…Θα βρούμε τρόπο  να τους πετάμε έξω. Το ψάχνουμε.  Θα ζητάμε…ιδεολογική ταυτότητα!

Θα στενοχωρήσουμε  κάποιους επισκέπτες και άλλους θα τους βγάλουμε από τα ρούχα τους (και θα το ευχαριστηθούμε για τους τελευταίους) με όσα σε σκληρή γλώσσα (πάλι) θα γράψουμε. Αλλά, τί να κάνουμε; «Εκ  του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα»  (και η πένα).

Επίσης. Δοθέντος  και κυρίως πως:

α. Κανένα περιθώριο πια  δε μας μένει  για  οπισθοχώρηση. Αν δεν κάναμε πίσω στα νιάτα μας, θα κάνουμε τώρα στα …καλοδεχούμενα γεράματα;  Καλώς να ορίσουν. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, ανάμεσα σε πολλά άλλα σπουδαία,  οι νεότεροι, είναι τούτο . Το είπε και αυτό (αν το είπε) ο Χριστός (αν υπήρξε):

57 ᾿Εγένετο δὲ πορευομένων αὐτῶν ἐν τῇ ὁδῷ εἶπέ τις πρὸς αὐτόν· ἀκολουθήσω σοι ὅπου ἐὰν ἀπέρχῃ, Κύριε.

58 Καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· αἱ ἀλώπεκες φωλεοὺς ἔχουσι καὶ τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ κατασκηνώσεις, ὁ δὲ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἔχει ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίνῃ.

59 Εἶπε δὲ πρὸς ἕτερον· ἀκολούθει μοι· ὁ δὲ εἶπε· Κύριε, ἐπίτρεψόν μοι ἀπελθόντι πρῶτον θάψαι τὸν πατέρα μου.

60 Εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς· σὺ δὲ ἀπελθὼν διάγγελλε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.

61 Εἶπε δὲ καὶ ἕτερος· ἀκολουθήσω σοι, Κύριε· πρῶτον δὲ ἐπίτρεψόν μοι ἀποτάξασθαι τοῖς εἰς τὸν οἶκόν μου.
62 Εἶπε δὲ ὁ Ἰησοῦς πρὸς αὐτόν· οὐδεὶς ἐπιβαλὼν τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπ᾿ ἄροτρον καὶ βλέπων εἰς τὰ ὀπίσω εὔθετός ἐστιν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 9:57-62 

Στο τελευταίο είναι το ζουμί:  Και ο Ιησούς του είπε: ΄Οποιος βάζει το χέρι του στο αλέτρι  και κοιτάζει προς τα πίσω,  δεν είναι κατάλληλος για τη βασιλεία του θεού.

Να βγάλουμε τώρα που ζυγώνουμε στο τέλος της σποράς το χέρι από το αλέτρι και να  ξεζέψουμε  τα άλογα , θα ήταν και αφύσικο και ανήθικο. Δεν τα πηγαίναμε  ποτέ καλά με τέτοιες ιδιότητες και όμοιους χαρακτηρισμούς.  Η σπορά θα συνεχιστεί ως το τέλος.  Εκτός κι  αν  προδοθεί από τις δυνάμεις του,  αν τον λυγίσει   ο  κάματος ,  το ζευγολάτη.  Βγήκε, πάντως,  πολλή δουλειά.  Ας συνεχίσει  (έτσι και αλλιώς ,δεν τελειώνει), όποιος  αναλαμβάνει  να βάλει κι εκείνος το χέρι του στ΄  αλέτρι.

β. Δεν κάναμε την Ιστορική δημοσιογραφία μπίζνα,  ούτε να ζήσουμε απ΄ αυτή επιδιώξαμε ή να αναδειχτούμε και να «προκόψουμε».  Μεταφυσικές ερμηνείες  δε χωράνε εδώ, ούτε άλλες εξηγήσεις  ,πέρα από τη μια και απλή. Ουδεμία… άνωθεν εντολή πήραμε να ασχοληθούμε.  Για κανένα αφεντικό δε δουλεύουμε. Δεν περιμένουμε αμοιβή. Κάνουμε ό,τι κάνουμε, γιατί… έτσι μας αρέσει.  Αποστολή, καθήκον, ενσυναίσθηση, συνειδητοποίηση, συνειδητότητα, ό,τι και όπως κι αν το λένε. (΄Η μήπως και…χόμπι;)  Είναι τόσα τα ανεξήγητα γύρω  και μέσα μας που δεν ψάχνω πια για τέτοιες εξηγήσεις.  Στο κάτω-κάτω , όλα…χημεία είναι!  Αλλουνού δε χύνεται στο αίμα ούτε σταγόνα  ορμόνης  κινητοποίησης μυαλού και συνείδησης και σε άλλον, υπερχειλίζει.  Ερμηνεύονται αυτά; Μην είμαστε αφελείς.

Τούτων, ούτως εχόντων , λοιπόν (στην περιεκτική και πεντάμορφη αρχαία, ελληνική γλώσσα) και αφού το σάιτ είναι δικό μας και το πληρώνουμε παντοιοτρόπως και  δαπανηρά, πρωτίστως ψυχολογικά  …αποφασίζομεν και διατάσσομεν:

Δε γουστάρουμε να μπαίνουν εδώ μέσα  να φτιάχνονται με όσα τους σούρνουμε και μετά να μας βρίζουν,   ελεεινοί, τρισάθλιοι,  καθαρματοειδή,  ανεγκέφαλοι και ευήθεις. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ.  ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

  Συγκεκριμένα, δε θέλουμε ούτε ζωγραφιστούς εδώ να βλέπουμε:

Εθνικιστές, εθνίκια και τοπικιστές , κάθε είδους

Ρατσιστές όλων των συνομοταξιών  και των κατηγοριών

Πιστούς  και ακόλουθους πάσης  θρησκείας, κάθε δόγματος και ριζοσπαστισμού.

