Η “Αρία” Φυλή της θηλυκότητας στα κράσπεδα του Ναζισμού

α. Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου απέκτησαν σπίτι στο Περιστέρι αντί αμοιβής καταγγέλλει η πρώην ιδιοκτήτρια

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου απέκτησαν σπίτι στο Περιστέρι αντί αμοιβής καταγγέλλει η πρώην ιδιοκτήτρια

“Όπως λέει η καταγγέλουσα, ο Απόστολος Λύτρας είχε εκπροσωπήσει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να ξεκαθαρίζει τα της αμοιβής του από την αρχή.

Μετά τη δίκη, όπως αναφέρει, ο ποινικολόγος ζήτησε ένα ποσό που ούτε η ίδια, ούτε ο συγγενής της ήταν σε θέση να πληρώσουν. Τότε έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αγορά του ακινήτου και η διαδικασία προχώρησε.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια. Στενός συγγενής της βρέθηκε κατηγορούμενος και επέλεξε τον Απόστολο Λύτρα, για να τον εκπροσωπήσει, που έβλεπε να έχει επιτυχίες σε αντίστοιχες υποθέσεις και όχι μόνο.

«Τελικά το ακίνητο το δικό μου πέρασε στην κ. Πολυζωγοπούλου», δήλωσε η πρώην ιδιοκτήτρια στο Live News.

Όπως λέει η γυναίκα, αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο. Υποστηρίζει ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, χωρίς αρχικά να μπορεί να το προβλέψει.

«Ντροπή, γιατί βρήκε δύο ανθρώπους σε μεγάλη ανάγκη. Θα μπορούσε να μας πει να τον πληρώνουμε λίγα – λίγα, με τον μήνα».

«Απέφευγε να μιλήσει για την αμοιβή του»

Ο ποινικολόγος αποφεύγει αρχικά να ξεκαθαρίσει τα της αμοιβής του, και προς στο τέλος της δίκης, όπως μας λέει η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ζητάει 10.000 ευρώ.

«Κόντευε η δίκη […] και του λέω δεν έχουμε χρήματα και που απαντάει ”δεν έχετε κάποιο ακίνητο ή κάτι να πουλήσετε;”».

Η αντικειμενική αξία του σπιτιού ήταν 36.257 ευρώ, αλλά παρόλα αυτά, η συμφωνία έκλεισε σχεδόν για τα μισά χρήματα, στα 20.000 ευρώ συνολικά.

«Μου λέει ”να το βάλουμε 20 χιλιάδες ευρώ να φύγει γρήγορα;”»

Όπως λέει, ο Απόστολος Λύτρας της υποσχέθηκε να ψάξει κι εκείνος για αγοραστή.

«Με πίεζε συνέχεια ότι δεν θα προλάβουμε. Μου έλεγε ”έχω βρει ένα φίλο που ενδιαφέρεται”, έτσι ακριβώς μου έλεγε».

Λίγες μέρες μετά εμφανίζεται η ενδιαφερόμενη, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που τελικά απέκτησε το ακίνητο στο Περιστέρι.

Από τα 20.000 ευρώ της αγοραπωλησίας, η πρώην ιδιοκτήτρια επιμένει στο Live News πως τα 10.000 επέστρεψαν στο ζευγάρι, ως αμοιβή του ποινικολόγου και από τα υπόλοιπα 10.000, έμειναν στην ίδια περίπου τα μισά.

«Τα πληρώσαμε όλα εμείς, συμβολαιογραφικά και φόρους. Δεν πήραμε ούτε 5 χιλιάδες».

Μέχρι σήμερα, το επίμαχο σπίτι στο Περιστέρι, ανήκει στην κυρία Πολυζωγοπούλου”.

2. Σάλος με το απαράδεκτο σκίτσο της ΕφΣυν: Άθλιο «χιούμορ» με τη Δόμνα Μιχαηλίδου και την ενδοοικογενειακή βία

Υπέροχες Γυναίκες: Χυδαίο! Η έμφυλη βία δεν προσφέρεται για πλάκα
Οι «υπέροχες γυναίκες» ένας λογαριασμός στο instagram («yperoxes.gynaikes») αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για χυδαιότητα.

