Μια είναι η κομβική κίνηση που πρέπει να κάνεις , Στέφανε Κασσελάκη αυτή την ώρα. Οι λοιπές ακολουθούν. Και μπορούν να περιμένουν.

Η συνέχεια από χτες. Αφήσαμε το καλύτερο για σήμερα .Και πάντως, όχι για το  τέλος. Θα επανέλθουμε στο  μέγα αυτό ζήτημα της απάτης,  ης εξαπάτησης  των μαζών από το Σύστημα.

Η κορυφαία, πάντως, επισήμανση ,  όπως το έχουμε ξεκαθαρίσει χρόνια τώρα εδώ και  αφορά την ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι απλώς το  εκλογικό τοπίο,  είναι άλλο. Το τεράστιο  πολιτικό ζήτημα, που  σκόπιμα το Σύστημα το αφήνει  θολό , σε αχλή,  για να μη φαίνεται το μέγα κουσούρι του.

Αυτό αν καταλάβει τούτη την  ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, θα κάνει την ανατροπή, που στην πολιτική Ιστορία της χώρας,  μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου τη πέτυχε,  κατά ένα μέρος. Μετά το Σύστημα ,τον κατάπιε κι αυτόν.

Κάτι που δεν αποκλείουμε  να συμβεί, βέβαια, και με το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, είναι ακόμα νωρίς να το διαπιστώσουμε. Πόσω μάλλον να το  παρουσιάσουμε  ως ιστορική γνωμάτευση. Είναι, πάντως,  ευοίωνες ως τώρα οι προοπτικές και οι  ενδείξεις της πορείας του. Πολλές μάλιστα, και αποδείξεις θα τις χαρακτηρίζαμε.

Το καλό, κάλλιστο , είναι πως ο Στέφανος  Κασσελάκης είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. ΠΟΛΥ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ .ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.  Όπως, άλλωστε, όλοι εμείς που  δε συμμετέχουμε στα παιχνίδια  του  κομματικού Συστήματος, αλλά παραμένουμε  οι μόνοι στην πραγματικότητα , ενεργοί, συνειδητοποιημένοι πολίτες.

΄Ισως και…αιθεροβάμονες. Χωρίς αυτό  απαραίτητα να είναι πάντα μειονέκτημα. Απλώς κάποιοι, περισσότερο αψείς, θα πρέπει να αντιληφθούν πως «δε χτυπάς το μαχαίρι ,αν δεν έχεις σιδερένια γροθιά.  Και …ο νοών, νοείτω.

Η θανατηφόρα πληγή στο στήθος της πολιτικής ζωής, λοιπόν και  μέγα πλήγμα γι αυτό που  το Σύστημα αποκαλεί πολίτευμα της Δημοκρατίας, είναι πως, αντίθετα από τη σημασία του όρου, τις κοινωνίες τις κυβερνούν πάντα  οι λίγοι. Και ακόμα πιο οδυνηρό και επικίνδυνο, οι χειρότεροι! Οι διεφθαρμένοι, οι ανόητοι, οι ψυχάκηδες (αλά Πούτιν).

Είναι αυτός ο λόγος που λέμε πάντα πως στην άσκηση της εξουσίας δεν ψάχνουμε τον καλύτερο ( ο  καλύτερος, ως συνετός, αρνείται να ασκήσει εξουσία,  είναι αντώνυμος όρος  της σύνεσης), αλλά όποιον δείχνει να είναι ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ. Υποφερτός, εν άλλοις,  με στοιχειώδη λογική, σύνεση  και συνείδηση. ΄Έναν Μπάιντεν ,ας πούμε ,αντί ενός Τραμπ.΄Ένας Στέφανος Κασσελάκης, αντί Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο προκείμενο τώρα. Μέχρι σήμερα, τους έπαιρνε να κρύβονται.  Τώρα, βγήκαν βούκινο. Κανένα  παλιότερο δίδυμο  Χατζηνικολάου-Νικολακόπουλου στις Κυριακές των εκλογών,  δεν μπορεί πια  να φτύνει τη μισή Ελλάδα.  Γιατί, όντως,  Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ,   ΤΗΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ  ΤΟΥ,  ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΟΛΩΝ .

Και αυτή, ακριβώς, είναι  η πεμπτουσία της Δημοκρατίας . Η συμμετοχή ΟΛΩΝ και όχι μια συγκυριακής και κατευθυνόμενης μειοψηφίας, που με τους εκλογικούς νόμους, καταλήγει  να αυτοπροβάλλεται ως πλειοψηφία. Με τον τρόπο που οι καλόγεροι το Μεσαίωνα μετατρέπανε το   κοτόπουλο σε…ψάρι.

Αυτή είναι η  Δημοκρατία στην πραγματική της διάσταση και σημασία ,που  κατακρεουργούν αιώνες τώρα,  οι κομματικοί, στελέχη και οπαδοί. Για να κλέψουν με τερτίπια, παράνομους νόμους και αλχημείες,   την εξουσία.

Ο «άσσος»  στο πολίτευμα  που καθιερώθηκε στην     αρχαία Αθήνα ( και όχι  στο μανίκι της, μια και η  Δημοκρατία, δεν παίζει αισχρά παιχνίδια και  δεν κλέβει), είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.  (Η άμεση είναι άλλη ιστορία. Και όχι του παρόντος)

Τα άλλα,   που λένε στο Γκεμπελιστάν, ως τέτοια, είναι για κατανάλωση.  Κοροϊδεύουν την υφήλιο . «Εδώ Παππάς εκεί παππάς» , που είναι ο «Ράπτης   Βαξεβάνης, Καρτερός»;

Το ζητούμενο είναι     να τους φέρεις ΟΛΟΥΣ  (πολύ πιο εύκολο σήμερα με το διαδίκτυο) να συναποφασίσουν πώς και σε  ποιους θα εκχωρήσουν  μέρος της φυσικής τους ελευθερίας. Να  δοθεί η εντολή να ασκήσουν, κάποιοι την κυβερνητική  εξουσία, που σήμερα ακόμα,  τα πλήθη, την έχουν ανάγκη , αφού  δεν κατάφεραν ,ως τώρα ,να εξελιχθούν σε λαό και ο οπαδός σε  πολίτη.

(Θα γίνει μια μέρα.  ΄ Οσο κι αν χρειαστεί να περιμένει το ανθρώπινο  είδος ,μέχρι οι κοινωνίες  να γίνουν ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ,ΑΤΑΞΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ,  ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ, ΑΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΘΡΗΣΚΕΣ).

Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτή την ώρα να φέρεις στις κάλπες τέσσερα,  πέντε και περισσότερα εκατομμύρια, που δεν πήγαν σε  προηγούμενες εκλογές, είναι ουτοπία. Ούτε καν η συνειδητοποιημένη ΑΠΟΧΗ  υπάρχει τρόπος να  οδηγηθεί  στις κάλπες. Τα εκατομμύρια των πολιτών που με αυτό τον τρόπο , «φτύνουν» το σύστημα και τους ανήθικους εκπροσώπους του . Είναι η πολιτική διάσταση της Αποχής. Και τέτοια είναι στο μεγαλύτερο μέρος της. Αλλά, αυτή την κατηγορία, δεν την πείθει  ούτε ο Κασσελάκης. Σήμερα, τουλάχιστον.

Παραμένει, επομένως, το ζητούμενο. Ποιο είναι το μυστικό,  ο οργισμένος Στέφανος Κασσελάκης και ορκισμένος να  βάλει φυλακή (και όχι μόνο) όλη αυτή τη δυσώδη παρέα των κομματικών που  ασέλγησαν ακόμα και σε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν Δημοκρατικό πολίτευμα ή κράτος δικαίου  και άσκησαν εξουσία για προσωπικό όφελος:  ΄Ενα Κώστα Καραμανλή,  Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδο; ( Ενδεικτικά,  η λίστα είναι  τεράστια από τέτοιους).

ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ.  Δεν είναι καθαρό, αλλά είναι νερό. Μέχρι να βρεις την άλλη την κατακάθαρη πηγή.

Θα «μαυλίσεις» τον ΟΠΑΔΟ. Αυτός είναι ήδη έτοιμος. Και ούτως ή άλλως, πάει στις κάλπες. Απλώς, δεν ψηφίζει σωστά.

Αλλά ποιον οπαδό; Τον Δεξιο-ακροδεξιό και Νεοναζί, δεν τον πλησιάζεις. Είναι άρρωστος.  Βαριά ,του θανατά.  Δεν του  εξασφάλισαν μόνο «στρώμα» να πέσει  σε λήθαργο, οι  πανούργοι και βρώμικοι νεκροθάφτες  του. Του  έχουν ήδη και την κάσα έτοιμη.

Το Σταλίνα, τον οπαδό του Χαρίση του Φίλη, του Βαρουφάκη, της Ζωής και του Λαφαζάνη… εδώ να δεις . Δε μιλάμε πια για αρρώστια. Είναι σε…κώμα. Χρόνια τώρα. Ο Κνίτης ονειρεύεται ακόμα , το δικό μας εφιάλτη. Να μας στείλει, αν δεν μπορεί στο απόσπασμα, στα «Γκουλάγκ» της «Σιβηρίας».  (σ.σ Και θα γίνει, όχι, όμως από καθεστώς σταλινκό. Από… οργουελικό.  Είναι ίδια).

΄Αρα, Στέφανε Κασσελάκη;  Μένουν οι δικοί σου  οπαδοί στο Νέο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΣΟΚΟΙ.  Οπαδοί και τούτοι, δε λέμε.  ΄Εχουν ίδιες καταβολές και συμπεριφορές, όπως όλοι οι ομοιοπαθείς. Η διαφορά είναι πως  δεν έχουν ακόμα περιπέσει ,εντελώς,  σε κώμα. Οι περισσότεροι τουλάχιστον. Τους σκουντάς και ανταποκρίνονται.  ΄Εχουν αίσθηση του περιβάλλοντος,της πραγματικότητας.  Αλλά  και μια μικρή  κινητικότητα-ευελιξία, που μπορεί να τους καταστήσει ικανούς για  στοιχειώδη αλλαγή της κατάστασής τους.  Ακόμα και να τους σηκώσει από το  κρεβάτι.

Αυτούς θα πλησιάσεις. Αλλά, στη βάση. ΄Όχι με συμφωνίες από πάνω. Αλλά Τσίπρα και Δούκα. Ούτε κατά διάνοια να δεχτείς. Είναι παγίδα.

Πάρε εντολή από κάτω και προχώρα σε μια ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ. Η μόνη ικανή εκλογική δύναμη ,που  μπορεί αυτή τη στιγμή να ανατρέψει το καθεστώς.  Να σου δώσει την ευκαιρία  να  χτυπήσεις αμείλικτα  αυτά που σε εξοργίζουν ,όπως και μας.

Και πού ξέρεις;  Αν ως εξουσία,   παράγεις τέτοιο έργο , τότε μπορεί να ξυπνήσεις και κανέναν άλλον Αντιδεξιό,πάντα  και  σε κώμα ευρισκόμενο σήμερα. Δεξιό,  δεν έχεις ελπίδα. Τούτος είναι θανών ήδη,  έχουν τραβήξει  τα καλώδια από την πρίζα.

Ακόμα πιο σημαντικό, ΄Ισως  και  να πιεις νερό   από την πεντακάθαρη πηγή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΙΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΗΣ.

ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙΣ  ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.  ΚΑΙ ΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ!

ΤΟΛΜΗΣΕ!