Γκεμπελίσκους και  άλλους επαγγελματίες ψεύδους και απάτης,

Οπαδούς , φαν και φορείς,  επίσης  όλων των τόξων και των επιπέδων (όπως : κρατικιστές,  κομματόσκυλα, χούλιγκαν, μπαχαλάκηδες,     «καμμένα  μυαλά» , απολίτικοι ,  ψευτοδιανοούμενοι) . Εν τέλει, φανατικούς και έχοντες βαθιά λοβοτομή  μικρής ή μεγάλης χειρουργικής  τομής.

Εμείς δεν καταδεχόμαστε να μπαίνουμε στα  λαγούμια τους.  Είδατε ποτέ να κάνουμε κλικ σε τέτοιους βόθρους; Μπορεί ,δε λέμε,   να κάνουμε μια  περατζάδα  από τους “κιτρινιάρηδες”  Ράπτη,  Κουρτάκη,  Βαξεβάνη,  Παππά, αλλά … δια τας ανάγκας της υπηρεσίας.  Να  τους βλέπουμε να κυκλοφορούν  εκεί  μέσα ξεβράκωτοι και να τους βγάζουμε  από εδώ στη σέντρα, να τους περιφέρουμε στη διαπόμπευση  και τον εξευτελισμό.

Στον Πορτοσάλτε, τον Πρετεντέρη, το Χατζηνικολάου,  τον Παπαχελά   δεν καταδεχτήκαμε ποτέ ούτε ένα λεπτό   να τους διαθέσουμε. Σε  τηλε-απόπατους ομοίως.    ‘ Οπως πρωινάδικα, μεταδόσεις και πανηγυράκια   «ποδοσφαιρικής»  τύφλας, ροζέ  σειρές και γλυκαντερά  επεισόδια,  δε σπαταλάμε ούτε την ώρα της ραστώνης ( που δεν υπάρχει άλλωστε).

 

 

 

Θα αναρωτιέσαι, τώρα, φίλε ,καλέ και  ομοιοπαθή. Τι μύγα σε τσίμπησε καλοκαιροκυριακάτικα  και το παίζεις …Παπαδόπουλος;

Ε,  παράγινε το πράμα.   Δεν τολμάμε να γράψουμε κάτι  αντικαθστωτικό,  κυρίως περί ….πατρίδος,  θρησκείας,  οικογένειας και ορμάνε οι ύαινες να μας κατασπαράξουν. Κάθε τρεις και λίγο ,μπαίνουν όλοι  μαζί για να “βαραίνει” το  σάιτ, έτοιμο να “πέσει” από τέτοιες ,ομαδικές και  στημένες  εισόδους.

Και δεν είναι μόνο της συνομοταξίας Αδώνιδος.  Η αριστεροφροσύνη να δεις πόσα   εθνίκια διαθέτει . Αλλά και “ευλαβείς” στην παράδοση,  τη γλωσσική ευπρέπεια , τους   ιδεασμούς . Μη χάσουν. Μέσα σε όλα. «Ο καλός ο μύλος, τα αλέθει όλα».

 

 

 

Δε σας θέλουμε, εδώ,  ανεγκέφαλοι του κερατά. Ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Πώς να σας το δώσουμε, αλλιώς να το καταλάβετε;  Τσίπα, αξιοπρέπεια δεν έχετε, ούτε αυτογνωσία (αυτά πάνε μαζί,  γνωστό). Σας  φτύνουμε και δροσίζεστε, σας πετροβολάμε και ξαναγυρίζετε. Τί στα κομμάτια;  Κάτι να σας θίξει και να μην ξαναπατήσετε το πόδι σας ; Τέτοιος μιθιδρατισμός πια;

Κάτι πρέπει  να γίνει, δεν πάει άλλο. Αλλιώς, μια μέρα,  θα το ρίξουν τον σάιτ. Δεν είναι πως μας σπάζουν τα νεύρα, δεν χαμπαριάζουμε από τέτοια. Αλλά, είναι επικίνδυνο. Πέρα από κουραστικό.  Σε λίγο δεν θα  μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας . Είναι οργανωμένη, στοχευμένη  επίθεση.

 Θα βρούμε τρόπο  να τους πετάμε έξω. Το ψάχνουμε.  Θα ζητάμε…ιδεολογική ταυτότητα!

΄Αλλωστε ,  τέτοια αρπαγμένα και τα περισσότερα “καμένα”  μυαλά,  ούτε μπορούν ούτε θέλουν να αλλάξουν. «΄Αχθος αρούρης» είναι. Περιφέρουν  την άθλια ύπαρξή τους από εδώ κι από κει. Το μόνο  που συλλογιούνται και επιδιώκουν είναι το κακό. ΄Εχουν τη διαστροφή  στο αίμα  τους.

Θα τους κρατήσουμε μακριά από εδώ . Για την ησυχία   όλων,  όσοι έχουν δικαίωμα και λόγο να κυκλοφορούν σε ελεύθερους τόπους και να ανασαίνουν καθαρό οξυγόνο.