ΚΑΙ…”ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ” ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΟΙ ΕΦΕΤΕΣ;

 

Κρίσιμη η κατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη

 

 

“Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως ο Γ. Μιχαηλίδης έχει ήδη χάσει περισσότερο από 28% του αρχικού σωματικού του βάρους, είναι αδύναμος, κινείται ελάχιστα και πονάει πολύ στη σπλήνα, το αριστερό νεφρό και το στήθος. Επίσης, ζαλίζεται πάρα πολύ και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, ενώ εκτιμά ότι μέχρι την Πέμπτη δεν θα μπορεί να πιει καθόλου νερό.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 65η μέρα απεργίας πείνας.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/7), η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, όπου συζητήθηκε η έφεση του απεργού πείνας κι έγκλειστου στις Φυλακές Μαλανδρίνου, αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, το οποίο αρνήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου που μπορεί να είναι ακόμη και την Τρίτη 26 Ιουλίου ή λίγο αργότερα”.

***

Αν πεθάνει ο απεργός πείνας,  οι εφέτες που αποφασίζουν για τη ζωή  του, θα έχουν  σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη πια. Γνωστό,  αλλά δεν είναι αυτό  το όλον  ζήτημα.

 Στις αφηρημένες μου στιγμές, όταν  το συνειδός ακροβατεί, μάλλον ανακλαστικά και συνειρμικά, σκέφτομαι  τη φράση εκείνη  της γιαγιάς Σημούλας στο χωριό. Την άκουγα παιδί , συχνά πυκνά,  να  έχει θέση και μάλιστα…  περίοπτη   στον καθημερινό της λόγο , όταν αναφερόταν  σε… “παλιανθρώπους”,  στη δική της ηθική, θρησκευτική, κυρίως,   αντίληψη και τους  προσωπικούς της  κώδικες συμπεριφοράς και κρίσης .  “Τι ψυχή θα παραδώσει ο Αντίχριστος!”, αγανακτούσε με το θράσος ,την προκλητικότητα και  την κακότητα κάποιου.

Τούτοι οι εφέτες στη Λαμία, που ακόμα ,σήμερα,  Τετάρτη, από τη Δευτέρα (!)  δεν έχουν βγάλει απόφαση, αν θα αφήσουν να ζήσει ή θα πεθάνει ο απεργός, τί στα κομμάτια είναι; ΄Ανθρωποι απο γρανίτη ή από άλλον… πλανήτη;  Πώς διάβολο να τους παραδώσουμε με ευθύνη και αντικειμενική ,ιστορική κρίση στους επόμενους;   Υπάρχουν τέτοιοι, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας;

 Το χειρότερο. Εχουν παιδιά, φίλους ,συγγενείς;  Δεν μπορεί, αν έχεις αγαπημένους.  Και μόνο η ανάμνησή τους ,η σκέψη πως κάποιοι άλλοι για τους ίδιους ή διαφορετικούς  λόγους,  θα αποφάσιζαν για τη ζωή του δικού σου παιδιού, συνειρμικά κι εδώ,  μια τέτοια πιθανότητα  , θα είχε βάλει φωτιά σε αισθήματα και λογική.

   ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!  (ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΠΟΤΕ; ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ, ΟΧΙ 66!).  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ  ΚΑΡΦΙ!  ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ;

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΟΥΤΕ «ΙΩΤΑ» ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.

 Και…”τί ψυχή θα παραδώσουν οι Αντίχριστοι”, αλήθεια!

Α, βρε γιαγιά Σημούλα, Κρίμα που δεν υπάρχει Παράδεισος στον άλλο κόσμο.   Θα ήσουνα από τους πρώτους μέσα.  Και δυο φορές κρίμα, που δεν υπάρχει ούτε Κόλαση. Για να παραδώσουν εκεί  κάποιοι  τη δική τους κατάμαυρη  ψυχή.