Δείτ την χαρακτηριστική ανάρτηση:

Ο λογαριασμός έγραψε χαρακτηριστικά: «Και ενώ φωνάζουμε ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία δεν διατίθεται για πλάκα, σήμερα μια εφημερίδα κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή έπειτα από ένα ακραίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται στο δημόσιο διάλογο και μία γυναικοκτονία που έγινε χθες, να αστειευτεί και να προκαλέσει με αυτό τον τρόπο. Χυδαίο! Δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής ή κομματικής τοποθέτησης, είναι απλά η στιγμή να κατανοήσουμε ότι η βία κατά των γυναικών δεν ενδείκνυται για αστειάκια και σάτιρα».

iefimerida.gr

Σκίτσο Ζερβός-21/6/24

«ΜΕ ΤΟΟ»,  «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»,  ΠΑΡ΄ ΟΛΙΓΟΝ    ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ  Η ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ ΚΥΡΙΑ,  ΘΥΜΑ  ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ, ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ   ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ “ΤΟ Μ/ΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ”.  Τέτοιες εκτρωματικές παρουσίες  του μισανδρισμού και του  έμφυλου ρατσισμού   από αλλόκοτες Μαινάδες , που συμφύρονται στα κράσπεδα   νέων και συγγενών ναζιστικών ιδεασμών  περί φύλου και φυλής  με τους παλιούς περί Αρίας γερμανικής.

Οι «υπέροχες γυναίκες» ,σύστησαν, λέει …ανώνυμη εταιρία μισανδρίας  σε ένα λογαριασμό του instagram  για να εξοντώσουν   το  “μη υπέροχο” αντρικό φύλο ,οι εκπρόσωποι του οποίου,  από τη φύσης του, όπως  παρατηρεί και η …επιστήμη του  υφυπουργού Υγείας του Κυριάκου , ονόματι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, είναι άπαντες βίαιοι, κυνηγοί  θηλυκών θηραμάτων   και φονιάδες.   Σε αντίθεση με τις «Υπέροχες Γυναίκες» που έχουν από τη… φύσης τους κι αυτές ,γνωρίσματα ,αλλά, τα  αντώνυμα,  των αντρών.

Και, με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό της  Πολυζωγοπούλου από το  Λύτρα , έβγαλαν πύρινη καταγγελία κατά γελοιογράφου, που ο  διεστραμμένος,  ως  άντρας και τούτος, φορέας  βιαιότητας,   με το πενάκι και τη λεζάντα  του,  τόλμησε να   ασελγήσει επί της αγίας,  θηλυκής  φύσης  με όσα υπονόησε, εισερχόμενος στα άδυτα της αγνότητας ,πραότητας και ευαισθησίας του φύλου τους. (Βεβαίως , τους έθιξε  τον Κούλη τους, κι αυτό έτσουξε, όχι οι άλλες παρλαπίπες που τσαμπουνάνε).

Πολυζωγοπούλου και Λύτρας. Δικηγόροι αμφότεροι.  Με ό,τι σημαίνει να  ανήκεις σε μια συντεχνία, που πολλά από  τα μέλη της   «ζουν και ζένονται»  με την απάτη , επαγγέλλονται   το ψεύδος . Γιατί κακά τα ψέματα . Σπύρο Φυτράκη ( πρόσφατα αποθανών) δε συναντάς εύκολα στον κλάδο.  Σπανίζει το είδος, μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών   με τέτοιο ήθος, πανελλαδικά.

Πώς το έλεγε ο …προκαθήμενος (Δεσπότης πρωτοκαθεδρίας, διάβαζε )  της ελληνικής εκκλησίας;  «Τα 3 Δ να φοβάσαι:  Δικηγόρο, Δημοσιογράφο και Δεσπότη» (Μπράβο  δυνατή ατάκα και αυτοσαρκασμό  ο  Ιερώνυμος!).

Και είναι αλήθεια. Συνάφια… «πάρε  τον ένα και χτύπα το άλλο».  Από τα  λίγα…επαγγέλματα που έχουν αντικείμενο εργασίας αποκλειστικά  το ψεύδος, την παραπληροφόρηση, τις φρούδες και  απατηλές υποσχέσεις. Και είναι αυτά, ακριβώς, που κάνουν τη διαφορά  από  ένα Φυτράκη, ένα Τζούλιαν ΄Ασάνζ και ένα παλιό Μητοπολίτη Ηλείας, Αντώνιο.   Κάθε κλάδος, όσο και αν έχει στις τάξεις τους «καθάρματα»,  έχει και  τα διαμάντια του. Να είμαστε δίκαιοι .

