Η μεν φωνή, φωνή Σπίρτζη ,αι δε χείρες, χείρες Τσίπρα : “Δεν φεύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές, στελέχη, αδέλφια, ξαδέλφια και τρολ σφάζονται για «μαύρο χρήμα», «Αυγή» και απολύσεις

iefimerida.gr”

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπαίνει στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σπίρτζης για τους 7 βουλευτές που υπέγραψαν κατά Κασσελάκη: Δεν φεύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης

Τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στον One, χαρακτήρισε «εύλογη» τη διαμαρτυρία των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι το κόμμα λειτουργεί δίχως να συνεδριάζουν τα όργανα.

«Το ότι διαμαρτύρονται 87 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιστολή για μια σειρά από ζητήματα που έχουν γίνει τελευταία, νομίζω είναι εύλογο. Δεν είναι λογικό όταν έχει να συνεδριάσει όργανο στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Όταν έχουν τελειώσει οι ευρωεκλογές και δεν έχει γίνει καν απολογισμός. Δεν έχει έρθει ο Στέφανος Κασσελάκης να απολογηθεί για το αποτέλεσμα. Δεν είναι ασυνήθιστο; Δεν πρέπει να υπάρχει μια εισήγηση για το τι κάνουμε από εδώ και πέρα;», διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης.

Αντ’ αυτού έχουμε από την Αμερική μια ανάρτηση που βάζει θέματα τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτα, αν τα βάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στενοί συνεργάτες του λένε το ανάποδο. Ο ίδιος οφείλει να έρθει και να τα απαντήσει, διότι διαφορετικά πρέπει να πετάξει από το μπαλκόνι του γραφείου του μια σειρά από στελέχη που είναι δίπλα του, αν έχει την παραμικρή υπόνοια. Έχει δύο γραμματείς επί Τσίπρα και σήμερα, έχει μέλη της ΠΓ που είναι από τον Συνασπισμό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι το κόμμα λειτουργεί ως «μονοπρόσωπη ΙΚΕ». «Αυτό που έγινε στις εκλογές είναι ενδεικτικό το πού κινείται το κόμμα, γι’ αυτό είπα ότι θυμίζει μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Δεν κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Δεν υπήρχε ένα οργανωτικό σχέδιο διάταξης. Αυτά δεν πρέπει να συζητηθούν;».

Για τους 7 βουλευτές, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «Δεν φεύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ

iefimerida.gr

****

Είναι αντικείμενο  (και μάλιστα δύσκολο)  του Φρόιντ ,η διερεύνηση  του ψυχισμού ενός Σπίρτζη. ΄Οπως κι ενός Διονυσάκη  Τεμπονέρα και  Γιώργου Τσίπρα που λέγαμε χτες. Τίς οίδεν  τί είδους  κουλουριασμένα φίδια μισοκοιμούνται εντός τους!  Το id δεν είναι μόνο βρώμικο, πρωτίστως είναι απρόβλεπτο, δεν ξέρεις πότε  ξυπνάει ,πώς και πού  ξεσπάει.

Ο Σπίρτζης για παράδειγμα, μπορεί στο σχολείο  ως μαθητής  ,  να έτρωγε πολλές σφαλιάρες , ως  ο  γνωστός   καρπαζοεισπράκτορας Τζανετάκος του παλιού (κακού) ελληνικού κινηματογράφου.   Πιθανόν για  τα “μαργαριτάρια”  που πέταγε ,ανεπίτρεπτα ή παράταιρα  για  συνομηλίκους του και  πάλευε να  φυλαχτεί   από τις σβουριχτές με πονηριές, δαγκώματα, τρικλοποδιές και τέτοια. Ποτέ στα ίσια ( που είναι και … παλικαρίσια).

Και του έμεινε. Του βγαίνει φορές από το υποσυνείδητο, συνήθως όταν αμολάει  «παπαριές», που  λέει και  η Πολυζωγοπούλου  ή  …γίνεται χαλί να τον πατήσει ο Τσίπρας!

Τούτη τη φορά ,το παίζει  αντίσταση, μαγκιά  και τσαμπουκάς του στιλ

–κανείς, ρε,  δεν μπορεί να μας  κουνήσει εμάς  τους Τσιπρικούς …7  Σοφούς της Κουμουνδούρου! Και ας υπογράψαμε την  ανακοίνωση της καταδίκης μας!

Το διατυπώνει, βέβαια,  ως…Σπίρτζης, που είναι,   πονηρά και έτσι:

-Κανείς δε φεύγει από το ΣΥΡΙΖΑ

(και υπονοεί)

– ουδείς  τολμάει να μας διώξει.

Άλλο …εν άλλοις, λέει και άλλο εννοεί.  Εσύ διαβάζεις και οφείλεις να καταλαβαίνεις   πως  εκθειάζει  την  ενότητα  στο κόμμα . Και πως  κανείς,τάχα,  δεν πρόκεται να γίνει  αποστάτης.

΄Ετσι, ακριβώς,  όπως το έλεγαν παλιά   και οι αποστάτες της τότε Ε.Κ του Γεωργίου Παπανδρέου  με επικεφαλής τον “πατέρα” της… απάτης Κων. Μητσοτάκη.   Τα τερτίπια και την ανηθικότητα   εκείνων αντέγραψαν  και  άλλοι, οι νεότεροι  αποστατήσαντες,  Ευκλείδης, Φίλης και Σία. (Να το ξαναθυμίσουμε;  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλάζουν εποχές και πρόσωπα).

