ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ;

α. Καταδίκη για το Φαρμακονήσι: Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, σιωπή από την κυβέρνηση

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, για τους θανάτους 11 προσφύγων στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014. Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο τηρούν σιγήν ιχθύος.

Η απόφαση, 8,5 χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο (20/01/2014), δικαιώνει τους 16 επιζώντες που κατήγγειλαν ότι επρόκειτο για επιχείρηση επαναπροώθησης του ελληνικού λιμενικού και καταδικάζει την Ελλάδα για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Μάλιστα, καλεί την Ελλάδα να αποζημιώσει τους 16 διασωθέντες συνολικά με το ποσό των 330.000 ευρώ.

Ο Νίκος Φίλης

«Τι λέει τώρα ο κ. Σαμαράς που ήταν τότε πρωθυπουργός; Τι λέει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι; Θα εξακολουθήσουν να ισχυρίζονται ότι ούτε τότε έκανε ούτε τώρα κάνει το ελληνικό Λιμενικό επαναπροωθήσεις, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο; Θα συνεχίσουν να κατηγορούν όσους θέτουν αυτά τα ζητήματα ότι παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας; Περιμένουμε να τους ακούσουμε».

 

 

 

 

β. Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Αν αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει δολοφονίες προσφύγων, τότε είμαι ανθέλληνας»

 

Έχοντας υποστεί χυδαία στοχοποίηση από κυβερνητικά στελέχη και προσωπικές επιθέσεις που έφτασαν ακόμη και στις απειλές θανάτου, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος αποφάσισε να δώσει τη δική του απάντηση.

Εικόνα

***

Nα μην καταγγείλουμε σήμερα και μάλιστα για πολλοστή φορά πως διαπράττονται από τις κυβερνήσεις τις Δεξιάς εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.  Οι επαναπροωθήσεις  αυτόν τον ποινικό  χαρακτηρισμό έχουν παγκόσμια. Και δεν είναι ούτε μια,  ούτε δύο στη χώρα μας. Τρία χρόνια τώρα  η απάνθρωπη κυβέρνηση δολοφονεί  ανθρώπους. “Κολασμένους της γης”. Φανερά, αποδεδειγμένα, ασύστολα,καθημερινά.

Να σταθούμε σήμερα σε ένα άλλο ζήτημα:

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και  καλεί τη χώρα να αποζημιώσει τους 16 διασωθέντες συνολικά με το ποσό των 330.000 ευρώ.  Αυτό ορίζει η απόφαση.

Δεν κατάλαβα. Καλεί την Ελλάδα, δηλαδή, εσένα κι εμένα που δεν είμαστε απλώς  αμέτοχοι,  αλλά και κατήγοροι, να πληρώσουμε τα  εγκλήματα του   Σαμαρά και του Βενιζέλου;  Δε φτάνει που κατακλέψανε τον τόπο, περιμένουν εμάς να πληρώσουμε τα δικά τους σπασμένα;  Με ποια ΗΘΙΚΗ , αλλά και απλή λογική  , δεν προσωποποιείται   εν προκειμένω το έγκλημα,  αλλά αποδίδεται συλλήβδην στους ΄Ελληνες;  Στις ιδιωτικές υποθέσεις, δεν καλείται να  πληρώσει ο ένοχος;  Γιατί,  αν και δράστης,  ο  Σαμαράς γι΄ αυτά τα εγκλήματα,  δεν   οφείλει  να καταβάλει  τα επιδικασθέντα ποσά ,  έστω κι από τα κλεμμένα της Novartis;

Να θυμίσουμε  εδώ με την ευκαιρία πως στην  Αρχαία Αθήνα, αν ένας άρχοντας διέπραττε οποιοδήποτε αδίκημα στο διάστημα της άσκησης της εξουσίας, καταδικαζόταν να καταβάλει  από την προσωπική του περιουσία την αποζημίωση.  Παράδειγμα, ο θεμελιωτής της νίκης στο Μαραθώνα κατά των Περσών,  Μιλτιάδης.  Καταδικάστηκε  για σοβαρό αδίκημα και φυλακίστηκε. Το χρέος του, επειδη πέθανε στη φυλακή, κλήθηκε να πληρώσει αργότερα  ο γιος του Κίμων, που  πτώχευσε, για να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση.

Θα πληρώσουν τα παιδιά του Σαμαρά και του Βενιζέλου για τα εγκλήματα των πατεράδων τους; ΄Η ο, πέρα από αμετροεπής και  φαφλατάς Βενιζέλος,  μόνο “δεκάρικους” ξέρει να εκφωνεί για το… κάλλος και τη λαμπρότητα της Δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα;  (Από τους χειρότερους δημαγωγούς και  ο…συνταγματολόγος,  που καταλήστεψε το ελληνικό δημόσιο).

Αλλά, είναι και το άλλο. Σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη, όμοια  καταδικαστική απόφαση για τα σημερινά εγκλήματα των επαναπροωθήσεων, πάλι της Δεξιάς κυβέρνησης.  Του διεφθαρμένου Μητσοτάκη τούτη τη φορά.

Και θα κληθείς εκ νέου , ΕΣΥ να πληρώσεις  τα εγκλήματα της συμμορίας που κυβερνά.   Σήμερα, ο αμετροεπής Οικονόμου,  βγαίνει και προκαλεί ασύστολα με όσα αναφέρει στο λίβελό του  παραπάνω.    ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ  ΚΟΙΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ.  ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ!

Αύριο, λοιπόν, λέμε από τώρα,  στη νέα, σίγουρη  καταδίκη της Ελλάδας  για τα ίδια εγκλήματα των επαναπροωθήσεων,  να τσακιστούν  ο Κούλης, ο Οικονόμου και η Βούλτεψη να πληρώσουν . Από τις περιουσίες, μάλιστα, που έκαναν  οι ίδιοι και τα λόμπι τους  με μίζες και αισχρά κέρδη.    Όχι πάλι   εσύ κι εγώ.

Ως εδώ. Συνεννοηθήκαμε;