκριμένοι πολιτικοί  προσπαθούν να αποσείσουν τις ποινικές ευθύνες τους, καταλογίζοντας ευθύνη διαπλοκής και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (!) για την κατασκευή  σκευωρίας εναντίον  τους, κυρίως μεταξύ της αδέκαστης ,σημερινής εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και του π. αν. υπουργού δικαιοσύνης  Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.