Η Βανδή ζητάει απο τους Τούρκους της…Τουρκίας να κατεβάσουν τη σημαία τους! (Πώς θα το έλεγε ο αψύς Σφακιανός Συριζαίος στα πολακικά ; “Τράβα, κυρά μου, στο Μπισμπίκη σου και παράτα μας ήσυχους”

Παίρνει διαστάσεις η συναυλία που ακύρωσε η Βανδή: «Σκάνδαλο, ήθελε ελληνική σημαία», γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκία:  ΗΔέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή επειδή ήθελε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ

despina-vandi__13_

 

Ένταση δημιουργήθηκε σε φιλανθρωπική συναυλία στην Κρήνη (στον Τσεσμέ) της Σμύρνης, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί η Δέσποινα Βανδή.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση της ΕΡΤ επικαλούμενη δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η Δέσποινα Βανδή επρόκειτο να τραγουδήσει στη συναυλία που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), ωστόσο φέρεται ότι αρνήθηκε να εμφανιστεί επειδή στη σκηνή υπήρχε αναρτημένο πόστερ του Κεμάλ Ατατούρκ.<p>Πηγή: <

Επί σκηνής εμφανίστηκε η πρόεδρος του παραρτήματος του τουρκικού Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ, και ανακοίνωσε ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν θα εμφανιστεί και θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε όποιους από τους θεατές το επιθυμούν.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, και είπε ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

****

Η Γλυκερία συναντά τν  Τούρκο τραγουδιστή Omar Faruk Tekbilek και την Τουρκάλα Dilek Koç

 

“Η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ»

Φαντάζεστε τη διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια     Dilek Koç , στον Πειραιά  στη συναυλία   (25-07-2016) που  ξεσήκωσαν μαζί με τη Γλυκερία την προσφυγιά από την Κοκκινιά και τη Δραπετσώνα, να  ζητούσε να κατέβη η ελληνική σημαία  που  κυμάτιζε στο Βεάκειο ,αλλιώς θα… κατέβαινε αυτή  από τη σκηνή;  Θα την είχαν κατασπαράξει οι Ελληνάρες και με εντολή…Δημάρχου.

Διαβάστε τώρα την αντίδραση  της Τουρκάλας δημάρχου στο Τσεσμέ στο δικό μας σούργελο,  που  δε βγήκε στη  σκηνή, γιατί στην πόλη της δημάρχου   κυμάτιζε η… τούρκικη και όχι η ελληνική σημαία:

«Η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ».   Και ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

Μπράβο, κυρία Δήμαρχε. Αυτό θα πει  σφαλιάρα ξεγυρισμένη. Φτύσιμο που  η δικιά μας  εδώ, σουρλουλού βέβαια,  θα το εξέλαβε, ασφαλώς ως εθνική  δροσιά στη μούρη.

Τί τα θέλετε!  Στη χώρα μας, όσοι θα έπρεπε να σιωπούν, κραυγάζουν υστερικά .  Και εκείνοι πού έπρεπε και όφειλαν να μιλούν  για να το βουλώνουν οι    “ασεβείς” (γέμισε ο τόπος από δαύτους)   …ιδωτεύουν. Σημεία των καιρών κι  αυτό!

Υ.Γ .Αν και ανεπίδεκτη μάθησης η Δεσποινά μας,  της αφιερώνουμε  μερικά  …ελληνοτουρκικά αμανέδικα,  που,,τραγουδά και η ίδια, αλλά, δυστυχώς,  σε σκυλάδικες  διασκευές.

 Αυτά τα  «Αχ και το Αμάν», όπως τα   διαμόρφωσαν μουσικά  οι πόνοι και οι καημοί άλλων εποχών, δένουν σφιχτά τους  δύο λαούς ,που χρόνια, αιώνες τώρα   μοιράζονται χαρές και  λύπες . ΄Εγχορδα, με το βιολί βασιλιάς των οργάνων, σαντούρια, λαούτα,  μπαγλαμάδες,  να στενάζουν.  Αυτοσχεδιασμοί στους αμανέδες σε πανηγύρια ,ταβέρνες ,  γιορτάδες στα σπίτια, κοινά και στους δυο λαούς,   σμίγουν στο σταυροδρόμι των «πολιτισμών»  και ρίχνουν γέφυρες στέρεες    της κοινής μοίρας των δυο λαών.

Εθνίκια του… κερατά!   Βρώμισε ο τόπος πια.

΄Ασε, δε,  που ,ειδικά οι σελέμπριτι,  σκοτώνουν και την ίδια τους τη μάνα για να ακούγονται.  Να κρατιέται,  έστω και  με γελοίες  και φτηνιάρικες  επινοήσεις , το όνομά τους στη δημοσιότητα.  Η Βανδή με τον Μπισμίκι(*) της… πρώτοι  και καλύτεροι.

Σιχτίρ, κυρά μου !

______

(*) https://www.slang.gr/lemma/10680-mpismpiki