“Λουλούδια του μπαξέ ” το ζεύγος, λοιπόν! Βγήκανε βούκινο με το μπουνίδι  (αν και πασίγνωστος   ο ένας , τουλάχιστον , ως μαϊντανός στα πρωινάδικα), αλλά τσιμουδιά από τις Μαινάδες των μορφωμάτων της μισανδρίας  και τα κακέκτυπα του Τύπου  για το ποιον των δυο  δικηγόρων.   ΄Οχι μόνο για τους ξυλοδαρμούς ,πού   δεν ήταν ο  μόνος , όπως λέει η παθούσα τώρα, αυτός που πήρε δημοσιότητα.

Αρπάξανε το σπιτάκι της φτωχιάς στο Περιστέρι  για ένα κομμάτι ψωμί!  Πριν 3-4 χρόνια,   ένα διαμέρισμα  στην Αθήνα , το   βουτήξανε    με 20 χιλιαρικάκια. Ούτε πέργκολα να αγοράζανε!  Και από αυτό το τεράστιο ποσό  ,  μείνανε  στη γυναικούλα  τα 3 χιλιάρικα όλα και όλα  .

Εν τάξει, ας το χαίρεται η Πολυζωγοπούλου  και αυτό. ΄Αξιες οι επιλογές της,  γενικότερα.  Αλλά, αν αυτό δε λέγεται αισχροκέρδεια  και μάλιστα του αισχίστου   είδους, πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσουμε;  Τέτοια αρπακτικότητα κάνει  τα Funds να φαντάζουν  άγια  μπροστά   σε αυτή του περίφημου  ζεύγους   των δικηγόρων.

Αλλά, το θέμα μας δεν είναι αυτό.  Θα  επισημάνουμε για πολλοστή  φορά  ( και σήμερα)  πως ο νέος ιός του μισανδρισμού  που  εδώ και λίγα  χρόνια  άφησαν να ξεφύγει από  τα σκοτεινά  υπόγεια  του  id με τη  μορφή του έμφυλου ρατσισμού κάποιες υστερικές .με  χαρακτηριστικά  ψυχάκια,  γυναίκες, πήρε διαστάσεις      πανδημίας.

Η μισανδρία είναι ιός.  ΄Υπουλος και θανατηφόρος. Ως τώρα, την αποκλειστικότητα την κατείχε  ο μισογυνισμός κάποιων ανόητων και ταλαίπωρων αντρών.  Υπέφεραν οι παλιότερες κοινωνίες  από τις παρενέργειες αυτής της αλλόκοτης αρρώστιας που ροκανίζει ύπουλα ,ως γάγγραινα, το μοναδικό ,ως δώρο-προσφορά  της Φύσης στα δυο φύλα. Την ιδιότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ!  Σήμερα,  η  σκυτάλη παραδόθηκε επίσημα στην απέναντι  ομάδα. Μαθημένη η κοινωνία  να μη μονοιάζουν τα μέλη της, να ψάχνουν αφορμές και προσχήματα για αντιπαράθεση και μάχες.

Το λέμε συνεχώς  και με κουραστικούς ,ίσως, ρυθμούς. Δεν υπάρχει κακό φύλο και καλό.  Δεν υπάρχουν μαύροι και άσπροι.΄Αριοι και κατώτερες φυλές.  Υπέροχες γυναίκες και  γουρούνια άντρες. Υπάρχουν κακοί άνθρωποι και καλοί. Με συμπεριφορές που επιβάλει η Φύση . ΄Η αντίθετες. Η “Λυδία Λίθος”, που όλοι μας πάνω της δοκιμαζόμαστε.

Δεν μπορεί ένας Λύτρας με τον προσωπικό, βάρβαρο και βίαιο τρόπο που αντιδρά κάθε φορά και σε κάθε περίσταση , να  χρεώνει  αυτά τα χαρακτηριστικά   στο φύλο του.   Ο εθνικισμός και  ο κάθε είδους ρατσισμός  έχουν  αποκλειστικό γνώρισμα τη γενίκευση. Η έλλειψη σύνεσης, η  τύφλα του φανατισμού, η μικρότητα και η ιδιωτεία,  αδυνατούν να ξεχωρίσουν γραμμές.  ΄Εχουν μηδενική ορατότητα.