Τώρα, μια και  χρόνια έχουμε απαλλαγεί από τα σύνδρομα  του φόβου και του δισταγμού  για το τί είναι ή όχι πολιτικώς ορθό,  από τη μια, και από την άλλη ,ποσώς  μας νοιάζει η  γνώμη  Μαινάδων και μανιακών κάθε είδους ,  θα χρησιμοποιήσουμε τη σωστή λέξη (πλην των άλλων γιατί εμείς δεν προτιθέμεθα  να κάνουμε κανενός είδους εκκαθάριση  ή  προγραφές στο πλούσιο λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας)  για την πολιτική  συμπεριφορά  Σπίρτζη και 86 λοιπών υπογραψάντων   στελεχών  και βουλευτών στη δήλωση μεταμέλειας και προσχώρησης   στους κηπουρούς -νεροκουβαλητές  του  Κυριάκου .

«Πουστιά» ,  το  λένε αυτό που κάνανε.   Η σωστή  η λέξη είναι τούτη   και  τα λέει όλα . (Ωσαύτως, να παρατηρήσουμε  πως καμιά σχέση δεν έχει με τον όρο   ομοφυλοφιλία, όπως άλλωστε  ο  «πούστης»,  όπως  αντιλαμβανότανε παλιά  ο λαός μας τη σημασία της λέξης  και ο σημερινός  «ομοφυλόφιλος», που είναι εντελώς διαφορετικές και ως έννοιες και ως συμπεριφορές.

Γιατί ,τι άλλο παρά “πουστιά” του αισχίστου είδους είναι να σου λένε οι Τσιπρικοί:

– ΔΕΝ παραβιάσαμε τον  κομματικό, καταστατικό  κανόνα  «τα εν οίκω μη εν δήμω» που   δεν περιμέναμε  λίγες ημερούλες να τα πούμε στις 7/7 στην Κεντρική επιτροπή,  επειδή, όπως λένε οι εχθροί μας , θέλαμε τώρα  να γινει  το μεγάλο τζέρτζελο. Ρίξαμε τη βόμβα αυτή την ώρα, γιατί εμείς είμαστε κάργα  αριστεροί  και έντιμοι! ΄Όχι σαν κάτι άλλους απολίτικους,  αμερικανοτραφείς και υποκινούμενους δακτύλους.

Και εντελώς   συμπωματικά (κι ας  τους ρωτάμε  εμείς οι …οχτροί τους …”γιατί χαίρεται ο  Κούλης  και χαμογελάει,  Σπίρτζη“; )  παραμόνευαν, όπως άλλωστε και κάθε άλλη,  τέτοια φορά,   Ράπτης, Πορτοσάλτε και  λοιπά, καλά παιδιά της πιάτσας,  για να κατασπαράξουν πάλι τον Κασσελάκη. Και δι΄ αυτού ,φυσικά, το Νέο  ΣΥΡΙΖΑ , που είναι και το ζητούμενο και το ποθούμενο  Κυριάκου- Μυλωνά  και  νεροκουβαλητών του.

Σημείωση:

΄Οσο για το δεν τους κουνάει κανείς από το ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ, ως Τσιπρικούς, ας μην είναι τόσο σίγουροι. Ως φαίνεται, ο Κασσελάκης  δε μασάει.  Καθόλου δεν αποκλείουμε ογδοήκοντα επτά  κλωτσιές  στα οπίσθια  των δορυφόρων και τύχη αδέσποτων  στο δρόμο.

Και έπρεπε καιρό τώρα ο νέος αρχηγός να το έχει κάνει. Και όχι απλώς να φυλάγεται από  τις 87 νέες    οχιές,  δίπλα του.   Η μόνη εμπιστοσύνη  που είναι έξυπνο και απαραίτητο  να δείχνει ,αλλά και η μοναδική δύναμη που μπορεί να  αντλεί,  είναι εκείνη από τη βάση.

Και κει πρέπει να προσφεύγει, έστω και “κάθε τρεις  και λίγο”, αν χρειαστεί.  Και όχι στα «Όργανα του Κόμματος», που αποδείχτηκε πως τα περισσότερα, αν διακρίνονται σε μια αχρείαστη  χρησιμότητα,  είναι να  δείχνουν άριστες επιδόσεις στην «πουστιά» .Και, ως τέτοια…όργανα, να  ηχούν τον όλεθρο και την καταστροφή εκ των έσω.

Υ.Γ. Καλό είναι ο Αλέξης Τσίπρας να θυμάται:

  1. ποιος είναι και ποιες “οχιές” είχε κι αυτός δίπλα του. Βρούτοι  είναι όλοι,  μέχρι να γίνουν  “πατροκτόνοι”.
  2. ποιος είναι ο Νέος Αρχηγός του κόμματος και πώς εκλέχτηκε.
  3. Αν θέλει να επιστρέψει ή να ηγηθεί μιας Αντιδεξιάς συσπείρωσης, ΠΡΩΤΑ οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες. Ο  απρεπής κομματικά και πολιτικά ανήθικος τρόπος συμπεριφοράς απέναντι  στο  νέο αρχηγό του κόμματος, μπορεί να γίνει ο οριστικός του τάφος.
  4. ΄Ο,τι έχει να πει, να βγαίνει ίσια ο ίδιος να το λέει, και δε χρειάζονται τέτοιου είδους ταχυδρόμοι- Ψιττακοί, ως ο Σπίρτζης και η παρεούλα του.
  5. .Δεν του  αξίζουν  τέτοιες υπόγειες διαδρομές  και σε λαγούμια του Αλέξη Τσίπρα.  Απόκτησε με το σπαθί του ένα καλό όνομα στην Ιστορία και οφείλει να το σεβαστεί και να το διαφυλάττει ως κόρην οφθαλμού!