Μετά τη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο φασιστικός εθνικισμός εισέπραξε τη δική του δυνατή σφαλιάρα Και τώρα…με την ουρά στα σκέλια, ξανά πίσω στην “Ευρώπη των λαών”!

  1.  Κιρ Στάρμερ  σαρωτική νίκη στις εκλογές της Βρετανίας

Βρετανία: «Η αλλαγή αρχίζει τώρα» – Νέος πρωθυπουργός ο Κιρ Στάρμερ μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές

 

“Κοπιάσατε, παλέψατε για την προεκλογική εκστρατεία. Μας εμπιστευτήκατε και τώρα… ήρθε. Η αλλαγή ξεκινά από τώρα. Με ένα διαφορετικό Εργατικό Κόμμα, έτοιμο να υπηρετήσει την πατρίδα μας και να κάνει ξανά τη Βρετανία μία χώρα σύμμαχο στους εργαζόμενους πολίτες της»,

 

Νάιτζελ Φάρατζ. Ο ακροδεξιός  λαϊκιστής ,που υποκίνησε το δημοφήφισμα και το Brexit :

«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το Βrexit ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ.

 

Σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος Reform U.K., το οποίο δημιουργήθηκε από το κόμμα του Brexit που ίδρυσε ο ίδιος και  παραδέχεται :

“Μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Βρετανία δεν έχει ακόμη επωφεληθεί από όσα η διαδικασία αυτή ανέμενε να της φέρει στο πεδίο της οικονομίας της. Σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του εμπορίου και των επενδύσεων, υστερεί σε σύγκριση με τις ομολόγους της”.

 

Οκτώ ολοκληρα χρόνια πριν ( 24 Ιουνίου 2016) γράφαμε:

 17.410.741  ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ

                                            ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

                 “ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ”

                              ΕΠΕΛΕΞΑΝ      BREXIT

                                 Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!
                ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ     ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

Τα τελικά αποτελέσματα του χτεσινού βρετανικού δημοφηφίσματος  έχουν ως εξής: Το 51,9% των προσελθόντων στις κάλπες,  δηλαδή 17.410.741 ψηφοφόροι, ψήφισε υπέρ του Brexit, ενώ το 48,1%, δηλαδή 16.141.241 Βρετανοί, ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

                     Η ΑΠΟΧΗ έφτασε το 28%

Συνολικά το εκλογικό σώμα των Βρετανών πολιτών ανέρχεται σε 45.501.241.
Αυτό  σημαίνει πως 11.949.259 Βρετανοί ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ για διάφορους λόγους πάνω στο ζήτημα  “ζωής και θανάτου”, όπως ήταν η απόφαση για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην  Ε.Ε .

…Πολύ σύντομα, θα διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά, μέσα στις χιλιάδες, αυτή την ιστορική αλήθεια ,όταν   θα δούμε και τη Βρετανία να συγκλονίζεται από τις συνέπειες  της αφροσύνης των εθνικιστών και της ανόητης, ψωνισμένης μάζας των ΄Αγγλων, που ονειρεύονται το παλιό Ηνωμένο Βασίλειο. ΄Οταν θα νιώσουν κι αυτοί στο πετσί τους την οικονομική κρίση, τις αποσχίσεις της Σκωτίας και της Β. Ιρλανδίας, τα νέα σοβαρά, “εθνικά”  προβλήματα που θα προκύψουν από τη νέα κατάσταση, μακριά από την ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών. Θα είναι η εποχή που θα ζητήσουν την “κεφαλήν επί πίνακι” των  σημερινών εθνικιστών, φασιστών, ακροδεξιών, χούλιγκαν,  Νεο-ναζί .

Αλλά, ο ηλίθιος πάντα κρύβεται και αλλάζει εύκολα στρατόπεδο. Οι ένοχοι θα υποδύονται τους αθώους κα θα ξορκίζουν τους… ανόητους που ψήφισαν Brexit.  Είναι οι ίδιοι που θα λιντσάρουν μια μέρα το Τζόνσον και το  Φάρατζ στο όνομα των οποίων όμνυαν οι εθνικιστές Βρετανοί από την ώρα που  ο δημαγωγός Κάμερον “άνοιξε τον ασκό του Αιόλου”  με το δημοψήφισμα που προκήρυξε”.

&&&&

Αν  Φάρατζ ,Τζόνσον και λοιπά στελέχη της Ακροδεξιάς  που οδήγησαν τη χώρα τους στο γκρεμό, γνώριζαν λίγη Ιστορία, σήμερα όφειλαν να βάλουν μια πέτρα στο λαιμό και να πέσουν στα  νερά του Τάμεση.   Για να ακολουθήσουν στα δικά τους ποτάμια  Μπελόνι, ΄Ορμπαν, Λεπέν.

Και ασφαλώς ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας ,που είναι ο βασικός υποκινητής και υπεύθυνος του  νέου εθνικιστικού και ρατσιστικού παροξυσμού  που  όμως, σε Γαλλία και Αγγλία,    δεν έχουν την ίδια τύχη ,όπως στην “Αρία”  Ρωσία, για  να στεριώσουν και  στη γηραιά ήπειρο.  ΄Οσοι πακτωλοί από ρούβλια κι αν  ρέουν στους κατάπτυστους αχυρανθρώπους του  ψυχοπαθή “Τσάρου”   στην Ευρώπη.