Το θύμα  ξυλοδαρμού του Λύτρα δεν είχε τη μυϊκή δύναμη, να του γυρίσει τις μισές από τις 30 γροθιές που λέει πως της έριξε.  Δεν  ήξερε ούτε μπορούσε να αντιδράσει, γιατί δε φρόντισε από πριν να μάθει πώς προλαβαίνεις εσύ να κάνεις , όποιον τολμήσει να σηκώσει χέρι πάνω σου ,τόπι στο ξύλο

΄Ηξερε, όμως, και είχε προφανώς  και άλλες, καλές επιδόσεις , λόγω (εξ)άσκησης και επαγγελματικής ιδιότητας,  να αρπάζει το κεραμίδι του φτωχού. Και εκεί  που τη έπαιρνε,  δε δίστασε. Του έδωσε και κατάλαβε. Αυτές  κι αν είναι μπουνιές!

Να προσδώσουμε, λοιπόν,  το γνώρισμα της αναλγησίας και  της ηθικής πώρωσης σε όλο το γυναικείο πληθυσμό μια και η …Σοφία διαπρέπει (και δεν είναι η μόνη) σε αυτό και συμβαίνει να είναι  γυναίκα; ΄Η, τα βίαια  χαρακτηριστικά του Λύτρα (και είναι ΄πολλοί)  σε όλους εμάς τους υπόλοιπους , γιατί συμβαίνει ο  τραμπούκος δικηγόρος  να είναι άντρας;

 

 

 

Ανήκω σε μια γενιά που είχαμε τις καλύτερες μεταξύ μας σχέσεις. ΄Αντρες και γυναίκες. Ασφαλώς ,υπήρχαν  φαλλοκράτες και μισογύνηδες. Μυξοπάρθενες και  ομνύουσες στην ισχύ του αιδοίου , που σένει… καράβι.  Και τότε. Αλλά δεν ήταν ο κανόνας .Ούτε η κοινωνία γενίκευε  από τέτοια περιστατικά.

Κάναμε εύκολα σχέσεις, ζούσαμε στο έπακρο συναισθήματα  που προσφέρει  ο  ΜΥΘΟΣ του  έρωτα και  η πείνα για  σεξ.  Περνούσαμε καλά για όσο κρατούσε η σχέση. Ο βιασμός ήταν έγκλημα καθοσίωσης στη γενιά μου. Μόνο κομπλεξικοί και ψυχάκηδες  θα αποτολμούσαν τέτοια ξεφτίλα.  Και ήταν  αυτός ο λόγος, η σπανιότητα τέτοιου φαινομένου,  που όλοι μας, άντρες και  γυναίκες, κυκλοφορούσαμε στους δρόμους ως τις… 6 το πρωί, κατάμονοι,  χωρίς προφυλάξεις και  πισωκοιτάγματα.

Σήμερα,  οι νέες γενιές δεν κάνουν σεξ! Ούτε καν ένα  ….one night stand της προκοπής!  Και δε  λέω για σχέσεις.  Σπάνια τολμούν.  Η ατάκα είναι η πρόφαση. «΄Ολοι άντρες είναι γουρούνια», «όλες  οι γυναίκες  θα σου τη φέρουν κάποια στιγμή,  πού να πάω να μπλέξω»!

Η εκτόνωση  στο  Cyber και το  chat   υποκατέστησε  τις  ζωντανές σχέσεις. Βρισκόμαστε  πια  στον αστερισμό του…  vibrator!   Θριαμβεύει!  (Διάβαζε της «στέρησης» που χτυπάει κάποια στιγμή  στο κεφάλι και θα βγει ως  υστερία).

Θα  ενταθεί  το φαινόμενο.  Μοναξιά, αποχή,  στέρηση, έλλειψη εμπιστοσύνης,  περιθωριοποίηση, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΜΙΣΟΣ  (ως  μισογυνισμός και μισανδρία).

Δε θα ήθελα με τίποτα να  είμαι  20 χρόνων σήμερα. Θα είχα χάσει  τι μεγαλύτερες χαρές που μου έδωσαν στα νιάτα μου το παραμύθι  του έρωτα, το πλούσιο  σεξ, το  “παιχνίδι” , αλλά και   ο αλληλοσεβασμός, η εμπιστοσύνη σε μια σχέση.

Χάθηκαν για πάντα.  Θα επιστρέψουν σε άλλες εποχές;  ΄Ισως , όχι.  Να είναι αλλιώς τότε. Να έχει ξεπεραστεί  και αυτός ο ΜΥΘΟΣ.  Θα είναι τότε που οι κοινωνίες θα έχουν εξελιχθεί σε  ΑΦΥΛΕΣ, Χωρίς ρόλους αρρενωπότητας και θηλυκότητας.

Υπέροχοι καιροί .Κι ας αργούν.